X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mysle, ze jednak nie bez powodu dziewczynek jest mniej, bo trudniej trafic. A moze jest tu mamusia,ktora wspolzyla bardzo blisko owulacji a bedzie miala dziewczynke? Jestem ciekawa, czy to jest regula :)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi trudno się wypowiedzieć, bo w sumie współżycie było zarówno na 3 dni przed, jak i w dzień owulacji. Lekarz wskazuje na dziewczynkę. My z mężem nie celowaliśmy w żadną płeć nawet nie wczytywałam się wtedy w takie przewidywania, może dlatego, że była to nasza pierwsza i udana próba to nawet mi przez myśl nie przeszło szukanie takich podpowiedzi ;)

Aliskaa lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieć córeczkę ale powiem szczerze, że cykl, w którym zaszłam totalnie odpuscilam i nie mam pojęcia kiedy była owu bo w ogóle się nie obserwowałam ;-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w ciąże po przytulaniu w 22dc. Dodam, że cykle do tej pory miałam 30 dniowe. Byłam pewna, że to już dzień niepłodny i zaszaleliśmy. No i taka niespodzianka :p Ostatnio lekarz wskazał na dziewczynkę, mam nadzieje że na połówkowych się potwierdzi.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie, maluszek jest zdrowy, nogi ma dlugasne i nie moze najeść sie swoich rączek :) wazy 290g takze duzy chlopak, wychodzi rowno 19 tydzien ukonczony. Musze wiecej poleżeć z posladkami i nogami w górze, wiecej odpoczywac ogolnie bo bardzo nisko siedzi młody.

Sassy, acygan, yvonneSW, Tęskniąca, darika, tanith, patusia90, Aliskaa lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a według mnie trudniej jest trafić w chłopca bo trzeba celować w owulację, a u dziewczynki mozna i przed i po ;p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Sprawdzilam z ciekawosci ten kalendarz chinski, wyszla dziewczynka, a na prenatalnych pani sugerowala, ze raczej chlopiec wiec w piatek sie okaze :D Odebralam dzisiaj wyniki cytologii, I grupa,wszystko ok na szczescie ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wg chinskiego tez sie sprawdziło u mnie :)

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas były serduszka od końca @ prawie codziennie, urlop, dużo pracy w polu człowiek padał na pysk a jednak miał ochotę na figle i jest chłopak ;)

AJrin lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra męża powiedziala dzisiaj ze ona po ciąży nosila jakis gorset/pas uciskowy na brzuch, slyszalyscie o tym ? Czy tylko ja taka zielona jestem ? :p

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 17t 3d i chyba synek dał o sobie znać :)
    Wcześniej doszukiwalam się tego przelewania, o którym pisałyście ale dziś to było coś innego i od razu pomyślałam że czuję ruchy :)

Chyba było mu niewygodnie bo długo pracowałam przy komputerze trochę zgieta i się zbuntował :)

Mam pytanie do USG polowkowego.
    Na każdej wizycie mam USG, byłam na prenatalnych a teraz lekarz stwierdził że ryzyko jest tak małe że nie widzi sensu żebym szła.
    W zamian proponuje echo serca polodu po którym mam być równie spokojna - jednak to moja wola. Gdybym się na to nie zapisała nie miałabym typowego "polowkowego".
    Ktoś też tak miał?

• Totoro Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubrań ciążowych to jestem na tym "ciężkim etapie", kiedy w normalne kurtki juz się nie dopinam a w zimowej ciążówce wyglądam jak Buka z Muminków xD Jestem dwa razy większa niż w rzeczywistości...xD

Jeśli chodzi jeszcze o twardy brzuch to jutro będę dzwoniła do gina w tej sprawie, bo trochęmnie to stresuje. Przy okazji zdam mu relację z prób wątrobowych - na szczęście wszystko w normie, przestaję więc myśleć o strasznych cholestazach i innych badziewiach. Prenatalne z echem serca mam 25. listopada, chyba zniosę jajo do tego czasu. Tak bym chciała mieć je juz za sobą..;/

Andzia123 słyszałam o gorsecie, podobno pomaga w pozbywaniu sie ciążowego brzucha. Swego czasu był dość popularny wśród gwiazd. Co do skuteczności to jednak nie zagłębiałam się w temat:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie jeszcze mdłości ? Ja dzisiaj miałam okropne i myślałam że polecę do wc ale minęło troszkę po drzemce.
    Totoro co u Ciebie na mdłości mówił ginekolog ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdlosci przeszly tak jak w tamtej ciazy - rowno z 20tym tygodniem.

Ja w pierwszej i drugiej ciazy serduszkowalam na 3 dni przed owu i w dzien owu i z pierwszej ciąży corka z drugiej niby syn ale plec znam tylko z 12tc wiec moze sie jeszcze zmienic.

Co do tego chinskiego kalendarza to lazda strona mowi cos innego. Bo w chinach podobno liczy sie wiek inaczej - w ich kalendarzu miesiac jest liczony jak 28 dni. I ja mam rozjazdy bo na angielskich stronach pokazuje mi ze mam 28lat a w tych polskich mam 29lat. I kazda strona podaje mi inna plec :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Dziewczyny czy macie jeszcze mdłości ? Ja dzisiaj miałam okropne i myślałam że polecę do wc ale minęło troszkę po drzemce.

Mój gin lekko spanikował - powiedziałam mu, że chyba się cofnęłam do pierwszego trymestru, bo mdłości mi wróciły (a były dość konkretne, chociaż tylko do południa), a on pełna konsternacja i pyta czy swędzenie jakies występuje. Ja na to, że w sumie to od jakiegoś czasu tak (akurat mam suchą skórę na nogach, swędzi i wyskakują jak drapę takie malutkie swędzące jeszcze gorzej krostki) O.o a on "A czemu ja nic nie wiem?". No to teraz ja konsternacja i mówię, że jakoś nie pomyślałam,że to istotne O.o I właśnie dlatego zlecił mi próby wątrobowe. Nie chciał mi powiedzieć o co chodzi, bo wiedział, że będę umierała ze strachu, ale ja juz wiedziałam, że myśli o cholestazie. Jednak jak widać wszystko jest w porządku:) Zresztą dziś np. mnie juz nie mdliło:) Widocznie mogą się zdarzyć takie kaprysy organizmu jeszcze:)
    W każdym razie nauka na przyszłosć - każde pierdnięcie poza normą będę zgłaszała mojemu ginowi, bo czasem nawet do głowy nie przyjdzie, że jakiś błahy objaw może coś groźnego zwiastować, a nie wydarowałabym sobie jakbym coś zbagatelizowała.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:

Mi sie niestety jeszcze przytrafiaja, tydzien temu wymiotowalam caly weekend. Mam nadzieje, ze juz wymioty nie wroca.

O gorsecie nic nie slyszalam, ja pozwole dzialac naturze jednak :)

Halina zazdroszcze Ci tych ruchow :) ja nie robilam pierwszego usg prenatalnego, teraz ide.

Katy lubi tę wiadomość

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez mnie dopadla zgaga straszna, wypilam wywar z imbiru - nic nie pomogl, teraz probuje ciepłego mleka...

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na zgage polecam kupić większą poduszkę. Spanie pod wiekszym kątem łagodzi zgage o 70%.
    Sama nie mam z tym problemu, ale slyszalam ze pomaga.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Mi się marzy czerwona, bo tak sobie uwidziałam siebie w czerwonej sukience na święta - no, a jak kobieta ma zachciankę to wiadomo... ;) No i właśnie w h&m nic typowo czerwonego nie ma, a na allegro też mi się nic nie podoba. Także muszę szukać dalej, wigilia firmowa 1.12, także jeszcze trochę czasu mam na swoje łowy :)
    http://www.next.pl/pl/shop/sizetype-maternity/category-dresses-colour-red#1_0
    tu masz kilka, często robię tu zakupy i przesyłka trwa do tygodnia

ckaik0s36dsxflg9.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Alez mnie dopadla zgaga straszna, wypilam wywar z imbiru - nic nie pomogl, teraz probuje ciepłego mleka...
    Współczuję. Mnie ostatnio pół wieczora męczyła. Aż musiałam pójść o 22 do sklepu i kupić rennie. Mam nadzieję, że od "święta" można to wziąć.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ