X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do którego tygodnia będziesz pracować?? :-)

Ja dopiero teraz doceniam że gin tak kategorycznie wysłała mnie na l4. Dopiero teraz dostrzegam ile stresu kosztuje praca z ludźmi i wysiłku fizycznego :) od liceum zawsze gdzieś po szkole pracowałam, wakacje też obowiązkowo, potem wiecznie w biegu bo dużo pracy i wszystko było tak z doskoku. Pranie prasowanie, polowanie na pogodę po południu itp. A teraz? Mam dużo czasu więc wszystko mogę po malu robić na bieżąco, przyjdzie mi ochota na gołąbki wsiadam w auto, jadę po kapustę i jest. Z moim wcześniejszym trybem pracy nie byłoby szans na coś takiego :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka podziwiam. Ja to nie moge nic gotowac bo zapach lodowki i bliski kontakt z jedzeniem wciaz wywoluje u mnie mdlosci.

Ja dzis leze, potem spacer, potem znowu poleze ;p W międzyczasie odpicuje koledze CV, a potem czekam na męza. Czyli dzien jak co dzien :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jeszcze, czy wam wszystkim usg pokrywa się wiek z OM? A jeśli nie, to liczycie sobie tygodnie wg danych z usg czy cały czas tak jak suwaczek mówi zgodnie z kalendarzem? :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ma takie dziwne uczucie na żołądku, jakbym taką ciężką bułkę miala w całości na żołądku. Ja dzisiaj znowu vege menu -dalej odrzuca mnie od miesa i pewnie tak zostanie do konca. Bedzie nudno: kalafiorowa i nalesniki z twarogiem na slodko lub dżemem. Dzisiaj mam trochę pracy przy komp. Co prawda jestem na L4 ale sporo pomagam koleżankom-nauczycielkom z dokumentacją. Zmieniła sie PProgramowa i weszło kilka nowych rozporządzeń i jak one biedne pracując mają za tym nadążyć. Hehe

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    A powiedzcie mi jeszcze, czy wam wszystkim usg pokrywa się wiek z OM? A jeśli nie, to liczycie sobie tygodnie wg danych z usg czy cały czas tak jak suwaczek mówi zgodnie z kalendarzem? :)

U mnie zgodnie z kalendarzem. Na USG byłam w pewnym momencie 2 dni do przodu, ale z porodami wiadomo jak jest -mało kiedy idealnie w terminie, więc już nic nie przestawiałam.
    A na tym tygodniu jak teraz jestem lekarz mi powiedział, że dzieci bardzo różnie od tego czasu rosną, więc już nie wyznacza terminów wg USG.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z USG wychodzi dziecko starsze o tydzien :P
    Ja dzisiaj też leże/siedzę/leżę/siedzę. Potem gdzies wyjdę, wrócę i poleżę :D słonko jest ale nie mam pomysłu na obiad. W lodówce kapusta z grochem i gołąbki więc daje spokój dziś z obiadem. Mam straszny skurcz łydki od wczoraj i nic a nic nie przechodzi. Oprócz tego ból podbrzusza i no-spa idzie w ruch :(

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam raz 3dni młodszego dzidziusia na usg niz OM, potem idealnie zgodnie, a na prenatalnych nawet dzień starszego. To zależy jak tam lekarz chwyci i zaznaczy na usg. Lekarka mówi ze te terminy to jedno, a ja z terminem na 11.04 mogę urodzic pod koniec marca albo i pod koniec kwietnia. Edwarda trzymaj się, ja dopiero tydzień tenu doszłam do siebie, wcześniej tylko spałam i wegetowałam. W domu ciągle byl bajzel, mąż niewyprasowany, a o obiedzie nie chciałam myśleć bo do kuchni nie wychodziłam - suchy prowiant i czajnik miałam w pokoju... Ale już jest lepiej i Ty też się zregenerujesz.

gannyx8dn8lwgffz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Asiula. Jednego dnia jest lepiej, drugiego gorzej. Ale jedzenie wciaz mi nie wchodzi.
    U mnie akurat mąz sprząta wiec tym sie nie musialam martwic ;p Tesciowa robila tez synowi obiady hahha ;p Twierdzila ze dla mnie ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od 8 w pracy.. niestety caly czas chodze nie dospana bo jak budze sie w nocy na siku okolo 3/4 to pozniej niej nie moge zasnac przez godzinę :(
    Ale po pracy mam ochote zrobic racuchy z jabłkami albo gruszkami. Też odrzucało mnie od mięsa i ryb z pełnym przekonaniem uważałam że jak juz tak zostanie do końca życia :D. Na samą mysl robiło mi sie żle.. Teraz mięso jem normalnie a ryby czasami. Za to kilogramami mogłabym jesc kapustę kiszoną już nie mam pomysłu z czym obrucz obiadu.
    Mój maly jet starszy na usg ale ostatnio lekarz powiedział że tak naprawdę uznaje się urodzenie " w terminie" 2 tygodnie wczesniej lub pozniej od wyznaczonego terminu porodu, wiec może byc rożnie. Termin mam na 2 kwietnia obecnie wiec jak urodzę dwa tyg wczesniej to tez będzie " w terminie" . Ciężko się w tym połapać

oar8flw1tpge67lg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dzięki Asiula. Jednego dnia jest lepiej, drugiego gorzej. Ale jedzenie wciaz mi nie wchodzi.
    U mnie akurat mąz sprząta wiec tym sie nie musialam martwic ;p Tesciowa robila tez synowi obiady hahha ;p Twierdzila ze dla mnie ;p

U mnie to samo niestety. Dzis znowu wymioty,wczoraj juz mialam odrobinke nadziei, nie mialam mdłości, ale jak ich nie ma to glowa bardzo boli. Jestesmy tak w ogole na bardzo podobnym etapie ciazy :)

Maz jest cierpliwy, posprzata, cos sobie zrobi do jedzenia, czasem ugotuje. Raz mam taki dzien, ze pojde do kuchni i gotuje, czasem tak jak dzis, tylko leze. Wczoraj tez caly dzien przelezalam.
    Czy ktoras z Was tez jeszcze sie tak meczy? A tym ktorym przeszlo,to w ktorym tygodniu?

• Sassy Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, planuję do końca miesiąca. Jak wyjdzie, zobaczymy, ale szczerze to nie mam już sił ma pracę.

Mój maluch na USG jest młodszy o prawie tydzień w stosunku do OM. Nic dziwnego, bo dzidzia wyszła z owulacji ok 22 dc :)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez malenstwo mlodsze z usg az o 9 dni :P

xk81pfk.png
  • Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dosc tego stresu, nie wiem dlaczego sie ciagle denerwuje?! Caly dzien spedzam na wsluchiwaniu sie w swoj organizm,czekaniu na bol brzucha , ciaglym sprawdzaniu czy nie krwawie i potem czytanie w internecie przykrych historii.
    Jestem klebkiem nerwow,od samego poczatku wmawialam sobie,ze cos bedzie nie tak. Myslalam,ze to minie albo chociaz sie zmniejszy po tych najbardziej ryzykownych 12 tygodniach,a mam wrazenie,ze jest coraz gorze. Mam wrazenie,ze co chwile mam jakies zle objawy - jak nie ciagle bole brzucha,klucie w pochwie,twardnienie macicy. Juz nawet USG ani detektor tetna mnie nie uspokajaja. Dzisiaj lece samolotem do Polski - kolejne czarne wizje.
    Dzisiaj w nocy mialam koszmar - snilo mi sie,ze poronilam - pekl mi pecherz plodowy. Obudzilam sie cala morka,na majtkach mialam mokry slad - pewnie to zwykla wydzielina z pochwy ,ale ja juz sobie wkrecilam,ze moze sen byl proroczy. Tydzien wczesniej mialam podobny sen,wiec jeszcze gorzej sie nakrecam.

Dziewczyny,co mi radzicie? Isc do psychologa? Nie wiem juz sama... nie wydaje mi sie,zeby normalne byly az takie leki jak ja mam. Nie polecam nikomu :(

zi13skjopgsx41pb.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ja juz od 3 tyg nie wymiotowalam a przed chwila myjąc zeby zwrocilam cale śniadanie do umywalki! Zupełnie sie tego nie spodziewałam!

U mnie miesiąc temu na usg bylo zgodnie z terminem. Jutro zobaczymy jak będzie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra tak pewnie na Ciebie hormony działają. Nie mam pojecia co doradzić. Na pewno porozmawiaj z ginem, pewnie wiele takich przypadków miała, moze cos doradzi. Psycholog moze tez pomoc.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra 94- też się bardzo denerwowalam ale detektor dużo mi pomógł. Teraz obawy sa już mniejsze. Czemu wychodzisz z założenia ze będzie źle? Skoro USG pokazuje ze jest ok to jest. Tak jak pisały dziewczyny-trzeba cieszyć się tym co jest a nie zamartwiać. Tym bardziej ze maluch czuje strach. I nie czytaj dużo w Internecie. Ja wiem po sobie ze to jeszcze gorzej.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dzidziuś potem urodzi sie zestresowany bo wszystko odczuwa.
    Ja jestem poddenerwowana od kilku dni przed jutrzejszymi prenatalnymi. Ostatnie usg mialam miesiąc temu. Ale tlumacze sobie ze jesli cokolwiek bedzie nie tak czy potem pójdzie nie tak, ja nie mam na to wpływu. To jest natura. Tlumacze sobie ze bedzie dobrze, uspokajam serce bo wiem ze malucha serce tez wtedy bije bardzo szybko. Głęboko oddycham. I tez nie czytam w necie. Na poczatku cxytalam za dużo.

darika lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam nerwowy początek ciąży, ciągle sobie wmawiałam, że coś nie tak.
    Uspokoiłam się jak poszłam na L4 - odpoczywam kiedy chce, robię co chce i jakoś spokojniejsza dzięki temu jestem. Mam chwile kiedy coś mnie zaniepokoi, ale nie jest już to ten sam stres co na początku, no i mąż mnie mocno wspiera.
    A czas mi tak szybko mija ostatnio, że nie mam kiedy się zamartwiać. No i podstawa - czytać jak najmniej artykułów w internecie bo to zdecydowanie potrafi źle nakręcać.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie paradoksalnie uspokaja, gdy coś mnie zakuje -jakby jajnik od czasu do czasu, i niemal cały czas w brzuchu mnie ćmi jak na okres. Od poczatku prawie tak miałam, lekarz się tylko usmiechnał i powiedział, że bardzo dobrze, bo coś się dzieje, Malutka rośnie, macica się rozciąga itp. Mówi, że bardziej można byłoby się niepokoić, gdyby z dnia na dzień wszystko ustało. A tak miałam nudności, wymioty, mdłości, ból głowy, bol lędzwi, promieniowanie do uda, zgagę, kłucie w jajnikach, jadłowstręt, pryszcze, polepszebie paznokci...no chyba wszystko co jest możliwe...

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Iwi89 Debiutantka

Wysłany: 9 października 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:

Mi się nie pokrywa, ciąża wg usg jest trochę młodsza. Ale cały czas liczę wg OM :D

p19ugov3dl7qnxzs.png
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ