X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ciekawi jakie włoski będzie mieć maluch :) mój mąż ma kręcone, moje też były ale tylko od urodzenia do ok 6 lat. Oboje mamy bardzo ciemne włosy :) blond chyba raczej nie.

W ogóle dostałam skierowanie od gin na patologię ciąży. Nie na teraz ale powoli mam się zapisać bo później przyda mi się tam ktg itp.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka, takie mocne miał?

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka - bardzo, zmarł mając wszystkie swoje. U mnie niestety jest bardzo kiepsko z zębami, mam słabe a jeszcze przez durne lata młodości też sobie szkody narobiłam omijając dentystę szerokim łukiem... człowiek młody to głupi a teraz tylko żałuję

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 - ja to się w ogóle zastanawiam jaki charakter będzie miało Maleństwo, jak po mnie to mam przerąbane :P :D

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś chce poczytać o genetyce i dlaczego dwoje ludzie z niebieskimi oczami nie będzie miało dziecka z brązowymi to polecam :)

https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/150-tajemnica-dziedziczenia

A tu jeszcze taki śmieszny kalkulator ;)

http://babyonline.pl/wyglad-dziecka.html

pomarańczka_33, Iwi89 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    patusia90 - ja to się w ogóle zastanawiam jaki charakter będzie miało Maleństwo, jak po mnie to mam przerąbane :P :D

Mąż się śmieje aby nasz maluch po nim odziedziczył mądrość i charakter bo będzie problem :p po mnie lepie też żeby charakteru nie dziedziczyło :)

A co do zębów to w mojej rodzinie jest ok ale mąż i jego tata to mają problemy ciągle. Mój mąż w wieku 27 lat już ma dwie koronki i szykuje mu się jeszcze jedna... Łamią mu się i pękają zęby na potęgę i nie wiadomo czemu...

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • zygmaniakowa Znajoma

Wysłany: 13 września 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Tak Wam pisałam, że mdłości minęły i czuję się dobrze. Aż się zastanawiałam czy aby na pewno wszystko w porządku. Aż do dzisiaj.
    Rano jadąc do pracy, tak mnie chwyciło, że w trakcie jazdy zarzygałam pół samochodu. Chyba jednak wszystko w normie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Ja mam brązowe, mąż czarne :) A synek jest blondynek :P
    Mąż czarne włosy, brązowe oczy. Ja brązowe włosy i oczy, Żadne z nas nie było blond ;) Dwoje dzieci ma oczy i włosy po mnie, a jeden trafił sie blondynek z niebieskimi oczkami :)

Ellka lubi tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iguśka wrote:
    Mąż czarne włosy, brązowe oczy. Ja brązowe włosy i oczy, Żadne z nas nie było blond ;) Dwoje dzieci ma oczy i włosy po mnie, a jeden trafił sie blondynek z niebieskimi oczkami :)

Wy nie jesteście blond, ale pewnie rodzice któregoś z Was tak :) Każdy dostaje po genie od matki i od ojca, a później mając własne dziecko przekazuje jeden z tych genów dalej. Możliwe, że masz ciemne włosy, bo od jednego rodzica dostałaś gen blond, od drugiego ciemny, który jest dominujący, ale dziecku został przekazany gen blond, który u Ciebie nie miał szansy się uaktywnić, w konfrontacji z ciemnym, ale dziecko od taty też dostało gen recesywny i dlatego jest blond :)

U nas dziecko raczej powinno mieć ciemne oczy i włosy, bo zarówno my, jak i dziadkowie mamy taki zestaw. Ale jak w rodzinie są różne kolory oczu i włosów to wychodzą ciekawe mieszanki :)

f2wli09k0vt5rkls.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:30

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:30

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dziś dołączam :)
    Będzie dużo nadrabiania :)

Termin na 2/04 - nie pogniewam się jak urodzi się w terminie, albo w poniedziałek, tak po prostu :)

Jak dotąd z Kropkiem wszystko dobrze, przed nami badania prenatalne (w najbliższy poniedziałek).

Poza sennością i zmęczeniem czuję się bardzo dobrze :)

pomarańczka_33, Aliskaa, Magdzia85F, Asiaa1201, Rene lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Jestem juz po wizycie. Dzieciątko ma 2,4 cm, nadgoniło, bo miało 5 dni straty, w tej chwili jest o 1 dzień starsze. Miałam usg przezpochwowe.

Tusianka, myszkaka, Ellka, Aliskaa, Ilona92, Magdzia85F, Sassy, Rene lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zygmaniakowa wrote:
    Dziewczyny! Tak Wam pisałam, że mdłości minęły i czuję się dobrze. Aż się zastanawiałam czy aby na pewno wszystko w porządku. Aż do dzisiaj.
    Rano jadąc do pracy, tak mnie chwyciło, że w trakcie jazdy zarzygałam pół samochodu. Chyba jednak wszystko w normie :)

Ja się cieszyłam, że przez ten cały czas miałam tylko chwilowe mdłości a tu dzisiaj wynoszenie śmieci spowodowało przytulenie muszli...

yvonneSW u mnie przezpochwowo. Nie wiem kiedy lekarz się zdecyduje przez brzuch. Szczególnie, że mam trochę tłuszczyku.

Zaczęłam schizować, że tętno dziecka 175 to za dużo... Już nie czytam nic na internecie... :(

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monroe - tak. Robię i tu i tu. Jakbym byla tylko na nfz to pierwsze Usg miałabym dziś czyli w 11tc... Co jest według mnie za późno.

monroe, Ilona92 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @patusia90 widzę, że mamy ten sam termin :) super :)

Ja też ciągle przezpochwowe usg mam :)

Pewnie po 12 tc spróbujemy przez powłoki brzuszne :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Paatka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    Dziewczyny jak wam gin robi USG przezpochwowo czy przez brzuch?

U mnie przezpochwowo dotychczas. Jak rozmawiałam z koleżanką, która rodziła niedawno, to całą ciążę miała przezpochwowo. Jedynie te 3 usg prenatalne miała brzuszkowe.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Ja się cieszyłam, że przez ten cały czas miałam tylko chwilowe mdłości a tu dzisiaj wynoszenie śmieci spowodowało przytulenie muszli...

yvonneSW u mnie przezpochwowo. Nie wiem kiedy lekarz się zdecyduje przez brzuch. Szczególnie, że mam trochę tłuszczyku.

Zaczęłam schizować, że tętno dziecka 175 to za dużo... Już nie czytam nic na internecie... :(

Znalazłam coś takiego:
    Do początku 9. tygodnia ciąży prawidłowe tętno płodu wynosi średnio 175 uderzeń na minutę. W tym czasie zaczyna się gwałtowne zmniejszenie tempa wzrastania tętna. W połowie ciąży średnie tętno płodu wynosi około 120-180 uderzeń na minutę. W ostatnich dziesięciu tygodniach ciąży następuje spowolnienie tętna płodu, ale nawet wtedy jest ono około dwukrotnie wyższe niż tętno spoczynkowe osoby dorosłej.

A mówił coś lekarz? Mi powiedział, że 169 jest jak najbardziej OK na tym etapie.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaa dobrze prawi:)

Yvonne mi cały czas dowcipnie;)

Edwarda super wieści:)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • kropekkk Znajoma

Wysłany: 13 września 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie i gratuluję pozytywnych wizyt :D ja już siedzę jak na szpilkach, ale jak już będę po pracy to w domu zabawa, kolacja, kąpanie, bajka i szybko przeleci do tej 20 tej :P

w teorii przezpochwowe stosuje się do 10-12 tc, a w praktyce zależy od sprzętu - w poprzedniej ciąży przezpochwowe miałam do końca 5 mca:/

a u nas ja klasyczny "mysi bond" a mąż ciemny brąz, oczy ja -niebieskie, on piwne i z tego co widzę to oczy po tatusiu będą (chociaz po urodzeniu miała piękne granatowe) za to na przekór wszystkiemu włosy jaśnieją jej z czasem i póki co mamy blondynę w domu :D

Euthyrox 75
    Duphaston 2x1
    ug37cwa13oq4bkuj.png
    ug373e3k4h6ennyn.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ