X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w planach kupić typowe łóżeczko do pokoju maluszka, a do naszej sypialni kołyskę lub kosz mojżesza na kółkach, żebym w nocy maluszka miała tuż przy łóżku, a w dzień żeby móc go czasami przewieźć do salonu :)

MaGo lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    U mnie to już raczej wszyscy wiedzą i nie kryje się z tym. Owszem, na początku byliśmy dość ostrożni komu mówić, ale teraz już nie kryjemy się w ogóle - jak coś ma się stac to stanie się czy komuś powiem czy nie. Poza tym jakoś w tej ciąży myślę mega pozytywnie i wierzę, że wszystko będzie dobrze :-).
    Co do wyprawki to myślę że po nowym roku zacznę kupować. Mamy juz upatrzony wózek no ale to jeszcze trochę...
    W tym jesteśmy identyczne :)
    Dziękuje za ciepłe przyjęcie :)
    Co do płci to jestem w szoku, że dwóch lekarzy było jej pewnych już w 12 tc. Szczerze mówiąc nie zdziwię się jak z mojej Liliany "zrobi się" Jeremi :D

darika lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny

Mam do was takie glupie pytanie.
    Jak jestescie u ginka i juz sie rozbierzecie do badania,to...
    na samolot wskakujecie w skarpetkach?butach? czy boso??

Wiem ze to glupie ale we wtorek mam wizyte no i oczywiscie juz spac nie moge mysle tylko o tym i mega stres!

I tak mi sie przypomnialo ze ostatnio tak jakos smiesznie sie czulam taka rozkraczona tylko w butach... :-)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wskakuje w skarpetkach ;)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy w co jestem ubrana, przedostatnim razem byłam w sukience, więc jak zdjęłam rajstopy to weszłam w butach - akurat na nogach miałam lekkie baletki. Ostatnio byłam w spodniach i dłuższym sweterku to usiadłam w skarpetkach ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zima wskakuje w skarpetkach a latem w "moim" gabinecie sa jednorazowe buciki ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w skarpetkach :)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W skarpetkach i w jednorazowych papciach (są do wzięcia razem z jednorazową spodniczką). Lub w samych skarpetkach ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Hej Dziewczyny

Mam do was takie glupie pytanie.
    Jak jestescie u ginka i juz sie rozbierzecie do badania,to...
    na samolot wskakujecie w skarpetkach?butach? czy boso??

Wiem ze to glupie ale we wtorek mam wizyte no i oczywiscie juz spac nie moge mysle tylko o tym i mega stres!

I tak mi sie przypomnialo ze ostatnio tak jakos smiesznie sie czulam taka rozkraczona tylko w butach... :-)
    w gabinecie u mojego gina są specjalne jednorazowe buty:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • Rene Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Elka u mnie tez wszystko ok. We wtorek mam prenatalne, jest stresik :)

Nie mam nic z wyprawki. Zaczniemy kupować jak poznam wynik usg i pappa. Mam juz wybrane łóżeczko. Z wózkiem będzie problem bo podobają mi sie te za 4000-5000 tys ;p Ubranka na spokojnie. Co do kupowania starych, jesli jest ze sprawdzonego źródła to jestem na tak.

U nas wszyscy juz wiedza.
    trzymam kciuki za prenatalne:-)

edwarda20 lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaczynacie już słuchać muzyki klasycznej, która podobno stymuluje rozwój maluszka? Co w ogóle o tym sądzicie? I który kompozytor jest najlepszy ?

Miłej niedzieli ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na razie nic nie kupujemy trochę dlatego że na razie nie mam gdzie tego trzymać, trochę dlatego, że nie wiem, nie czuję ciśnienia na razie :)

w ogóle już kiedyś pisałam, że naprawdę chcemy kupić jak najmniej i z głową, nie mam nic przeciwko używanym ciuszkom, pewnie będziemy też polować na łóżeczko i mebelki z drugiej ręki, wiadomo pościel, materacyk nowe, ale tak to odnowimy i będzie mniej śmieci na świecie... mam już dużo koleżanek z dziećmi, one same proponują że chętnie coś pożyczą, na te kilka msc oddadzą itp. Nie chcemy w ogóle kupować zabawek - wiem, że dostaniemy tego masę i tak. No i na pewno będę dużo wypytywać co się przydaje, a co nie żeby nie wydawać bez sensu kasy..

wspominałam kiedyś o książce "Dziecko bez kosztów" - polecam bardzo do poczytania, w trakcie jej lektury dochodzę do wniosku, że maleństwu naprawdę wiele poza mamą do szczęścia nie potrzeba :)

A i jeszcze coś, jak kogoś takie minimalistyczne tematy interesują: https://simplicite.pl/minimalizm-a-posiadanie-dzieci/ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 12:25

Tusianka, Sassy, edwarda20, Tęskniąca lubią tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dziewczyny, zaczynacie już słuchać muzyki klasycznej, która podobno stymuluje rozwój maluszka? Co w ogóle o tym sądzicie? I który kompozytor jest najlepszy ?

Miłej niedzieli ;)
    Ja słucham od zawsze, bo lubię, ale nie końca wiem jak to zrobić, aby dzidzia słyszała, hmmm

Tęskniąca lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zajęciach mówili nam przede wszystkim o mozarcie:-) unikać trzeba Beethovena m.in bo tony są zbyt pobudzające :) jak wpiszesz w Google to wyjdzie cała masa inf. Z tego co pamiętam z zajęć to wystarczy 2 x dziennie po 5 minut :) więc myślę że nie ma co szukać dużo tylko Mozart wystarczy :-)
    Słuchać powinno się tak jakbyś Ty słuchała muzyki, tylko musisz być w miarę blisko np laptopa. Ale nie poleca się przykładania słuchawek do brzucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 12:28

Tęskniąca, Sassy lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:

Miłej niedzieli ;)

Ja nie mam zamiaru słuchać muzyki klasycznej. Nie wiem jak coś co mnie denerwuje ma pomóc mojemu dziecku ;-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klasycznej tez nie mam zamiaru sluchac - nie moje klimaty. Po prostu codziennie puszczam moja ulubiona muzyke lub radio. Czytalam, że dziecko zaczyna slyszec od 5 mca. Kilka stron temu wrzucilam link do bardzo fajnego art. o sluchu dzieci w brzuchu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    My też na razie nic nie kupujemy trochę dlatego że na razie nie mam gdzie tego trzymać, trochę dlatego, że nie wiem, nie czuję ciśnienia na razie :)

w ogóle już kiedyś pisałam, że naprawdę chcemy kupić jak najmniej i z głową, nie mam nic przeciwko używanym ciuszkom, pewnie będziemy też polować na łóżeczko i mebelki z drugiej ręki, wiadomo pościel, materacyk nowe, ale tak to odnowimy i będzie mniej śmieci na świecie... mam już dużo koleżanek z dziećmi, one same proponują że chętnie coś pożyczą, na te kilka msc oddadzą itp. Nie chcemy w ogóle kupować zabawek - wiem, że dostaniemy tego masę i tak. No i na pewno będę dużo wypytywać co się przydaje, a co nie żeby nie wydawać bez sensu kasy..

wspominałam kiedyś o książce "Dziecko bez kosztów" - polecam bardzo do poczytania, w trakcie jej lektury dochodzę do wniosku, że maleństwu naprawdę wiele poza mamą do szczęścia nie potrzeba :)

A i jeszcze coś, jak kogoś takie minimalistyczne tematy interesują: https://simplicite.pl/minimalizm-a-posiadanie-dzieci/ :)

Bardzo fajny artykul. Jestem podobnego zdania. Poszukam ksiązki. A i ja od zawsze kupuje kolezankom w prezencie pieluchy, chusteczki albo puszke mleka ;p Nienawidze pierdol.

Tusianka lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Kwietniowki 2018 niestety za wczesnie do Was dolaczylam, moj synek musi jescze poczekac na rodzenstwo.

Zycze Wam donoszonych ciaz, szybkich porodow, zdrowych i slicznych dzieciaczkow

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam też ten link:
    https://niebieskiepudelko.pl/minimalistyczna-wyprawka-dla-noworodka-czego-naprawde-potrzebujesz/

Też jestem zdania, że dziecku wiele nie potrzeba i nie ma sensu kupować miliona rzeczy. A żyjemy w takich czasach, że w razie "W" można pojechać do sklepu i kupić :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Alicja161 Nowa

Wysłany: 8 października 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NysiaMisia wrote:
    Zgłaszam się z terminem 04.04.2018 ! <3
    . Cześć ja tez mam termin na 04.04.2018 u mnie bedzie synek

Alicja161
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ