X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca- bardzo mi przykro! Trzymaj się!

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A z innej beczki.. Używacie jakiś lubrykantow? Wiecie które są dozwolone?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Dziewczyny A z innej beczki.. Używacie jakiś lubrykantow? Wiecie które są dozwolone?

Ja nigdy nie używałam ale w sumie...możesz coś polecić godnego uwagi? Nie mówię że teraz bede używała ale po ciazy z chęcią spróbuje

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Rene Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:
    Drogie Kwietniowki 2018 niestety za wczesnie do Was dolaczylam, moj synek musi jescze poczekac na rodzenstwo.

Zycze Wam donoszonych ciaz, szybkich porodow, zdrowych i slicznych dzieciaczkow
    :-(:-(

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do staran używałam conceive, i w sumie tak się przyzwyczaiłam do jakiegoś żelu że z nim czuje większy komfort. Teraz ten mi się skończył i zastanawiam się czy np zwykły durex nie zaszkodzi dziecku?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:
    Drogie Kwietniowki 2018 niestety za wczesnie do Was dolaczylam, moj synek musi jescze poczekac na rodzenstwo.

Bardzo mi przykro :(

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:

Strasznie mi przykro :/ trzymaj się

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łóżeczka to ja z doswiadczenia matki karmiącej powiem ze najwygodniej mi było jak zdjęłam z łóżeczka barierke i dostawilam łóżeczko do łóżka w sypialni. Wtedy wystawialam cycka nad lozeczko i sobie tak spalam karmiąc a dziecko bezpiecznie spało na swojej powierzchni :) Jak gdzies jade i musimy spac w trójke w jednym łóżku to za cholere nie moge sie wyspać :)

Co do żelu to polecam feminum żel- bezpieczny na bazie wody. Używałam od wielu lat nawet do tamponów.

Ja nie mam badania ginekologiczngo na fotelu od 1 wizyty w ciazy. I w poprzedniej tez mialam tylko usg co wizyte. Podobno jeśli szyjka ładnie wyglada na USG to nie trzeba jej badac na fotelu.

• acygan Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis troszke lepiej u mnie z mdlosciami, nie mecza tak strasznie jak do tej pory, wczoraj wieczorem tez mialam spokoj, ale za to glowa boli i leze caly dzien w lozku, nawet sie nie ubralam. Jak jedno odpusci to drugie meczy.

Ja na 3 wizyty do tej pory raz tylko siedzialam na samolocie, przy pobraniu cytologii. A tak na szczęście nie ma takiej potrzeby, pani doktor twierdzi przy usg, ze wszystko jest w porzadku :) a jesli juz musze, to ide tam zazwyczaj w skarpetkach, ewentualnie w gabinecie sa kapcie jednorazowe.

Lozeczko kupujemy normalne, bedzie stalo kolo naszego lozka, zeby latwo mi bylo w nocy wstac i karmic.

Przed ciaza uzywalam niebieskiego durexa, teraz nic nie stosuje. Nie wiem czy jest bezpieczny. Zreszta u mnie i ochota na seks znikoma, wiec co mi po zelu.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie szyjki na uag jest bardziej wiarygodne niż na fotelu. Ja mam badana zawsze na fotelu ale wiem ze lepiwj prosić aby i na usg sprawdzili.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podczas każdej wizyty mam usg, badanie piersi/sutków, badanie łydek (czy nie opuchnietę) i sprawdzana macica i szyjka na dotyk.

AJrin, Ilona92 lubią tę wiadomość

gannyx8dn8lwgffz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łydki i sutki wow! Nie miałam jeszcze.

Dziewczyny czy Was bola zoladki? Mnie praktycznie ci wieczór boli i zastanawiam się czy to normalne. Odbija mi sie tez często, tak jakby powietrzem - ale tutaj wiem ze to normalne. O zoladku Internet niby mówi, ze moze bolec bo macica sie powiększa... Chyba troche za wcześnie... Nie tyje, nie mam brzucha wiec nie wiem co o tym myśleć.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda20,
    nie mam takich problemów, ale weź pod uwagę, że najpierw macica unosi się do góry ( widziałam na animacji na yt) a dopiero potem do przodu i pojawia się brzuszek, wiec chyba wszystko w porządku. Poza tym, mi moj lekarz zawsze powtarza..."kazda ciaza inna" i " im gorze sie pani czuje tym lepiej" oraz " wszystko co nietypowe, w ciazy jest zazwyczaj normalne"....
    mysle, ze nie ma powodu do zmartwien, ale jak zawsze najlepiej zapytac lekarza

trzymaj sie ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam we wtorek lekarza. Jak do góry sie unosi to faktycznie mogloby sie to zgadzać... Zważywszy na to jaka niska jestem moze być to szybciej:p dzieki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 21:37

dqprqps6kaqxmc83.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Łydki i sutki wow! Nie miałam jeszcze.

Dziewczyny czy Was bola zoladki? Mnie praktycznie ci wieczór boli i zastanawiam się czy to normalne. Odbija mi sie tez często, tak jakby powietrzem - ale tutaj wiem ze to normalne. O zoladku Internet niby mówi, ze moze bolec bo macica sie powiększa... Chyba troche za wcześnie... Nie tyje, nie mam brzucha wiec nie wiem co o tym myśleć.
    Myslałam, że tylko ja tak mam. Nawet cały czas powtarzam mężowi, że coś jest nie tak bo mój żołądek nie pracuje i czuję jakbym miała kamień w brzuchu. Do tego nudności, nic nie trawię. Już sobie wkręcam jakąś bakterię. Jak długo to jeszcze będzie trwać, jestem już zmęczona, cały czas córkę zbywam bo źle się czuję.

edwarda20 lubi tę wiadomość

ckaik0s36dsxflg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:

:( :( przykro mi

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko czasem boli brzuch ale to raczej po jakims wysilku.

Wczoraj pierwszy raz bylo przytulanko odkad dowiedzielismy sie ze bedzie dzidzia. Dzisiaj jakos brzuch mnie pobolewa. Ogolnie bylo dziwnie i jakos tak sucho. Czulam sie troche jak dziewica :) tez taki mialyscie dyskomfort czy to po prostu od tego ze za dlugo nic?

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:

Trzymaj sie dzielnie i obyście szybko doczekali sie kolejnego, zdrowego dziecka❤️

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Wczoraj pierwszy raz bylo przytulanko odkad dowiedzielismy sie ze bedzie dzidzia. Dzisiaj jakos brzuch mnie pobolewa. Ogolnie bylo dziwnie i jakos tak sucho. Czulam sie troche jak dziewica :) tez taki mialyscie dyskomfort czy to po prostu od tego ze za dlugo nic?
    Kiedy jeszcze mogłam, (teraz mam całkowity zakaz przytulanek), to było super, nie sucho a wręcz przeciwnie ;) ale "po" to byla katastrofa - dziwne skurcze i bol w podbrzuszu....strasznie mnie to niepokojem napawało.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze bylo sucho bo to pierwszy raz po tak dlugim czasie i do tego czlowiek malo wyluzowany :)
    Wlasnie czuje takie dziwne ciagniecie w brzuchu. Zadnych plamien nie ma na szczescie. Moze nastepnym razem bedzie lepiej ;)

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ