Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy kalosze z nexta, biega w nich normalnie. Ma tez swietny kombinezon na deszczową porę - w paseczki ;p z Tchibo. Polecam, nie dosyć ze super jakość, ladny to jeszcze tani :) A jak przeuroczo wygląda... :D

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kalosze obowiązkowe, bo na podwórku jak jest nawet troszkę mokro nic innego nie wchodzi w grę. Kinga niszczy buty na potęgę tak więc u nas póki co zwykłe adidaski i zwykłe sandałki, wszystko z podwórka wraca i tak czarne..w tym roku mamy już sandałki z odkrytymi palcami, nawet już je miała na nóżkach i widzę, że jej się spodobały. Raz kazała sobie zdjąć adidasy i założyć sandałki, więc nie lubi skrępowanej stopy. Po domu nawet mi rzadko kapcie zakłada i ile razy bym jej nie mówiła to i tak pochodzi 5 min i zdejmie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś non stop po domu chodzi na gołą stopę nawet w zime, czasem zdarzy się, że da założyć skarpetki.
    Co do butów to kupiłam mu adidaski nike, od razu ukochane bo niebieskie, a sandałków nawet nie chce dotknąć... W ogóle jak się na coś uprze to nie lubi zmieniać.

Edwarda coś takiego?
    https://www.tchibo.pl/kombinezon-dzieciecy-softshell-p400128925.html

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa wrote:
    Edwarda coś takiego?
    https://www.tchibo.pl/kombinezon-dzieciecy-softshell-p400128925.html

Tak, tylko my mamy ten: https://www.tchibo.pl/nieprzemakalny-dzieciecy-kombinezon-softshell-p400146543.html
    A i widzę, że jak kupowałam w lutym to był tańszy :O

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak rozmiarówka? Który rozmiar brałaś? Mój nosi 92, troche 98

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa wrote:
    A jak rozmiarówka? Który rozmiar brałaś? Mój nosi 92, troche 98
    Zgodnie z opiniami, że rozmiarówka jest zawyzona, wzięłam 86/92 i jest ciutke za duzy. Mały tez nosi 92/98 w zaleznosci od rozmiarówki. Ale te kombinezony faktycznie są wieksze. Podwijam nogawke a jak w kaloszach to do środka kaloszy. Będzie mial na dluzej :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a ten kombinezon nadaje się na chłodniejsze dni lata,czy jest taki typowo softschel,raczej na teraz i to poniżej 15st?bo fajny pomysł a nie wiem czy jeszcze Młody zdąży wynosić..

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej na teraz. Od środka ma taką miekką wyściółkę. Wiec nawet teraz zakładam mu na gole nogi, tylko bluza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 14:50

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to szkoda..bo sam kombinezon super,może gdzieś jest wersja letnia,zacznę szukac😀

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na lato to chyba bym poszla w cos bardziej otwartego np https://www.reserved.com/pl/pl/yl043-81x/babies-raincoat

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka po domu też biega ciągle boso. Miała fazę na kapcie, takie podobne do attipasow, ale już jej dawno minęła 🤷‍♀️ Na dwór teraz geoxy, ale tak je już zorala jakby byky po trójce starszego rodzeństwa 🙈 myślimy właśnie mocno nad kaloszami no i jak się wreszcie cieplej zrobi to chcę geoxy na jakieś szmaciaki typu befado wymienić no i sandałki. W zeszłym roku mieliśmy sandałki z lasockiego, super wygodne, skórka, ale były z nubuka, jasnoróżowe.. Boże drogi jak po kilku wyjściach na dwór wyglądały 🙈 ni cholery nie dawały się doczyścić. Piękne do sukienki - założyć, przeparadowac po kostce najlepiej, uwiecznić na zdjęciu i zdjąć 🙈

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda dzięki za namiary.
    Znalazłam też kombinezony i spodnie w Lidlu;
    https://www.lidl-sklep.pl/LUPILU-Kombinezon-chlopiecy-przeciwdeszczowy/p100280417
    Cena bardzo zachęca do kupna😜

edwarda20 lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz spadniemy na 2 strone ;)

Henio coraz wiecej gada. Tak jak mówiliście, z dnia na dzień :) To na razie poczatki ale jest prześmiesznie :)

Totoro, Kala lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawa dla Henia 😀 Te nawijki dzieci są boskie 😁

Lila ma ostatnio fazę na "Jakby...to..." :D Mówię jej np. że tu nie możemy wchodzić, bo musiałabym ją podnieść a nie mogę a Lila "Jakby mamusia nie miała dziadziusia w brzuchu to mogłaby tam z Lilusią wejść, ale jest dzidziuś i mamusia nie może dźwigać, nosić.." itd 😁 I wszystko powtarza 🙈 Wczoraj siedzi na trampolinie, próbuje usilnie buta zapiąć i "Cholerny bucik." 🙈 Zacznę w kagancu po domu chodzić 🙈

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha. Niezmiennie, Lila debesciak :)

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej kiedy mój będzie tak nawijal jak Lila..chyba się nie doczekam..
    Póki co to też non stop opowiada po swojemu i pokazuje,chce nawiązać kontakt i widać że się męczy z tym niemowieniem😐

• Totoro Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi doczekasz się, doczekasz :) To się dzieje tak jak Edwarda pisała - z dnia na dzień :) A potem buzia się nie zamyka, dziecko mówi non stop 😵😂

A trzeba się tak pilnować... I już nie mówię tu nawet o przeklenstwach. Ale dzieci tak naśladują, że to jest czasem aż przerażające. Można nasze wady i niewłaściwe zachowania obejrzeć sobie w pełnej krasie. Ostatnio Lila wydarla się na kota "Idź stąd, bo jak cię palnę!!!" - pytam czemu krzyczy na kotka, a za chwilę sobie uzmysławiam, że dopiero co ja na niego japę darłam jak mi chciał wejść do szafy czy talerza. Albo bawi się i "Nie robimy tak, bo mama zaraz dostanie szału!". I od razu mam kaca moralnego, że za dużo się pieklę przy niej... A wierzcie mi, hormony nie pomagają :( Oczywiście są też pozytywne strony tego, no ale te gorsze nieźle dają po oczach :/

Iggi31, Kala lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też taka śmieszna się zrobiła. Ostatnio przed wyjściem na spacer, ja już przy drzwiach do wyjścia, a ta mówi „mama perfum, mama szminka”, potem polazła do szafy i kolejny raz podebrała mi torebkę, założyła i mówi „ no Kalcia piękna, mama piękna, idziemy ...”
    Oj pilnować się już trzeba bardzo. W lesie na cały głos „ojej cały las zasrany fuuuj, psy robią kupy w lesie beee..” dodam, ze oczywiście ktoś z psem właśnie przechodził ....

A ja właśnie siedzę z farbą na włosach, własnoręcznie przez męża nałożoną 🙂

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala mnie też mąż farbowal,miał robić odrost a tak mu się spodobało że przyciągnął po całych włosach,ale jest ok😜
    Ja się zrewanzowalam o go obcielam,wyszło nawet przyzwoicie,jak na pierwszy raz..nie marudził, a ma hopla na punkcie swoich wlosow😜

• Kala Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to już od dawna nie ma czego obcinać 🤣

Kurcze jaka teraz oszczędność już jestem z 500 zł do przodu na fryzjerze. Dwie wizyty już zaliczyłam we własnej łazience 😉

Iggi mój mąż poradził sobie z samym odrostem ostatnio i teraz też. A dzisiaj już poszłam o krok dalej i poza odrostem w kolorze ciemny blond, który wyszedł prawie czarny, nałożyłam jeszcze na chwile na resztę jakiś blond naturalny ... no zobaczymy co wyjdzie. Idę płukać

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ ‹ 1825 1826 1827 1828 1829 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ