Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
AJrin wrote:Malgosia82, to daj znac jak wyniki bety.
Ja tez mam blade krechy nawet dzis zrobilam wodac odrazu cien po 2 minutach nawet mocniek ale nie jest to tak rowna jak testowa kreska. Nie wiem czy isc na betę jakos nie zbyt mam jak z małym.
A ile dni po owulacji robiłaś te testy? ja z ciekawości dziś zrobiłam ostatni który mi został żeby zobaczyć jaka będzie różnica no i dzisiejsza kreska jest naprawde mocna, chyba mocniejsza niż kontrolna i pojawiła się już po niecałej minucie, dziś jest ok 7 dni po terminie spodziewanej miesiączki. Pierwszy test bardzo blady wyszedł mi 2 dni przed terminem @
-
Pierwsze robilam na 5 dni przed okresem o wtedy cien cienia na maksa.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e16c97b8aa3a.jpg
Test z dziś to ten wyżej co wkleilam. -
Na 3 dni przed okresem już bardziej widoczne. Przyrost jest ale jakos tak wydajemi sie ze slaby. No ale dopiero jutro termin okresu.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb1caddd0c8d.jpg -
Mila nie robilam, nie mam wsumie zbytnio jak chwilowo. No nic za tydzien w piatrk bede szla na usg wiec musze poczekać.
-
Ja zrobiłam betę 8dpo i negatywna, już się nastawiłam że nie wyszło, ale miałam jeszcze testy i 11 dpo zrobiłam. Blade są te krechy, ale mam cykle 30-33 dni i jeszcze nie mam terminu okres. Wiem, że to wcześnie ale jakoś mnie to uspokoiło i co ma być to będzie.
-
AJrin wrote:Na 3 dni przed okresem już bardziej widoczne. Przyrost jest ale jakos tak wydajemi sie ze slaby. No ale dopiero jutro termin okresu.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb1caddd0c8d.jpg -
Kinga mi nie musisz mowic o stresie już jedna ciaze stracilam w 12 tc, a dowiedzialam sie o tym na badaniu prenatalnym.
-
Kinga. wrote:To nic nie znaczy. Ostatnim razem miałam bardzo słabe kreski, a beta rosła prawidłowo. Niepotrzebnie się nakręcacie. Niestety ten okres trzeba w spokoju przeczekać. Widok serduszka pomaga, ale tak na prawdę cała ciąża, to stres czy wszystko jest ok. A i jak się urodzi, to wcale nie jest łatwiej... Każda mama żyje w przewlekłym stresie, to chyba nieodłączny element macierzyństwa...
To do Ajrin oczywiścieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 17:44
Kinga. lubi tę wiadomość
-
Ja tak na chwilkę do Was tylko się przywitać podczytuję Was troszkę i tak bardzo chciałabym dołączyć . @ spodziewam się teoretycznie 9 sierpnia ale że według wykresu owu była wcześniej to pokazuje że @ powinna być 4 sierpnia a ja jutro idę na progesteron bo specjalnie wolne wzięłam i jak faktycznie owu była wcześniej to bez sensu pewnie sprawdzać progesteron dwa dni przed @ ale idę tak czy siak bo może wykres się myli... nie łudzę się za bardzo w tym cyklu mimo że temperatura na dobrym poziomie się trzyma ale strasznie skacze... mam same zygzaki na wykresie a to podobno nie dobrze. Tak czy siak trzymajcie kciuki żeby jednak los spłatał mi pozytywnego figlaKiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -
Dominisia883 wrote:Ja tak na chwilkę do Was tylko się przywitać podczytuję Was troszkę i tak bardzo chciałabym dołączyć . @ spodziewam się teoretycznie 9 sierpnia ale że według wykresu owu była wcześniej to pokazuje że @ powinna być 4 sierpnia a ja jutro idę na progesteron bo specjalnie wolne wzięłam i jak faktycznie owu była wcześniej to bez sensu pewnie sprawdzać progesteron dwa dni przed @ ale idę tak czy siak bo może wykres się myli... nie łudzę się za bardzo w tym cyklu mimo że temperatura na dobrym poziomie się trzyma ale strasznie skacze... mam same zygzaki na wykresie a to podobno nie dobrze. Tak czy siak trzymajcie kciuki żeby jednak los spłatał mi pozytywnego figla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 18:09
-
Dziękuję za radę . Póki co mąż łyka Salfazin i selen organiczny i chciałam dokupić mu witaminę C no i rzucił całkowicie palenie . We wrześniu powtarza badanie nasienia i ma umówioną wizytę u lekarza więc zobaczymy co dalej no chyba że się udało ...
assia lubi tę wiadomość
Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -
Dominisia883 wrote:Dziękuję za radę . Póki co mąż łyka Salfazin i selen organiczny i chciałam dokupić mu witaminę C no i rzucił całkowicie palenie . We wrześniu powtarza badanie nasienia i ma umówioną wizytę u lekarza więc zobaczymy co dalej no chyba że się udało ...
-
Kasia nie spokojnie nie stresuje sie jakos mocno tylko pamietam z pierwszej ciąży mocniejsza kreche.
Ja tylko przed usg mam stresa ba zawsze mam ochote nie iść na usg -
Czy i ja mogę dołączyć?
Mój tp według BF to 7.04.
Jutro robię powtórkę bety i trochę się stresuje czy rośnie ładnie.
Wszystkim ciężaróweczkom życzę dużo dobrego samopoczucia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 18:25
AJrin, Aliskaa lubią tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
dziewczyny, które są w 4 tygodniu . Czujecie coś? ja totalnie nic. Tzn brzuch mam taki rozwalony. Jutro zrobię bete bo powoli zaczynam się martwić. Jutro będę 16 dzien po owulacji i 28 dzien cyklu. Jak u Was jest? ja total zero objawów. Oby to nie wróżyło nic złego. Śluz jest ładny kremowy nie jest go dużo ale jest . Najważniejsze , ze nie ma plamień. Ale się boję
-
Sarrrra wrote:dziewczyny, które są w 4 tygodniu . Czujecie coś? ja totalnie nic. Tzn brzuch mam taki rozwalony. Jutro zrobię bete bo powoli zaczynam się martwić. Jutro będę 16 dzien po owulacji i 28 dzien cyklu. Jak u Was jest? ja total zero objawów. Oby to nie wróżyło nic złego. Śluz jest ładny kremowy nie jest go dużo ale jest . Najważniejsze , ze nie ma plamień. Ale się boję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 18:40
-
coś mnei podkusiło aby zrobić sikanca dzisiaj. Jestem w 15 dniu po owu. Wczorajsza beta wynosiła 90 (3 dni temu beta 40). Zrobiłam sikanca o 19:00 (wrażliwość 25) a tam zamiast mocnej krechy jakieś słabe coś. Nie cień cienia cos mocniejszego ale krecha po prostu słaba. Boje się, że zaczyna spadać. Eh tyle czekałam na tą ciążę i teraz się bardzo boję, ze coś będzie się dziać.
Musze o tym nie myśle bo niestety nie mam na to wp lywu. Birę wszystko co powinnam brać aby było dobrze. Nawet sprawdziłam komórki NK i też są dobre. No nic muszę dalej się oszczędzać razem z psychiką