Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleksandra94 wrote:Edwarda - tak,pierwsza ciaza
Przybranie na wadze tez pewnie dodaje swoje . Ile juz przytylyscie? Ja 2kg.
U mnie nikt nie dotyka brzucha,bo w sumie nawet nie ma kto. Niedawno sie przeprowadzilam do nowego miasta,wiec ani rodziny,ani znajomych. Za tydziem lece do Polski,wiec moze tam sie zacznie. Wydaje mi sie,ze tez nie bede tego lubila.
2 kg to standardowa ilosc kg w 1 trymestrze. Ja schudlam 3kg ale wymiotowalam i mialam okropne mdlosci, wciaz nie zaczelam normalnie jesc.
-
nick nieaktualny
-
Paatka wrote:A to my:
https://zapodaj.net/2ee92fdb507ac.jpg.html
Juz fajnie widac
Dziewczyny,czy Wasze brzuchy czasem twardnieja? Moj twardnieje,ale nie jest wtedy twardy jak kamien,ale czuc napiecie w macicy(jakby wrazenie pelnego pecherza). Oczywiscie naczytam sie duzo zlego na ten temat,chociaz moja polozna powiedziala ,ze to normalne ,gdy jej o tym powiedzialam. Teraz mam obsesje i czesto sprawdzam podbrzusze czy jest twarde w danym momencie -
Aleksandra94 wrote:Juz fajnie widac
Dziewczyny,czy Wasze brzuchy czasem twardnieja? Moj twardnieje,ale nie jest wtedy twardy jak kamien,ale czuc napiecie w macicy(jakby wrazenie pelnego pecherza). Oczywiscie naczytam sie duzo zlego na ten temat,chociaz moja polozna powiedziala ,ze to normalne ,gdy jej o tym powiedzialam. Teraz mam obsesje i czesto sprawdzam podbrzusze czy jest twarde w danym momencie
Mam ten sam problem od początku ciąży. Bóle brzucha, jakieś skurcze i twardnienia ale tak to sie nic nie dzieje. Jak rozmawiałam z lekarzem to w sumie nic nie mówił tylko jak zapytałam czy mam żelazo brać bo mam na granicach to powiedział że narazie nie bo od tego jeszcze bardziej mogą się bóle brzucha nasilić. 20 mam kolejną wizytę i znów będę pytaćStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Ja na razie jestem na minusie 1 kg (schudłam 3 kg i przytyłam 2) Niby brzuch rośnie ale waga nie. W sumie to się cieszę. Ale czuję, że już niedługo tak będzie
.
Ja żadnych twardnien nie mam. Brzuch mnie jako tako nie boli choć są dni, że go czuje ale to bardziej takie naciąganie i rozciąganie dość nieprzyjemne ale nie przypomina to bólów miesiaczkowych.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja w pierwszej ciazy nie mialam prpblemu że ktoś dotykal moj brzuch wszystkie takie zachowania cieszyly mnie jako dumna przyszla mame
Teraz pewnie też tak bedzie. Co do brzucha widac o to mocno u mnie
wsumie 3 ciąża.
-
U mnie takiego ciążowego brzuszka to chyba jeszcze zbytnio nie widać. Bardziej mam wrażenie, że to od zaparć troszkę większy jest. Przed ciążą paliłam i piłam kawę, więc i metabolizm był szybszy. Ale pewnie już niedługo się doczekam i ja
Piję teraz kawę, bo głowa boli, posłuchałam Waszych radNawet jakoś smakuje, dawno nie piłam.
A dziś śniadanko ekspresowo wylądowało w kibelku, mdłości i wymioty jeszcze nie odpuszczająNo i od początku ciąży spadło 3 kg, w chwili obecnej jestem dwa na minusie, 1 kg nadrobiony
Siedzę sama w domu, wszyscy pojechali na przysięgę do brata, tylko mąż został ze mną, ale w pracy jeszcze jest. Nudzę się, oglądam głupie seriale w telewizji -
A ja zjadłam obiad z mężem (po obiedzie wrócił do swojego warsztatu), wcześniej posprzątam i teraz leżę i czytam K. Puzyńska "Motylek" (polecam!). Muszę się jeszcze wybrać do miasta do Rossmanna żeby kupić parę rzeczy ale tak leje, że mi się odechciewa... Może później przestanie29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAliskaa wrote:Mój 15tc
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcdfbd7484c7.jpg
Ale Ty szczupła jesteś! W sumie, to jak będziesz w 35 tygodniu to fajnie będziesz wyglądaćdrobna z piłeczką.
U mnie to taka foka będę
Też coś widać, ale nie umiem zdjęcia zrobić.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/adf4d41f7bdd.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 14:07
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam się z synkiem po dość długiej przerwie. Właśnie dzisiaj byłam na wizycie i nasz "okruszek" ma już 9,6 cm
I jak napisałam na początku będzie chłopcem.
Nastawialiśmy się z mężem na córcię, nawet imię było wybrane. A tu psikusSiusiaka nie dało rady pomylić
I niestety ale muszę mierzyć ciśnienie. Wyszło po wizycie 138/86, a po 15 min 148... Zawsze miałam w granicach 128-131.Tusianka, Monnn, darika, Aliskaa, Iguśka, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Monnn, darika, Magdzia85F, Aliskaa, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość