Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga nadal karmisz piersia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 19:40
-
AJrin wrote:Kasia nie spokojnie nie stresuje sie jakos mocno tylko pamietam z pierwszej ciąży mocniejsza kreche.
Ja tylko przed usg mam stresa ba zawsze mam ochote nie iść na usg
-
Kinga to super ja też. Daj znac co lekarz na to bo mój już mi zapowiedzial ze pierwszy trymestr mam sie rozstac z kp.
-
BitterSweetSymphony wrote:Czy i ja mogę dołączyć?
Mój tp według BF to 7.04.
Jutro robię powtórkę bety i trochę się stresuje czy rośnie ładnie.
Wszystkim ciężaróweczkom życzę dużo dobrego samopoczucia!Aliskaa, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość
-
Sarrrra wrote:dziewczyny, które są w 4 tygodniu . Czujecie coś? ja totalnie nic. Tzn brzuch mam taki rozwalony. Jutro zrobię bete bo powoli zaczynam się martwić. Jutro będę 16 dzien po owulacji i 28 dzien cyklu. Jak u Was jest? ja total zero objawów. Oby to nie wróżyło nic złego. Śluz jest ładny kremowy nie jest go dużo ale jest . Najważniejsze , ze nie ma plamień. Ale się boję
-
AJrin wrote:Kinga to super ja też. Daj znac co lekarz na to bo mój już mi zapowiedzial ze pierwszy trymestr mam sie rozstac z kp.
-
Cześć Wam. Ja do ginekologa umówiłam się prywatnie, bo na NFZ dopiero ostatniego sierpnia by mnie przyjął. Wizytę mam 8, więc jutro się przejdę do laboratorium na betę, po nocce, a potem pójdę spać i cały dzień prześpię.
Z objawów za to mam ból cycków, normalnie jak za starych czasów, gdy jeszcze rosły. Mdli mnie nieraz, gdy się za szybko podniosę z łóżka, no i raz zakręciło mi się w głowie, ale to pewnie od tego gorąca. -
U mnie też proby z oksy sie nie powiodly na wywolanie wiec też raczej slabo wrazliwa.
-
Hej, ja po usg. Widać pęcherzyk w macicy Doktor wymierzył, ale byłam tak zestresowana, że nie zapamiętałam wielkości. Torbiel jajnika się zmniejszyła i to też super wiadomość. Następna wizyta 17.08, mam nadzieję, że zobaczę serduszko.
assia, Kinga., Aliskaa lubią tę wiadomość
-
Mam już wyniki
Beta 39,4 mIU/mL (myślę, że nieźle biorąc pod uwagę piątkowy wynik <0,1)
Progesteron 31,92 (nie łykam nic)
TSH 3,56 (martwię się bo niedawno było 1,75 mam Hashimoto i niedoczynność, lekarz we wrześniu najwcześniej)
Z wizytą u ginekologa czekam do 7 tyg, nie chcę się stresować znowu pustym pęcherzykiem.
-
malgosia82 wrote:Mam już wyniki
Beta 39,4 mIU/mL (myślę, że nieźle biorąc pod uwagę piątkowy wynik <0,1)
Progesteron 31,92 (nie łykam nic)
TSH 3,56 (martwię się bo niedawno było 1,75 mam Hashimoto i niedoczynność, lekarz we wrześniu najwcześniej)
Z wizytą u ginekologa czekam do 7 tyg, nie chcę się stresować znowu pustym pęcherzykiem.
Tsh trochę wysokie. Mi skoczyło chyba do 2,56 i mam zrobić ponowne badania (prawdopodobnie trzeba będzie zwiększyć dawkę). W poprzedniej ciąży miałam pilnować poziomu 1,5-2 w pierwszych 2 trymestrach. -
Sara - beta HcG najpierw pojawia się we krwi a dopiero później ( o wiele później) zaczyna pojawiać się w moczu. Dlatego badanie krwi jest najszybszym potwierdzeniem. Z badania krwi możesz mieć nawet wynik 700 a sikaniec pokaże Ci ledwo co widoczną kreskę Także spokojnie, oddychaj głęboko i dbaj o siebie. Nie potrzebny Ci dodatkowy stres
Ja biorę kwas foliowy i magnez bo mam jego niedobór (praktycznie od zawsze).
Dziewczyny, które zdecydowały się brać witaminy już w pierwszym trymestrze (zaleca się dopiero od drugiego) sprawdzcie, czy wasze zestawy posiadają wit A. Powinnyście jej obecnie unikać. Jeśli macie zestaw dedykowany dla cieżarnych - to nie znajdziecie jej w ich składzie -
nick nieaktualny
-
Gratuluję kolejnym kwietnióweczkom i życzę spokojnych ciąż i samych szczęśliwych rozwiązań Aż ciężko mi uwierzyć, że już minęły 4 lata jak przeżywałam to samo co Wy teraz Kwiecień piękny miesiąc
Pozdrawiam
Kwietniówka 2007 i 2014Aliskaa, assia lubią tę wiadomość