Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paatka wrote:U mnie ciągle ochota na słodkie... Już powoli nie wiem, czym je zastępować i czasami się wyłamuje. Najchętniej cały dzień bym jadła ciacha francuskie z jabłkiem, a jak je zjadłam w jeden dzień to pół dnia zgaga mnie męczyła
ja też mam teraz na słodkie napady, nie mogę przejść obojętnie obok batonika, ale staram się ograniczać żeby nie przytyć za dużo.
dziś rano zachcianka COCA COLA. wzięłam light! -
pomarańczka_33 wrote:Ooo jak Ci fajnie
pozdrów proszę ode mnie Bieszczady
byłam tam kiedyś na przełomie września i października i się zakochałam
Pozdrowię
Moją miłością są Tatry ale skoro muszę je na chwilkę odstawić to niech będą Bieszczadypomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
Agusia, jaki tam brzusio;) żebyś Ty widziała mój;p wyglądam jakbym byłam co najmniej w połowie ciąży;p
-
hej hej
gratuluje kolejnych serduszek i pięknych zdjęć !i witam nowe mamusie
Darika - oby następna wizyta w szpitalu to już na porodówce była
AJrin - gratuluję pierwszych kroczkówu mnie jest etap biegania i trochę tęsknię za tymi pierwszymi nieśmiałymi kroczkami
A ze smaków ciążowych mój mąż w końcu odkrył na co mam ochotę - od miesiąca nie wiem na co mam ochotę, nic mi nie wchodzi i niby zjem, a za chwilę niedobrze i tak w kółkoi zrobił mi tajską zupę tom-kha z krewetkami ... i chyba na tej zupie dożyję do końca mdłości - smakuje, nie śmierdzi (jak wszystko inne:P) i jest pysznaa
I nie spodziewałam się, że córce aż tak posmakują krewetki więc ma podwójną motywację do gotowania
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Ellka wrote:Gosiczek, kciuki:* daj znać po:)
Ilona, ja czytałam ulotkę, nie ma przeciwwskazań w ciąży. Poza tym jak espumisan można niemowlętom dawać to chyba nie jest taki straszny -
Kropekk, ooo to Twój mąż aż tak gotuje? SUper masz:D a fasolka faktycznie wybredna jeśli takie dania podchodzą tylko;);p
Ilona, ja biorę od wczoraj bo bez to byłoby bardzo ciężko;) Nie powinien zaszkodzićWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 08:58
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
U mnie się te smaki zmieniają. Jednego dnia ciągnie mnie do czekolady, drugiego do śledzia, a kolejnego dodaję do wszystkiego ostre przyprawy
Prenatalne mam dopiero 5 października, a 29 września jeszcze mam wizytę u mojego gina.
Wczoraj mnie wieczorem strasznie bolały piersi, aż się pobeczałam z tej niemocy bo nic nie pomagałoA jak poszłam na siku to miałam na bieliźnie taki kawałek gęstej zbitej wydzieliny i wydawało mi się, że jest leciutko brązowa. Dalej już nic się nie działo, a po każdej wizycie w toalecie sprawdzam papier. Z rana napisałam do gina i odpisał, że jeżeli będzie to powtarzać, to jechać do szpitala. Ale takie jednorazowe to pewnie nadżerka. Więc mam nadzieję, że już się więcej nie pojawi.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Agusia_pia wrote:https://zapodaj.net/7e4b74a1763da.jpg.html
a to mój ciążowo-tłuszczowy brzuszektez myślałam, ze to taki ciążowy, ale widze i czuje gdzie mam macice tak to jeszcze nie wystawała i nie zwracałam na to uwagi. Maluszek jest zbyt jak i macica zeby wystawał wyżej niz spojenie łonowe . Po ciazy pokarmisz piersią, wrzucisz turbo spalanie i nie bedzie po tym ani śladu:) wyglądasz dobrze .)
Agusia_pia lubi tę wiadomość
-
o matko przepraszam, wyskakiwał mi błąd przy dodawaniu a tu proszę "zaspamowałam" forum
przy moich zdolnościach kulinarnych to dobrze, że mi się taki egzemplarz trafił (chociaż przez tyle lat troche się wyrobiłam )
zwłaszcza teraz, że w kuchni to mogę co najwyżej kanapki zrobić
-
kochane dziękuję za miłe słowa. mój mąż nawet zauważył że jakby się lekko zaokrąglił, ale póki co ubrania nie zmniejszyły się więc jest dobrze
Ilona92 też myślę że to wzdęcia, bo mam gazy, i czasem zaparcie to już całkiem mnie wybrzuszy.
Gosiczek ciężko powiedzieć kiedy będzie widać. słyszałam że jak są mocne mięśnie brzucha to długo nie widać, zobaczymy. ja też jestem ciekawa kiedy będzie większy
dziewczyny mam pytanie odnośnie badań prenatalnych.
piszecie że macie nie długo. to jest tylko usg czy robicie te testy pappa itp?
jestem w tym zielona.
dziś na wizycie podpytam gina.
z mężem podjęliśmy decyzję że nie chcemy robić żadnych testów bo to nic nie zmieni, ciąży nie usunę a dziecko będę kochać.
chcę robić te podstawowe badania i tyle.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyibishka wrote:Witam dziewczyny
Dołączam do Was - w końcu
Termin 30.04
Dziś pierwsza wizyta i usg!
Moja historia dość skomplikowana :
16cs, 2 x Hsg, niedrozny prawy jajowod, cp w prawym jajowodzie, leki na stymulacje owu i przy nich brak owu po drożnej stronie.. Ale w końcu się udało!
Jestem cała w nerwach żeby się wszystko dobrze rozwijało i w końcu było dobrze!
Cześć ibishka! Pamiętam Cię z wątku o ciąży pozamacicznej. Miło Cię tu widzieć
Mnie wczoraj cały dzień męczył ból podbrzusza. I ogólnie byłam słaba. Zjadłam dwie no spy. Cały dzień leżałam. Dziś już lepiej. Też tak macie? Plamień nie ma. -
Magdzia, mi się często zdarzają takie zasłabnięcia, lekkie bóle czasami też. Jakoś pierwsza ciąża była lżejsza;)
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:30
Ellka, APrzybylska, Ilona92, monroe, Tusianka, Iwi89, kropekkk, patusia90, Magdzia85F, Kate86, AJrin, blue00, Sassy, Rene lubią tę wiadomość