Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy Wam tez sie tak brzuch napina? Sa dni ze jest ok a czasem jak sie napnie i stwardnieje to tylko lezenie pomaga. W pierwszej ciazy tez tak mialam a po 20 tc szyjka mi sie skrocila i do konca musialam lezec, nie wiem czy to bylo powiazane ale teraz zaczyna mnie to wkurzac. Wizyte mam w piatek i sie podpytam ale jesten ciekawa czy ktoras tez tak ma
-
moniśka... wrote:Dziewczyny czy Wam tez sie tak brzuch napina? Sa dni ze jest ok a czasem jak sie napnie i stwardnieje to tylko lezenie pomaga. W pierwszej ciazy tez tak mialam a po 20 tc szyjka mi sie skrocila i do konca musialam lezec, nie wiem czy to bylo powiazane ale teraz zaczyna mnie to wkurzac. Wizyte mam w piatek i sie podpytam ale jesten ciekawa czy ktoras tez tak ma
Jak tak miałam to zgłosiłam się do lekarza i zapisał mi leki żeby to zniwelować. Teraz przyjmuje magnez, luteine i duphaston i jest ok. Twardnienie niestety może prowadzić do skracania się szyjki. -
Tęskniąca wrote:Darika, tańczyłaś i wytrzymałaś do 2 ?????
Jestem pod wrażeniem.
U mnie nie byłoby szans, ja na ostatniej imprezie (siedzącej) wytrzymałam do 22.00 a na drugi dzień czułam się tak, jakbym całą noc balowała na imprezie z alkoholem. Bylo naprawdę super a ja miałam dobry dzień
. Co jakiś czas musiałam tylko odpoczywać, bo trochę bolały mnie plecy (te moje nerwo bóle) i jak przechodziło to dalej szliśmy na parkiet
. Jak odpoczywam to czułam jak Młoda w brzuszku szaleje
. Gdyby nie wymioty to pewnie zostalibyśmy dłużej. No i gdyby nie moje przeziębienie to dzisiaj byłoby całkiem nieźle.
Co do napinania brzucha to nie mam pojęcia o czym mówicie. Czasami sprawdzam czy nie jest twardy czy coś ale na szczęście nie, wszystko w porządku.Tęskniąca lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
Gosiczek wrote:Ja też sprawdzam papier. Co do kłucia to mi strasznie dokuczał jeden jajnik i okazało się że mam na nim torbiel.
Mam takie pytanie. Będziecie kupowały monitor oddechu?
Co do twardnienia brzucha to ja mam często taki jak się położę. Nie wiem czy to normalne bo pierwszy raz jestem w ciąży. -
nick nieaktualny
-
elfiontko wrote:hej bede leciala samolotem ok 5 h - ktoras z Was latala w ciazy ? jakies rady i doswiadczenia?
ja nawet jakbym chciała to nie mogę, ale zobacz sobie na fb fanpage "zalatana rodzinka" - to moja znajoma, latala w ciazy i z niemowlakiem - pisze fajnie i udziela sporo rad.elfiontko lubi tę wiadomość
-
elfiontko wrote:hej bede leciala samolotem ok 5 h - ktoras z Was latala w ciazy ? jakies rady i doswiadczenia?
A z tego co czytałam przed to warto czasem rozprostować nogi a jeżeli nie to w miarę możliwości kręcić stopami kółka aby poprawić krążenie.
Stresowałam się lotem ale wszystko skończyło się dobrze. Męża bratowa leciała w 10tc do Bangkoku i chyba też jest ok.elfiontko lubi tę wiadomość
-
Latac nigdy nie latalam samolotem, brzuch tez nie wiem jak twardnieje,ja mam bole jak miesiaczkowe i do tego klucia.
Z tym monitorem to nie wiem,boje sie jak cholera tych bezdechow,ale mysle, ze w to trzeba zainwestowac,nie warto kupowac byle czego.
Wybralam juz posciel i dodatki do lozeczka, jutro zamawiam, ale jestem szczesliwa -
Agusia_pia wrote:acygan super już takie zakupy, mnie trzyma niewiedza jaka płeć ale jak poznam to już będę wybierać
Akurat takie rzeczy biorę w neutralnych kolorach, liczę w przyszłości też na chłopcaJeśli chodzi o różowe kolory, to będą to raczej jakieś pierdoły
-
nick nieaktualny
-
Ja byłam dzisiaj w sklepie z wózkami i na 90% zostanę przy anex cross bo bardzo dobrze się prowadził
Tylko nad fotelikiem muszę się jeszcze zastanowić bo to nadal dla mnie czarna magia ;d
A się też właśnie wkręciłam i szukam sobie mebelków do pokoiku maleństwa. -
Ja mam po synku nianie, raczejbie bede nic innego kupowac. My mieszkamy w domku i niania super sie spisuje bo jak np. jestem na dworze to sie nie stresuje ze dziecka nie uslysze. Znajomi dzięki niani uratowali syna bo zaczal sie dlawic i bez tego nic by nie slyszeli.