X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    U mnie ciągle ochota na słodkie... Już powoli nie wiem, czym je zastępować i czasami się wyłamuje. Najchętniej cały dzień bym jadła ciacha francuskie z jabłkiem, a jak je zjadłam w jeden dzień to pół dnia zgaga mnie męczyła :(

ja też mam teraz na słodkie napady, nie mogę przejść obojętnie obok batonika, ale staram się ograniczać żeby nie przytyć za dużo.

dziś rano zachcianka COCA COLA. wzięłam light! :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/7e4b74a1763da.jpg.html

a to mój ciążowo-tłuszczowy brzuszek :D

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • justysbp Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Ooo jak Ci fajnie :D pozdrów proszę ode mnie Bieszczady :D byłam tam kiedyś na przełomie września i października i się zakochałam :D

Pozdrowię ;)
    Moją miłością są Tatry ale skoro muszę je na chwilkę odstawić to niech będą Bieszczady :)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

eikt3e3kj1qmtans.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, jaki tam brzusio;) żebyś Ty widziała mój;p wyglądam jakbym byłam co najmniej w połowie ciąży;p

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • kropekkk Znajoma

Wysłany: 13 września 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

gratuluje kolejnych serduszek i pięknych zdjęć !i witam nowe mamusie :)

Darika - oby następna wizyta w szpitalu to już na porodówce była

AJrin - gratuluję pierwszych kroczków :D u mnie jest etap biegania i trochę tęsknię za tymi pierwszymi nieśmiałymi kroczkami :P

A ze smaków ciążowych mój mąż w końcu odkrył na co mam ochotę - od miesiąca nie wiem na co mam ochotę, nic mi nie wchodzi i niby zjem, a za chwilę niedobrze i tak w kółko :/ i zrobił mi tajską zupę tom-kha z krewetkami ... i chyba na tej zupie dożyję do końca mdłości - smakuje, nie śmierdzi (jak wszystko inne:P) i jest pysznaa :D

I nie spodziewałam się, że córce aż tak posmakują krewetki więc ma podwójną motywację do gotowania :P

Ilona92 lubi tę wiadomość

Euthyrox 75
    Duphaston 2x1
    ug37cwa13oq4bkuj.png
    ug373e3k4h6ennyn.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Gosiczek, kciuki:* daj znać po:)

Ilona, ja czytałam ulotkę, nie ma przeciwwskazań w ciąży. Poza tym jak espumisan można niemowlętom dawać to chyba nie jest taki straszny ;)
    Dlatego byłam baaardzo zdziwiona podejściem tej ginekolog. Jeszcze pytała 10razy czy aby cukru nie podnosi :D

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropekk, ooo to Twój mąż aż tak gotuje? SUper masz:D a fasolka faktycznie wybredna jeśli takie dania podchodzą tylko;);p

Ilona, ja biorę od wczoraj bo bez to byłoby bardzo ciężko;) Nie powinien zaszkodzić;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 08:58

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się te smaki zmieniają. Jednego dnia ciągnie mnie do czekolady, drugiego do śledzia, a kolejnego dodaję do wszystkiego ostre przyprawy :D

Prenatalne mam dopiero 5 października, a 29 września jeszcze mam wizytę u mojego gina.

Wczoraj mnie wieczorem strasznie bolały piersi, aż się pobeczałam z tej niemocy bo nic nie pomagało :/ A jak poszłam na siku to miałam na bieliźnie taki kawałek gęstej zbitej wydzieliny i wydawało mi się, że jest leciutko brązowa. Dalej już nic się nie działo, a po każdej wizycie w toalecie sprawdzam papier. Z rana napisałam do gina i odpisał, że jeżeli będzie to powtarzać, to jechać do szpitala. Ale takie jednorazowe to pewnie nadżerka. Więc mam nadzieję, że już się więcej nie pojawi.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    https://zapodaj.net/7e4b74a1763da.jpg.html

a to mój ciążowo-tłuszczowy brzuszek :D
    Kochana to tylko wzdęcia z brzuchem :) tez myślałam, ze to taki ciążowy, ale widze i czuje gdzie mam macice tak to jeszcze nie wystawała i nie zwracałam na to uwagi. Maluszek jest zbyt jak i macica zeby wystawał wyżej niz spojenie łonowe . Po ciazy pokarmisz piersią, wrzucisz turbo spalanie i nie bedzie po tym ani śladu:) wyglądasz dobrze .)

Agusia_pia lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • kropekkk Znajoma

Wysłany: 13 września 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocieszacie mnie trochę, że nie tylko mnie tak wywala z brzuchem - szwagierka ostatnio nie mogła się nadziwić jaki mam już piękny ciążowy brzuszek 0_o masakra :/

Euthyrox 75
    Duphaston 2x1
    ug37cwa13oq4bkuj.png
    ug373e3k4h6ennyn.png
  • kropekkk Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocieszacie mnie trochę, że nie tylko mnie tak wywala z brzuchem - szwagierka ostatnio nie mogła się nadziwić jaki mam już piękny ciążowy brzuszek 0_o masakra :/

Euthyrox 75
    Duphaston 2x1
    ug37cwa13oq4bkuj.png
    ug373e3k4h6ennyn.png
  • kropekkk Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś

Euthyrox 75
    Duphaston 2x1
    ug37cwa13oq4bkuj.png
    ug373e3k4h6ennyn.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia piękny ten brzuszek. Ja mam duży po poprzednich ciążach i zastanawiam się czy w związku z tym bedzie widac prędzej czy wręcz przeciwnie :-) narazie nie widze różnicy

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio usłyszałam od kolegi, że ooo szybko widać u mnie tą ciążę... Akurat w ten dzień miałam wzdęcie życia i mimo luźnego sweterka i tak wyglądałam jakbym była w 5 miesiącu :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • kropekkk Znajoma

Wysłany: 13 września 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko przepraszam, wyskakiwał mi błąd przy dodawaniu a tu proszę "zaspamowałam" forum :(

przy moich zdolnościach kulinarnych to dobrze, że mi się taki egzemplarz trafił (chociaż przez tyle lat troche się wyrobiłam ):P

zwłaszcza teraz, że w kuchni to mogę co najwyżej kanapki zrobić :D

Euthyrox 75
    Duphaston 2x1
    ug37cwa13oq4bkuj.png
    ug373e3k4h6ennyn.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane dziękuję za miłe słowa. mój mąż nawet zauważył że jakby się lekko zaokrąglił, ale póki co ubrania nie zmniejszyły się więc jest dobrze :)
    Ilona92 też myślę że to wzdęcia, bo mam gazy, i czasem zaparcie to już całkiem mnie wybrzuszy.

Gosiczek ciężko powiedzieć kiedy będzie widać. słyszałam że jak są mocne mięśnie brzucha to długo nie widać, zobaczymy. ja też jestem ciekawa kiedy będzie większy :)

dziewczyny mam pytanie odnośnie badań prenatalnych.
    piszecie że macie nie długo. to jest tylko usg czy robicie te testy pappa itp?
    jestem w tym zielona.

dziś na wizycie podpytam gina.
    z mężem podjęliśmy decyzję że nie chcemy robić żadnych testów bo to nic nie zmieni, ciąży nie usunę a dziecko będę kochać.
    chcę robić te podstawowe badania i tyle.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam w kolejce na USG. Pierwsze na NFZ :D też wczoraj mialam napad na cole :D ale biorę zwykla bo ta light jest wg. Mnie o wieeele slodsza :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Witam dziewczyny :)
    Dołączam do Was - w końcu :)
    Termin 30.04
    Dziś pierwsza wizyta i usg!

Moja historia dość skomplikowana :
    16cs, 2 x Hsg, niedrozny prawy jajowod, cp w prawym jajowodzie, leki na stymulacje owu i przy nich brak owu po drożnej stronie.. Ale w końcu się udało!

Jestem cała w nerwach żeby się wszystko dobrze rozwijało i w końcu było dobrze! :)

Cześć ibishka! Pamiętam Cię z wątku o ciąży pozamacicznej. Miło Cię tu widzieć:-)

Mnie wczoraj cały dzień męczył ból podbrzusza. I ogólnie byłam słaba. Zjadłam dwie no spy. Cały dzień leżałam. Dziś już lepiej. Też tak macie? Plamień nie ma.

• Ellka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, mi się często zdarzają takie zasłabnięcia, lekkie bóle czasami też. Jakoś pierwsza ciąża była lżejsza;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:30

Ellka, APrzybylska, Ilona92, monroe, Tusianka, Iwi89, kropekkk, patusia90, Magdzia85F, Kate86, AJrin, blue00, Sassy, Rene lubią tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ