Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja do tego samego lekarza będę chodziła prywatnie i na kasę chorych, myślę że się z nim dogadał, że USG itd to w prywatnym gabinecie, ale wyniki laboratoryjne to na NFZ. Co innego zapłacić 100 czy 150 za USG na lepszym sprzęcie, a co innego dać kasę za wyniki, gdy takie same można mieć za darmo, a w końcu to zdrowotne się płaci...
Ja ponoć od zawsze nie spałam w nocy, zawsze nad ranem lub za dnia -
nick nieaktualnyAsiaa1201 wrote:No ja już tak mam, że nie śpie
Tak, ale ja mówie o prywatnych wizytach, pierwszym USG itp
A z NFZ to tak masz eacje, też chyba się zapisze, bo z tego co pamiętam to drogie są te badania -
Sarrrra wrote:dziewczyny czy Wy tez macie takie uczucie jakbyście były chore? tzn ociężałość stawów? zmęczenie?
-
Ja bylam wczoraj u gina to dopiero 11 dpo a ja powiedzialam ze mialam 2 kreski na tescie to nie chcial uwierzyc i powiedzial zebym sie nie nakrecala, dopiero kiedy powiedzialam ze zrobilam tez bete to uwierzyl:) zrobilismy usg juz bylo cos widac maly pecherzyk aczkolwiek widac bardzo slabo, kaza przyjsc za 2 tyg a do okresu mam jeszcze 3 dni, powiedzial ze przy tej becie napewno nie dostane okresu:)
-
oli123 wrote:Ja bylam wczoraj u gina to dopiero 11 dpo a ja powiedzialam ze mialam 2 kreski na tescie to nie chcial uwierzyc i powiedzial zebym sie nie nakrecala, dopiero kiedy powiedzialam ze zrobilam tez bete to uwierzyl:) zrobilismy usg juz bylo cos widac maly pecherzyk aczkolwiek widac bardzo slabo, kaza przyjsc za 2 tyg a do okresu mam jeszcze 3 dni, powiedzial ze przy tej becie napewno nie dostane okresu:)
-
Sarrrra wrote:dziewczyny czy Wy tez macie takie uczucie jakbyście były chore? tzn ociężałość stawów? zmęczenie?
-
oli123 wrote:Wiem wiem:) ale zaniepokoilo mnie to plamienie wole dmuchac na zimne, szczegolnie ze jestem narazie z ta informacja sama a to moja pierwsza ciaza
-
Mnie wczoraj rozlozyla grypa zoladkowa, pół dnia myslalam że to mdłości ciążowe ale z godziny na godzine coraz gorzej pozniej doszedl ból stawów i temperatura. Zygalam jak kot i mam tylko nadzieje że mlodego nie zaraze no i że z fasolka wszystko ok.
Co do wot b12 w jakiej dawce bierzecie?
Bralam pamietam poprzednia coaze mocniejsza ale dzis maz zakupil mi jakas mega mocna 100 mikro gram i nie pamiętam czy to nie za dużo. -
Gosiax89x wrote:
Witam wszystkie mamusie oraz przyszłe mamusie Chciałabym dołączyć do wątku
data wg Belly na 4 kwietnia. Ginekolog 11 sierpnia i zobaczymy co powie:)
Mam dokładnie tak samo: termin wg belly 4 kwietnia a wizyta 11 sierpnia. Nadal nie mogę uwierzyć że się udało... bardzo chciałabym usłyszeć już to małe serduszko
Gosiax89x, Aliskaa lubią tę wiadomość