Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja nie rozumiem tego ciągłego badania hcg i progesteronu bez medycznych wskazań .. ja zrobilam raz hcg ktore potwierdzilo ciaze i starczy .. po co sie stresowac? co ma byc to bedzie kobitki wyluzujcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 21:59
yvonneSW, Kasia 1805 lubią tę wiadomość
-
Ja noe robilam ano razy hcg ani progesteronu. Jeśli wszystko jest ok to noe widze potrzeby. Wiec sie noe stresujcoe jeśli nie ma wskazań badanie nie jest konieczne.
Ja mam pakiet luxmed i co z tego jak chodze prywatnie do babka medocabo maja lepszy sprzet do usg.
Teraz na pierwsza wizyte też ide prywatnie bo zanim bym sie dostala do luxmed to jajko bym zniosła. Badania wszystkie robie w luxmedzie wizyty regularne też.yvonneSW lubi tę wiadomość
-
Ja robiłam dwa razy bete i raz progesteron ponieważ w poprzedniej ciąży która poronilam od początku miałam plamienia i wolałam zbadać. A bete no to pierwszy raz potwierdzic a drugi czy rośnie. Więcej nie robię.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja muszę regularnie spr. progesteron. Mam pcos. Ostatnio musiałam suplementować całą ciążę i ta zapowiada się podobnie. Biorę 400, a ledwo udało mi się osiągnąć 21. Ot taki mój urok. Mam nadzieję, że w pierwszym trym już nie będę musiała zeiększać dawki, bo bardzo źle go znoszę. Łudziłam się, że może tym razem będzie lepiej .... No niestety:(
-
Witajcie, wczoraj 13 dzień po zastrzyku Ovitrelle beta wyszła 50,4 czyli 3 tydzień. Trochę się boję, bo właściwie od dnia inseminacji pobolewają mnie plecy w odcinku lędźwiowym mam już jedną stratę za sobą.
Czy miałyście takie bóle?12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Hej! pierwsza wizyta zaliczona wielkość Kropka odpowiada 6 tyg. i 3 dni czyli tak samo jak wyliczyło belly widziałam nawet pulsujące serduszko!!!!! cudowny widok teraz mam tylko zrobić badania krwi i następna wizyta za 4 tygodnie
Ilona92, Kasia 1805, Aliskaa, Klarysa, Kinga., Asiula27, M-yoko, Sassy, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość
-
Kinga. wrote:Ja muszę regularnie spr. progesteron. Mam pcos. Ostatnio musiałam suplementować całą ciążę i ta zapowiada się podobnie. Biorę 400, a ledwo udało mi się osiągnąć 21. Ot taki mój urok. Mam nadzieję, że w pierwszym trym już nie będę musiała zeiększać dawki, bo bardzo źle go znoszę. Łudziłam się, że może tym razem będzie lepiej .... No niestety:(
Kinga. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysimon86 wrote:Hej! pierwsza wizyta zaliczona wielkość Kropka odpowiada 6 tyg. i 3 dni czyli tak samo jak wyliczyło belly widziałam nawet pulsujące serduszko!!!!! cudowny widok teraz mam tylko zrobić badania krwi i następna wizyta za 4 tygodnie
-
Mirabelcia wrote:Witajcie, wczoraj 13 dzień po zastrzyku Ovitrelle beta wyszła 50,4 czyli 3 tydzień. Trochę się boję, bo właściwie od dnia inseminacji pobolewają mnie plecy w odcinku lędźwiowym mam już jedną stratę za sobą.
Czy miałyście takie bóle?
Będzie dobrze. Takie bóle jeszcze nic nie znaczą. Ale jak się martwisz, to możesz to skonsultować ze swoim lekarzem.
Mnie za to dziś bierze senność, bo w nocy, a właściwie nad ranem wymiotowałam i się przez to nie wyspałam. Wczorajsza wizyta u lekarza mnie uspokoiła troszeczkę. -
nick nieaktualnyMirabelcia wrote:Witajcie, wczoraj 13 dzień po zastrzyku Ovitrelle beta wyszła 50,4 czyli 3 tydzień. Trochę się boję, bo właściwie od dnia inseminacji pobolewają mnie plecy w odcinku lędźwiowym mam już jedną stratę za sobą.
Czy miałyście takie bóle?
A na kiedy masz termin porodu? -
Cześć dziewczyny , ja po wczorajszej wizycie już jestem spokojniejsza po zobaczeniu kropka JAedyne czym się martwię to złą cytologią , 3 stopnia , mam skierowanie na kolposkopie... Jeszcze wszystkie badania z krwi i wizyta dopiero kolejna w połowie września, nie wiem jak do tego czasu wytrzymam . Duphaston mam zamieniony na luteinę podjęzykowa, bo miałam rewolucje z biegunka i lekarz podejrzewa , ze od dupka...Pochwalcie się swoimi kropkami na usg
M-yoko, Aliskaa, Ilona92, Sassy, darika, Rzodkiewka, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość
-
Witam Was serdecznie
Czy planujecie isc na zwolnienie? Ja jestem w 7 tygodniu i jestem po prostu nieprzytomna, rozbita i generalnie ze zlym samopoczuciem,, mdlosciami, miewam tez te bole brzuszka (wiem ze mozna nospe bvrac ale chciaabym uniknac lekow jesli tylko sie da). Nie wiem czy to nie za wczesniej i czy lekarze chca wystawiac tak wczesnie zwolnienie, ale tak szczerze to chyba bym chciala odpoczac po prostu, prace mam siedzaca przy komputerze, 8 h.. to tez mnie martwi bo ciagle przy tym ekranie (weszly nowe przepisy mowiace o tym ze kobieta w ciazy ma pracowac 8 h z 10 minutowymi przerwami)czasami jest stres i nerwowka a ja bym nie chciala miec sobie za zle ze czegos nie dopilnowalam albo sie przemeczylam tym bardziej ze to moje pierwsze dziecko.Kasia DT -
mlodaa ale fajne zdjęcie
kasia DT - ja jestem sama sobie szefem, prowadzę swoją firmę, i właśnie staram się o dofinansowanie z PUP na pracownika, jak tylko się uda - uciekam na L4, w końcu po coś ten ZUS płace
miałam iść do gina dopiero 28 sierpnia, ale okazało się ze idzie na urlop i chciałby mnie przyjąć w tym tyg, więc umówiłam się na jutro - i to na NFZ.
U nas jak się powie że się jest w ciąży to przyjmują w przeciągu kilku dni
Więc jutro ... będę widzieć pęcherzyk !
z objawów - dalej nic! znalazłam jeszcze w szafce jeden test ciążowy i dziś rano zrobiłam, czy aby na pewno jestem w ciąży i dwie grubaśne krechy wyszły wiec się troche uspokoiłam.
No i dziś mamy rocznice ślubu więc mąż dostanie PREZENT buciki, body i dwa testy ciążowe, ciekawa jestem reakcji! oczywiście czekaliśmy na drugiego dzidziusia już długo, więc na pewno się ucieszy
chociaż rano chyba tak troche go wkurzyłam, a on mnie i poszłam do pracy bez buziaka, no ale... chyba koniec dnia będzie szczęśliwyAgusia_pia, Sassy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia DT wrote:Witam Was serdecznie
Czy planujecie isc na zwolnienie? Ja jestem w 7 tygodniu i jestem po prostu nieprzytomna, rozbita i generalnie ze zlym samopoczuciem,, mdlosciami, miewam tez te bole brzuszka (wiem ze mozna nospe bvrac ale chciaabym uniknac lekow jesli tylko sie da). Nie wiem czy to nie za wczesniej i czy lekarze chca wystawiac tak wczesnie zwolnienie, ale tak szczerze to chyba bym chciala odpoczac po prostu, prace mam siedzaca przy komputerze, 8 h.. to tez mnie martwi bo ciagle przy tym ekranie (weszly nowe przepisy mowiace o tym ze kobieta w ciazy ma pracowac 8 h z 10 minutowymi przerwami)czasami jest stres i nerwowka a ja bym nie chciala miec sobie za zle ze czegos nie dopilnowalam albo sie przemeczylam tym bardziej ze to moje pierwsze dziecko.
A na kiedy masz termin porodu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 11:13
-
M-yoko to M nic nie wie? O to fajowy prezent.
Ja jestem na macierzynskim konczy mi sie we wrzesniu. Od pazdziernika mialam wracać żłobek już zorganizowany i opłacony. Bede wtedy zaczynac 2 trymest wiec sama nie wiem czy wracac na 3 miesiace do pracy czy nie Ale chyba wrócę.