WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze wg usg i w sumie suwaczek tez sobie tak ustawiłam. U mnie roznica pomiedzy OM a USG 9 dni a podobno jak roznica powyzej 7 to sie liczy wg USG.
    Od kilku dni z piersi po ucisnieciu wydobywaly mi sie kropelki pojedyncze a dzis juz wiecej wiec to chyba siara ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 12:37

xk81pfk.png
  • Larysa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Do sprzedania mam oryginalny laktator elektryczny MEDELA typ: mini elektric zakupiony za 331zł 68gr. Użyty tylko kilka razy więc praktycznie nowy i w 100% sprawny.

Do tego sprzedam też 3 nowe butelki Medeli do tego laktatora w komplecie zakupione za 28zł 90gr.

Posiadam jeszcze 2 nieużywane smoczki Medeli pasujące idealnie do butelek zakupione za 19zł 90gr. Kosz całego zestawu w sklepie to 380zł 48gr.

Sprzedam całość za 300 zł dokładając gratis:
    * 10 wkładek laktacyjnych
    * 2 nakładki silikonowe na sutki
    * żel na popękane brodawki MALTAN (prawie cała tubka).
    Piszcie na priva.

zrz6i09kmg998aky.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Nas przyjaciółka z narzeczonym też na tą ciągnie ale przyznam się szczerze, że chyba jestem jedyną osobą, która nigdy nie oglądała ani 1 ani 2 części :-P. Może jutro z mężem sobie puścimy a za tydzień pojedziemy do kina na 3 cześć, bo chyba jakoś wchodzi tak? :-)
    tak teraz wchodzi do kin :)

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Mi na prenatalnych lekarz podał przewidywana datę porodu wg USG- 7 kwietnia. Suwaczek mam ustawiony wg OM i data porodu wg OM to 8 kwietnia, więc u mnie tak naprawdę nie ma żadnej różnicy.

Darika, ja jestem z 7.04 ;) - super dzień i w kalendarzu świat dziwnych jest jako "Światowy Dzień Słuzby Zdrowia " - matka zawsze dokuczała mi , że odbierał mnie lekarz po kilku głębszych bo świetował i dlatego mnie troche uszkodził;p

a sama mam termin na 10.04 , wiec moze byc tak, ze bedziemy swietowac podwojne urodziny ;)

darika lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Dziewczyny mam pytanie jak liczycie czas do porodu wg om, czy suwaczka? Pytam bo to jest tydzień różnicy.
    Wg miesiączki to poród mogę mieć już od początku marca.
    Ja suwaczek mam ustawiony wg om na 3.04 a z usg wychodzi 30.03. Więc kilka dni wcześniej :) lekarz sugerował abym bardziej trzymała się terminu z usg. Ciekawe czy na połówkowych coś się zmieni.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę termin porodu wg USG bo u mnie ze wzgledu na dlugie cykle jest tydzien roznicy. Tak sobie wymyslilam ze chcialabym urodzic 10.04 albo 4.04 bo corka jest z 04.10 :) O ile nie bede musiala miec planowanej cesarki to jest na to szansa :)
    Ja też mam znajomych ktorzy od 5 lat sie staraja o dziecko i nie mogą ze wzgledu na brak plemnikow w nasieniu i zawsze krepuje sie wysylac im zdjecia mojego dziecka, albo krepuje sie powiedziec im o ciazy bo ja sie staralam tylko pol roku. A tak bardzo bym chciala zeby im się udalo bo to cudowni ludzie i byliby fantastycznymi rodzicami.

Sylwiaa95 to na bank siara :)

Mi tez sie zdarzaja jeszcze wymioty ale wtedy kiedy jestem bardzo glodna albo zjem coś co powoduje u mnie zgagę.

Oli123 Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia! :)

Widze ze pojawiaja sie imiona :) Mozna u mnie wpisać Mikołaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 16:04

• acygan Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja termin mam wedlug OM i moja lekarz tylko raz na usg wyliczyla dwa dni wczesniej, tak to na kazdej wizycie sugerujemy sie ostatnia miesiaczka, bo roznica dwoch dni to nie roznica. A co do liczenia tygodni to ja teraz mam 15t5d a mowie ze jestem w 16.

Ciekawe czy ta nasza kolezanka juz jest po slubie i czy tam nam nie zaslabla :) oby wszystko bylo dobrze :)

Z tego co piszecie, to widze, ze glownie rodzina jest taka niedelikatna jesli chodzi o docinki. Troche to przykre :/ no i moze nie powinnam sie zbytnio wypowiadac na ten temat, bo nikt nie zdazyl mi dogryźć pod tym wzgledem. Zaszlam w ciaze zaraz po slubie i w drugim cyklu, wiec nie przezylam tego co Wy.

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wg usg i om mam termin na 24 kwietnia ale z powodu cc urodze pewnie 10 kwietnia jeśli nic sie nie zmieni

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f934303c39a.jpg

Jakbyście potrzebowały metryczek, podziękowań, pamiątek na wszystkie okazje to zapraszam :) Wykonuje takie rzeczy ;) Wstawiam Wam przykładowe foto :) Po więcej info zapraszam priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 17:47

Tęskniąca, malgosia82 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ciesz się, że nie przeszłaś :)
    Pomyśl o suwaczku, będzie łatwiej sie rozeznać

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • acygan Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Acygan ciesz się, że nie przeszłaś :)
    Pomyśl o suwaczku, będzie łatwiej sie rozeznać

Ustawialam kiedys, ale chyba cos zle zrobiłam,bo inaczej pokazywal niz rzeczywiscie bylo :) wiec zrezygnowalam, bo nie umiem :)

• Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja poproszę o wpisanie imienia Michalina :)

Aliskaa lubi tę wiadomość

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez z uporem maniaka oglądacie kawalek papieru po kazdej wizycie w toalecie? Czy tylko ja mam takie zachowania :P

Katy lubi tę wiadomość

• malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Czy Wy tez z uporem maniaka oglądacie kawalek papieru po kazdej wizycie w toalecie? Czy tylko ja mam takie zachowania :P
    Mam to samo

ckaik0s36dsxflg9.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:

Tez mam to samo, myslalam , ze to tylko ja wiecznie panikuje :P

3i49hdgenmhomr4i.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Tez tak robie

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Teraz coraz rzadziej tak mam ale na początku było to caly czas. Na dodatek tylko zabolał mnie brzuch a już leciałam sprawdzić.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Teraz coraz rzadziej tak mam ale na początku było to caly czas. Na dodatek tylko zabolał mnie brzuch a już leciałam sprawdzić.
    Mi to jeszcze chyba tylko lupy brakuje :P

• tanith Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak robie Kachna62. Od czasu jak mialam plamienia w 8 tygodniu. I tez niepokoje sie kazdym silniejszym bolem brzucha. W sumie jak nie boli za dlugo to tez sie niepokoje czy sie wszystko dobrze rozwija;) To chyba przygotowanie do bycia matka- wieczny niepokoj;) No i oczywiscie aktualnie u mnie jest obawa- gdzie te ruchy?! Panikara ze mnie;)

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po plamieniu jestem przewrazliwiona i sprawdzam czy nie ma krwi na papierze ale już coraz rzadziej.
    Jeśli chodzi o termin to na suwaczku mam ustawiony z usg. Z om ciąża starsza o 5dni.
    Ruchów jeszcze nie czuje choć to moja 2 ciąża ale czekam cierpliwie :)

Jeśli chodzi o imię to u nas będzie GABRYSIA :)

‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ