X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assia wrote:
    To i ja się przedstawię. Mam 33 lata, to moja pierwsza ciąża - po 6 latach intensywnych starań. Niestety, zamiast się cieszyć, to chodzę cały czas podenerwowana, bo jestem panikarą. Martwię się tym, ze mój pęcherzyk miał wielkość tylko 0,46 cm w 6. tygodniu (dokładnie 5+4). Tak jakby był młodszy o ponad tydzień, a wiem dokładnie, kiedy była owulacja. Liczę, że to przez późniejsze zagnieżdżenie... Poza tym, poza leciutkim bólem piersi, nie mam żadnych objawów.

Na razie myśleliśmy tylko o imionach dla dziewczynki, Zosia lub Gabrysia. Dla chłopca nie mamy pomysłu :)

Właśnie jestem na wakacjach odchudzających ;) bo już wcześniej zapłaciłam, ale starm się oszczędzać. We wrześniu mamy zaplanowane wakacje w Chorwacji i tez mnie to martwi. Pytałam lekarza, czy faktycznie lot może zaszkodzić, to skwitował to tylko jednym słowem: bzdura.... :/ bez słowa uzasadnienia, wiec nie brzmiało dla mnie wiarygodnie.

Mam nadzieje, ze wszystkie nasze ciąże będą zdrowe i jak najmniej stresowe. I ze spotkam się z niektórymi z Was na porodówce ;)

a na kiedy masz termin porodu?

• Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z lotu do Paryża zrezygnowaliśmy i to jeszcze zanim zaczęły się plamienia i bóle. Jeszcze jechać gdzieś bym się nie bała, ale lecieć... Ja osobiście sądzę, że to może zaszkodzić, dlatego bym się nie zdecydowała.

zi13vfxm35ee6ihu.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assia wrote:
    To i ja się przedstawię. Mam 33 lata, to moja pierwsza ciąża - po 6 latach intensywnych starań. Niestety, zamiast się cieszyć, to chodzę cały czas podenerwowana, bo jestem panikarą. Martwię się tym, ze mój pęcherzyk miał wielkość tylko 0,46 cm w 6. tygodniu (dokładnie 5+4). Tak jakby był młodszy o ponad tydzień, a wiem dokładnie, kiedy była owulacja. Liczę, że to przez późniejsze zagnieżdżenie... Poza tym, poza leciutkim bólem piersi, nie mam żadnych objawów.

Na razie myśleliśmy tylko o imionach dla dziewczynki, Zosia lub Gabrysia. Dla chłopca nie mamy pomysłu :)

Właśnie jestem na wakacjach odchudzających ;) bo już wcześniej zapłaciłam, ale starm się oszczędzać. We wrześniu mamy zaplanowane wakacje w Chorwacji i tez mnie to martwi. Pytałam lekarza, czy faktycznie lot może zaszkodzić, to skwitował to tylko jednym słowem: bzdura.... :/ bez słowa uzasadnienia, wiec nie brzmiało dla mnie wiarygodnie.

Mam nadzieje, ze wszystkie nasze ciąże będą zdrowe i jak najmniej stresowe. I ze spotkam się z niektórymi z Was na porodówce ;)
    Witaj :)

Miesiąc temu byłam na Krecie i w hotelu były kobiety w ciąży, w różnym stopniu zaawansowania :) Opalały się, korzystały z uroków wakacji. Głowa do góry!

assia lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • PaniMigotka Debiutantka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja odebrałam swoje wyniki i beta w 48h wzrosła z 101,7 do 223,8 więc chyba dzidzia się rozwija :)
    Powiedzcie mi proszę jaki macie Progesteron? Mi wyszło 23,96 to chyba mieści się w normie?
    Cieszę się że tsh też się obniżyło, we wrześniu miałam prawie 4 a teraz jest 1,45 :)
    Niech nasze dzidzie się rozwijają <3

Agusia_pia, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2w3flw15vhu3ijm.png
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella a kiedy masz imieniny? ;)

Aliskaa no dokładnie z tym, że ja będę z dwójką. Nie wiem jak to przeżyję hehe :D Córka daje nam popalić.

Sarrra przed ICSI podpisywałam umowę, w której wyraźnie jest to wyjaśnione. Tak sobie po prostu zastrzegają. Chcą wiedzieć czy wszystko jest ok i czy wykonali dobrą robotę :P

assia witaj wśród nas :)
    Co do lotów słyszałam, że w I trymestrze lepiej nie latać. Oczywiście każdy robi jak chce ;)

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Byłam dziś u gina. Cytologia 1 grupa, szyjka bardzo dobra, "maciczka" - tak określił lekarz haha- tez w normie. Ocenił wyniki na bardzo dobre (hcg i progest.). Kazał mi się zapisać na usg za 2tyg, ale... oczywiście najbliższy termin.na 1.09 na drugim końcu Wawy i to o 21:00. Zapisałam się, ale i tak też pójdę wcześniej prywatnie... Dla chłopca mam już imię: Radek. A dla dziewczynki za dużo opcji na razie.

Aliskaa, Rene lubią tę wiadomość

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniMigotka wrote:
    Dziewczyny ja odebrałam swoje wyniki i beta w 48h wzrosła z 101,7 do 223,8 więc chyba dzidzia się rozwija :)
    Powiedzcie mi proszę jaki macie Progesteron? Mi wyszło 23,96 to chyba mieści się w normie?
    Cieszę się że tsh też się obniżyło, we wrześniu miałam prawie 4 a teraz jest 1,45 :)
    Niech nasze dzidzie się rozwijają <3

wynik super :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam witam mam już lapka i będę z wami już na bieżąco,Dziś byłam na zakupach chodzimy po sklepach i nagle zrobiło mi się niedobrze i zemdliło mnie,musiałam szybko wyjść ze sklepu....

Agusia_pia lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula27 wrote:
    Hejo. Byłam dziś u gina. Cytologia 1 grupa, szyjka bardzo dobra, "maciczka" - tak określił lekarz haha- tez w normie. Ocenił wyniki na bardzo dobre (hcg i progest.). Kazał mi się zapisać na usg za 2tyg, ale... oczywiście najbliższy termin.na 1.09 na drugim końcu Wawy i to o 21:00. Zapisałam się, ale i tak też pójdę wcześniej prywatnie... Dla chłopca mam już imię: Radek. A dla dziewczynki za dużo opcji na razie.
    to dobra wiadomość oby tak dalej:-)Ja już mam wybrane imię dla dziewczynki dla chłopca jeszcze nie

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assia wrote:

Witaj :) u mnie 4w5d pecherzyk był 0,91x0,55 głowa do gory!

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się właśnie pakuje, bo jutro powrót do domu...

• Sassy Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiele z Was podaje wynik progesteronu, mi lekarz nie zlecił jeszcze badania. Jest to rutynowe badanie wraz z beta hcg czy są jakieś dodatkowe wskazania?

Jeśli chodzi o wybór ginekologa, to ja nie mam zbyt dużego pola manewru. Mam od kilku lat wykupiony pakiet w Medicover, więc zamierzam z niego korzystać również podczas ciąży. Teraz wszyscy ginekolodzy są na urlopie i ciężko się umówić, wzięłam tego, który był dostępny :D

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • assia Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    a na kiedy masz termin porodu?

Aliska nie wiem, bo nie miałam jeszcze normalnej wizyty, tylko Usg. Według kalkulatora - 5.04, licząc od owulacji. Ale mój pęcherzyk jest malutki, wiec pewnie z tydzień później.

Ilonka, sama widzisz, ze u Ciebie już tydzień wcześniej był duzo większy. Bardzo mnie to martwi. Teraz muszę czekać na Usg do 17.08.

Aliskaa lubi tę wiadomość

0d1y90bv78miqftl.png
  • assia Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Jeśli chodzi o wybór ginekologa, to ja nie mam zbyt dużego pola manewru. Mam od kilku lat wykupiony pakiet w Medicover, więc zamierzam z niego korzystać również podczas ciąży. Teraz wszyscy ginekolodzy są na urlopie i ciężko się umówić, wzięłam tego, który był dostępny :D

A ja Ci zazdroszczę tego Medicovera. Sama mam Lux med i moim zdaniem nie ma porównania. Medicover ma więcej dobrych lekarzy i o wiele lepsze przychodnie. Maja nawet szpital położniczy, w którym można prywatnie rodzic w doskonałych warunkach, tylko to już nie jest w ramach pakietu.

Sassy lubi tę wiadomość

0d1y90bv78miqftl.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja na pierwszym usg widziałam pęcherzyk, w przyszłym tygodniu liczę na bijące serduszko. Miewam bóle, skurcze - jak na okres, wieczorami czasami nawet dość silne, tak po 5-10 min kilka razy się zdarzyły. Lekarz mnie uspokoił, że to jest efekt napinania mięśni i silnie przekrwionej macicy. Też się wybieram do drugiego lekarza na NFZ. Liczę na skierowania na badania, szczególnie, że na wrzesień zapisałam się na usg genetyczne i dodatkowe badania prenatalne na NFZ. Cieszę się, gdyż wstępnie był to termin prywatny (Centrum Badań Prenatalnych w Poznaniu), ale bardzo miła Pani obiecała mi, że jak dostaną nowy limit punktów, to mnie przepisze - no i się udało :) Będę do przodu o prawie 400zł. Chłopiec - Adaś, dziewczynka - Jadwiga (po mojej mamie). Pozdrawiam nowe dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 20:06

Sassy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assia wrote:
    Aliska nie wiem, bo nie miałam jeszcze normalnej wizyty, tylko Usg. Według kalkulatora - 5.04, licząc od owulacji. Ale mój pęcherzyk jest malutki, wiec pewnie z tydzień później.

Ilonka, sama widzisz, ze u Ciebie już tydzień wcześniej był duzo większy. Bardzo mnie to martwi. Teraz muszę czekać na Usg do 17.08.

to teraz zapiszę na 5.04, a później najwyżej zmienię ;)

• PaniMigotka Debiutantka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Wiele z Was podaje wynik progesteronu, mi lekarz nie zlecił jeszcze badania. Jest to rutynowe badanie wraz z beta hcg czy są jakieś dodatkowe wskazania?

Ja sama zrobilam dla własnego spokoju, żeby sprawdzić czy nie jest za niski :)

Sassy lubi tę wiadomość

f2w3flw15vhu3ijm.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo sama robiłam proga. Będę go powtarzać co tydzień.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assia wrote:

Kochana prawidłowo to powinien byc juz 6 tydzień, ale owulacje miałam ok 20-22 dc wiec wszystko tez mi sie przesunęło . Ja usg mam na 16 także prawie tak samo . Jestem dobrych mysli !
    Co do progesteronu ja badam bo miałam problemy z owulacja i lekarz chce wszystko kontrolować by ciąża miała z czego żyć i jesc :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam badać progesteron bo miałam cykl sztuczny i przyjmuję duphaston i luteinę. Trzeba było sprawdzić ich receptywność, a właściwie luteiny bo duphaston nie wychodzi w wynikach krwi.

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ