X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek ja od początku nie pracuje. Ale u mnie jak u Andzi, zaparcia total, chodzę co 3-4 dni.

Edit po czasie: przeczytalam z rozwolnieniem w pracy ;p stad taka glupia odpowiedz ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 17:12

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było tak że przez dwa dni nic a dzis na początku zaparcie a potem jak poszło to sama woda. Ledwo co doszłam do siebie po ostatniej biegunce a znów sie zaczyna

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    U mnie było tak że przez dwa dni nic a dzis na początku zaparcie a potem jak poszło to sama woda. Ledwo co doszłam do siebie po ostatniej biegunce a znów sie zaczyna
    To bardzo niedobrze! powiedz o tym lekarzowi.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam problemy z zaparciami,lekarz polecil mi macrogol.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości kiedy macie zamiar zacząć kompletować wyprawkę?

• yvonneSW Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:34

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek my z mężem mamy już upatrzony wózek, fotelik, łóżeczko i materacyk i on w sumie byłby gotowy już zamawiać, bo fotelik np. jest w promocji, ale ja się jeszcze cykam :/

Dziewczyny a mówicie już tak wszem i wobec, że jesteście w ciąży? Tzn nie mówię, że wychodzicie na środek miasta i wołacie "patrzcie, w ciąży jestem!" xD ale tak już poza najbliższymi, jak spotkacie kogoś znajomego itd... Ja dziś znajomej powiedziałam a potem jakiś taki strach mnie ogarnął, że zaraz wszyscy w mojej mieścinie będą wiedzieć a tu jeszcze tak wcześnie... :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Gosiczek my z mężem mamy już upatrzony wózek, fotelik, łóżeczko i materacyk i on w sumie byłby gotowy już zamawiać, bo fotelik np. jest w promocji, ale ja się jeszcze cykam :/

Dziewczyny a mówicie już tak wszem i wobec, że jesteście w ciąży? Tzn nie mówię, że wychodzicie na środek miasta i wołacie "patrzcie, w ciąży jestem!" xD ale tak już poza najbliższymi, jak spotkacie kogoś znajomego itd... Ja dziś znajomej powiedziałam a potem jakiś taki strach mnie ogarnął, że zaraz wszyscy w mojej mieścinie będą wiedzieć a tu jeszcze tak wcześnie... :(
    ja już pomału zaczęłam informować rodzinę i znajomych o ciąży,trochę z tym zwlekałam ale czuję że teraz to jest ten odpowiedni czas:-)
    co do rzeczy dla dziecka to też jeszcze czekam

Totoro lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    A tak z ciekawości kiedy macie zamiar zacząć kompletować wyprawkę?
    raczej po nowym roku zaczniemy,tak żeby do połowy marca się wyrobić,jak wyjdzie to się okaże w praniu:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:

Moje znajome wiedzą od początku. Przy mdłościach i wymiotach przez 3 miesiące nie dało się tego ukryć. Przy czym każda z nich jest już mamą, a życie pisze różne scenariusze i większość miała problemy z ciążą czy ma poronienie na kącie, więc założyłam że będą dyskretne.

Totoro lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to praktycznie wszyscy już wiedzą,czuję się wręcz wspaniale obwieszczając to całemu światu.

Totoro lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja też uwielbiam o tym mówić <3 boję się tylko tego, że jestem z małego miasteczka, gdzie wszyscy się znają i wszyscy wszystko wiedzą i jakby nie daj Boże coś się zadziało i miałabym być bombardowana pytaniami na każdym kroku... :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam az wejdę w drugi trymestr. Potem pewnie zacznę sie chwalić

Totoro lubi tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz sporo osob wie. Ostatnio spotkalam kolezanke u lekarza, pytala sie czemu sie nie chwale nic :) takze tego, szybko wiesci sie rozchodza :) mam gdzies,co ma byc to bedzie i to ze sie pochwale,nie znaczy, ze poronie.

Co do wyprawki chce wiekszosc kupic w drugim trymestrze,bratowa uprzedzila, ze trzeci to juz nie jest dobry pomysl na chodzenie po sklepach :) ale ubranka to na pewno za kazdym razem, kiedy bede gdzies na zakupach, cos wezme :) na chwile obecna nie mam ani jednego :)
    A powiedzcie mi co myslicie o uzywanych rzeczach? Jestem troche temu przeciwna, ale coraz więcej slysze opinii, ze z doswiadczenia dziewczyny juz by nie kupowaly nowego np wozka. Albo duzo sie widzi jak kobiety wystawiaja mega paki z zadbanymi ciuszkami, po jednym dziecku. Tylko nie wiem czy ja bym sie odwazyla.

Totoro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wózek i łóżeczka kupujemy nowe. Ale ciuszki mam po bliźniakach przyjaciółki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również korzystałam z używanych ciuszków i nic złego się nie stało,tym razem tak samo zrobię.

Totoro lubi tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie kryję z tym, że jestem w ciąży. Z resztą brzuch już jest widoczny gołym okiem, więc jak ktoś nie wie to wystarczy, że zobaczy mnie na ulicy, także nie widzę już sensu tego ukrywać.
    Z kupowaniem rzeczy chcę jeszcze z 1,5 miesiąca poczekać - wtedy planujemy zrobić remont w pokoju bobasa i rozpocząć zakupy dla dzidzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 22:04

Totoro lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedza wszyscy w pracy i wiedza nasze rodziny. Znajomi mojego chlopaka jeszcze nie wiedza ;)

Wyprawke pewnie zaczne kupowac w listopadzie. To co bede mogla kupic oczywiscie przez neta - na Swieta jade do PL wiec bede szukac wtedy ciuszkow a to co zamowie bede mogla zabrac :)

Totoro lubi tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Rene, Ellka co u Was? Jak zdrowka?

Hej hej:) u mnie w porządku, dziękuję że pytasz:* Przeziębienie przeszło i znowu czuję się ciążowo :P A jak u Ciebie? Wszystko ok?:)

Rene, edwarda20 lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, udało mi się Was nadrobić ;)
    Co do wyprawki, to ja mam większość po synku, na pewno łóżeczko będziemy kupować jak będzie wiadoma płeć:)

Totoro lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ