X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Edwarda - tak,pierwsza ciaza
    Przybranie na wadze tez pewnie dodaje swoje . Ile juz przytylyscie? Ja 2kg.

U mnie nikt nie dotyka brzucha,bo w sumie nawet nie ma kto. Niedawno sie przeprowadzilam do nowego miasta,wiec ani rodziny,ani znajomych. Za tydziem lece do Polski,wiec moze tam sie zacznie. Wydaje mi sie,ze tez nie bede tego lubila.

2 kg to standardowa ilosc kg w 1 trymestrze. Ja schudlam 3kg ale wymiotowalam i mialam okropne mdlosci, wciaz nie zaczelam normalnie jesc.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nikt, nawet ja mam schizę. Siostra mi nagadała, że głaskać nie można, bo skurcze to wywołuje. Czasem tylko gadam do brzucha.

U mnie to 3kg, choć teraz pół kilo spadło, bo jem mniej, jakoś mi się jedzenie nie mieści.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my:
    https://zapodaj.net/2ee92fdb507ac.jpg.html

edwarda20, Magdzia85F, darika, Aliskaa, Andzia123 lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 1 kg. Niestety przed samą ciążą wpadło mi +4 :/więc większa jestem i brzuch też choć ciążowego to on nie przypomina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 12:19

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    A to my:
    https://zapodaj.net/2ee92fdb507ac.jpg.html

Juz fajnie widac :)

Dziewczyny,czy Wasze brzuchy czasem twardnieja? Moj twardnieje,ale nie jest wtedy twardy jak kamien,ale czuc napiecie w macicy(jakby wrazenie pelnego pecherza). Oczywiscie naczytam sie duzo zlego na ten temat,chociaz moja polozna powiedziala ,ze to normalne ,gdy jej o tym powiedzialam. Teraz mam obsesje i czesto sprawdzam podbrzusze czy jest twarde w danym momencie

zi13skjopgsx41pb.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Juz fajnie widac :)

Dziewczyny,czy Wasze brzuchy czasem twardnieja? Moj twardnieje,ale nie jest wtedy twardy jak kamien,ale czuc napiecie w macicy(jakby wrazenie pelnego pecherza). Oczywiscie naczytam sie duzo zlego na ten temat,chociaz moja polozna powiedziala ,ze to normalne ,gdy jej o tym powiedzialam. Teraz mam obsesje i czesto sprawdzam podbrzusze czy jest twarde w danym momencie

Mam ten sam problem od początku ciąży. Bóle brzucha, jakieś skurcze i twardnienia ale tak to sie nic nie dzieje. Jak rozmawiałam z lekarzem to w sumie nic nie mówił tylko jak zapytałam czy mam żelazo brać bo mam na granicach to powiedział że narazie nie bo od tego jeszcze bardziej mogą się bóle brzucha nasilić. 20 mam kolejną wizytę i znów będę pytać

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • darika Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie jestem na minusie 1 kg (schudłam 3 kg i przytyłam 2) Niby brzuch rośnie ale waga nie. W sumie to się cieszę. Ale czuję, że już niedługo tak będzie :-).
    Ja żadnych twardnien nie mam. Brzuch mnie jako tako nie boli choć są dni, że go czuje ale to bardziej takie naciąganie i rozciąganie dość nieprzyjemne ale nie przypomina to bólów miesiaczkowych.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy nie mialam prpblemu że ktoś dotykal moj brzuch wszystkie takie zachowania cieszyly mnie jako dumna przyszla mame :) Teraz pewnie też tak bedzie. Co do brzucha widac o to mocno u mnie :) wsumie 3 ciąża.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne że lekarz powiedział, że magnez może nasilić bóle brzucha. Bo magnez jest przepisywany właśnie żeby niwelował bóle i skurcze.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie takiego ciążowego brzuszka to chyba jeszcze zbytnio nie widać. Bardziej mam wrażenie, że to od zaparć troszkę większy jest. Przed ciążą paliłam i piłam kawę, więc i metabolizm był szybszy. Ale pewnie już niedługo się doczekam i ja :)
    Piję teraz kawę, bo głowa boli, posłuchałam Waszych rad :) Nawet jakoś smakuje, dawno nie piłam.
    A dziś śniadanko ekspresowo wylądowało w kibelku, mdłości i wymioty jeszcze nie odpuszczają :/ No i od początku ciąży spadło 3 kg, w chwili obecnej jestem dwa na minusie, 1 kg nadrobiony :)

Siedzę sama w domu, wszyscy pojechali na przysięgę do brata, tylko mąż został ze mną, ale w pracy jeszcze jest. Nudzę się, oglądam głupie seriale w telewizji :)

• darika Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam obiad z mężem (po obiedzie wrócił do swojego warsztatu), wcześniej posprzątam i teraz leżę i czytam K. Puzyńska "Motylek" (polecam!). Muszę się jeszcze wybrać do miasta do Rossmanna żeby kupić parę rzeczy ale tak leje, że mi się odechciewa... Może później przestanie

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój 15tc :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcdfbd7484c7.jpg

darika, Monnn, blue00, Andzia123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Mój 15tc :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcdfbd7484c7.jpg

Ale Ty szczupła jesteś! W sumie, to jak będziesz w 35 tygodniu to fajnie będziesz wyglądać:) drobna z piłeczką.

U mnie to taka foka będę :P
    Też coś widać, ale nie umiem zdjęcia zrobić.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/adf4d41f7bdd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 14:07

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa juz kiedys pisalam, ze jestes i bedziesz seksi mamą :P

Aliskaa lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te Wasze brzuszki :) Tylko pozazdrościć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Aliskaa juz kiedys pisalam, ze jestes i bedziesz seksi mamą :P

Bo młode to i ładne. :-)

Nawet zdjęcia nie umiem dodać.

Będę tu trochę mniej pisać:-) miłego dnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna trzymam mocno kciuki, żeby wszystko ok z Wami było.

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z synkiem po dość długiej przerwie. Właśnie dzisiaj byłam na wizycie i nasz "okruszek" ma już 9,6 cm :) I jak napisałam na początku będzie chłopcem.
    Nastawialiśmy się z mężem na córcię, nawet imię było wybrane. A tu psikus :) Siusiaka nie dało rady pomylić :D

I niestety ale muszę mierzyć ciśnienie. Wyszło po wizycie 138/86, a po 15 min 148... Zawsze miałam w granicach 128-131.

Tusianka, Monnn, darika, Aliskaa, Iguśka, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene, Ellka co u Was? Jak zdrowka?

Ellka lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/19de1e6881bf.jpg[/url

Monnn, darika, Magdzia85F, Aliskaa, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ