Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kachna62 wrote:Czy Wy tez z uporem maniaka oglądacie kawalek papieru po kazdej wizycie w toalecie? Czy tylko ja mam takie zachowania
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Tęskniąca wrote:Też tak robię,
czasem nawet sprawdzam bieliznę nie tylko w toalecie, jak tylko poczuje coś niepokojącego.
A możecie coś więcej powiedzieć na temat tego czopa? Jak wygląda , jaką ma wielkość i kiedy go wypatrywać? -
Co do dopytywan o dziecko - my staraliśmy się ponad 4 lata, więc trochę sytuacji przerobilismy...
zresztą moja ciąża to najprawdziwszy cud. Najpierw strasznie mnie dotykały i wszystkie przeżywałam, a potem zaczęły mnie przeokropnie wkurzac. Często odpowiadałam na przekór, że nam dobrze ze sobą i wcale się do pieluch nie spieszymy (mimo, że serce pękało:/). O naszych problemach wiedzieli najbliżsi, moja dalsza rodzina nie pytała, podejrzewali, że coś jest na rzeczy. Natomiast pytania zdarzały się w rodzinie męża, ale zawsze skutecznie się odgryzał
raz jednej z kuzynek (rozwiedziona, z jednym dzieckiem) na pytanie kiedy wreszcie będziemy mieć dziecko odpowiedział pytaniem kiedy ona planuje drugie xD a już najgorzej wkurza mnie pytania zupełnie postronnych osób, z którymi raptem na dzień dobry byłam czy zamieniłam w życiu ze dwa zdania. Ludzie są niewychowani i totalnie bezmyślni.
Co do sprawdzania papieru - ani raz nie miałam plamien w ciąży a i tak sprawdzam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 09:05
-
nick nieaktualnyHej
My jestesmy w Belgii na wyjezdzie weekendowym. Chyba jeszcze zahaczymy o Francje bo jestesmy bardzo bliskowczoraj troche pochodzilam po gorkach i tak mnie zaczelo kluc w prawym boku na dole ze musialam wrocic do hotelu
polezalam troche i na szczescie przeszlo
po prostu chyba nie moge za duzo chodzic po gorkach
-
nick nieaktualnyCo do pytan o dziecko to u mnie byly juz od daaaawna
zawsze mowilam ze jak przyjdzie pora to bedzie, choc w srodku az mi zle bylo bo bardzo pragnelam zalozyc rodzine. Niestety nie kazdy partner byl odpowiedni do roli ojca. Ze swoim chlopakiem jestem ponad 3 lata. Zaczelismy sie starac nie mowiac nikomu
mysle ze gdyby nie pewne bodzce z zewnatrz to do dzisiaj bysmy sie nie starali
-
nick nieaktualnycasteam wrote:Hej
My jestesmy w Belgii na wyjezdzie weekendowym. Chyba jeszcze zahaczymy o Francje bo jestesmy bardzo bliskowczoraj troche pochodzilam po gorkach i tak mnie zaczelo kluc w prawym boku na dole ze musialam wrocic do hotelu
polezalam troche i na szczescie przeszlo
po prostu chyba nie moge za duzo chodzic po gorkach
Ja odczuwam takie klucia co chwilę ;( strasznie się tym niepokoję ale gin mówi że to normalne... w 1 ciąży tak nie miałam -
hej, mnie kłuje lekko z prawej lub lewej strony, głównie jak się przekręcam na łóżku i jak zrobię to raptownie.
co do plamienia i oglądania papieru to też mam trochę tak że parzę po prostu czy jest ok, jak czuję nadmiar śluzu to idę sprawdzić kontrolnie jaki ma kolor. myślę że to normalne że obserwujemy siebie. ja to robię ani niczego nie przeoczyć.
dziewczyny jutro już wizyta! mam nadzieję że dzidzia pokaże płeć. mąż wpadł na pomysł aby lekarz nam na kartce napisał i żebyśmy włożyli pod choinkę kopertę z tą informacją ale ja już się nie mogę doczekać i chcę wiedzieć. przy drugim czekamy do poroduto już ustalone
acygan lubi tę wiadomość
-
Ja nadal mam tak jak wiekszosc. To poronieniu nie wiem czy mi to wogole w ciazy przejdzie. Zawsze sprawdzam papierek... my sie staralismy3lata z moim pco ale bez tabletek I innych bo z moja corka6lat temu zaszlam w 60dniu cyklu I teraztez okolo tego. Jeden ginekolog MI kiedys powiedzial taka moja uroda bo 90% hormonow w normie a 10lekko poza. Takze nosze pod sercem moje wystarane prawie codziennie bejbi
klucia sa jak za duzo chodze. Ale Ja codziennie od 7.30na nogach
-
Agusia_pia wrote:hej, mnie kłuje lekko z prawej lub lewej strony, głównie jak się przekręcam na łóżku i jak zrobię to raptownie.
co do plamienia i oglądania papieru to też mam trochę tak że parzę po prostu czy jest ok, jak czuję nadmiar śluzu to idę sprawdzić kontrolnie jaki ma kolor. myślę że to normalne że obserwujemy siebie. ja to robię ani niczego nie przeoczyć.
dziewczyny jutro już wizyta! mam nadzieję że dzidzia pokaże płeć. mąż wpadł na pomysł aby lekarz nam na kartce napisał i żebyśmy włożyli pod choinkę kopertę z tą informacją ale ja już się nie mogę doczekać i chcę wiedzieć. przy drugim czekamy do poroduto już ustalone
pod choinke. Ja sie dowiem w czw
-
Sprawdzanie papieru jak widzę to norma, a myślałam, że jestem panikarą
U mnie obyło się bez pytań, bo starania zaczęliśmy rok po ślubie, a jestem najmłodsza w rodzinie i jako pierwsza w ciąży ;)Tylko mój tato czasami żartował, że jest idealnym materiałem na dziadka, ale to raczej mnie zwykle bawiło nie wkurzało, bo nie staraliśmy się jeszcze o dziecko tylko czekaliśmy na dobry momentTeraz tata jest przeszczęśliwy i co chwila słysze jak to będzie wnuczke rozpieszczał
Wizyta teraz mam kontrolna 17tego, a później połówkowe 24tego u specjalisty -
nick nieaktualnyMnie tez tylko cos zakluje, zaboli, pocieknie sluz to juz sprawdzam... W pierwszej ciazy pewnie tez tak mialam ale juz nie pamietam- moj maz mowi ze wlasnie po to kobiety robia sobie przerwy zeby nie pamietac o przykrych objawach ciazy
Ale powiem Wam że kobieta stresuje sie w ciazy ale dopiero jak sie dziecko urodzi to zobaczycie czym jest prawdziwy niepokojWówczas kazde przeziębienie rosnie do rangi conajmniej zapalenia pluc, spisz na czujce i co 30 minut strzelasz dziecku w glowe i mierzysz temperature (pomijajac fakt ze sama bez termomentru jestes ją w stanie wyczuć - to taka moc matki). Wystarczy zwykły kaszel lub katar zeby sprawdzać co pol godziny czy dziecko oddycha w nocy
Najgorsza chyba pierwsza goraczka i pierwszy powazny kaszel bo wtedy rodzice nie bardzo wiedza co robic
A ten czop to wygląda jak przezroczysta galaretka (teraz Winiary taką robi). Mi odszedl w 41tc i nie byl zabarwiony krwią. I nastepnego dnia pojechalam do szpitala na patologie ciazy bo bylam juz po terminie i mialam rozwarcie na opuszek palca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 11:43
-
Ja też sprawdzam papier
.
U mnie średnio zaczął się 19 tc... Dzisiaj wstałam z bólem gardła, coś mnie bierze... Mimo, że tak o siebie dałam no ale co, już w ruch poszła herbata z imbirem i sokiem malinowym, syrop z cebuli i leki z serii Prenalen. Mam nadzieję, że pomoże jak ostatnio... Mało tego - byliśmy wczoraj na sali u kolegi na 40stce. Było super, sporo tańczyłam no była orkiestra. Ale niestety o 2 musieliśmy wrócić do domu, bo zrobiło mi się tak niedobrze, że w domu wszystko oddałam, co zjadłam na imprezie. Najwidoczniej coś mojej Kruszynke nie podpasowalo...
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️