Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam w planach kupić typowe łóżeczko do pokoju maluszka, a do naszej sypialni kołyskę lub kosz mojżesza na kółkach, żebym w nocy maluszka miała tuż przy łóżku, a w dzień żeby móc go czasami przewieźć do salonu
MaGo lubi tę wiadomość
-
darika wrote:U mnie to już raczej wszyscy wiedzą i nie kryje się z tym. Owszem, na początku byliśmy dość ostrożni komu mówić, ale teraz już nie kryjemy się w ogóle - jak coś ma się stac to stanie się czy komuś powiem czy nie. Poza tym jakoś w tej ciąży myślę mega pozytywnie i wierzę, że wszystko będzie dobrze
.
Co do wyprawki to myślę że po nowym roku zacznę kupować. Mamy juz upatrzony wózek no ale to jeszcze trochę...
Dziękuje za ciepłe przyjęcie
Co do płci to jestem w szoku, że dwóch lekarzy było jej pewnych już w 12 tc. Szczerze mówiąc nie zdziwię się jak z mojej Liliany "zrobi się" Jeremidarika lubi tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Hej Dziewczyny
Mam do was takie glupie pytanie.
Jak jestescie u ginka i juz sie rozbierzecie do badania,to...
na samolot wskakujecie w skarpetkach?butach? czy boso??
Wiem ze to glupie ale we wtorek mam wizyte no i oczywiscie juz spac nie moge mysle tylko o tym i mega stres!
I tak mi sie przypomnialo ze ostatnio tak jakos smiesznie sie czulam taka rozkraczona tylko w butach...
-
Zależy w co jestem ubrana, przedostatnim razem byłam w sukience, więc jak zdjęłam rajstopy to weszłam w butach - akurat na nogach miałam lekkie baletki. Ostatnio byłam w spodniach i dłuższym sweterku to usiadłam w skarpetkach
-
Dominika32 wrote:Hej Dziewczyny
Mam do was takie glupie pytanie.
Jak jestescie u ginka i juz sie rozbierzecie do badania,to...
na samolot wskakujecie w skarpetkach?butach? czy boso??
Wiem ze to glupie ale we wtorek mam wizyte no i oczywiscie juz spac nie moge mysle tylko o tym i mega stres!
I tak mi sie przypomnialo ze ostatnio tak jakos smiesznie sie czulam taka rozkraczona tylko w butach... -
edwarda20 wrote:Elka u mnie tez wszystko ok. We wtorek mam prenatalne, jest stresik
Nie mam nic z wyprawki. Zaczniemy kupować jak poznam wynik usg i pappa. Mam juz wybrane łóżeczko. Z wózkiem będzie problem bo podobają mi sie te za 4000-5000 tys ;p Ubranka na spokojnie. Co do kupowania starych, jesli jest ze sprawdzonego źródła to jestem na tak.
U nas wszyscy juz wiedza.
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
My też na razie nic nie kupujemy trochę dlatego że na razie nie mam gdzie tego trzymać, trochę dlatego, że nie wiem, nie czuję ciśnienia na razie
w ogóle już kiedyś pisałam, że naprawdę chcemy kupić jak najmniej i z głową, nie mam nic przeciwko używanym ciuszkom, pewnie będziemy też polować na łóżeczko i mebelki z drugiej ręki, wiadomo pościel, materacyk nowe, ale tak to odnowimy i będzie mniej śmieci na świecie... mam już dużo koleżanek z dziećmi, one same proponują że chętnie coś pożyczą, na te kilka msc oddadzą itp. Nie chcemy w ogóle kupować zabawek - wiem, że dostaniemy tego masę i tak. No i na pewno będę dużo wypytywać co się przydaje, a co nie żeby nie wydawać bez sensu kasy..
wspominałam kiedyś o książce "Dziecko bez kosztów" - polecam bardzo do poczytania, w trakcie jej lektury dochodzę do wniosku, że maleństwu naprawdę wiele poza mamą do szczęścia nie potrzeba
A i jeszcze coś, jak kogoś takie minimalistyczne tematy interesują: https://simplicite.pl/minimalizm-a-posiadanie-dzieci/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 12:25
Tusianka, Sassy, edwarda20, Tęskniąca lubią tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Dziewczyny, zaczynacie już słuchać muzyki klasycznej, która podobno stymuluje rozwój maluszka? Co w ogóle o tym sądzicie? I który kompozytor jest najlepszy ?
Miłej niedzieliTęskniąca lubi tę wiadomość
-
Na zajęciach mówili nam przede wszystkim o mozarcie:-) unikać trzeba Beethovena m.in bo tony są zbyt pobudzające
jak wpiszesz w Google to wyjdzie cała masa inf. Z tego co pamiętam z zajęć to wystarczy 2 x dziennie po 5 minut
więc myślę że nie ma co szukać dużo tylko Mozart wystarczy
Słuchać powinno się tak jakbyś Ty słuchała muzyki, tylko musisz być w miarę blisko np laptopa. Ale nie poleca się przykładania słuchawek do brzuchaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 12:28
Tęskniąca, Sassy lubią tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Dziewczyny, zaczynacie już słuchać muzyki klasycznej, która podobno stymuluje rozwój maluszka? Co w ogóle o tym sądzicie? I który kompozytor jest najlepszy ?
Miłej niedzieli
Ja nie mam zamiaru słuchać muzyki klasycznej. Nie wiem jak coś co mnie denerwuje ma pomóc mojemu dzieckuTęskniąca lubi tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Klasycznej tez nie mam zamiaru sluchac - nie moje klimaty. Po prostu codziennie puszczam moja ulubiona muzyke lub radio. Czytalam, że dziecko zaczyna slyszec od 5 mca. Kilka stron temu wrzucilam link do bardzo fajnego art. o sluchu dzieci w brzuchu.
Tęskniąca lubi tę wiadomość
-
kaszelkowa wrote:My też na razie nic nie kupujemy trochę dlatego że na razie nie mam gdzie tego trzymać, trochę dlatego, że nie wiem, nie czuję ciśnienia na razie
w ogóle już kiedyś pisałam, że naprawdę chcemy kupić jak najmniej i z głową, nie mam nic przeciwko używanym ciuszkom, pewnie będziemy też polować na łóżeczko i mebelki z drugiej ręki, wiadomo pościel, materacyk nowe, ale tak to odnowimy i będzie mniej śmieci na świecie... mam już dużo koleżanek z dziećmi, one same proponują że chętnie coś pożyczą, na te kilka msc oddadzą itp. Nie chcemy w ogóle kupować zabawek - wiem, że dostaniemy tego masę i tak. No i na pewno będę dużo wypytywać co się przydaje, a co nie żeby nie wydawać bez sensu kasy..
wspominałam kiedyś o książce "Dziecko bez kosztów" - polecam bardzo do poczytania, w trakcie jej lektury dochodzę do wniosku, że maleństwu naprawdę wiele poza mamą do szczęścia nie potrzeba
A i jeszcze coś, jak kogoś takie minimalistyczne tematy interesują: https://simplicite.pl/minimalizm-a-posiadanie-dzieci/
Bardzo fajny artykul. Jestem podobnego zdania. Poszukam ksiązki. A i ja od zawsze kupuje kolezankom w prezencie pieluchy, chusteczki albo puszke mleka ;p Nienawidze pierdol.Tusianka lubi tę wiadomość
-
Polecam też ten link:
https://niebieskiepudelko.pl/minimalistyczna-wyprawka-dla-noworodka-czego-naprawde-potrzebujesz/
Też jestem zdania, że dziecku wiele nie potrzeba i nie ma sensu kupować miliona rzeczy. A żyjemy w takich czasach, że w razie "W" można pojechać do sklepu i kupić
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm