Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hobbitka poczekaj na krew, potem reszta. Głowa do góry dla Twojego maleństwa
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
hobbitka wrote:a u nas do dupy
przeziernosc karkowa wyniosla 2,8 czyli troche ponad granice normy pobrali mi krew na pierwsze testy dostalismy skierowanie do kliniki gemetycznej na kolejne badania bardziej szczegolowe ryzyko wad genetycnych oceniono na 1:65
Lekarz ktory robil badanie nie bardo mi sie podobal sprzet mial tez taki sobie a niby Niemcy to taka Ameryka. Zadzwonilam do mojej Dr z Polski ktora prowadzila moje poprzednie ciaze umowilam sie na konsultacje i USG zobaczymy co ona powie. Mamy dola jak nigdy wczesniej i ryczec mi sie chce.
Jeśli to usg miałaś robione u zwykłego gina, na przeciętnym sprzęcie, to nie stresuj się, to nie musi nic oznaczać
Jak wszędzie, zwykli gin. mają przeciętny sprzęt i mniejsze doświadczenie. Merytorycznie też między sibą się różnią
-
Hej.
A wiec wczoraj mialam usg. Wszystko w porzadku, serduszka bija mocno. w zwiazku z twixami bede ich miala wiecej. Kolejne juz umowione na 02.11 i 08.12, a potem juz co 2 tyg. Fajnie, bo sie troche martwilam ze bedzie ich malo w UK w porownaniu do POlski:)
Położna stwierdziła ze prawie na pewno mamy bliźnięta jednojajowe, jednak w takiej ciąży nigdy nie ma nic na 100% ;]
Oba szkraby fikaly jak szalone5,79 cm i 6,19 cm
Dziewczyny kiedy zaczęlyscie robić jakieś zakupy? To dopierero 13 tydz i się trochę boje za wcześnie kupować, ale strasznie mnie kusi
Moje maluchy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/229ab8772f0c.jpgTusianka, Magdzia85F, Aliskaa, blue00 lubią tę wiadomość
-
A ja wam powiem taką małą ciekawostkę. Wszystkie nie możecie doczekać sie kiedy bedzie widać płeć a ja wcale nie bede chciała wiedziec. Powiem ginekologowi niech bada co trzeba na usg ale niech nie mówi mi płci
Kachna62 lubi tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Tęskniąca wrote:Dzień doberek,
dziewczyny, czy Wam też dokucza swędzenie skóry? I nie tylko w miejscach, w których oowinna się rozciągać?
Czy tylko to mój jakiś dziwny przypadek -
Ja miałam problem ze skórą po przeprowadzce bo mamy twardą tu wodę. E przeszło jak zaczęłam sie regularnie cala smarować
-
Mnie przeziebieniw dopadło na szczęście jeden z ostatnich chwil gdzie moge odpoczac M starszaga odstawil do żłobka ja i go odbierze. Za kilka dni powrót do pracy i już tak łatwo nie bedzie.
-
nick nieaktualny
-
Też mi się dziś wydawało, że coś mnie smyra, ale później stwierdziłam, że to pewnie jelita i sobie wmawiam
Chyba uwierzę u siebie, że to ruchy dziecka jak już będą rzeczywiście mocno wyraźne
Niedługo muszę jechać do pracy dać nowe L4, laptopa służbowego i kartę wejściową, a jakoś wcale nie chce mi się ruszać z domku...
-
Aliskaa wrote:leżac w łóżku poczułam takie smyranie czy pływanie w podbrzuszu... jak myślicie to dzidzia czy jeszcze za wcześnie?
)
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Jestem juz po prenatalnych. Wszystko pięknie. Dzidzia piekna. Profil męża :p tez sie krecila i machala kończynami. Za tydzien bede miec wyniki pappy i wtedy odetchnę.
Darika mam do Ciebie pytanie na priv!
Co do swędzenia: Mnie w pewnym momencie bardzo swedzialy cale nogi. Tak się drapalam aż mialsm cale w siniakach. Gdyby nie tak wczesny etap myslalabym ze to cholestaza. Ale doszłam do wniosku ze to plyn do płukania. Teraz daje dużo mniej i jest ok. W ciąży wszystko bardziej wrażliwe.Tęskniąca, justysbp, darika, Monnn, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aja sie wsumie nie chwalilam zekilka dni temu też poczułam dziedzie
Teraz od 3dni coszaale miło było poczuć
-
Dziewczyny w którym tygodniu czuć ruchy? Ja od rana czuję co jakiś czas jak mi coś w brzuchu się kotłuje
Coś jakby się przewracało w środku lekkie "puknięcia" muśnięcia jakby pływała tam rybka
Dzisiaj zaczęłam 15 tydzień, ale dzidzia jest jakby tydzień starsza
Marcel❤
-
nick nieaktualnyMaGo wrote:Dziewczyny w którym tygodniu czuć ruchy? Ja od rana czuję co jakiś czas jak mi coś w brzuchu się kotłuje
Coś jakby się przewracało w środku lekkie "puknięcia" muśnięcia jakby pływała tam rybka
Dzisiaj zaczęłam 15 tydzień, ale dzidzia jest jakby tydzień starsza