X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lozeczko zrobi moj tato, jest stolarzem wiec poprosilismy zeby zrobil jak bedzie mial czas :) dokupi sie tylko materacyk i bedzie super :)

blue00, Tęskniąca, Totoro lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy kupować po nowym roku, bo wcześniej czeka nas jeszcze remont, więc nie ma sensu :)

U nas wiedzą obie rodziny, w pracy u mnie i u męża, no i najbliżsi znajomi.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    U nas lozeczko zrobi moj tato, jest stolarzem wiec poprosilismy zeby zrobil jak bedzie mial czas :) dokupi sie tylko materacyk i bedzie super :)

kojarze Cie chyba z firum z fb kwietniowe mamy 2018 .. dobrze mowie?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym dołączyć :)
    Termin na 19.04, córka :)
    Doradźcie mi coś na przeziębienie, mam stan podgorączkowy, katar i ból gardła. Płukam szałwią i wodą utlenioną gardło, mam syrop z cebuli, co mogę jeszcze zrobić?

Rene, edwarda20, Dominika32, MaGo lubią tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko z miodem i czosnkiem? Ty dziewczyny prenalen polecamy. A ja dzisiaj w nocy budziłam się z uderzeniami gorącąa, ale takimi ze mogłabym okna otwierać. A dodam ze jestem niesamowitym zmarzluchem, bo dla mnie 25 stopni na plusie to wciąż mało. I jakiś taki bol bol podbrzusza po lewej stronie:( ciężka noc. Może z nerw. Nie wiem. Ale juz nie śpię. Chociaż zmęczona jestem. Na grzybki bym pojechała ale pogoda...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nasbedziedrugi synek wiec wyprawke ma ubrankowa po bracie :)
    Wózki mamy dwa bo Igi glownie w lekkiej spacerowce duzy 2 w 1 sroi jeszcze u dziadków. No i my pierwsze 5 miesiecy uzywalismy kołyski stala przy mojej stronie łóżka, wiec pewnie znowu tak zrobimy a starszakowi kupimy jakieś wieksze normalne lozeczko na dwa latka. Nawet wiem jakie bo taki łóżko domek mi sie podoba :D
    Wiec nowemalenstwo będzie mialo wszystko po bracie niestety ale że w innym czasie rodzeni mysle ze trzeba bedzie dokupic pare rzeczy po lecie na zime.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Sassy Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Jasmina :) Polecam syrop z cebuli. Dobry na gardło i kaszel.

Zazdroszę,że niektóre z Was już znają płeć. Mi pozostało czekać do połówkowego. No chyba, że na tradycyjnym USG uda
    się szybciej coś dostrzec :)

Ja wyprawkę zacznę kompletować jakoś w grudniu/styczniu. Nie chce zbyt wcześniej bo przed przeprowadzką nie będę miała gdzie tych rzeczy trzymać.

Fajne macie brzuszki, mi też już widać, dlatego póki co kupiłam wyprawkę dla siebie :D wczoraj byłam na pierwszych ciążowych zakupach i wzięłam leginsy dla brzuchatych i majtki rozmiar większe. Zaraz idę sprawdzić ile przytyłam w 1 trym. Proszę o werble haha

Tęskniąca lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Cześć Jasmina :) Polecam syrop z cebuli. Dobry na gardło i kaszel.

Zazdroszę,że niektóre z Was już znają płeć. Mi pozostało czekać do połówkowego. No chyba, że na tradycyjnym USG uda
    się szybciej coś dostrzec :)

Ja wyprawkę zacznę kompletować jakoś w grudniu/styczniu. Nie chce zbyt wcześniej bo przed przeprowadzką nie będę miała gdzie tych rzeczy trzymać.

Fajne macie brzuszki, mi też już widać, dlatego póki co kupiłam wyprawkę dla siebie :D wczoraj byłam na pierwszych ciążowych zakupach i wzięłam leginsy dla brzuchatych i majtki rozmiar większe. Zaraz idę sprawdzić ile przytyłam w 1 trym. Proszę o werble haha

I jak tam waga? Ja 17 wchodze w drugi trymestr a 20 mam wizyte u ginekologa. Zawsze jest najpierw ważenie więc będę miala podsumowanie pierwszego trymestru

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    U mnie juz sporo osob wie. Ostatnio spotkalam kolezanke u lekarza, pytala sie czemu sie nie chwale nic :) takze tego, szybko wiesci sie rozchodza :) mam gdzies,co ma byc to bedzie i to ze sie pochwale,nie znaczy, ze poronie.

Co do wyprawki chce wiekszosc kupic w drugim trymestrze,bratowa uprzedzila, ze trzeci to juz nie jest dobry pomysl na chodzenie po sklepach :) ale ubranka to na pewno za kazdym razem, kiedy bede gdzies na zakupach, cos wezme :) na chwile obecna nie mam ani jednego :)
    A powiedzcie mi co myslicie o uzywanych rzeczach? Jestem troche temu przeciwna, ale coraz więcej slysze opinii, ze z doswiadczenia dziewczyny juz by nie kupowaly nowego np wozka. Albo duzo sie widzi jak kobiety wystawiaja mega paki z zadbanymi ciuszkami, po jednym dziecku. Tylko nie wiem czy ja bym sie odwazyla.
    Jeśli chodzi ciuchy, bo są w dobrym stanie, to jestem na tak.U nas te do rozmiaru 68-74 starczały na ok. miesiąc. Wszystkie były jak nowe (zniszczenia pojawiają się przy rozszerzaniu diety i/lub raczkowaniu). Co do wózka, to chciałam nowy bo planowałam min 2 dzieci. Te lepsze jakościowo wózki by dość drogie, a nikt mi nie zagwarantuje że wytrzyma 2 dzieci. Moja kuzynka kupowała używki tych tańszych firm i miała chyba 4 wôzki 2 w1 i drugie tyle spacerówek. Co chwilę, któryś sprzedawała, bo coś z nim było nie tak, a nie było tego widać na pierwszy rzut oka. Za to jak ktoś ma wózek od kogoś znajomego, kto nie wciśnie bubla to ok. U nas w rodzinie jeden był przekazywany do 4 dzieci, a później został sprzedany obcym (tu już jego losów nie znam) Przy ostatnim dziecku jedynie wymieniały tapicerkę.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Uff, udało mi się Was nadrobić ;)
    Co do wyprawki, to ja mam większość po synku, na pewno łóżeczko będziemy kupować jak będzie wiadoma płeć:)
    my też łóżeczko będziemy kupować bo pewnie synek jeszcze będzie w swoim niemowlęcym spał:-)

Ellka lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    I jak tam waga? Ja 17 wchodze w drugi trymestr a 20 mam wizyte u ginekologa. Zawsze jest najpierw ważenie więc będę miala podsumowanie pierwszego trymestru
    54 kg, czyli od początku ciąży przytyłam 2kg. Nie jest źle :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mowoenia o ciąży u mnie tak już widać że nie tridno sie domyślić ;) Wiec my juz mówimy. Szkoda że ten czas tak szybko ucieka nie zdążę sie nacieszyć tą ciąża a pewnie to już ostatnia.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    kojarze Cie chyba z firum z fb kwietniowe mamy 2018 .. dobrze mowie?
    Oj nie :) tutaj sie tylko wpisalam, nigdzie sie wiecej nie udzielałam ;)

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mowienia ludziom to znajomym wszystkim mąż na samym początku powiedzial czym sie zdenerwowalam, bo wiadomo-tak wczesnie sie nie mowi raczej, no ale coz ;p rodzicom tez od razu powiedzielismy i ja szefowej tez powiedziałam szybko, zeby zaczela kogos na moje miejsce szukac i teraz pozostało tylko klientkom mowic ;)

qb3ci09k2rozqy86.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 14tc! :-)
    U mnie to już raczej wszyscy wiedzą i nie kryje się z tym. Owszem, na początku byliśmy dość ostrożni komu mówić, ale teraz już nie kryjemy się w ogóle - jak coś ma się stac to stanie się czy komuś powiem czy nie. Poza tym jakoś w tej ciąży myślę mega pozytywnie i wierzę, że wszystko będzie dobrze :-).
    Co do wyprawki to myślę że po nowym roku zacznę kupować. Mamy juz upatrzony wózek no ale to jeszcze trochę...
    A ja mam inne pytanie. Czy kupujecie waszym dzieciaczkom od razu łóżeczko czy może taka mniejsza dostawę do łóżka? Bo podobno nawet do pół roku może spać w takiej dostawcę i powiem szczerze, że się nad tym dość mocno zastanawiam, bo nie powiem byłoby to wygodne żeby mieć Kruszynke "pod ręką", blisko, przynajmniej na początku. Bo łóżeczka które jest większe nie mam możliwości postawić tak blisko bo zwyczajnie się nie zmieści. A wy co kupujecie?

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka u mnie tez wszystko ok. We wtorek mam prenatalne, jest stresik :)

Nie mam nic z wyprawki. Zaczniemy kupować jak poznam wynik usg i pappa. Mam juz wybrane łóżeczko. Z wózkiem będzie problem bo podobają mi sie te za 4000-5000 tys ;p Ubranka na spokojnie. Co do kupowania starych, jesli jest ze sprawdzonego źródła to jestem na tak.

U nas wszyscy juz wiedza.

Dominika32 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, kciuki za wizytę i czekam na wieści :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika ja kupuje zwykle łóżeczko.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Witam się w 14tc! :-)
    Czy kupujecie waszym dzieciaczkom od razu łóżeczko czy może taka mniejsza dostawę do łóżka? Bo podobno nawet do pół roku może spać w takiej dostawcę i powiem szczerze, że się nad tym dość mocno zastanawiam, bo nie powiem byłoby to wygodne żeby mieć Kruszynke "pod ręką", blisko, przynajmniej na początku. Bo łóżeczka które jest większe nie mam możliwości postawić tak blisko bo zwyczajnie się nie zmieści. A wy co kupujecie?
    U nas sprawdził się taki fotel brazylijski. Córka spała w nim do ok roku (mamy nonomo). Jak się wybudzała, to zaczynało się bujać. Tak to wygląda w praktyce
    https://m.youtube.com/watch?v=TB4eQsxiwYA
    Lub też spała z nami w normalnym łóżku. Moim zdaniem dostawka nie jest potrzebna (szczególnie jak mama kp,bo ma bardzo czujny sen), przy butelce już może być rôżnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 10:34

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie my jesteśmy na etapie zastanawiania się i nie mam za bardzo kogo się poradzić (raczej każdy ze znajomych korzystał is razu z łóżeczka) i chciałabym poznać wasze zdanie i opinie na ten temat :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ