X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jakbyscie widzialy co ja jadam to byscie padly :)

Jem lody, ktore popycham kubkiem czerwonego barszczu z torebki. Kanapki z pasztetem i pomidorem, mcdonalds czy pizza ;) ja po prostu jem to na co mam w danej chwili ochote :) czekolade tez, ostatnio nie moge patrzec na zadne soki owocowe wiec pije tylko pomidorowy. Na wode tez mnie odrzuca :)
    Oczywiwcie miedzy tymi zachciankami duzo owocow i warzyw ale nie moge sie powstrzymac by nie jesc niezdrowego :)

Moj bol glowy troche odpuscil wiec dzisiaj akcja sprzatanie. A dom 2pietrowy posprzatac w pojedynke to nielada wyczyn ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    1a4ep12hecki_t.jpg

Dziewczyny! Co myslicie ? Martwic sie ?
    Od 5 minut mam cos takiego... brzuch krzywy,wielka bulwa z jednej strony - twrda jak
    Kamien,z drugiej nic miekko. Bolu zadnego nie ma

Ojej,pierwszy raz cos takiego widze, szczerze to nie wiem co o tym bym myslala. Pewnie bym sie zaniepokoila,ale moze niech wypowiedza sie dziewczyny, ktore byly juz w ciazy, moze ktoras miala tak jak Ty.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    1a4ep12hecki_t.jpg

Od 5 minut mam cos takiego... brzuch krzywy,wielka bulwa z jednej strony - twrda jak
    Dla mnie to troche jak twardnienie macicy odpocznil i zobacz czy przejdzie jak nie to ja chyba na ip bym jechala. Nogdy nie widzialam aby z jednej strony robila sie taka gulka. I koni3cznie na nastepnej wizycienpokaz zdjecie gin i sputaj sie czy to normalne.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra zadzwoń do ginekologa zapytaj. Bo to może być nic albo coś poważnego. Pierwszy raz coś takiego widzę.

darika lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiam moje zdjęcie, to brzuch przed śniadaniem, wyobrazcie sobie co jest jak zjem np. obiad ;) https://zapodaj.net/f7fc4adcc6ffd.jpg.html

Od początku ciazy przytyłam 2 kg. Mdłosci mialam moze 3 dni i to na początku. Cały czas jem normalnie. Przed ciaza duzo cwiczylam, skakalam na trampolinie, odkad sie dowiedzialam czyli oid razu po becie przestalam cwiczyc ale teraz chce chodzic na jakis lekki fitness bo troche boje sie tych kg..i kregosłup mnie zaczyna bolec mam prace siedzaca przy komp. Brak ruchu mi nie służy :( ale wczesniej trochę sie bałam.

A jak u Was z aktywnością fizyczną?

darika, edwarda20, Totoro, Rene lubią tę wiadomość

oar8flw1tpge67lg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój brzuszek :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bde9319fd9f5.jpg

edwarda20, Totoro, hobbitka, monroe, Rene, yvonneSW lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Molly86 Debiutantka

Wysłany: 7 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna jakie fajne dzieciorki. Który to tydz?

• darika Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ćwiczeń to ja też przed ciąża byłam aktywna - codziennie rower, siłownia, bieganie. Niestety teraz absolutnie nie ze względu na moje wcześniejsze poronienie i plamienia w tej ciąży. Na razie krótkie spacery muszą mi wystarczyć. Nie powiem bo brakuje mi ćwiczeń, a najbardziej jazdy na rowerze ale mam zakaz od lekarza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 12:11

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    1a4ep12hecki_t.jpg

Może zażyj nospę bo to faktycznie wygląda jak jakieś twardnienie macicy - mi tak się przez pewien czas działo, ale nie aż tak mocno, wtedy brałam nospę, kładłam się i przechodziło. Później lekarz przypisał mi luteinę i minęło.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykorzystam nową umiejętność (Aliska dziękuję za podpowiedź ;) )i się pochwale:

https://zapodaj.net/d6c0749c3d600.jpg.html

Oto moje największe szczęście ;)

edwarda20, darika, Tusianka, Totoro, Rene lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monroe u mnie tylko spacery. Raz krótsze, raz dluższe. Ale przed ciązą tez nie bylam zbyt aktywna, praca siedząca, auto, potem po wypadku leczenie, potem tez tylko spacery. Rozwazam pojscie na fitness dla kobiet w ciązy, obok siebie mam miejsce z dobrymi opiniami. Zobaczymy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly86 wrote:
    Aksamitna jakie fajne dzieciorki. Który to tydz?
    12 tydzien, ma paseczek w stopce :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Molly86 Debiutantka

Wysłany: 7 października 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zauważyłam :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra- idź siku zrób :p mi też coś podobnego się pojawia tylko mniejsze. Po siusiu znika:p a oprócz to no-spa. Mi się wydaje ze masz podobnie jak ja czyli dziedziczka z lewej strony i przy pełnym pecherzu wypucha taka gulke ale mogę się mylić.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie tez wydaje,ze to twardnienie macicy,tylko dziwne ,ze tak w jednym miejscu... biore nospe i magnez,ale tak duze wybrzuszenie mialam pierwszy raz dlatego sie wystraszylam. Na szczescie w poniedzialek lece do Polski i na srode mam umowiona wizyte z lekarzem. Martwi mnie tez to,ze to nie jest spowodowane np przez zmeczenie,zbyt duza aktuwnosc , bo to pojawia sie podczas lezenia,gdzie wczesniej nie robilam nic,nawet z lozka nie wstalam
    Sweetmalenka- u mnie nie znika po wizycie w toalecie,niestety. A u ciebie tez jest takie twarde jak kamien?

zi13skjopgsx41pb.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 ja z moją tendencją do panikowania już bym na IP była:P DObrze, że nie boli, nie ma żadnych innych objawów, ale ja mimo wszystko chyba bym to skonsultowała:)

Co do odżywiania i aktywności - pisałam juz kiedyś, że przed ciążą byłam baaaardzo aktywna, po 7-8h treningów tygodniowo. Do tego bardzo zdrowo się odżywiałam, byłam na diecie niskowęglowodanowej, wszystko git. Zawsze zakładałam, że ciąża to nie choroba i że w ciąży dalej będę aktywna, pilnowała diety - będę fit mamą! No i wyszło z tego tyle, że jak zobaczyłam na necie wynik bety to tak spanikowałam, że na dzień dobry nie wiedizłam co mam roobić i poszłam się położyć xD No i treningi umarły śmiercią naturalną - początkowo bolał mnie brzuch, potem już nie, ale zaczęłam pracować, a po pracy po prostu padałam i spałam po 2-3h. Poza tym z racji tego, że staraliśmy się ponad 4 lata to straszliwie bałam się cokolwiek robić, żeby tylko sobie czy dzidzi nie zaszkodzić. Długie spacery, prace domowe itd - spoko, ale do treningów nie wróciłam. Teraz w II trymestrze zaczęłam robić treningi dla kobiet w ciaży, ale znowu trochę się boję ze względu na krótką szyjkę. Chyba wstrzymam się do kolejnej wizyty.

A jeść staram się cały czas zdrowo (choć zdarzyły sie wyjątki typu hamburger na obiad albo pączek z bitą śmietana na drugie śniadanie, jak juz po nocach mi się śniłxD), bo mój lekarz obsesyjnie pilnuje każdego mojego 40 dag na plusie -_- zero słodyczy, zero białego pieczywa, jedynie ciemne, ale też ograniczyć, ziemniaki oograniczyć - mięcho i warzywa mam głównie jeść. Czyli jak przed ciążą... tylko wtedy jakoś łatwiej to przychodziło;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 13:28

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam w koncu sposob na wciskanie w siebie wody,co prawda nie do konca zdrowy,ale zawsze lepiej tak niz wcale. Pije wode gazowana z sokiem brzoskwiniowym, takim do rozcienczania, troche mdlosci po tym gazowanym przechodza. Mam wrazenie,ze po zwyklej wodzie jest mi jeszcze gorzej.
    A tak swoja droga, to dzis znow wymiotowalam,nie wiem kiedy mi to minie. Powinno byc lepiej, a tu w 12 tyg gorzej niz w 10.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan mnie tez po wodzie niedobrze, nie moge nawet łyka wziąc. Pije cieniutką herbate lub cieplą wodę. Myslalam, zeby zrobic jak Kinga chyba, zeby wlasnie prawdziwe soki np jablkowy rozcienczac wodą.

A kwas foliowy / zestaw witamin bierzesz rano?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ja miałam to samo - przed ciążą 2l wody dziennie to był standard, a na początku ciąży mdliło mnie po każdym łyku. Ja wciskałam sok z cytryny albo gotowałam imbir i dolewałam do wody. Teraz juz przeszło:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probowalam cytrusow w wodzie niegazowanej, cytryne i pomarancze. Cytryna pomagala, ale odechcialo mi sie pic. Teraz gazowana bardziej mi wchodzi.

Edwarda biore euthyrox a w trakcie sniadania MamaDHA. Zastanawiam sie, czy moze to nie od witamin,ale biore je od jakiegod 5 czy 6 tygodnia. Tak sobie tlumacze ze to ten 12 tydzien jest ciezki,bo wtedy chyba poziom hormonow jest najwyzszy prawda?po 12 spada powoli

‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ