WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika, tańczyłaś i wytrzymałaś do 2 ????? :) Jestem pod wrażeniem.
    U mnie nie byłoby szans, ja na ostatniej imprezie (siedzącej) wytrzymałam do 22.00 a na drugi dzień czułam się tak, jakbym całą noc balowała na imprezie z alkoholem ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam tez sie tak brzuch napina? Sa dni ze jest ok a czasem jak sie napnie i stwardnieje to tylko lezenie pomaga. W pierwszej ciazy tez tak mialam a po 20 tc szyjka mi sie skrocila i do konca musialam lezec, nie wiem czy to bylo powiazane ale teraz zaczyna mnie to wkurzac. Wizyte mam w piatek i sie podpytam ale jesten ciekawa czy ktoras tez tak ma

• Paatka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Dziewczyny czy Wam tez sie tak brzuch napina? Sa dni ze jest ok a czasem jak sie napnie i stwardnieje to tylko lezenie pomaga. W pierwszej ciazy tez tak mialam a po 20 tc szyjka mi sie skrocila i do konca musialam lezec, nie wiem czy to bylo powiazane ale teraz zaczyna mnie to wkurzac. Wizyte mam w piatek i sie podpytam ale jesten ciekawa czy ktoras tez tak ma

Jak tak miałam to zgłosiłam się do lekarza i zapisał mi leki żeby to zniwelować. Teraz przyjmuje magnez, luteine i duphaston i jest ok. Twardnienie niestety może prowadzić do skracania się szyjki.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie magnez zaczęłam lykac, bede sie jeszcze bardziej oszczedzala i na wizycie porusze problem. Chyba ze cos sie bedzie dzialo to polece wczesniej

• darika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Darika, tańczyłaś i wytrzymałaś do 2 ????? :) Jestem pod wrażeniem.
    U mnie nie byłoby szans, ja na ostatniej imprezie (siedzącej) wytrzymałam do 22.00 a na drugi dzień czułam się tak, jakbym całą noc balowała na imprezie z alkoholem ;)
    Tak :-). Bylo naprawdę super a ja miałam dobry dzień :-). Co jakiś czas musiałam tylko odpoczywać, bo trochę bolały mnie plecy (te moje nerwo bóle) i jak przechodziło to dalej szliśmy na parkiet :-). Jak odpoczywam to czułam jak Młoda w brzuszku szaleje :-). Gdyby nie wymioty to pewnie zostalibyśmy dłużej. No i gdyby nie moje przeziębienie to dzisiaj byłoby całkiem nieźle.
    Co do napinania brzucha to nie mam pojęcia o czym mówicie. Czasami sprawdzam czy nie jest twardy czy coś ale na szczęście nie, wszystko w porządku.

Tęskniąca lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też raczej nie napina brzuch. Moze raz mialam taki dzień ze mi stwardniał ale wtedy wzielam nospe i przeszło. Wczoraj z kolei mnie bolaly więzadła pod wieczór i tez po nospie przeszlo.

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sprawdzam papier. Co do kłucia to mi strasznie dokuczał jeden jajnik i okazało się że mam na nim torbiel.

Mam takie pytanie. Będziecie kupowały monitor oddechu?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek my kupujemy tzw elektryczną nianię tam chyba jest ten monitor oddechu. jest to przydatne i wiem że warto w to zainwetsować

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Ja też sprawdzam papier. Co do kłucia to mi strasznie dokuczał jeden jajnik i okazało się że mam na nim torbiel.

Mam takie pytanie. Będziecie kupowały monitor oddechu?
    Ja planuje kupić Angelcare. Widziałam nawet na olx używane z 2 płytkami za ok 250 gdzie nowe jest za 500.

Co do twardnienia brzucha to ja mam często taki jak się położę. Nie wiem czy to normalne bo pierwszy raz jestem w ciąży.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:35

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej bede leciala samolotem ok 5 h - ktoras z Was latala w ciazy ? jakies rady i doswiadczenia?

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiontko wrote:
    hej bede leciala samolotem ok 5 h - ktoras z Was latala w ciazy ? jakies rady i doswiadczenia?

ja nawet jakbym chciała to nie mogę, ale zobacz sobie na fb fanpage "zalatana rodzinka" - to moja znajoma, latala w ciazy i z niemowlakiem - pisze fajnie i udziela sporo rad.

elfiontko lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiontko wrote:
    Ja leciałam raz, w 13tc. Fakt, że krócej bo ok 2 h ale był to okres, że jeszcze mnie często mdliło. Na szczęście papierowy woreczek się przydał ale już po wyjściu z samolotu...
    A z tego co czytałam przed to warto czasem rozprostować nogi a jeżeli nie to w miarę możliwości kręcić stopami kółka aby poprawić krążenie.

Stresowałam się lotem ale wszystko skończyło się dobrze. Męża bratowa leciała w 10tc do Bangkoku i chyba też jest ok.

elfiontko lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latac nigdy nie latalam samolotem, brzuch tez nie wiem jak twardnieje,ja mam bole jak miesiaczkowe i do tego klucia.
    Z tym monitorem to nie wiem,boje sie jak cholera tych bezdechow,ale mysle, ze w to trzeba zainwestowac,nie warto kupowac byle czego.

Wybralam juz posciel i dodatki do lozeczka, jutro zamawiam, ale jestem szczesliwa :)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan super już takie zakupy, mnie trzyma niewiedza jaka płeć ale jak poznam to już będę wybierać :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    acygan super już takie zakupy, mnie trzyma niewiedza jaka płeć ale jak poznam to już będę wybierać :)

Akurat takie rzeczy biorę w neutralnych kolorach, liczę w przyszłości też na chłopca :) Jeśli chodzi o różowe kolory, to będą to raczej jakieś pierdoły :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję monitora oddechu ani niani. I tak bym w 100% nie umiała zaufać elektronice :)

Katy lubi tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj w sklepie z wózkami i na 90% zostanę przy anex cross bo bardzo dobrze się prowadził :) Tylko nad fotelikiem muszę się jeszcze zastanowić bo to nadal dla mnie czarna magia ;d
    A się też właśnie wkręciłam i szukam sobie mebelków do pokoiku maleństwa. :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po synku nianie, raczejbie bede nic innego kupowac. My mieszkamy w domku i niania super sie spisuje bo jak np. jestem na dworze to sie nie stresuje ze dziecka nie uslysze. Znajomi dzięki niani uratowali syna bo zaczal sie dlawic i bez tego nic by nie slyszeli.

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dziewczyny korzystacie z detektora pulsu?
    Jak często i gdzie uda się Wam znaleźć?

Pozdrawiam serdecznie

‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ