Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ibishka wrote:Oo jak miło być na podobnym etapie
ja mam termin na 29.04 i wiecznie się czuje daaleko za wszystkimi tu dziewczynami
Ja też troszke daleko z usg termin na 25.04 a z obliczeń mojej ginekolog (miałam monitorowany cykl) na 28.04 także jedne skończyły już 20 tygodni, a ja dopiero co skończyłam 16. Niby taka nie duża różnica ale dla dzieciątka to milowy krok w jego rozwoju napewno.ibishka lubi tę wiadomość
-
I uj.. juz wsiadlam do auta zeby jechac do lekarza a tu dzwoni jakis nr.. odbieram a tu pielegniarka z przychodni, ze dzis lekarz nie przyjmuje bo ma wyjatkowa sytuacje w szpitalu... I mam jutro jechac na 9
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 12:43
-
sylvia94 wrote:Ja też troszke daleko z usg termin na 25.04 a z obliczeń mojej ginekolog (miałam monitorowany cykl) na 28.04 także jedne skończyły już 20 tygodni, a ja dopiero co skończyłam 16. Niby taka nie duża różnica ale dla dzieciątka to milowy krok w jego rozwoju napewno.
Ja z usg 26.04 a z OM 17.04 wiec u mnie 9dni roznicy i dlatego licze ten z usgsylvia94 lubi tę wiadomość
-
U mnie te 3 dni to tak mi się wydaje że prawie żadna różnica więc biorę pod uwagę ten wyliczony przez ginekolog na 28.04 i tak też mam suwaczek ustawiony.
Swoją droga ostatnio narzekałam, ze nic nie tyje i zero brzucha, tak w tym tygodniu 0,5kg na plusie a brzuch urusł do tego stopnia że musiałam męża wyciągnąć na zakupy bo ledwo się dopinam w swoich spodniach.Tęskniąca lubi tę wiadomość
-
Aliskaa wrote:u mnie też pojawia się twardnienie brzucha... ruchy już czuje bardzo wyraźnie
Pogoda nie zachęca to co się dziwić - też jestem śpiąca
-
sylvia94 wrote:U mnie te 3 dni to tak mi się wydaje że prawie żadna różnica więc biorę pod uwagę ten wyliczony przez ginekolog na 28.04 i tak też mam suwaczek ustawiony.
Swoją droga ostatnio narzekałam, ze nic nie tyje i zero brzucha, tak w tym tygodniu 0,5kg na plusie a brzuch urusł do tego stopnia że musiałam męża wyciągnąć na zakupy bo ledwo się dopinam w swoich spodniach.
U mnie brzuch sie niedawno pojawil ale wydaje mi sie spory, ale skad? Waze sie codziennie rano i od samego poczatku ciazy na plusie tylko 1kg wiec tragedii nie ma:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 13:04
-
edwarda20 wrote:Pytalas o to lekarza? tak ma byc? wyniki moczu masz ok?
Ja lezalam caly weekend wlasnie, zero wysilku wiec dodatkowo jestem zdziwniona...
Byłam u lekarza-na badaniu wszystko ok, jednak dostałam DIPHERGAN -rozkurczowo.
Mam skierowanie na mocz, i morfologie i w tym tygodniu bede robiła.
Wczoraj przeglądałam wózki i jakoś wpadły mi w oko RIKO NANO I BEBETTO VULCANO.
Szukam do 1500. Macie jakieś opinie o nich?
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:36
Paatka, justysbp, darika, AJrin, acygan, patusia90, casteam, Sassy, pomarańczka_33, tanith, Aliskaa, Halina90, KaMiszka, Kinga., jasmina6, MaGo, grzanewino lubią tę wiadomość
-
No ja już moje stare spodnie dawno odłożyłam na bok, teraz to już tylko ciążówki
Kurtkę też już tylko ciążową noszę.Na szczęście mam trochę luźnych sweterków i ciągnących się bluzek, więc pod tym kątem jeszcze nie narzekam
Teraz mam problem bo za 3 tygodnie elegancka firmowa wigilia, a ja bez kiecki. Ze swoich starych mieszczę się tylko w jedną, która ma w miarę elastyczny materiał, ale mówiąc szczerze to wątpię, żebym i za ten czas w nią weszła
A w sklepach nic jeszcze fajnego nie widziałam w co bym ze spokojem z brzucholkiem się wmieściła ;d
-
yvonneSW wrote:My już po połówkowym USG i będzie na 100% synek:) wszystko jest ok. Mega ulga.
20cm i 258gram szczęścia ❤️.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Paatka wrote:No ja już moje stare spodnie dawno odłożyłam na bok, teraz to już tylko ciążówki
Kurtkę też już tylko ciążową noszę.Na szczęście mam trochę luźnych sweterków i ciągnących się bluzek, więc pod tym kątem jeszcze nie narzekam
Teraz mam problem bo za 3 tygodnie elegancka firmowa wigilia, a ja bez kiecki. Ze swoich starych mieszczę się tylko w jedną, która ma w miarę elastyczny materiał, ale mówiąc szczerze to wątpię, żebym i za ten czas w nią weszła
A w sklepach nic jeszcze fajnego nie widziałam w co bym ze spokojem z brzucholkiem się wmieściła ;d
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
yvonneSW wrote:My już po połówkowym USG i będzie na 100% synek:) wszystko jest ok. Mega ulga.
20cm i 258gram szczęścia ❤️ -
20cm i 258gram szczęścia ❤️
Superduzy chlopak juz z niego
Kurcze dopiero czekalysmy na pierwsze usg a tu juz polowkowe
W spodniach jeszcze chodze zwyklych, ale czas powoli chyba na ciazowe, bo troche zaczynaja cisnac.
-
Mi się marzy czerwona, bo tak sobie uwidziałam siebie w czerwonej sukience na święta - no, a jak kobieta ma zachciankę to wiadomo...
No i właśnie w h&m nic typowo czerwonego nie ma, a na allegro też mi się nic nie podoba. Także muszę szukać dalej, wigilia firmowa 1.12, także jeszcze trochę czasu mam na swoje łowy
-
nick nieaktualny
-
U mnie z pierwszym niby się pokryło a z drugim nie
Za 8 dni będzie pewność bo po połówkowym już płeć bardziej pewna. -
Mi się zgadza. Wiek 25, miesiąc 7 i wychodzi zgodnie z USG z 17 tygodnia dziewczynka. Zobaczymy czy w ten piątek na kontroli i przyszły piątek na połówkowym się to potwierdzi
Dobrze by było bo już kilka różowych ciuszków kupionych
-
casteam wrote:Do Was ktore juz znaja plec - sprawdzalyscie w kalendarzu chinskim czy sie pokrylo? Jestem ciekawa ilu z nas sie to sprawdzi
ja poznam plec za tydzien
Nie widzialam wcześniej tego kalendarza, ale teraz zerknelam i tu jest problempytaja sie mnie o moj wiek w momencie zapldonienia, a ja owulacje mialam akurat w swoje urodziny (no wiadomo +/- jeden czy dwa dni, bo pewnosci nie mam) wiec nie potrafie odpowiedziec na to pytanie
wpisywalam w dwoch tak na oko, wychodzi chlopiec, prawdopodobnie bedzie dziewczynka
swoja droga dostalam piekny prezent na urodziny
AJrin lubi tę wiadomość