Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ibishka wrote:Dziewczyny A z innej beczki.. Używacie jakiś lubrykantow? Wiecie które są dozwolone?
Ja nigdy nie używałam ale w sumie...możesz coś polecić godnego uwagi? Nie mówię że teraz bede używała ale po ciazy z chęcią spróbujeStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
czarna_owca wrote:Drogie Kwietniowki 2018 niestety za wczesnie do Was dolaczylam, moj synek musi jescze poczekac na rodzenstwo.
Zycze Wam donoszonych ciaz, szybkich porodow, zdrowych i slicznych dzieciaczkow -
czarna_owca wrote:Drogie Kwietniowki 2018 niestety za wczesnie do Was dolaczylam, moj synek musi jescze poczekac na rodzenstwo.
Zycze Wam donoszonych ciaz, szybkich porodow, zdrowych i slicznych dzieciaczkow
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Zycze Wam donoszonych ciaz, szybkich porodow, zdrowych i slicznych dzieciaczkow
Strasznie mi przykrotrzymaj się
-
nick nieaktualnyCo do łóżeczka to ja z doswiadczenia matki karmiącej powiem ze najwygodniej mi było jak zdjęłam z łóżeczka barierke i dostawilam łóżeczko do łóżka w sypialni. Wtedy wystawialam cycka nad lozeczko i sobie tak spalam karmiąc a dziecko bezpiecznie spało na swojej powierzchni
Jak gdzies jade i musimy spac w trójke w jednym łóżku to za cholere nie moge sie wyspać
Co do żelu to polecam feminum żel- bezpieczny na bazie wody. Używałam od wielu lat nawet do tamponów.
Ja nie mam badania ginekologiczngo na fotelu od 1 wizyty w ciazy. I w poprzedniej tez mialam tylko usg co wizyte. Podobno jeśli szyjka ładnie wyglada na USG to nie trzeba jej badac na fotelu. -
Dzis troszke lepiej u mnie z mdlosciami, nie mecza tak strasznie jak do tej pory, wczoraj wieczorem tez mialam spokoj, ale za to glowa boli i leze caly dzien w lozku, nawet sie nie ubralam. Jak jedno odpusci to drugie meczy.
Ja na 3 wizyty do tej pory raz tylko siedzialam na samolocie, przy pobraniu cytologii. A tak na szczęście nie ma takiej potrzeby, pani doktor twierdzi przy usg, ze wszystko jest w porzadkua jesli juz musze, to ide tam zazwyczaj w skarpetkach, ewentualnie w gabinecie sa kapcie jednorazowe.
Lozeczko kupujemy normalne, bedzie stalo kolo naszego lozka, zeby latwo mi bylo w nocy wstac i karmic.
Przed ciaza uzywalam niebieskiego durexa, teraz nic nie stosuje. Nie wiem czy jest bezpieczny. Zreszta u mnie i ochota na seks znikoma, wiec co mi po zelu. -
Badanie szyjki na uag jest bardziej wiarygodne niż na fotelu. Ja mam badana zawsze na fotelu ale wiem ze lepiwj prosić aby i na usg sprawdzili.
-
Łydki i sutki wow! Nie miałam jeszcze.
Dziewczyny czy Was bola zoladki? Mnie praktycznie ci wieczór boli i zastanawiam się czy to normalne. Odbija mi sie tez często, tak jakby powietrzem - ale tutaj wiem ze to normalne. O zoladku Internet niby mówi, ze moze bolec bo macica sie powiększa... Chyba troche za wcześnie... Nie tyje, nie mam brzucha wiec nie wiem co o tym myśleć.
-
Edwarda20,
nie mam takich problemów, ale weź pod uwagę, że najpierw macica unosi się do góry ( widziałam na animacji na yt) a dopiero potem do przodu i pojawia się brzuszek, wiec chyba wszystko w porządku. Poza tym, mi moj lekarz zawsze powtarza..."kazda ciaza inna" i " im gorze sie pani czuje tym lepiej" oraz " wszystko co nietypowe, w ciazy jest zazwyczaj normalne"....
mysle, ze nie ma powodu do zmartwien, ale jak zawsze najlepiej zapytac lekarza
trzymaj sie
-
edwarda20 wrote:Łydki i sutki wow! Nie miałam jeszcze.
Dziewczyny czy Was bola zoladki? Mnie praktycznie ci wieczór boli i zastanawiam się czy to normalne. Odbija mi sie tez często, tak jakby powietrzem - ale tutaj wiem ze to normalne. O zoladku Internet niby mówi, ze moze bolec bo macica sie powiększa... Chyba troche za wcześnie... Nie tyje, nie mam brzucha wiec nie wiem co o tym myśleć.edwarda20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie tylko czasem boli brzuch ale to raczej po jakims wysilku.
Wczoraj pierwszy raz bylo przytulanko odkad dowiedzielismy sie ze bedzie dzidzia. Dzisiaj jakos brzuch mnie pobolewa. Ogolnie bylo dziwnie i jakos tak sucho. Czulam sie troche jak dziewicatez taki mialyscie dyskomfort czy to po prostu od tego ze za dlugo nic?
-
Zycze Wam donoszonych ciaz, szybkich porodow, zdrowych i slicznych dzieciaczkow -
casteam wrote:Wczoraj pierwszy raz bylo przytulanko odkad dowiedzielismy sie ze bedzie dzidzia. Dzisiaj jakos brzuch mnie pobolewa. Ogolnie bylo dziwnie i jakos tak sucho. Czulam sie troche jak dziewica
tez taki mialyscie dyskomfort czy to po prostu od tego ze za dlugo nic?
ale "po" to byla katastrofa - dziwne skurcze i bol w podbrzuszu....strasznie mnie to niepokojem napawało.
-
nick nieaktualny