Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas lozeczko zrobi moj tato, jest stolarzem wiec poprosilismy zeby zrobil jak bedzie mial czas
dokupi sie tylko materacyk i bedzie super
blue00, Tęskniąca, Totoro lubią tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Dziewczyny chciałabym dołączyć
Termin na 19.04, córka
Doradźcie mi coś na przeziębienie, mam stan podgorączkowy, katar i ból gardła. Płukam szałwią i wodą utlenioną gardło, mam syrop z cebuli, co mogę jeszcze zrobić?Rene, edwarda20, Dominika32, MaGo lubią tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Mleko z miodem i czosnkiem? Ty dziewczyny prenalen polecamy. A ja dzisiaj w nocy budziłam się z uderzeniami gorącąa, ale takimi ze mogłabym okna otwierać. A dodam ze jestem niesamowitym zmarzluchem, bo dla mnie 25 stopni na plusie to wciąż mało. I jakiś taki bol bol podbrzusza po lewej stronie:( ciężka noc. Może z nerw. Nie wiem. Ale juz nie śpię. Chociaż zmęczona jestem. Na grzybki bym pojechała ale pogoda...
-
U nasbedziedrugi synek wiec wyprawke ma ubrankowa po bracie
Wózki mamy dwa bo Igi glownie w lekkiej spacerowce duzy 2 w 1 sroi jeszcze u dziadków. No i my pierwsze 5 miesiecy uzywalismy kołyski stala przy mojej stronie łóżka, wiec pewnie znowu tak zrobimy a starszakowi kupimy jakieś wieksze normalne lozeczko na dwa latka. Nawet wiem jakie bo taki łóżko domek mi sie podoba
Wiec nowemalenstwo będzie mialo wszystko po bracie niestety ale że w innym czasie rodzeni mysle ze trzeba bedzie dokupic pare rzeczy po lecie na zime. -
Cześć Jasmina
Polecam syrop z cebuli. Dobry na gardło i kaszel.
Zazdroszę,że niektóre z Was już znają płeć. Mi pozostało czekać do połówkowego. No chyba, że na tradycyjnym USG uda
się szybciej coś dostrzec
Ja wyprawkę zacznę kompletować jakoś w grudniu/styczniu. Nie chce zbyt wcześniej bo przed przeprowadzką nie będę miała gdzie tych rzeczy trzymać.
Fajne macie brzuszki, mi też już widać, dlatego póki co kupiłam wyprawkę dla siebiewczoraj byłam na pierwszych ciążowych zakupach i wzięłam leginsy dla brzuchatych i majtki rozmiar większe. Zaraz idę sprawdzić ile przytyłam w 1 trym. Proszę o werble haha
Tęskniąca lubi tę wiadomość
-
Sassy wrote:Cześć Jasmina
Polecam syrop z cebuli. Dobry na gardło i kaszel.
Zazdroszę,że niektóre z Was już znają płeć. Mi pozostało czekać do połówkowego. No chyba, że na tradycyjnym USG uda
się szybciej coś dostrzec
Ja wyprawkę zacznę kompletować jakoś w grudniu/styczniu. Nie chce zbyt wcześniej bo przed przeprowadzką nie będę miała gdzie tych rzeczy trzymać.
Fajne macie brzuszki, mi też już widać, dlatego póki co kupiłam wyprawkę dla siebiewczoraj byłam na pierwszych ciążowych zakupach i wzięłam leginsy dla brzuchatych i majtki rozmiar większe. Zaraz idę sprawdzić ile przytyłam w 1 trym. Proszę o werble haha
I jak tam waga? Ja 17 wchodze w drugi trymestr a 20 mam wizyte u ginekologa. Zawsze jest najpierw ważenie więc będę miala podsumowanie pierwszego trymestruStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
acygan wrote:U mnie juz sporo osob wie. Ostatnio spotkalam kolezanke u lekarza, pytala sie czemu sie nie chwale nic
takze tego, szybko wiesci sie rozchodza
mam gdzies,co ma byc to bedzie i to ze sie pochwale,nie znaczy, ze poronie.
Co do wyprawki chce wiekszosc kupic w drugim trymestrze,bratowa uprzedzila, ze trzeci to juz nie jest dobry pomysl na chodzenie po sklepachale ubranka to na pewno za kazdym razem, kiedy bede gdzies na zakupach, cos wezme
na chwile obecna nie mam ani jednego
A powiedzcie mi co myslicie o uzywanych rzeczach? Jestem troche temu przeciwna, ale coraz więcej slysze opinii, ze z doswiadczenia dziewczyny juz by nie kupowaly nowego np wozka. Albo duzo sie widzi jak kobiety wystawiaja mega paki z zadbanymi ciuszkami, po jednym dziecku. Tylko nie wiem czy ja bym sie odwazyla.
-
Ellka wrote:Uff, udało mi się Was nadrobić
Co do wyprawki, to ja mam większość po synku, na pewno łóżeczko będziemy kupować jak będzie wiadoma płećEllka lubi tę wiadomość
-
Gosiczek wrote:I jak tam waga? Ja 17 wchodze w drugi trymestr a 20 mam wizyte u ginekologa. Zawsze jest najpierw ważenie więc będę miala podsumowanie pierwszego trymestru
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
A co do mowoenia o ciąży u mnie tak już widać że nie tridno sie domyślić
Wiec my juz mówimy. Szkoda że ten czas tak szybko ucieka nie zdążę sie nacieszyć tą ciąża a pewnie to już ostatnia.
-
A co do mowienia ludziom to znajomym wszystkim mąż na samym początku powiedzial czym sie zdenerwowalam, bo wiadomo-tak wczesnie sie nie mowi raczej, no ale coz ;p rodzicom tez od razu powiedzielismy i ja szefowej tez powiedziałam szybko, zeby zaczela kogos na moje miejsce szukac i teraz pozostało tylko klientkom mowic07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
Witam się w 14tc!
U mnie to już raczej wszyscy wiedzą i nie kryje się z tym. Owszem, na początku byliśmy dość ostrożni komu mówić, ale teraz już nie kryjemy się w ogóle - jak coś ma się stac to stanie się czy komuś powiem czy nie. Poza tym jakoś w tej ciąży myślę mega pozytywnie i wierzę, że wszystko będzie dobrze.
Co do wyprawki to myślę że po nowym roku zacznę kupować. Mamy juz upatrzony wózek no ale to jeszcze trochę...
A ja mam inne pytanie. Czy kupujecie waszym dzieciaczkom od razu łóżeczko czy może taka mniejsza dostawę do łóżka? Bo podobno nawet do pół roku może spać w takiej dostawcę i powiem szczerze, że się nad tym dość mocno zastanawiam, bo nie powiem byłoby to wygodne żeby mieć Kruszynke "pod ręką", blisko, przynajmniej na początku. Bo łóżeczka które jest większe nie mam możliwości postawić tak blisko bo zwyczajnie się nie zmieści. A wy co kupujecie?29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Elka u mnie tez wszystko ok. We wtorek mam prenatalne, jest stresik
Nie mam nic z wyprawki. Zaczniemy kupować jak poznam wynik usg i pappa. Mam juz wybrane łóżeczko. Z wózkiem będzie problem bo podobają mi sie te za 4000-5000 tys ;p Ubranka na spokojnie. Co do kupowania starych, jesli jest ze sprawdzonego źródła to jestem na tak.
U nas wszyscy juz wiedza.Dominika32 lubi tę wiadomość
-
Edwarda, kciuki za wizytę i czekam na wieści
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
darika wrote:Witam się w 14tc!
Czy kupujecie waszym dzieciaczkom od razu łóżeczko czy może taka mniejsza dostawę do łóżka? Bo podobno nawet do pół roku może spać w takiej dostawcę i powiem szczerze, że się nad tym dość mocno zastanawiam, bo nie powiem byłoby to wygodne żeby mieć Kruszynke "pod ręką", blisko, przynajmniej na początku. Bo łóżeczka które jest większe nie mam możliwości postawić tak blisko bo zwyczajnie się nie zmieści. A wy co kupujecie?
https://m.youtube.com/watch?v=TB4eQsxiwYA
Lub też spała z nami w normalnym łóżku. Moim zdaniem dostawka nie jest potrzebna (szczególnie jak mama kp,bo ma bardzo czujny sen), przy butelce już może być rôżnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 10:34
-
No właśnie my jesteśmy na etapie zastanawiania się i nie mam za bardzo kogo się poradzić (raczej każdy ze znajomych korzystał is razu z łóżeczka) i chciałabym poznać wasze zdanie i opinie na ten temat
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️