X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek ja od początku nie pracuje. Ale u mnie jak u Andzi, zaparcia total, chodzę co 3-4 dni.

Edit po czasie: przeczytalam z rozwolnieniem w pracy ;p stad taka glupia odpowiedz ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 17:12

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było tak że przez dwa dni nic a dzis na początku zaparcie a potem jak poszło to sama woda. Ledwo co doszłam do siebie po ostatniej biegunce a znów sie zaczyna

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    U mnie było tak że przez dwa dni nic a dzis na początku zaparcie a potem jak poszło to sama woda. Ledwo co doszłam do siebie po ostatniej biegunce a znów sie zaczyna
    To bardzo niedobrze! powiedz o tym lekarzowi.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam problemy z zaparciami,lekarz polecil mi macrogol.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości kiedy macie zamiar zacząć kompletować wyprawkę?

• yvonneSW Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:34

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek my z mężem mamy już upatrzony wózek, fotelik, łóżeczko i materacyk i on w sumie byłby gotowy już zamawiać, bo fotelik np. jest w promocji, ale ja się jeszcze cykam :/

Dziewczyny a mówicie już tak wszem i wobec, że jesteście w ciąży? Tzn nie mówię, że wychodzicie na środek miasta i wołacie "patrzcie, w ciąży jestem!" xD ale tak już poza najbliższymi, jak spotkacie kogoś znajomego itd... Ja dziś znajomej powiedziałam a potem jakiś taki strach mnie ogarnął, że zaraz wszyscy w mojej mieścinie będą wiedzieć a tu jeszcze tak wcześnie... :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Gosiczek my z mężem mamy już upatrzony wózek, fotelik, łóżeczko i materacyk i on w sumie byłby gotowy już zamawiać, bo fotelik np. jest w promocji, ale ja się jeszcze cykam :/

Dziewczyny a mówicie już tak wszem i wobec, że jesteście w ciąży? Tzn nie mówię, że wychodzicie na środek miasta i wołacie "patrzcie, w ciąży jestem!" xD ale tak już poza najbliższymi, jak spotkacie kogoś znajomego itd... Ja dziś znajomej powiedziałam a potem jakiś taki strach mnie ogarnął, że zaraz wszyscy w mojej mieścinie będą wiedzieć a tu jeszcze tak wcześnie... :(
    ja już pomału zaczęłam informować rodzinę i znajomych o ciąży,trochę z tym zwlekałam ale czuję że teraz to jest ten odpowiedni czas:-)
    co do rzeczy dla dziecka to też jeszcze czekam

Totoro lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • Rene Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    A tak z ciekawości kiedy macie zamiar zacząć kompletować wyprawkę?
    raczej po nowym roku zaczniemy,tak żeby do połowy marca się wyrobić,jak wyjdzie to się okaże w praniu:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:

Moje znajome wiedzą od początku. Przy mdłościach i wymiotach przez 3 miesiące nie dało się tego ukryć. Przy czym każda z nich jest już mamą, a życie pisze różne scenariusze i większość miała problemy z ciążą czy ma poronienie na kącie, więc założyłam że będą dyskretne.

Totoro lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to praktycznie wszyscy już wiedzą,czuję się wręcz wspaniale obwieszczając to całemu światu.

Totoro lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja też uwielbiam o tym mówić <3 boję się tylko tego, że jestem z małego miasteczka, gdzie wszyscy się znają i wszyscy wszystko wiedzą i jakby nie daj Boże coś się zadziało i miałabym być bombardowana pytaniami na każdym kroku... :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam az wejdę w drugi trymestr. Potem pewnie zacznę sie chwalić

Totoro lubi tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz sporo osob wie. Ostatnio spotkalam kolezanke u lekarza, pytala sie czemu sie nie chwale nic :) takze tego, szybko wiesci sie rozchodza :) mam gdzies,co ma byc to bedzie i to ze sie pochwale,nie znaczy, ze poronie.

Co do wyprawki chce wiekszosc kupic w drugim trymestrze,bratowa uprzedzila, ze trzeci to juz nie jest dobry pomysl na chodzenie po sklepach :) ale ubranka to na pewno za kazdym razem, kiedy bede gdzies na zakupach, cos wezme :) na chwile obecna nie mam ani jednego :)
    A powiedzcie mi co myslicie o uzywanych rzeczach? Jestem troche temu przeciwna, ale coraz więcej slysze opinii, ze z doswiadczenia dziewczyny juz by nie kupowaly nowego np wozka. Albo duzo sie widzi jak kobiety wystawiaja mega paki z zadbanymi ciuszkami, po jednym dziecku. Tylko nie wiem czy ja bym sie odwazyla.

Totoro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wózek i łóżeczka kupujemy nowe. Ale ciuszki mam po bliźniakach przyjaciółki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również korzystałam z używanych ciuszków i nic złego się nie stało,tym razem tak samo zrobię.

Totoro lubi tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie kryję z tym, że jestem w ciąży. Z resztą brzuch już jest widoczny gołym okiem, więc jak ktoś nie wie to wystarczy, że zobaczy mnie na ulicy, także nie widzę już sensu tego ukrywać.
    Z kupowaniem rzeczy chcę jeszcze z 1,5 miesiąca poczekać - wtedy planujemy zrobić remont w pokoju bobasa i rozpocząć zakupy dla dzidzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 22:04

Totoro lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedza wszyscy w pracy i wiedza nasze rodziny. Znajomi mojego chlopaka jeszcze nie wiedza ;)

Wyprawke pewnie zaczne kupowac w listopadzie. To co bede mogla kupic oczywiscie przez neta - na Swieta jade do PL wiec bede szukac wtedy ciuszkow a to co zamowie bede mogla zabrac :)

Totoro lubi tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Rene, Ellka co u Was? Jak zdrowka?

Hej hej:) u mnie w porządku, dziękuję że pytasz:* Przeziębienie przeszło i znowu czuję się ciążowo :P A jak u Ciebie? Wszystko ok?:)

Rene, edwarda20 lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, udało mi się Was nadrobić ;)
    Co do wyprawki, to ja mam większość po synku, na pewno łóżeczko będziemy kupować jak będzie wiadoma płeć:)

Totoro lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ