X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie rozumiem tego ciągłego badania hcg i progesteronu bez medycznych wskazań .. ja zrobilam raz hcg ktore potwierdzilo ciaze i starczy .. po co sie stresowac? co ma byc to bedzie ;) kobitki wyluzujcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 21:59

yvonneSW, Kasia 1805 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noe robilam ano razy hcg ani progesteronu. Jeśli wszystko jest ok to noe widze potrzeby. Wiec sie noe stresujcoe jeśli nie ma wskazań badanie nie jest konieczne.
    Ja mam pakiet luxmed i co z tego jak chodze prywatnie do babka medocabo maja lepszy sprzet do usg.
    Teraz na pierwsza wizyte też ide prywatnie bo zanim bym sie dostala do luxmed to jajko bym zniosła. Badania wszystkie robie w luxmedzie wizyty regularne też.

yvonneSW lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• darika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam dwa razy bete i raz progesteron ponieważ w poprzedniej ciąży która poronilam od początku miałam plamienia i wolałam zbadać. A bete no to pierwszy raz potwierdzic a drugi czy rośnie. Więcej nie robię.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam beta HCG raz, by potwierdzić ciążę. Kolejne badania bety i progesteronu robili mi już w szpitalu, bo pojechałam z plamieniami. Tak to też bym nie robiła żadnych więcej badań dopóki lekarz by Nie zlecił.

zi13vfxm35ee6ihu.png
  • Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mnie odpadły nocne mdłości, ale plamienie już całkiem ustało i lekarz też mnie dzisiaj troszeczkę uspokoił.

zi13vfxm35ee6ihu.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę regularnie spr. progesteron. Mam pcos. Ostatnio musiałam suplementować całą ciążę i ta zapowiada się podobnie. Biorę 400, a ledwo udało mi się osiągnąć 21. Ot taki mój urok. Mam nadzieję, że w pierwszym trym już nie będę musiała zeiększać dawki, bo bardzo źle go znoszę. Łudziłam się, że może tym razem będzie lepiej .... No niestety:(

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, wczoraj 13 dzień po zastrzyku Ovitrelle beta wyszła 50,4 czyli 3 tydzień. Trochę się boję, bo właściwie od dnia inseminacji pobolewają mnie plecy w odcinku lędźwiowym :( mam już jedną stratę za sobą.
    Czy miałyście takie bóle?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! pierwsza wizyta zaliczona :-) wielkość Kropka odpowiada 6 tyg. i 3 dni czyli tak samo jak wyliczyło belly :-) widziałam nawet pulsujące serduszko!!!!! cudowny widok :-) teraz mam tylko zrobić badania krwi i następna wizyta za 4 tygodnie :-)

Ilona92, Kasia 1805, Aliskaa, Klarysa, Kinga., Asiula27, M-yoko, Sassy, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Ja muszę regularnie spr. progesteron. Mam pcos. Ostatnio musiałam suplementować całą ciążę i ta zapowiada się podobnie. Biorę 400, a ledwo udało mi się osiągnąć 21. Ot taki mój urok. Mam nadzieję, że w pierwszym trym już nie będę musiała zeiększać dawki, bo bardzo źle go znoszę. Łudziłam się, że może tym razem będzie lepiej .... No niestety:(
    Bierzesz luteinę podjęzykowa ?tez mam pco i zastanawiam sie czy bedzie szansa odstawić ta gorycz tabletkowa, po ktorej nabiera mnie wstręt do jedzenia :(

Kinga. lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Bierzesz luteinę podjęzykowa ?tez mam pco i zastanawiam sie czy bedzie szansa odstawić ta gorycz tabletkowa, po ktorej nabiera mnie wstręt do jedzenia :(
    Nie. Waginalne/rektalnie. Nie dałabym rady tyle dni oralnie tego łykać

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Hej! pierwsza wizyta zaliczona :-) wielkość Kropka odpowiada 6 tyg. i 3 dni czyli tak samo jak wyliczyło belly :-) widziałam nawet pulsujące serduszko!!!!! cudowny widok :-) teraz mam tylko zrobić badania krwi i następna wizyta za 4 tygodnie :-)
    Super wieści:)

• Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Witajcie, wczoraj 13 dzień po zastrzyku Ovitrelle beta wyszła 50,4 czyli 3 tydzień. Trochę się boję, bo właściwie od dnia inseminacji pobolewają mnie plecy w odcinku lędźwiowym :( mam już jedną stratę za sobą.

Będzie dobrze. Takie bóle jeszcze nic nie znaczą. Ale jak się martwisz, to możesz to skonsultować ze swoim lekarzem.

Mnie za to dziś bierze senność, bo w nocy, a właściwie nad ranem wymiotowałam i się przez to nie wyspałam. Wczorajsza wizyta u lekarza mnie uspokoiła troszeczkę.

zi13vfxm35ee6ihu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Jak za długo siedzę w jednym miejscu to też bolą mnie plecy.
    A na kiedy masz termin porodu?

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez bola plecy w odcinku ledzwiowym

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• mlodaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny , ja po wczorajszej wizycie już jestem spokojniejsza po zobaczeniu kropka ;) JAedyne czym się martwię to złą cytologią , 3 stopnia , mam skierowanie na kolposkopie... Jeszcze wszystkie badania z krwi i wizyta dopiero kolejna w połowie września, nie wiem jak do tego czasu wytrzymam . Duphaston mam zamieniony na luteinę podjęzykowa, bo miałam rewolucje z biegunka i lekarz podejrzewa , ze od dupka...Pochwalcie się swoimi kropkami na usg ;)

vmsoiv2t0kmx_t.jpg

M-yoko, Aliskaa, Ilona92, Sassy, darika, Rzodkiewka, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Kasia DT Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie :)

Czy planujecie isc na zwolnienie? Ja jestem w 7 tygodniu i jestem po prostu nieprzytomna, rozbita i generalnie ze zlym samopoczuciem,, mdlosciami, miewam tez te bole brzuszka (wiem ze mozna nospe bvrac ale chciaabym uniknac lekow jesli tylko sie da). Nie wiem czy to nie za wczesniej i czy lekarze chca wystawiac tak wczesnie zwolnienie, ale tak szczerze to chyba bym chciala odpoczac po prostu, prace mam siedzaca przy komputerze, 8 h.. to tez mnie martwi bo ciagle przy tym ekranie (weszly nowe przepisy mowiace o tym ze kobieta w ciazy ma pracowac 8 h z 10 minutowymi przerwami)czasami jest stres i nerwowka a ja bym nie chciala miec sobie za zle ze czegos nie dopilnowalam albo sie przemeczylam tym bardziej ze to moje pierwsze dziecko.

Kasia DT
  • M-yoko Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaa ale fajne zdjęcie :)

kasia DT - ja jestem sama sobie szefem, prowadzę swoją firmę, i właśnie staram się o dofinansowanie z PUP na pracownika, jak tylko się uda - uciekam na L4, w końcu po coś ten ZUS płace :)

miałam iść do gina dopiero 28 sierpnia, ale okazało się ze idzie na urlop i chciałby mnie przyjąć w tym tyg, więc umówiłam się na jutro - i to na NFZ.
    U nas jak się powie że się jest w ciąży to przyjmują w przeciągu kilku dni :)
    Więc jutro ... będę widzieć pęcherzyk !

z objawów - dalej nic! znalazłam jeszcze w szafce jeden test ciążowy i dziś rano zrobiłam, czy aby na pewno jestem w ciąży i dwie grubaśne krechy wyszły wiec się troche uspokoiłam.

No i dziś mamy rocznice ślubu <3 więc mąż dostanie PREZENT buciki, body i dwa testy ciążowe, ciekawa jestem reakcji! oczywiście czekaliśmy na drugiego dzidziusia już długo, więc na pewno się ucieszy :)
    chociaż rano chyba tak troche go wkurzyłam, a on mnie i poszłam do pracy bez buziaka, no ale... chyba koniec dnia będzie szczęśliwy :)

Agusia_pia, Sassy lubią tę wiadomość

w57vrjjg0c55ux7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia DT wrote:
    Witam Was serdecznie :)

Czy planujecie isc na zwolnienie? Ja jestem w 7 tygodniu i jestem po prostu nieprzytomna, rozbita i generalnie ze zlym samopoczuciem,, mdlosciami, miewam tez te bole brzuszka (wiem ze mozna nospe bvrac ale chciaabym uniknac lekow jesli tylko sie da). Nie wiem czy to nie za wczesniej i czy lekarze chca wystawiac tak wczesnie zwolnienie, ale tak szczerze to chyba bym chciala odpoczac po prostu, prace mam siedzaca przy komputerze, 8 h.. to tez mnie martwi bo ciagle przy tym ekranie (weszly nowe przepisy mowiace o tym ze kobieta w ciazy ma pracowac 8 h z 10 minutowymi przerwami)czasami jest stres i nerwowka a ja bym nie chciala miec sobie za zle ze czegos nie dopilnowalam albo sie przemeczylam tym bardziej ze to moje pierwsze dziecko.
    Witam, ja też ostatnio źle się czuję, mecza mnie mdlosci... dzisiaj wracam z wakacji. Na wizycie u ginekologa porozmawiam o l4.
    A na kiedy masz termin porodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 11:13

• AJrin Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-yoko to M nic nie wie? O to fajowy prezent.
    Ja jestem na macierzynskim konczy mi sie we wrzesniu. Od pazdziernika mialam wracać żłobek już zorganizowany i opłacony. Bede wtedy zaczynac 2 trymest wiec sama nie wiem czy wracac na 3 miesiace do pracy czy nie :/ Ale chyba wrócę.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczęłam 6 tydzień i się mega boję. Nie mam żadnych objawów:( tylko piersi bardziej jędrne. Coś tam delikatnego raz na jakiś czas w podbrzuszu. Zero mdlosci. Nie jestem spłaca ani zmęczona.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ