X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabawiłam się, wyszło, że będzie chłopiec. Zobaczymy czy się sprawdzi.

zi13vfxm35ee6ihu.png
  • Leśny_stworek Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak patrzę sobie na Wasze przyrosty bety i mi przykro. Moja rośnie tylko trochę ponad 80% w 48 godzin, Wasza wielokrotnie wiecej...
    12 dpo - 40.80
    14 dpo - 79.90
    18 dpo - 266
    Kalkulator pokazuje, że niby jest jeszcze w normie ale dlaczego tak bardzo odstaje od Waszych :-(

cd9bs65gvuog3tc2.png
    22dpo - beta 7160 mIU/ml
    24dpo - 14 296 mIU/ml
    27dpo (5+5) - jest serduszko! <3

zem3j44jy69rx3nz.png

23.08.2017 - Aniołek [*] 7 tyg.
  • PaniMigotka Debiutantka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśny Stworek - pewnie u każdej beta przyrasta inaczej, czytałam że ważne aby w ciągu 48h przyrosła co najmniej 66% ale czy to prawda?
    Ja właśnie jadę do laboratorium na powtórke bety + chcę sprawdzić Progesteron i tarczycę :) stresuje się :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 08:11

f2w3flw15vhu3ijm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśny_stworek wrote:
    Dziewczyny, tak patrzę sobie na Wasze przyrosty bety i mi przykro. Moja rośnie tylko trochę ponad 80% w 48 godzin, Wasza wielokrotnie wiecej...
    12 dpo - 40.80
    14 dpo - 79.90
    18 dpo - 266
    Kalkulator pokazuje, że niby jest jeszcze w normie ale dlaczego tak bardzo odstaje od Waszych :-(
    Nie stresuj się. Ważne że przyrasta. Zobaczysz ze lada moment skoczy. Ważne żeby pęcherzyk się dobrze umiejscowił i pojawiło się serduszko. Nie myśl o becie. W niektórych krajach wcale się jej nie oznacza lub np tylko jednorazowo. Ciąża jest i teraz trzeba zaufać matce naturze.( zwłaszcza jeśli nie masz żadnych dodatkowych problemów)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam na wyniki swojej bety zobaczymy o 12 będę meldować

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    To taka wróżba nt płci dziecka wyznaczana w oparciu o wiek matki i datę zapłodnienia. U wielu moich znajomych i u mnie się "sprawdziło", ale nie ma 100% skuteczności. To bardziej taka rozrywka jak horoskop ;)
    Mi wyszło, że kolejna dziewczynka, co jest mi na rękę bo mam już takie ciuszki... Zobaczymy jak będzie w praktyce.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwietnióweczki- nie martwcie się, będzie dobrze. Życzę Wam pięknych przyrostów bety i jeszcze piękniejszych pęcherzyków ciążowych. Nawet się nie obejrzycie, jak zaczniecie czuć ruchy :) Podczytuje Was czasem, bo lubię sobie poprzypominać ten czas z początku, kiedy przeżywałam dokładnie to samo. na początku okrutnie bolał mnie brzuch i przez 2 tyg chodziłam do toalety sprawdzić,czy nie dostałam okresu. Teraz już wiem,że nie musiałam się tak męczyć z bólem. Więc jak Was boli brzuch to śmiało sięgajcie po nospę i magnez. Dzidziusiowi nie zaszkodzicie, a będzie lepiej się czuć. A już niedługo ujrzycie malutką, bijącą kropeczkę. Tylko nie zapomnijcie o chusteczkach :)
    Pozdrawia Grudniówka 2017 :)

Aliskaa, darika, NysiaMisia, assia lubią tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Ja na razie kukam tak nieśmiało, bo betka mimo że pozytywna to malutka. Jutro powtarzam badanie:)

Aliskaa lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wyszła dziewczynka w Chińskim kalendarzu i na to liczę! Wczoraj nawet kupiłam różowe skarpeteczki dla rodziców ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśny_stworek wrote:
    12 dpo - 40.80
    14 dpo - 79.90
    18 dpo - 266

Ah ja mam takie samy przyrosty:)

12dpo 40
    14 dpo 89
    16 dpo 135
    19 dpo 444

następna beta dopiero w 25 dpo i kolejna w 32 dpo a 3 dni później usg :)

będzie dobrze. Jeśli dobry jest przyrost średni to jest dobrze. Nawet gdy beta rośnie krzywo a wiecpo 48 h nie ma przyrostu 66 a później jest np 100 proc to też jest dobrze :)

jak tam Wasze objawy? ja wciaż total nic. Zaczęłam pytać nawet mamę czy coś pamieta kiedy jej sie zaczęło. Większosć mówi , ze dopiero ta 2 tyg po okresie . Ja jestem już 7 dni po okresie

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wyszła dziewczynka w chińskim kalendarzu :) chciałabym mieć córkę. Miałabym z kim na zakupy jeździc ;)

edwarda20 lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ah ja mam takie samy przyrosty:)

12dpo 40
    14 dpo 89
    16 dpo 135
    19 dpo 444

następna beta dopiero w 25 dpo i kolejna w 32 dpo a 3 dni później usg :)

będzie dobrze. Jeśli dobry jest przyrost średni to jest dobrze. Nawet gdy beta rośnie krzywo a wiecpo 48 h nie ma przyrostu 66 a później jest np 100 proc to też jest dobrze :)

jak tam Wasze objawy? ja wciaż total nic. Zaczęłam pytać nawet mamę czy coś pamieta kiedy jej sie zaczęło. Większosć mówi , ze dopiero ta 2 tyg po okresie . Ja jestem już 7 dni po okresie

Mnie tylko lekko pobolewa macica jak na okres i tyle. Piersi jak nie bolały tak nie bola. Póki co jest ok i niech tak zostanie :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał sprawdzać bhcg po tygodniu, pozniej po dwóch i jak bede chciała to trzeci raz plus progesteron. Kochane ważny jest przyrost. Kazdy organizm jest inny i inaczej to wszystko bedzie sie rozwijało. Mnie drugim progesteronem lekarz straszył bliźniakami, ale na szczęście był jeden pecherzyk ciążowy. W przyszlym tygodniu bede miec wizytę i zobaczę jak to u mnie bedzie wygladalo.
    Na razie ciagle jestem głodna , burczy w brzuchu, a na luteinę nie moge patrzeć przez ten smak. Powoli drażnią mnie zapachy. W kalendarzu bierze sie pod uwagę lata skończone? Wczoraj na niego zerkałam.
    Chodzicie na wizyty prywatnie czy z ubezpieczenia ?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wyszla dziewczynka ale bym sie cieszyla byla by parka :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, jesteście kochane, już mi jakoś lepiej :-) Żadnych objawów nie mam. Brzuch mnie nie boli, czasem coś mnie tam pociągnie ale nie boli. Do tego twarde ciężkie piersi i właściwie nic poza tym. Pewnie jeszcze za niska beta na poważne objawy. Jestem dopiero 5 dni po planowanym okresiem Tak w ogóle trochę żałuję że w ogóle wiem, że mogę ją mierzyć. Gdybym nie mogła, pewnie po prostu cieszyłabym się z ciąży. Sprawdziłam też TSH i wynik 1,9. Może nie rewelacyjnie ale może być.
    Sarrrra, jesteśmy na podobnym etapie. Jeśli dobrze rozumiem, idziesz na usg w 35 dpo? Umówiłam się na wizytę w 33 dpo i mam dylematy czy nie przełożyć na później jednak. Wydaje mi się, że późno miałam implantacje.

Ellka powodzenia, trzymam kciuki :-)

cd9bs65gvuog3tc2.png
    22dpo - beta 7160 mIU/ml
    24dpo - 14 296 mIU/ml

zem3j44jy69rx3nz.png

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Chodzicie na wizyty prywatnie czy z ubezpieczenia ?
    Chciałam się zapisać na NFZ i zapisy w mojej przychodni zaczynają się pod koniec września i mogę liczyć najprędzej na termin pod koniec listopada. Sama nie wiem śmiać się czy płakać :-P zapisałam się więc prywatnie, ale dobrze by było chociaż mieć skierowanie na badania żeby za nie nie płacić. Za coś się kurna płaci te składki na NFZ..

cd9bs65gvuog3tc2.png
    22dpo - beta 7160 mIU/ml
    24dpo - 14 296 mIU/ml

zem3j44jy69rx3nz.png

• Lideczka Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Mnie tylko lekko pobolewa macica jak na okres i tyle. Piersi jak nie bolały tak nie bola. Póki co jest ok i niech tak zostanie :)

Edzia mnie też nic nie dolega, czasem coś mnie ciągnie w podbrzuszu, kłuję w lewym jajniku, syski pobolewają przy myciu .
    Ale tak to się czuję wręcz świetnie.
    Ale w pierwszej ciąży też nie miałam żadnych dolegliwości, żadnego wstretu do czego kolwiek, żadnych mdłości, wymiotów itd..

Lideczka 38
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ostatni dzień wakacji, a jutro powrót do domu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lideczka wrote:
    Edzia mnie też nic nie dolega, czasem coś mnie ciągnie w podbrzuszu, kłuję w lewym jajniku, syski pobolewają przy myciu .
    Ale tak to się czuję wręcz świetnie.
    Ale w pierwszej ciąży też nie miałam żadnych dolegliwości, żadnego wstretu do czego kolwiek, żadnych mdłości, wymiotów itd..
    Mnie niestety męczą poranne mdlosci i nie mogę jeść śniadania:( potem już jest dobrze

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi wyszedł chłopak :)

Aliskaa, AJrin lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ