Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny - aby oderwać Wasze myśli od wszelkiego rodzaju badań i suplementacji... macie już wybrane imiona? Wiem, że do poznania płci dziecka trochę jeszcze upłynie wody w rzece, ale czasami rodzice mają wymyślone 2 imiona (w zależności od płci) Jak jest u Was?
-
yvonne co oznacz gravid raskaana 1-2?? Jakieś tajemnicze opisy tutaj nam dajesz
U mnie na zdjeciu nic nie widac na teście paskowym ale to kwestia monitora i zdjęcia. Rozumiem, że na żywo jest kreseczka Zatem gratulacje!! :D
Czy ja Cię dobrze kojarzę - staraczki lipiec/sierpień z ofa? -
Hejka,
Co do imion to bedzie Wiktoria
A co do suplementacji poprzednie coaze pierwszy trymest kwas foliowy plus wit b12 i b6. Drugi i trzeci trymest pregna plus.
Teraz pewnie bedzie tak samo. A i w drugiej ciazy duphaston przez 1 trymestr. -
Kinga. wrote:Tsh trochę wysokie. Mi skoczyło chyba do 2,56 i mam zrobić ponowne badania (prawdopodobnie trzeba będzie zwiększyć dawkę). W poprzedniej ciąży miałam pilnować poziomu 1,5-2 w pierwszych 2 trymestrach.
-
optymistkaaa wrote:
Ja biorę kwas foliowy i magnez bo mam jego niedobór (praktycznie od zawsze).
Dziewczyny, które zdecydowały się brać witaminy już w pierwszym trymestrze (zaleca się dopiero od drugiego) sprawdzcie, czy wasze zestawy posiadają wit A. Powinnyście jej obecnie unikać. Jeśli macie zestaw dedykowany dla cieżarnych - to nie znajdziecie jej w ich składzie -
Pierwszemdlosci za mna i nie ma jak pocieszajaca mama z tekstem wygladasz marnie lol.
assia lubi tę wiadomość
-
Zjadlam banana potem kanapke i jedt lepiej.
Igi jadl kaszke wiec dal matce troche spokoju.
Oby było jak w pierwszej ciąży tylko troche i szybko przecjodzace, na mnie dziala jak coś zjem. Ale ja woecznie w kazdej podrozy mam mdłości z choroby lokomocyjnej o też muszezjesc aby było znosnie.