X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w planach kupić typowe łóżeczko do pokoju maluszka, a do naszej sypialni kołyskę lub kosz mojżesza na kółkach, żebym w nocy maluszka miała tuż przy łóżku, a w dzień żeby móc go czasami przewieźć do salonu :)

MaGo lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    U mnie to już raczej wszyscy wiedzą i nie kryje się z tym. Owszem, na początku byliśmy dość ostrożni komu mówić, ale teraz już nie kryjemy się w ogóle - jak coś ma się stac to stanie się czy komuś powiem czy nie. Poza tym jakoś w tej ciąży myślę mega pozytywnie i wierzę, że wszystko będzie dobrze :-).
    Co do wyprawki to myślę że po nowym roku zacznę kupować. Mamy juz upatrzony wózek no ale to jeszcze trochę...
    W tym jesteśmy identyczne :)
    Dziękuje za ciepłe przyjęcie :)
    Co do płci to jestem w szoku, że dwóch lekarzy było jej pewnych już w 12 tc. Szczerze mówiąc nie zdziwię się jak z mojej Liliany "zrobi się" Jeremi :D

darika lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny

Mam do was takie glupie pytanie.
    Jak jestescie u ginka i juz sie rozbierzecie do badania,to...
    na samolot wskakujecie w skarpetkach?butach? czy boso??

Wiem ze to glupie ale we wtorek mam wizyte no i oczywiscie juz spac nie moge mysle tylko o tym i mega stres!

I tak mi sie przypomnialo ze ostatnio tak jakos smiesznie sie czulam taka rozkraczona tylko w butach... :-)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wskakuje w skarpetkach ;)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy w co jestem ubrana, przedostatnim razem byłam w sukience, więc jak zdjęłam rajstopy to weszłam w butach - akurat na nogach miałam lekkie baletki. Ostatnio byłam w spodniach i dłuższym sweterku to usiadłam w skarpetkach ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zima wskakuje w skarpetkach a latem w "moim" gabinecie sa jednorazowe buciki ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w skarpetkach :)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W skarpetkach i w jednorazowych papciach (są do wzięcia razem z jednorazową spodniczką). Lub w samych skarpetkach ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Hej Dziewczyny

Mam do was takie glupie pytanie.
    Jak jestescie u ginka i juz sie rozbierzecie do badania,to...
    na samolot wskakujecie w skarpetkach?butach? czy boso??

Wiem ze to glupie ale we wtorek mam wizyte no i oczywiscie juz spac nie moge mysle tylko o tym i mega stres!

I tak mi sie przypomnialo ze ostatnio tak jakos smiesznie sie czulam taka rozkraczona tylko w butach... :-)
    w gabinecie u mojego gina są specjalne jednorazowe buty:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Elka u mnie tez wszystko ok. We wtorek mam prenatalne, jest stresik :)

Nie mam nic z wyprawki. Zaczniemy kupować jak poznam wynik usg i pappa. Mam juz wybrane łóżeczko. Z wózkiem będzie problem bo podobają mi sie te za 4000-5000 tys ;p Ubranka na spokojnie. Co do kupowania starych, jesli jest ze sprawdzonego źródła to jestem na tak.

U nas wszyscy juz wiedza.
    trzymam kciuki za prenatalne:-)

edwarda20 lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaczynacie już słuchać muzyki klasycznej, która podobno stymuluje rozwój maluszka? Co w ogóle o tym sądzicie? I który kompozytor jest najlepszy ?

Miłej niedzieli ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na razie nic nie kupujemy trochę dlatego że na razie nie mam gdzie tego trzymać, trochę dlatego, że nie wiem, nie czuję ciśnienia na razie :)

w ogóle już kiedyś pisałam, że naprawdę chcemy kupić jak najmniej i z głową, nie mam nic przeciwko używanym ciuszkom, pewnie będziemy też polować na łóżeczko i mebelki z drugiej ręki, wiadomo pościel, materacyk nowe, ale tak to odnowimy i będzie mniej śmieci na świecie... mam już dużo koleżanek z dziećmi, one same proponują że chętnie coś pożyczą, na te kilka msc oddadzą itp. Nie chcemy w ogóle kupować zabawek - wiem, że dostaniemy tego masę i tak. No i na pewno będę dużo wypytywać co się przydaje, a co nie żeby nie wydawać bez sensu kasy..

wspominałam kiedyś o książce "Dziecko bez kosztów" - polecam bardzo do poczytania, w trakcie jej lektury dochodzę do wniosku, że maleństwu naprawdę wiele poza mamą do szczęścia nie potrzeba :)

A i jeszcze coś, jak kogoś takie minimalistyczne tematy interesują: https://simplicite.pl/minimalizm-a-posiadanie-dzieci/ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 12:25

Tusianka, Sassy, edwarda20, Tęskniąca lubią tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dziewczyny, zaczynacie już słuchać muzyki klasycznej, która podobno stymuluje rozwój maluszka? Co w ogóle o tym sądzicie? I który kompozytor jest najlepszy ?

Miłej niedzieli ;)
    Ja słucham od zawsze, bo lubię, ale nie końca wiem jak to zrobić, aby dzidzia słyszała, hmmm

Tęskniąca lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zajęciach mówili nam przede wszystkim o mozarcie:-) unikać trzeba Beethovena m.in bo tony są zbyt pobudzające :) jak wpiszesz w Google to wyjdzie cała masa inf. Z tego co pamiętam z zajęć to wystarczy 2 x dziennie po 5 minut :) więc myślę że nie ma co szukać dużo tylko Mozart wystarczy :-)
    Słuchać powinno się tak jakbyś Ty słuchała muzyki, tylko musisz być w miarę blisko np laptopa. Ale nie poleca się przykładania słuchawek do brzucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 12:28

Tęskniąca, Sassy lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:

Miłej niedzieli ;)

Ja nie mam zamiaru słuchać muzyki klasycznej. Nie wiem jak coś co mnie denerwuje ma pomóc mojemu dziecku ;-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klasycznej tez nie mam zamiaru sluchac - nie moje klimaty. Po prostu codziennie puszczam moja ulubiona muzyke lub radio. Czytalam, że dziecko zaczyna slyszec od 5 mca. Kilka stron temu wrzucilam link do bardzo fajnego art. o sluchu dzieci w brzuchu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    My też na razie nic nie kupujemy trochę dlatego że na razie nie mam gdzie tego trzymać, trochę dlatego, że nie wiem, nie czuję ciśnienia na razie :)

w ogóle już kiedyś pisałam, że naprawdę chcemy kupić jak najmniej i z głową, nie mam nic przeciwko używanym ciuszkom, pewnie będziemy też polować na łóżeczko i mebelki z drugiej ręki, wiadomo pościel, materacyk nowe, ale tak to odnowimy i będzie mniej śmieci na świecie... mam już dużo koleżanek z dziećmi, one same proponują że chętnie coś pożyczą, na te kilka msc oddadzą itp. Nie chcemy w ogóle kupować zabawek - wiem, że dostaniemy tego masę i tak. No i na pewno będę dużo wypytywać co się przydaje, a co nie żeby nie wydawać bez sensu kasy..

wspominałam kiedyś o książce "Dziecko bez kosztów" - polecam bardzo do poczytania, w trakcie jej lektury dochodzę do wniosku, że maleństwu naprawdę wiele poza mamą do szczęścia nie potrzeba :)

A i jeszcze coś, jak kogoś takie minimalistyczne tematy interesują: https://simplicite.pl/minimalizm-a-posiadanie-dzieci/ :)

Bardzo fajny artykul. Jestem podobnego zdania. Poszukam ksiązki. A i ja od zawsze kupuje kolezankom w prezencie pieluchy, chusteczki albo puszke mleka ;p Nienawidze pierdol.

Tusianka lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Kwietniowki 2018 niestety za wczesnie do Was dolaczylam, moj synek musi jescze poczekac na rodzenstwo.

Zycze Wam donoszonych ciaz, szybkich porodow, zdrowych i slicznych dzieciaczkow

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam też ten link:
    https://niebieskiepudelko.pl/minimalistyczna-wyprawka-dla-noworodka-czego-naprawde-potrzebujesz/

Też jestem zdania, że dziecku wiele nie potrzeba i nie ma sensu kupować miliona rzeczy. A żyjemy w takich czasach, że w razie "W" można pojechać do sklepu i kupić :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Alicja161 Nowa

Wysłany: 8 października 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NysiaMisia wrote:
    Zgłaszam się z terminem 04.04.2018 ! <3
    . Cześć ja tez mam termin na 04.04.2018 u mnie bedzie synek

Alicja161
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ