Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie też ciekawi jakie włoski będzie mieć maluch
mój mąż ma kręcone, moje też były ale tylko od urodzenia do ok 6 lat. Oboje mamy bardzo ciemne włosy
blond chyba raczej nie.
W ogóle dostałam skierowanie od gin na patologię ciąży. Nie na teraz ale powoli mam się zapisać bo później przyda mi się tam ktg itp. -
Pomarańczka, takie mocne miał?
-
Ellka - bardzo, zmarł mając wszystkie swoje. U mnie niestety jest bardzo kiepsko z zębami, mam słabe a jeszcze przez durne lata młodości też sobie szkody narobiłam omijając dentystę szerokim łukiem... człowiek młody to głupi a teraz tylko żałujęKirunia - jesteś już z nami Maleńka
-
Jak ktoś chce poczytać o genetyce i dlaczego dwoje ludzie z niebieskimi oczami nie będzie miało dziecka z brązowymi to polecam
https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/150-tajemnica-dziedziczenia
A tu jeszcze taki śmieszny kalkulator
http://babyonline.pl/wyglad-dziecka.htmlpomarańczka_33, Iwi89 lubią tę wiadomość
-
pomarańczka_33 wrote:patusia90 - ja to się w ogóle zastanawiam jaki charakter będzie miało Maleństwo, jak po mnie to mam przerąbane
Mąż się śmieje aby nasz maluch po nim odziedziczył mądrość i charakter bo będzie problem :p po mnie lepie też żeby charakteru nie dziedziczyło
A co do zębów to w mojej rodzinie jest ok ale mąż i jego tata to mają problemy ciągle. Mój mąż w wieku 27 lat już ma dwie koronki i szykuje mu się jeszcze jedna... Łamią mu się i pękają zęby na potęgę i nie wiadomo czemu... -
Dziewczyny! Tak Wam pisałam, że mdłości minęły i czuję się dobrze. Aż się zastanawiałam czy aby na pewno wszystko w porządku. Aż do dzisiaj.
Rano jadąc do pracy, tak mnie chwyciło, że w trakcie jazdy zarzygałam pół samochodu. Chyba jednak wszystko w normie -
nick nieaktualnyEllka wrote:Ja mam brązowe, mąż czarne
A synek jest blondynek
Dwoje dzieci ma oczy i włosy po mnie, a jeden trafił sie blondynek z niebieskimi oczkami
Ellka lubi tę wiadomość
-
Iguśka wrote:Mąż czarne włosy, brązowe oczy. Ja brązowe włosy i oczy, Żadne z nas nie było blond
Dwoje dzieci ma oczy i włosy po mnie, a jeden trafił sie blondynek z niebieskimi oczkami
Wy nie jesteście blond, ale pewnie rodzice któregoś z Was takKażdy dostaje po genie od matki i od ojca, a później mając własne dziecko przekazuje jeden z tych genów dalej. Możliwe, że masz ciemne włosy, bo od jednego rodzica dostałaś gen blond, od drugiego ciemny, który jest dominujący, ale dziecku został przekazany gen blond, który u Ciebie nie miał szansy się uaktywnić, w konfrontacji z ciemnym, ale dziecko od taty też dostało gen recesywny i dlatego jest blond
U nas dziecko raczej powinno mieć ciemne oczy i włosy, bo zarówno my, jak i dziadkowie mamy taki zestaw. Ale jak w rodzinie są różne kolory oczu i włosów to wychodzą ciekawe mieszanki -
To i ja dziś dołączam
Będzie dużo nadrabiania
Termin na 2/04 - nie pogniewam się jak urodzi się w terminie, albo w poniedziałek, tak po prostu
Jak dotąd z Kropkiem wszystko dobrze, przed nami badania prenatalne (w najbliższy poniedziałek).
Poza sennością i zmęczeniem czuję się bardzo dobrzepomarańczka_33, Aliskaa, Magdzia85F, Asiaa1201, Rene lubią tę wiadomość
-
zygmaniakowa wrote:Dziewczyny! Tak Wam pisałam, że mdłości minęły i czuję się dobrze. Aż się zastanawiałam czy aby na pewno wszystko w porządku. Aż do dzisiaj.
Rano jadąc do pracy, tak mnie chwyciło, że w trakcie jazdy zarzygałam pół samochodu. Chyba jednak wszystko w normie
Ja się cieszyłam, że przez ten cały czas miałam tylko chwilowe mdłości a tu dzisiaj wynoszenie śmieci spowodowało przytulenie muszli...
yvonneSW u mnie przezpochwowo. Nie wiem kiedy lekarz się zdecyduje przez brzuch. Szczególnie, że mam trochę tłuszczyku.
Zaczęłam schizować, że tętno dziecka 175 to za dużo... Już nie czytam nic na internecie... -
yvonneSW wrote:Dziewczyny jak wam gin robi USG przezpochwowo czy przez brzuch?
U mnie przezpochwowo dotychczas. Jak rozmawiałam z koleżanką, która rodziła niedawno, to całą ciążę miała przezpochwowo. Jedynie te 3 usg prenatalne miała brzuszkowe. -
patusia90 wrote:Ja się cieszyłam, że przez ten cały czas miałam tylko chwilowe mdłości a tu dzisiaj wynoszenie śmieci spowodowało przytulenie muszli...
yvonneSW u mnie przezpochwowo. Nie wiem kiedy lekarz się zdecyduje przez brzuch. Szczególnie, że mam trochę tłuszczyku.
Zaczęłam schizować, że tętno dziecka 175 to za dużo... Już nie czytam nic na internecie...
Znalazłam coś takiego:
Do początku 9. tygodnia ciąży prawidłowe tętno płodu wynosi średnio 175 uderzeń na minutę. W tym czasie zaczyna się gwałtowne zmniejszenie tempa wzrastania tętna. W połowie ciąży średnie tętno płodu wynosi około 120-180 uderzeń na minutę. W ostatnich dziesięciu tygodniach ciąży następuje spowolnienie tętna płodu, ale nawet wtedy jest ono około dwukrotnie wyższe niż tętno spoczynkowe osoby dorosłej.
A mówił coś lekarz? Mi powiedział, że 169 jest jak najbardziej OK na tym etapie.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Myszkaa dobrze prawi:)
Yvonne mi cały czas dowcipnie;)
Edwarda super wieści:)
-
Witam nowe mamusie i gratuluję pozytywnych wizyt
ja już siedzę jak na szpilkach, ale jak już będę po pracy to w domu zabawa, kolacja, kąpanie, bajka i szybko przeleci do tej 20 tej
w teorii przezpochwowe stosuje się do 10-12 tc, a w praktyce zależy od sprzętu - w poprzedniej ciąży przezpochwowe miałam do końca 5 mca:/
a u nas ja klasyczny "mysi bond" a mąż ciemny brąz, oczy ja -niebieskie, on piwne i z tego co widzę to oczy po tatusiu będą (chociaz po urodzeniu miała piękne granatowe) za to na przekór wszystkiemu włosy jaśnieją jej z czasem i póki co mamy blondynę w domu