X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jakie fajne brzuszki! Ja 15 tydzień i prawie plasko :)

Aliskaa lubi tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Juz fajnie widac :)

Dziewczyny,czy Wasze brzuchy czasem twardnieja? Moj twardnieje,ale nie jest wtedy twardy jak kamien,ale czuc napiecie w macicy(jakby wrazenie pelnego pecherza). Oczywiscie naczytam sie duzo zlego na ten temat,chociaz moja polozna powiedziala ,ze to normalne ,gdy jej o tym powiedzialam. Teraz mam obsesje i czesto sprawdzam podbrzusze czy jest twarde w danym momencie
    Tak. Traktuję to jako znak że czas odpocząć, a najlepiej chwilę poleżeć. Z czasem tych twardnień będzie więcej. Natomiast jakby nie przechodziły po odpoczynku, to dla mnie znak że trzeba brać magnez, bo nic dobrego to nie wrôży. W poprzedniej ciąży tak miałam i na ktg wyszyła mocne skurcze i był alarm, bo to był początek II trymestru. Właśnie zalecony miałam mg, odpoczynek i zakaz noszenia powyżej 5 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 18:26

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczycie jak przeleci i będziemy chodzić z wielkimi brzucholami ;)

Ellka lubi tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie - wszystko oki, USG już nie dopochwowe tylko przez brzuszek :) Maluszek pomachał tacie łapką. Płeć nadal nieznana - lekarz powiedział, że woli przekazywać takie informacje jak jest pewność 100%, żeby nie było kupowania śpiochów nie w tym kolorze. :D Dostałam tylko nakaz żeby na następnej wizycie waga przekroczyła wreszcie 50 kg i skierowania na morfologię oraz mocz :)

Iguśka, darika, Tusianka, Tęskniąca, Aliskaa, Rene lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:34

darika, Monnn, edwarda20, Ilona92, Aliskaa, Rene lubią tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    zobaczycie jak przeleci i będziemy chodzić z wielkimi brzucholami ;)

A nim się obejrzymy to nasze fasolki pójdą do szkoły ;)

Aliskaa lubi tę wiadomość

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iguśka wrote:
    A nim się obejrzymy to nasze fasolki pójdą do szkoły ;)
    No czas leci strasznie szybko, wydaje sie ze wczoraj test robiłam a tu juz 4 miesiac :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę maly brzuchol! ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już pokaźny brzuszek. Później jak słonik będę wyglądać ;)

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam ile przytylam od ostatniej wizyty, ale w domu sie nie ważę, bo ostatnio jak sie wazylam w domu przed.wizyta to wazylam 2kg wiecej niz u gin :p a wizyta dopiero 28 października, juz nie moge sie doczekac zobaczyc mojego bobaska ❤

qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z bliźniakami przytylam 1 kg do 22 tc. Mam duży zapas wiec liczę że wiecej jak 10 nie będzie.

• MaGo Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Ja sie zastanawiam ile przytylam od ostatniej wizyty, ale w domu sie nie ważę, bo ostatnio jak sie wazylam w domu przed.wizyta to wazylam 2kg wiecej niz u gin :p a wizyta dopiero 28 października, juz nie moge sie doczekac zobaczyc mojego bobaska ❤
    To u mnie jest na odwrót :D U gin 2kg więcej niż na wadze w domu, ale i tak ogólnie 2kg na minusie. Ja mam kolejną wizytę 26 października i wtedy mamy poznać płeć :O Jak tu wytrzymać tyle czasu ;) Wczoraj robiłam TSH i nie wiem co jest, zła jestem, że endo doboera mi złe dawki !!! Miałam 2.9 a mam 2.69 po 2 miesiącach??? W poniedziałek mam wizytę. Jak tak dalej będzie zmieniam lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 08:35

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz mam na plusie 2 kg.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ macie zgrabne brzuszki ja to już wygladam na połowę jak nie wiecej ciąży albo na bliźniaki haha.
    Zestawienie 12 a 15 tydzien.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/035588c162b1.jpg

darika, ibishka, monroe, Rene, yvonneSW, Aliskaa, blue00 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 12 tygodniu bylo niecale 2kg na plusie od początku ciąży, mysle ze nawet z 1,5 bo w 7 tygodniu mialam wizyte rano a w 12 popoludniu wiec juz po jedzeniu itd :) teraz mam 28 o 14.40 akurat po pracy pojade to rano sniadanko zjem i dopiero po wizycie obiad to bedzie miarodajny wynik ;)

qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mago a jaka masz dawkę?

Ajrin no ładnie :) ale w 2 ciąży brzus wychodzi duzo szybciej.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czytam ile powinna przytyć kobieta w ciąży i piszą że w pierwszym trymestrze ok 2kg. Ale wypisują takie cuda i wianki że szok. Zrezygnuj ze słodyczy, ciast, słodkich napoji, fast foodów itp. Jeju serio? To moje trzecia ciąża i nigdy z niczego nie zrezygnowałam. Miałam ochote na batona to jadłam tak samo hamburger itp. Oczywiście nie jadłam tego na tony ale nawet jeden batonik dziennie to nie tragedia, jak raz w tygodniu na obiad będzie pizza czy inny fast food to też świat się nie zawali. Czy tylko ja mam takie podejście?

Magdzia85F, hobbitka lubią tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 1,3 kg na plusie w stosunku do wagi startowej. Brzuch wydaje mi się ogromny, a nie tylko duży. W poprzedniej ciąży taki miałam w 7 miesiącu. Aż strach pomyśleć jaki będzie w końcówce, gdy rośnie od samego oddychania.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozniej wstawie swoje zdjecie ale jak patrze na Wasze to ja jednak plaska jestem :)

Co do wagi to wazylam sie ostatnio i wazylam 46kg. Jem naprawde duzo ale tez wymiotowalam wiec pewnie dlatego tak malo bo na poczatku mialam wage 48 a potem zaczela leciec w dol :(

Tak mysle ze moze niedlugo zaczne tyc ;)

Kachna62 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    a u mnie waga się waha, na początku przytyłam 1,5 kg, później schudłam 1 kg, a teraz znów do przodu 1 kg ;)

A czy któraś mogłaby mnie wtajemniczyć, jak się zdjęcia dodaje na forum - proszę ? ( wiecie, ja juz nie to pokolenie ;) )

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ