X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy kalosze z nexta, biega w nich normalnie. Ma tez swietny kombinezon na deszczową porę - w paseczki ;p z Tchibo. Polecam, nie dosyć ze super jakość, ladny to jeszcze tani :) A jak przeuroczo wygląda... :D

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kalosze obowiązkowe, bo na podwórku jak jest nawet troszkę mokro nic innego nie wchodzi w grę. Kinga niszczy buty na potęgę tak więc u nas póki co zwykłe adidaski i zwykłe sandałki, wszystko z podwórka wraca i tak czarne..w tym roku mamy już sandałki z odkrytymi palcami, nawet już je miała na nóżkach i widzę, że jej się spodobały. Raz kazała sobie zdjąć adidasy i założyć sandałki, więc nie lubi skrępowanej stopy. Po domu nawet mi rzadko kapcie zakłada i ile razy bym jej nie mówiła to i tak pochodzi 5 min i zdejmie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś non stop po domu chodzi na gołą stopę nawet w zime, czasem zdarzy się, że da założyć skarpetki.
    Co do butów to kupiłam mu adidaski nike, od razu ukochane bo niebieskie, a sandałków nawet nie chce dotknąć... W ogóle jak się na coś uprze to nie lubi zmieniać.

Edwarda coś takiego?
    https://www.tchibo.pl/kombinezon-dzieciecy-softshell-p400128925.html

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa wrote:
    Edwarda coś takiego?
    https://www.tchibo.pl/kombinezon-dzieciecy-softshell-p400128925.html

Tak, tylko my mamy ten: https://www.tchibo.pl/nieprzemakalny-dzieciecy-kombinezon-softshell-p400146543.html
    A i widzę, że jak kupowałam w lutym to był tańszy :O

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak rozmiarówka? Który rozmiar brałaś? Mój nosi 92, troche 98

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa wrote:
    A jak rozmiarówka? Który rozmiar brałaś? Mój nosi 92, troche 98
    Zgodnie z opiniami, że rozmiarówka jest zawyzona, wzięłam 86/92 i jest ciutke za duzy. Mały tez nosi 92/98 w zaleznosci od rozmiarówki. Ale te kombinezony faktycznie są wieksze. Podwijam nogawke a jak w kaloszach to do środka kaloszy. Będzie mial na dluzej :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a ten kombinezon nadaje się na chłodniejsze dni lata,czy jest taki typowo softschel,raczej na teraz i to poniżej 15st?bo fajny pomysł a nie wiem czy jeszcze Młody zdąży wynosić..

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej na teraz. Od środka ma taką miekką wyściółkę. Wiec nawet teraz zakładam mu na gole nogi, tylko bluza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 14:50

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to szkoda..bo sam kombinezon super,może gdzieś jest wersja letnia,zacznę szukac😀

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na lato to chyba bym poszla w cos bardziej otwartego np https://www.reserved.com/pl/pl/yl043-81x/babies-raincoat

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka po domu też biega ciągle boso. Miała fazę na kapcie, takie podobne do attipasow, ale już jej dawno minęła 🤷‍♀️ Na dwór teraz geoxy, ale tak je już zorala jakby byky po trójce starszego rodzeństwa 🙈 myślimy właśnie mocno nad kaloszami no i jak się wreszcie cieplej zrobi to chcę geoxy na jakieś szmaciaki typu befado wymienić no i sandałki. W zeszłym roku mieliśmy sandałki z lasockiego, super wygodne, skórka, ale były z nubuka, jasnoróżowe.. Boże drogi jak po kilku wyjściach na dwór wyglądały 🙈 ni cholery nie dawały się doczyścić. Piękne do sukienki - założyć, przeparadowac po kostce najlepiej, uwiecznić na zdjęciu i zdjąć 🙈

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda dzięki za namiary.
    Znalazłam też kombinezony i spodnie w Lidlu;
    https://www.lidl-sklep.pl/LUPILU-Kombinezon-chlopiecy-przeciwdeszczowy/p100280417
    Cena bardzo zachęca do kupna😜

edwarda20 lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz spadniemy na 2 strone ;)

Henio coraz wiecej gada. Tak jak mówiliście, z dnia na dzień :) To na razie poczatki ale jest prześmiesznie :)

Totoro, Kala lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawa dla Henia 😀 Te nawijki dzieci są boskie 😁

Lila ma ostatnio fazę na "Jakby...to..." :D Mówię jej np. że tu nie możemy wchodzić, bo musiałabym ją podnieść a nie mogę a Lila "Jakby mamusia nie miała dziadziusia w brzuchu to mogłaby tam z Lilusią wejść, ale jest dzidziuś i mamusia nie może dźwigać, nosić.." itd 😁 I wszystko powtarza 🙈 Wczoraj siedzi na trampolinie, próbuje usilnie buta zapiąć i "Cholerny bucik." 🙈 Zacznę w kagancu po domu chodzić 🙈

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha. Niezmiennie, Lila debesciak :)

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej kiedy mój będzie tak nawijal jak Lila..chyba się nie doczekam..
    Póki co to też non stop opowiada po swojemu i pokazuje,chce nawiązać kontakt i widać że się męczy z tym niemowieniem😐

• Totoro Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi doczekasz się, doczekasz :) To się dzieje tak jak Edwarda pisała - z dnia na dzień :) A potem buzia się nie zamyka, dziecko mówi non stop 😵😂

A trzeba się tak pilnować... I już nie mówię tu nawet o przeklenstwach. Ale dzieci tak naśladują, że to jest czasem aż przerażające. Można nasze wady i niewłaściwe zachowania obejrzeć sobie w pełnej krasie. Ostatnio Lila wydarla się na kota "Idź stąd, bo jak cię palnę!!!" - pytam czemu krzyczy na kotka, a za chwilę sobie uzmysławiam, że dopiero co ja na niego japę darłam jak mi chciał wejść do szafy czy talerza. Albo bawi się i "Nie robimy tak, bo mama zaraz dostanie szału!". I od razu mam kaca moralnego, że za dużo się pieklę przy niej... A wierzcie mi, hormony nie pomagają :( Oczywiście są też pozytywne strony tego, no ale te gorsze nieźle dają po oczach :/

Iggi31, Kala lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też taka śmieszna się zrobiła. Ostatnio przed wyjściem na spacer, ja już przy drzwiach do wyjścia, a ta mówi „mama perfum, mama szminka”, potem polazła do szafy i kolejny raz podebrała mi torebkę, założyła i mówi „ no Kalcia piękna, mama piękna, idziemy ...”
    Oj pilnować się już trzeba bardzo. W lesie na cały głos „ojej cały las zasrany fuuuj, psy robią kupy w lesie beee..” dodam, ze oczywiście ktoś z psem właśnie przechodził ....

A ja właśnie siedzę z farbą na włosach, własnoręcznie przez męża nałożoną 🙂

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala mnie też mąż farbowal,miał robić odrost a tak mu się spodobało że przyciągnął po całych włosach,ale jest ok😜
    Ja się zrewanzowalam o go obcielam,wyszło nawet przyzwoicie,jak na pierwszy raz..nie marudził, a ma hopla na punkcie swoich wlosow😜

• Kala Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to już od dawna nie ma czego obcinać 🤣

Kurcze jaka teraz oszczędność już jestem z 500 zł do przodu na fryzjerze. Dwie wizyty już zaliczyłam we własnej łazience 😉

Iggi mój mąż poradził sobie z samym odrostem ostatnio i teraz też. A dzisiaj już poszłam o krok dalej i poza odrostem w kolorze ciemny blond, który wyszedł prawie czarny, nałożyłam jeszcze na chwile na resztę jakiś blond naturalny ... no zobaczymy co wyjdzie. Idę płukać

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1825 1826 1827 1828 1829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ