WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:36

elfiontko lubi tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 ja korzystam , szczerze to chyba codziennie albo rano albo wieczorem, serducho znajduje za każdym razem , czasem trochę dłużej to zajmuje i słabiej słychać , ale jest :)

A tu wstawiam mój brzuchol , to moja pierwsza ciaza , wydaje mi się , ze jest dosyć mały , ale to pewnie u każdego inaczej :)

20aw6c9.jpg

yvonneSW, darika, Sassy, acygan, Tęskniąca, justysbp lubią tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Pysia89 ja korzystam , szczerze to chyba codziennie albo rano albo wieczorem, serducho znajduje za każdym razem , czasem trochę dłużej to zajmuje i słabiej słychać , ale jest :)

A tu wstawiam mój brzuchol , to moja pierwsza ciaza , wydaje mi się , ze jest dosyć mały , ale to pewnie u każdego inaczej :)

20aw6c9.jpg
    Śliczny brzuszek! :-)❤️

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitor oddechu kupuje na pewno, nie wyobrażam sobie go nie mieć.
    Twardnienie brzucha jest niebezpieczne, najlepiej od razu sie położyć i znaleźć pozycje w której puszcza, u mnie to lewy bok ;)
    Co do fotelików to biorę pod uwagę tylko te które mają ocenę dobrą w 2017 roku w badaniach niemieckich. Jeśli będzie pasował do auta to będzie to recaro zero 1 elite.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    młodaaa on jak dla mnie nie jest mały, ale jest przeuroczy :) Ja u siebie jeszcze wielkiej różnicy nie widzę, no ale jest między nami 3 tyg różnicy :)

Paatka a myślałaś już w ogóle nad jakimś fotelikiem? Ja będę brać Maxi Cosi, dość popularna marka, a nie kosztuje miliony, pooglądaj sobie. Ile taki Anex u Ciebie w sklepie? Dla mnie te wszystkie wózki jakieś ciężkie są, będę musiała się chyba przyzwyczaić :)

U mnie nie wiem czy niania się sprawdzi, bo chyba dzidzia w dzień będzie spała głównie w wózku, więc jeśli będę np w kuchni, to dziecko razem ze mną. Wyjdzie wszystko w praniu :)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam wózek 2499zł, a jeżeli chodzi o foteliki to w sklepie, w którym oglądałam mają zestawy z tym wózkiem z fotelikami z Cybexa, BeSafe i właśnie z wymienionym przez Ciebie MaxiCosi, ale jest kilka rodzajów każdej firmy i na razie muszę się wczytać, czym one właściwie się różnią oprócz ceny. ;) Zleciłam to mężowi, ale zanim ten mój chłop się za to weźmie to pewnie już zdążę to przestudiować z 10 razy :D
    Ale za to z wózkiem dumnym krokiem kroczył po sklepie sprawdzając jak jeździ :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan - mi już od 3 dni widać brzuszek :)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    młodaaa on jak dla mnie nie jest mały, ale jest przeuroczy :) Ja u siebie jeszcze wielkiej różnicy nie widzę, no ale jest między nami 3 tyg różnicy :)

Paatka a myślałaś już w ogóle nad jakimś fotelikiem? Ja będę brać Maxi Cosi, dość popularna marka, a nie kosztuje miliony, pooglądaj sobie. Ile taki Anex u Ciebie w sklepie? Dla mnie te wszystkie wózki jakieś ciężkie są, będę musiała się chyba przyzwyczaić :)

U mnie nie wiem czy niania się sprawdzi, bo chyba dzidzia w dzień będzie spała głównie w wózku, więc jeśli będę np w kuchni, to dziecko razem ze mną. Wyjdzie wszystko w praniu :)

A czemu w wózku?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:

20aw6c9.jpg

Bardzo ładny brzuszek :)
    To spodnie ciążowe czy jakiś specjalny pas?

• acygan Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka to tak jak mój mąż, on się na tym nie zna i nie wie czym się sugerować, więc zostawia to mi hehe :D Dobrze, że angażuje się w wybór wózka, oby później tak dumnie z nim spacerował :p
    Te firmy, które wymieniłaś to właśnie z tych popularnych. Też nie bardzo wiem czym konkretne modele się różnią od siebie, będę o tym czytać jakoś po nowym roku, jak będziemy wózka szukać.

grzanewino ja mam wrażenie, że u mnie to ciągle taki wzdęty tylko po prostu :) Ale trochę z mężem się podśmiewamy, że to już tak dzidzia rośnie. Aż takiej różnicy nie widzę, żeby mieć pewność :)

Gosiczek to taka wygoda dla mnie raczej, bo ciągle będę mogła mieć dziecko przy sobie, w razie gdyby się budziło, pobuja się, powozi, a na rękach nie chcę non stop nosić i przyzwyczajać, bo później sobie nie poradzę. W moim otoczeniu rzadko dzieci zasypiają same z siebie w łóżeczkach, chyba taki przykład biorę z innych i dlatego :) Chhoć wiem, że każde dziecko inne, więc dlatego mówię, że wyjdzie w praniu :)

• mlodaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halina90 spodnie ciążowe z H&M, bardzo wygodne. Bo już dawno wszystkie inne są na mnie za małe w pasie, a te nic nie cisną i nogawki są z bardzo elastycznego denimu :)

Halina90 lubi tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) kupilam dzisiaj w koncu legginsy ciazowe :D

Ja chyba nie bede kupowac niani elektronicznej i tym podobnych cudow bo wszystko mam blisko siebie (kuchnia, pokoje, lazienka) i mysle, ze w razie czego uslysze, ale sie okaze tez wszystko w praktyce :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa super brzuszek :) chciałabym żeby u mnie w końcu zaczął być widoczny

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan rozumiem twój sposób myślenia ale twoje dziecko będzie zasypiało tam gdzie je nauczysz. Dzieci najczęściej zasypiają przy jedzeniu potem delikatnie w górę do beknięcia i do łóżeczka. Uwierz mi że takie podejście naprawde może uratować życie a przynajmniej nerwy hehe. Znam taką dziewczynę której dziecko zasypiało w wózku przy każdym kwileniu ona byla obok by pobujać (wg.mnie to wielki błąd bo czasem dziecko kwili coś przez sen a po 2minutkach znów spi) Tak te maleństwo nauczyła że npotem by na noc uspac musiala w nocy zasuwac z wózkiem po mieszkaniu

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przydaloby sie zeby grzecznie zasypialo przy jedzonku, przynajmniej nie musialabym po kazdym spacerze wozka dzwigac na pietro, ale nie zawsze tak sie da. Jak obserwuje moja bratanice, ktora ma niecale 3 misiace, to budzi sie,je, czas na zabawe,musi sie wygadac, wysmiac i dopiero sen :) slodka jest, no ale spi wlasnie w wozku,a w nocy w lozeczku i podobno nie ma z nia problemu. Bede musiala sprawdzic sama na wlasnej skorze jak to bedzie, ale wiem,ze bede sie bala zostawic dziecko w pokoju i pojsc sobie w kuchni cos robic.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też znajduję maluszka. Szukam aż znajdę:D
    od ok 13 tc szukałam i był na linii majtek. Teraz wędruje od linii majtek do pępka więc szukam :D
    Dziś mnie ciągle boli jakby lewy jajnik? jakby coś na nim siedziało, ciągnęło.
    I też mam twardnienie. Nie całego brzucha ale np lewej strony albo wyskoczy z lewej strony górka-twarda a z prawej miękko. I nie wiem czy to twardnienie czy maluch po prostu tam się ułożył. Nawet no-spa dziś nie pomogła.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Acygan rozumiem twój sposób myślenia ale twoje dziecko będzie zasypiało tam gdzie je nauczysz. Dzieci najczęściej zasypiają przy jedzeniu potem delikatnie w górę do beknięcia i do łóżeczka. Uwierz mi że takie podejście naprawde może uratować życie a przynajmniej nerwy hehe. Znam taką dziewczynę której dziecko zasypiało w wózku przy każdym kwileniu ona byla obok by pobujać (wg.mnie to wielki błąd bo czasem dziecko kwili coś przez sen a po 2minutkach znów spi) Tak te maleństwo nauczyła że npotem by na noc uspac musiala w nocy zasuwac z wózkiem po mieszkaniu
    Mam podobne spostrzeżenia.
    Fotelik o którym myśle kosztuje swoje ale jest do 4 lat więc wychodzi na to samo.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z fotelikow nie polecam cybexa aton ktorego sama miałam. Dziecko bylo w nim w pozycji prawie siedzacej... Tym razem kupilam Maxi Cosi Cabriofix.

Ja tez bralam córkę wszedzie w wózku jak byla malutka. Za dnia spala w wozku jak gotowalam obiad albo sie kąpałam i zawsze mialam ja na widoku a w nocy normalnie spala w swoim łóżeczku. Od urodzenia śpi obok mnie w sypialni (mam dostawione lozeczko do lozka od swojej strony) i jak urodzi sie drugie dziecko to dostawimy drugie do strony meza wiec bedziemy spac w 4ke :) Jest mi tak wygodniej bo reaguje natychmiast na kazde jęknięcie, poza tym przy karmieniu bylo mi wygodnie bo karmiłam sobie na śpiocha. Z dwojka obok w nocy tez bedzie mi wygodnie bo nie bede kursowac pomiedzy pokojami :)

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj bylismy na imieninach moich rodziców i tak jak dwa tygodnie temu bylismy tez na jakies rodzinnej imprezie i w sukience jeszcze tak srednio bylo widac - rodzinka nawet narzekala ze nic nie widac :p to dzisiaj bylam w szerszej koszuli i juz kazdy widział i mówili jak fajnie widac juz :) a teraz lezelismy z Mężem i oglądaliśmy serial i znowu Synek kopal :) Mąż przyłożył rękę i też już czuł raz :D

Halina90 lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Z fotelikow nie polecam cybexa aton ktorego sama miałam. Dziecko bylo w nim w pozycji prawie siedzacej... Tym razem kupilam Maxi Cosi Cabriofix.

Dzięki za radę bo właśnie nad tym Cybexem między innymi rozmyślałam, więc przynajmniej wiem, że lepiej go pod uwagę nie brać :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ