X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie kolekcje, będę moich zachęcać i może też nam się powiększy :)
    My leniuchowalismy do obiadu, mąż się z dzieciakami bawił, a teraz najedzeni i jedziemy szukać śniegu 👀🛷
    Sanki w bagażniku, Julek już śpi i ciekawe czy nam się uda :)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi no Was nie przebijemy 🤷‍♀️ mamy jeszcze tylko szpital ... a tak to co widać ... ale ... zakupiłam dzisiaj hmm sobie ? domek z 2004 na vinted 🤦‍♀️ i jeszcze później poszperam w poszukiwaniu tego następnego co wyszedł bodajże 2006 ... no ale to to chyba tylko Twój mąż potrafi zrozumieć 😉

Bluberry macie śnieg???😮 a gdzie Ty mieszkasz?

Blueberry lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kilkadziesiąt zestawów ale zwykłego LEGO. Czekamy jak dorośnie czyli jeszcze że 4 lata :p

Kala lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda chyba wcześniej 😉 mniej więcej już po 4 urodzinach, dzieci się powoli przestawiają na zwykłe... tak zauważyłam

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala Henio nadal potrafi wziac cos do buzi wiec watpie zeby sie tak szybko ogarnął ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi super 😍 piękne....Armando ile teraz waży? Pozostałe 2 są identyczne ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2020, 15:53

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Iggi no Was nie przebijemy 🤷‍♀️ mamy jeszcze tylko szpital ... a tak to co widać ... ale ... zakupiłam dzisiaj hmm sobie ? domek z 2004 na vinted 🤦‍♀️ i jeszcze później poszperam w poszukiwaniu tego następnego co wyszedł bodajże 2006 ... no ale to to chyba tylko Twój mąż potrafi zrozumieć 😉

Bluberry macie śnieg???😮 a gdzie Ty mieszkasz?

Kala małopolska, do gór nie tak daleko, więc gdzieś po wioskach, jak trochę od siebie pojedziemy to leży śnieg. Wiadomo nie dużo, ale sanki zaliczone :)

Kala lubi tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Armando ma gdzies 7,5 kg,jak na maincoon jest drobny.Teraz przez przeprowadzkę schudł,bardzo ją przeżywał. Dwa dachowce są tzw.krowkami i są prawie identyczne😜

Kala,myślę,że klocków masz tyle ile my😜i widzę,że z moim mężem macie na równi manie zakupów Lego.Moj mi dziś oświadczył,że ma jeszcze schowane wesołe miasteczko i posterunek policji,a jutro w Biedronce chce kupić jeszcze,bo zabawki są na 50%😬.U nas budowa miasta z lego trwa,Chłopaki działają razem.

Edwarda,Lego City jest chyba 4+,ale syn znajomej pół roku starszy od naszych dzieci już układa.Takze chyba nie wierzysz w.mozliwosci Henia😉

Bluberry zazdroszczę śniegu..U nas tylko błoto,które mnie doprowadzi do szału.Mam przez nie mega bajzel w domu i Tomek ciągle ma ochotę się w nim taplac nie rozumiejąc jaka jest temp.na dworze😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2020, 16:01

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi, że ułozy i będzie sie bawil wierzę, ale obawiam się że zezre mniejsze klocki.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi chyba podobnie 😂 z tym, ze ja bym chciała tylko domki !!! inne mnie tak nie kręcą ... może to jakieś niespełnione marzenie z dzieciństwa ... wczesne lata 80- te, to sobie mogłam co najwyżej w katalogach pooglądać, jak komuś ktoś z zagranicy przysłał ... a przy Franku się absolutnie nie zrealizowałam, bo za duplo w ogóle nie przepadał, a zwykle to wolał star warsy, chima i inne takie stwory, których osobiście nienawidziłam ... no to teraz nadrabiam przy Kalince 😂😂😂

Mój Rychu maincoon też był z tych drobniejszych i nigdy do 8 nie dobił ...teraz Syberia już chyba tyle ma, a ciagle rosną 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2020, 17:12

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ja uwielbiam wszystkie duplo ;p a lego city to juz w ogole. Moje marzenie z dziecinstwa to znowu miasto lego :) Z duplo tych starych podoba mi sie przedszkole, sklep, biwak, cyrk no i szpital :D

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala,jak widziałaś domek u nas jest tylko jeden,reszta to przeróżne pojazdy i zwierzątka.Nie mamy farmy,a byłaby fajna.Tomek odgrywa scenki ze strażą pożarną i samochodami budowlanymi.Reszta fascynuje się ojciec😉Lego to jego marzenie z dzieciństwa,miał dwa zestawy i dbał o każdy klocek.Teraz jest tego przesyt.

Dachowce są grubsze od maincoon.Armando nie ma rodowodu,wykupilismy go z pseudohodowli.Pozostale dwa odratowal mąż.

Veruka lubi tę wiadomość

• Kala Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda mi się najbardziej podobają te domki z lat 80-tych i wczesnych 90-tych.. piękna kolorystyka, potem już takie pstrokate były ... chociaż ten aktualny, który mamy jest całkiem ładny w porównaniu z poprzednimi

Iggi ja też miałam dwa albo trzy zestawy i to do spółki z braćmi, którzy wiecznie je mieszali ... domku żadnego 🙁

Pseudohodowle to jest masakra ... straszne to jest jak ludzie dla zarobku mogą tak traktować zwierzęta 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2020, 17:46

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala świetny zestaw, ten jeden zestaw uzupełniający do torów juz dużo daje, super! :) a Kalinka sama ten tor układa czy raczej wspólnie?
    Iggi duży zestaw! My tez większość to pojazdy, ale zwierzątka już mniej. To wesołe miasteczko tez widziałam ostatnio w gazetce lego i może być bardzo fajne.
    Generalnie uwielbiamy duplo, wiec bardzo cierpię przez ostatnie dni, kiedy się uparł, że nie chce burzyć swoich budowli... zresztą z tymi giga klockami zrobiło się to samo. My najwiecej bawimy się w budowanie, naprawdę długie godziny możemy siedzieć i budować coś nowego zazwyczaj garaże dla aut lub pluszaków, jak już są wybudowane to raczej scenek mało odgrywamy chwila i po sprawie, gaszenie pożarów tylko go wciąga, a wy?

Blueberry my wczoraj na balkonie lepiliśmy małego bałwana o dziwo jeszcze się nie rozstąpił, chociaż śniegu juz nie ma, a jak dzieciom podobały się sanki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2020, 18:00

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa raczej sama układa, pomagam jak jej koło się nie chce zamknąć, wtedy trochę przekładam ... jeszcze mostów brakuje jak u Iggi 🙂 u nas głównie scenki ... albo mamy już zbudowane i scenki od razu albo budujemy coś typowo pod scenki

Czereśniowa lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala,Armando miał taką traumę,że rok zajęło nam oswajanie go.Ale po tym roku to zaufanie pełne.Ogolnie to kot bardzo inteligentny,spokojny i rodzinny.Widac,że uwielbia Tomka,kiedyś jak płakał w nocy,to przybiegal z miaukiem,jakby chciał pomóc.

Czeresniowa,gasimy pożar i ratujemy kotka z drzewa.A i też robimy garaże dla aut😉 i udajemy,ze auta jada do mechanika.Jeszcze robimy quizy ze znajomości zwierząt.

Czereśniowa lubi tę wiadomość

• Kala Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi biedny .... w jakim był wieku jak do Was trafił? To jest w ogóle niesamowite jaka więź może wytworzyć się pomiędzy kotem a małym dzieckiem, które nie ukrywajmy nie potrafi jeszcze z nim postępować do końca jak trzeba ( nie mówię o ciąganiu za ogon czy takich tam, ale to za mocno przytuli, to pogłaszcze pod włos itp.), a zwierzę i tak w jakiś sposób czuje się jakby odpowiedzialne za malucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2020, 18:27

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala,miał pół roku.Byl ostatnim kotem już do uśpienia,nikt go nie chcia,bo ma załamek na ogonie.Jako kot jest przekochany.Zreszta Tomek wciąż mówi,że kocha Armisia😉

Blueberry, Kala, Jupik lubią tę wiadomość

• Blueberry Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa bylo super, Julian w ogóle zawsze na sankach zadowolony (A było tego może z 5 razy w tą zimę 🤭), a Jagódka zawsze na początku też super, a później już kombinuje, że ona ciągnie Julka, albo dokłada mu swoją lalkę,albo misia - zależy kto z nami wychodzi i heja :) albo bawi się w śniegu rękami i aniołki. Ogólnie wyjazd udany.

Kala, Iggi31, Czereśniowa lubią tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem kociarą, w domu mamy psa maltańczyka, ale to jak zwierzę przywiązuje się do dzieci jest niesamowite, a ile dziecko też korzysta....
    Nas piesek zawsze jak któreś było tak małe, że jeszcze spało w gondoli, to leżał przy wózku, a jak tylko kwiliło to od razu do mnie przebiegał. A ostatnio tato mój bawił się z dziećmi i udawał niedźwiedzia, mówię wam jak Cziko zaczął szczekac, dobiegac to do taty, to do dzieci, no normalnie ich bronił i to nie pierwsza taka sytuacja, kiedyś też siostra się z Jagoda bawiła i rzuciła w nią poduszką, to tak samo było.
    Ogólnie jestem za tym, żeby właśnie dziecko tak wychowywać żeby miało kontakt ze zwierzakami :)

Kala, Iggi31, Jupik lubią tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
‹‹ 1983 1984 1985 1986 1987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ