Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja już po pierwszej wizycie u gina. Był robione USG i widać pęcherzyk ciążowy i małą kropeczkę w nim Na dzień dzisiejszy wychodzi że to jest ok 5t+2d ciąży i orientacyjny termin porodu to 1.04.2018, ale lekarz mówił że za dwa tygodnie określenie terminu będzie bardziej dokładne.
assia, Aliskaa, pigula_91 lubią tę wiadomość
-
U mnie chyba jak szybko się zaczęło tak szybko się skończy. Znowu mam plamienia i zaczyna boleć brzuch. Moje TSH chyba jest tego przyczyną. Dzwoniłam do szpitala w którym się leczę, moja Pani endokrynolog na wczasach a numeru prywatnego nie dadzą. Jutro mam dzwonić, będzie inny lekarz to może mi poradzi o ile zwiększyć dawkę. Do ginekologa mogę dopiero w piątek. W tamtym roku miałam tak samo kiedy okazało się że jest puste jajo płodowe. Dzisiaj powtórzyłam test i były juz mocne dwie kreski a robiłam z popołudniowego moczu. Jeszcze jutro powtórzę betę.
-
optymistkaaa wrote:Dziewczyny, które zdecydowały się brać witaminy już w pierwszym trymestrze (zaleca się dopiero od drugiego) sprawdzcie, czy wasze zestawy posiadają wit A. Powinnyście jej obecnie unikać. Jeśli macie zestaw dedykowany dla cieżarnych - to nie znajdziecie jej w ich składzie
Ja przyznaje, ze nie wiedziałem wcześniej i dopiero pare dni temu odstawiłam wit. A, która przyjmuje od dawna codziennie w dawce 10.000 IU. Podejrzewam wiec, ze mam dość wysokie nasycenie ta witamina. Mam nadzieje, ze to nie zaszkodzi dziecku... -
Aliskaa wrote:Dziewczyny już was nadrabiam
No więc tak, w poniedzialek byliśmy na wizycie coś tam było widać, ciaza potwierdzona:) dostałam zgodę na wyjazd na wczasy.
Więc szybko się spakowalismy z chłopakiem i od wczoraj jestem w Łebie jest super
Super, to bawcie się świetnie, dogadzaj sobie i odpoczywajAliskaa lubi tę wiadomość
-
Co do supli, to ja biorę na razie vit. C liposomalna, vit. B complex, D3 i kurkumę. Niedawno odstawiłam A i E. Kupiłam tez właśnie jakiś organiczny kwas foliowy firmy Viridian i też od nich kompleks dla ciężarnych. Zastanawiam się, czy brać tylko to, czy dołożyć do tego, co już biorę. Sarrra, a ten acard to sama sobie "zleciłaś" czy lekarz?
Co do imion, to dziewczynka obstawiona - Zosia albo Gabrysia. Na męskie kompletnie nie mamy pomysłu
Milla, cieszę się z dobrych wieści u Ciebie.
Małgosia, za Ciebie trzymam mocno kciuki. Plamienia jeszcze nie przesadzają. Daj znać, jak będziesz po wizycie. -
malgosia82 wrote:Właśnie wiem i od dzisiaj zwiększyłam o 12,5, nie wiem czy nie za mało. Lekarz na NFZ grudzień a prywatnie za miesiąc, sama zwiększę ona też by tak zrobiła. Po jakim czasie zbadać TSH za dwa tygodnie wystarczy?
-
pigula_91 wrote:Moje dzisiejsze wyniki
beta 342,1
tsh 1,6
progesteron 13,70
Chyba nie jeste źle?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 20:16
-
pigula_91 wrote:Moje dzisiejsze wyniki
beta 342,1
tsh 1,6
progesteron 13,70
Chyba nie jeste źle?
Ps Jeśli próbka na progesteron jest mrożona w laboratorium, to wynik będzie zakłamany (niższy)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 20:18
-
Nie stresujcie się tak wynikami, bo stres też szkodzi. Moja sąsiadka zawsze mówiła, że złe myśli przyciągają nieszczęścia, więc może warto myśleć pozytywnie.
Ja póki co zrobiłam tylko betę, jutro ją odbieram. Do lekarza idę 8 i resztę badań zrobię wtedy kiedy on je zleci. Liczę na to, że wszystko będzie ok.
Trzymam kciuki, by u Was też było wszystko dobrze.
Nadrobiłam Was, więc przeczytałam też pytanie o imiona. U nas będzie Gloria albo Hektor. Choć ostatnio padł też pomysł, by chłopca nazwać Iwan, ale co do tego ja nie jestem przekonana. -
nick nieaktualny
-
Witam was Kochane❤ przyjmiecie mnie do waszego grona? Coprawda do okresu zostaly jeszcze 3 dni ale dwie krechy sa i dzisiaj odbieram bete❤ Chyba zostane kwietniowa mamusia, jeszcze to do mnie nie dociera
AJrin, malgosia82, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
Aliskaa wrote:Boże oświadczył mi się jestem szczęśliwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 07:19
Aliskaa lubi tę wiadomość