WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mysle, ze jednak nie bez powodu dziewczynek jest mniej, bo trudniej trafic. A moze jest tu mamusia,ktora wspolzyla bardzo blisko owulacji a bedzie miala dziewczynke? Jestem ciekawa, czy to jest regula :)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi trudno się wypowiedzieć, bo w sumie współżycie było zarówno na 3 dni przed, jak i w dzień owulacji. Lekarz wskazuje na dziewczynkę. My z mężem nie celowaliśmy w żadną płeć nawet nie wczytywałam się wtedy w takie przewidywania, może dlatego, że była to nasza pierwsza i udana próba to nawet mi przez myśl nie przeszło szukanie takich podpowiedzi ;)

Aliskaa lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieć córeczkę ale powiem szczerze, że cykl, w którym zaszłam totalnie odpuscilam i nie mam pojęcia kiedy była owu bo w ogóle się nie obserwowałam ;-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w ciąże po przytulaniu w 22dc. Dodam, że cykle do tej pory miałam 30 dniowe. Byłam pewna, że to już dzień niepłodny i zaszaleliśmy. No i taka niespodzianka :p Ostatnio lekarz wskazał na dziewczynkę, mam nadzieje że na połówkowych się potwierdzi.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie, maluszek jest zdrowy, nogi ma dlugasne i nie moze najeść sie swoich rączek :) wazy 290g takze duzy chlopak, wychodzi rowno 19 tydzien ukonczony. Musze wiecej poleżeć z posladkami i nogami w górze, wiecej odpoczywac ogolnie bo bardzo nisko siedzi młody.

Sassy, acygan, yvonneSW, Tęskniąca, darika, tanith, patusia90, Aliskaa lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a według mnie trudniej jest trafić w chłopca bo trzeba celować w owulację, a u dziewczynki mozna i przed i po ;p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Sprawdzilam z ciekawosci ten kalendarz chinski, wyszla dziewczynka, a na prenatalnych pani sugerowala, ze raczej chlopiec wiec w piatek sie okaze :D Odebralam dzisiaj wyniki cytologii, I grupa,wszystko ok na szczescie ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wg chinskiego tez sie sprawdziło u mnie :)

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas były serduszka od końca @ prawie codziennie, urlop, dużo pracy w polu człowiek padał na pysk a jednak miał ochotę na figle i jest chłopak ;)

AJrin lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra męża powiedziala dzisiaj ze ona po ciąży nosila jakis gorset/pas uciskowy na brzuch, slyszalyscie o tym ? Czy tylko ja taka zielona jestem ? :p

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 17t 3d i chyba synek dał o sobie znać :)
    Wcześniej doszukiwalam się tego przelewania, o którym pisałyście ale dziś to było coś innego i od razu pomyślałam że czuję ruchy :)

Chyba było mu niewygodnie bo długo pracowałam przy komputerze trochę zgieta i się zbuntował :)

Mam pytanie do USG polowkowego.
    Na każdej wizycie mam USG, byłam na prenatalnych a teraz lekarz stwierdził że ryzyko jest tak małe że nie widzi sensu żebym szła.
    W zamian proponuje echo serca polodu po którym mam być równie spokojna - jednak to moja wola. Gdybym się na to nie zapisała nie miałabym typowego "polowkowego".
    Ktoś też tak miał?

• Totoro Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubrań ciążowych to jestem na tym "ciężkim etapie", kiedy w normalne kurtki juz się nie dopinam a w zimowej ciążówce wyglądam jak Buka z Muminków xD Jestem dwa razy większa niż w rzeczywistości...xD

Jeśli chodzi jeszcze o twardy brzuch to jutro będę dzwoniła do gina w tej sprawie, bo trochęmnie to stresuje. Przy okazji zdam mu relację z prób wątrobowych - na szczęście wszystko w normie, przestaję więc myśleć o strasznych cholestazach i innych badziewiach. Prenatalne z echem serca mam 25. listopada, chyba zniosę jajo do tego czasu. Tak bym chciała mieć je juz za sobą..;/

Andzia123 słyszałam o gorsecie, podobno pomaga w pozbywaniu sie ciążowego brzucha. Swego czasu był dość popularny wśród gwiazd. Co do skuteczności to jednak nie zagłębiałam się w temat:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie jeszcze mdłości ? Ja dzisiaj miałam okropne i myślałam że polecę do wc ale minęło troszkę po drzemce.
    Totoro co u Ciebie na mdłości mówił ginekolog ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdlosci przeszly tak jak w tamtej ciazy - rowno z 20tym tygodniem.

Ja w pierwszej i drugiej ciazy serduszkowalam na 3 dni przed owu i w dzien owu i z pierwszej ciąży corka z drugiej niby syn ale plec znam tylko z 12tc wiec moze sie jeszcze zmienic.

Co do tego chinskiego kalendarza to lazda strona mowi cos innego. Bo w chinach podobno liczy sie wiek inaczej - w ich kalendarzu miesiac jest liczony jak 28 dni. I ja mam rozjazdy bo na angielskich stronach pokazuje mi ze mam 28lat a w tych polskich mam 29lat. I kazda strona podaje mi inna plec :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Dziewczyny czy macie jeszcze mdłości ? Ja dzisiaj miałam okropne i myślałam że polecę do wc ale minęło troszkę po drzemce.

Mój gin lekko spanikował - powiedziałam mu, że chyba się cofnęłam do pierwszego trymestru, bo mdłości mi wróciły (a były dość konkretne, chociaż tylko do południa), a on pełna konsternacja i pyta czy swędzenie jakies występuje. Ja na to, że w sumie to od jakiegoś czasu tak (akurat mam suchą skórę na nogach, swędzi i wyskakują jak drapę takie malutkie swędzące jeszcze gorzej krostki) O.o a on "A czemu ja nic nie wiem?". No to teraz ja konsternacja i mówię, że jakoś nie pomyślałam,że to istotne O.o I właśnie dlatego zlecił mi próby wątrobowe. Nie chciał mi powiedzieć o co chodzi, bo wiedział, że będę umierała ze strachu, ale ja juz wiedziałam, że myśli o cholestazie. Jednak jak widać wszystko jest w porządku:) Zresztą dziś np. mnie juz nie mdliło:) Widocznie mogą się zdarzyć takie kaprysy organizmu jeszcze:)
    W każdym razie nauka na przyszłosć - każde pierdnięcie poza normą będę zgłaszała mojemu ginowi, bo czasem nawet do głowy nie przyjdzie, że jakiś błahy objaw może coś groźnego zwiastować, a nie wydarowałabym sobie jakbym coś zbagatelizowała.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:

Mi sie niestety jeszcze przytrafiaja, tydzien temu wymiotowalam caly weekend. Mam nadzieje, ze juz wymioty nie wroca.

O gorsecie nic nie slyszalam, ja pozwole dzialac naturze jednak :)

Halina zazdroszcze Ci tych ruchow :) ja nie robilam pierwszego usg prenatalnego, teraz ide.

Katy lubi tę wiadomość

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez mnie dopadla zgaga straszna, wypilam wywar z imbiru - nic nie pomogl, teraz probuje ciepłego mleka...

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na zgage polecam kupić większą poduszkę. Spanie pod wiekszym kątem łagodzi zgage o 70%.
    Sama nie mam z tym problemu, ale slyszalam ze pomaga.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Mi się marzy czerwona, bo tak sobie uwidziałam siebie w czerwonej sukience na święta - no, a jak kobieta ma zachciankę to wiadomo... ;) No i właśnie w h&m nic typowo czerwonego nie ma, a na allegro też mi się nic nie podoba. Także muszę szukać dalej, wigilia firmowa 1.12, także jeszcze trochę czasu mam na swoje łowy :)
    http://www.next.pl/pl/shop/sizetype-maternity/category-dresses-colour-red#1_0
    tu masz kilka, często robię tu zakupy i przesyłka trwa do tygodnia

ckaik0s36dsxflg9.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Alez mnie dopadla zgaga straszna, wypilam wywar z imbiru - nic nie pomogl, teraz probuje ciepłego mleka...
    Współczuję. Mnie ostatnio pół wieczora męczyła. Aż musiałam pójść o 22 do sklepu i kupić rennie. Mam nadzieję, że od "święta" można to wziąć.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ