Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Leśny_stworek wrote:Chciałam się zapisać na NFZ i zapisy w mojej przychodni zaczynają się pod koniec września i mogę liczyć najprędzej na termin pod koniec listopada. Sama nie wiem śmiać się czy płakać zapisałam się więc prywatnie, ale dobrze by było chociaż mieć skierowanie na badania żeby za nie nie płacić. Za coś się kurna płaci te składki na NFZ..
-
Leśny_stworek wrote:Dzięki, jesteście kochane, już mi jakoś lepiej Żadnych objawów nie mam. Brzuch mnie nie boli, czasem coś mnie tam pociągnie ale nie boli. Do tego twarde ciężkie piersi i właściwie nic poza tym. Pewnie jeszcze za niska beta na poważne objawy. Jestem dopiero 5 dni po planowanym okresiem Tak w ogóle trochę żałuję że w ogóle wiem, że mogę ją mierzyć. Gdybym nie mogła, pewnie po prostu cieszyłabym się z ciąży. Sprawdziłam też TSH i wynik 1,9. Może nie rewelacyjnie ale może być.
Sarrrra, jesteśmy na podobnym etapie. Jeśli dobrze rozumiem, idziesz na usg w 35 dpo? Umówiłam się na wizytę w 33 dpo i mam dylematy czy nie przełożyć na później jednak. Wydaje mi się, że późno miałam implantacje.
Ellka powodzenia, trzymam kciuki
ja też sobie niską bete mimo przurostu tak tłumaczę , że późno zagnieżdżenie tak 35 dpo ide . Tak mi kazał przyjść gin a to będzie już 7 tydzień (a więc na pewno coś będzie widać. -
Mi wyszła dziewczynka ale powiem szczerze że dla mnie to nie ma znaczenia
Ci do objawów to przede wszystkim ból piersi - jeszcze nigdy mnie tak nie bolały, mdłości (rano to już codziennie, coraz częściej też wieczorem), czasem brzuch zaboli, wrażliwość na zapachy. I w sumie to wszystko, siusiu chodzę często ale dużo pije i to pewnie dlatego i pewnie też trochę dlatego że co chwila sprawdzam czy nie ma plamienia...29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Mi wyszła dziewczynka, bety jeszcze nie robiłam i zrobię dopiero jak dostanę skierowanie na badania od gina. bo po co się stresować, dwie kreski są i to jest narazie najważniejsze. Objawów ciąży też jeszcze nie mam i mam nadzieję że nie będzie, oczywiście tylko tych nieprzyjemnych. Do gina chodzę prywatnie bo nie mam możliwości na NFZ, ale lekarz świetny i tak samo gabinet. W czwartek pierwsza wizyta i mam nadzieję że będzie już widać serduszko bo będzie to już mój 7tydzień. Pozdrawiam wszystkie przyszłe i zestresowane mamusie.
-
Leśny Stworku, dziękuję za kciuki:*
-
U nas w pierwszej coazy już w 12 tygodniu powiedział ze na 99 procent chłopak i soe sprawdziło. Ponoć to roznie i pewniejsze sa kolo 16 a nawet 18 okreslanie płci. Ale my idziemy do tego samego i zobaczymy czy tym razem też dobrze określi. Kiedys czytałam artykuł i fotki ze w 12 tygodniu to u wszystkich dzieci wargi sromowe i penis wygladaja na tym etapie podobnie. Bo wargo sromowe przypominaja fald skóry.
No nic sa przyoadki że w dniu porodu jest niespodzianka wiec musimy uzbroić sie w cierpliwość. Ja i tak bede sie cieszyć byle zdrowe
Za dwa dni mam usg troche szybko ale zobaczymy czy cos bedzie widać.Aliskaa lubi tę wiadomość
-
Asiaa1201 wrote:dziewczyny a co myślicie o chińskim kalendarzu płci ? mi się z synem udało, ciekawe jak teraz bo wychodzi dziewczynka
raczej w takie rzeczy nie wierzę, ale już też mam synusia i byłoby fajnie jeśli okazałao by się że teraz będzie dziewczynka, chociaż wiecie jak to jest... byle zdrowe! -
Sarrrra wrote:Ah ja mam takie samy przyrosty:)
12dpo 40
14 dpo 89
16 dpo 135
19 dpo 444
następna beta dopiero w 25 dpo i kolejna w 32 dpo a 3 dni później usg
będzie dobrze. Jeśli dobry jest przyrost średni to jest dobrze. Nawet gdy beta rośnie krzywo a wiecpo 48 h nie ma przyrostu 66 a później jest np 100 proc to też jest dobrze
jak tam Wasze objawy? ja wciaż total nic. Zaczęłam pytać nawet mamę czy coś pamieta kiedy jej sie zaczęło. Większosć mówi , ze dopiero ta 2 tyg po okresie . Ja jestem już 7 dni po okresie
ja po okresie 5 dni, i zero objawów. kompletnie nic, w pierwszej ciąży nie umiałam ustać na nogach byłam tak zmęczona, a teraz nic, gdyby nie pozytywny test to bym się nie zorientowała -
Leśny_stworek wrote:Chciałam się zapisać na NFZ i zapisy w mojej przychodni zaczynają się pod koniec września i mogę liczyć najprędzej na termin pod koniec listopada. Sama nie wiem śmiać się czy płakać zapisałam się więc prywatnie, ale dobrze by było chociaż mieć skierowanie na badania żeby za nie nie płacić. Za coś się kurna płaci te składki na NFZ..
a jak się rejestrowałaś to powiedziałaś że jesteś w ciąży? wtedy gin musi cie przyjąć,
u mnie też wizyty dopiero dużo później, ale jak powiedziałam że jestem w ciąży to szybciej zapisują, tak zeby do tego 10 tyg była pierwsza wizyta -
nick nieaktualny
-
kochane melduję wynik bety.
HCG total ilościowo 697,7 - 17 dpo
na progesteron jeszcze czekam
jestem lekko spokojna bo wysoka aż się nie spodziewałam! ale spokojnie niech ładnie przyrośnie.meggi90, yvonneSW, Aliskaa, Ellka, M-yoko, BitterSweetSymphony, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Agusia-pia gratuluję pięknej bety Progesteron też na pewno ładny.
Trzymam kciuki za resztę bet
Aliskaa ja również ostatni dzień. Smutno będzie żegnać się z morzem. Ale się wyleniłam
Ilona92 a jaki Ci wyszedł ten progesteron bo ja miałam ok 88ng i też uważam, że to bardzo wysoki prg.
Mi z kalendarza wychodzi dziewczynka, ale jak sprawdziłam daty z pierwszą córką to powinien wyjść chłopiec, a jest Maja Więc chyba w moim wypadku kalendarz się nie sprawdza.
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
nick nieaktualny