Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny czy patrzyłyście sobie jaką macie szyjkę? staram sie tego nie robić. Książkowo powinna być długa twarda i zamknięta i wysoko. Jak jest u Was? u mnie jest twarda chyba zamknięta ale ona nie jest wysoko mogą do niej bez najmniejszego problemu dostać (w połowie palca). Czy to o czymś może świadczyć? jakie jest Wasze doświadczenie?
-
Sarrrra wrote:dziewczyny czy patrzyłyście sobie jaką macie szyjkę? staram sie tego nie robić. Książkowo powinna być długa twarda i zamknięta i wysoko. Jak jest u Was? u mnie jest twarda chyba zamknięta ale ona nie jest wysoko mogą do niej bez najmniejszego problemu dostać (w połowie palca). Czy to o czymś może świadczyć? jakie jest Wasze doświadczenie?
-
oli123 wrote:Martwie sie troche bo dostalam takiego brazowego plamienia
W pierwszej ciąży plamiłam na brązowo od 6 tygodnia do 12.
Ginka mnie uspokajała, że póki nie ma żywej krwi nie ma powodów do zmartwień.
Obserwuj objawy i jak tylko masz jakieś złe przeczucia biegnij do gina. -
Według czegoś co czytałam w internecie i według kobiet z mojego otoczenia, które już dzieci mają, takie jasno brązowe czy kremowe plamienia, taki rodzaj śluzu po prostu, to coś normalnego około 4-8 tygodnia, a czasami może się utrzymywać przez cały pierwszy trymestr.
-
Kasia 1805 wrote:Ja sprawdzałam chyba jakiś tydzień temu i wszystko było raczej średnio tzn. średnia wysokość, średnio zamknięta ale twarda i też bez problemu ją dostałam.
no to już nawet drugi raz tam nie patrze. Spoko nie ma widze zasady . Każda ma inaczej ja dalej brak ojawów. Czasami coś tam czuje na dole noi sikam często ale może to dlatego, że pije więcej. Aha i chyba boli mnie troszkę tak jak na okres tak delikatnie . Sluzu mam bardzo mało ale na szczęscie zawsze kremowy. Już sie nie martwię tym przyrostem bety bo ważne , że średni przyrost jest 77 proc od sb do środy. -
Sarrrra wrote:no to już nawet drugi raz tam nie patrze. Spoko nie ma widze zasady . Każda ma inaczej ja dalej brak ojawów. Czasami coś tam czuje na dole noi sikam często ale może to dlatego, że pije więcej. Aha i chyba boli mnie troszkę tak jak na okres tak delikatnie . Sluzu mam bardzo mało ale na szczęscie zawsze kremowy. Już sie nie martwię tym przyrostem bety bo ważne , że średni przyrost jest 77 proc od sb do środy.
-
Klarysa wrote:A mnie się wydaje, że u mnie beta za wysoka jak na 6 tydzień, ale co tam, lepsza wyższa niż za niską czy nie rosnąca xD We wtorek idę do ginekologa to się wszystkiego dowiem.
-
Klarysa wrote:Według czegoś co czytałam w internecie i według kobiet z mojego otoczenia, które już dzieci mają, takie jasno brązowe czy kremowe plamienia, taki rodzaj śluzu po prostu, to coś normalnego około 4-8 tygodnia, a czasami może się utrzymywać przez cały pierwszy trymestr.
-
Hej Dziewczyny
Dołączam do Kwietniowych mamusiek
obecnie 4t3d wi to w 1 cyklu starań i 3 dni temu beta 56.26
Mam już synka z lutego 2015, teraz przydałaby się dziewczynka ..
jak sie czujecie? bo ja oprocz dużej ilości kremowego śluzu i nabrzmiałych piersi nie mam nic ..
Aliskaa lubi tę wiadomość
-
Witam się i na tym wątku Mój termin z kalkulatora to 12.04.2018. Udało się właściwie w 2 cyklu starań. Dziś jestem dopiero w 14 DPO. Dwa razy robiłam betę:
12 DPO - 41,80
14 DPO - 79,90
Nie ma przyrostu 100%, ale prawie więc chyba ok?
Progesteron 14 DPO 20,80 ng/ml.
Ciągnie mnie cały czas brzuch jak na okres, lekko pobolewa. Wciąż latam do łazienki sprawdzać, czy nie przyszła @... Do tego mam bardzo twarde, ciężki piersi. Poza tym raczej zero objawów.
Pozdrowionka i życzę Wam wszystkim powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 18:20
Aliskaa lubi tę wiadomość
22dpo - beta 7160 mIU/ml
24dpo - 14 296 mIU/ml
27dpo (5+5) - jest serduszko!
23.08.2017 - Aniołek [*] 7 tyg.