Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi trudno się wypowiedzieć, bo w sumie współżycie było zarówno na 3 dni przed, jak i w dzień owulacji. Lekarz wskazuje na dziewczynkę. My z mężem nie celowaliśmy w żadną płeć nawet nie wczytywałam się wtedy w takie przewidywania, może dlatego, że była to nasza pierwsza i udana próba to nawet mi przez myśl nie przeszło szukanie takich podpowiedzi
Aliskaa lubi tę wiadomość
-
My będziemy mieć córeczkę ale powiem szczerze, że cykl, w którym zaszłam totalnie odpuscilam i nie mam pojęcia kiedy była owu bo w ogóle się nie obserwowałam
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja zaszłam w ciąże po przytulaniu w 22dc. Dodam, że cykle do tej pory miałam 30 dniowe. Byłam pewna, że to już dzień niepłodny i zaszaleliśmy. No i taka niespodzianka :p Ostatnio lekarz wskazał na dziewczynkę, mam nadzieje że na połówkowych się potwierdzi.
-
My juz po wizycie, maluszek jest zdrowy, nogi ma dlugasne i nie moze najeść sie swoich rączek
wazy 290g takze duzy chlopak, wychodzi rowno 19 tydzien ukonczony. Musze wiecej poleżeć z posladkami i nogami w górze, wiecej odpoczywac ogolnie bo bardzo nisko siedzi młody.
Sassy, acygan, yvonneSW, Tęskniąca, darika, tanith, patusia90, Aliskaa lubią tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
a u nas były serduszka od końca @ prawie codziennie, urlop, dużo pracy w polu człowiek padał na pysk a jednak miał ochotę na figle i jest chłopak
AJrin lubi tę wiadomość
-
Dziś 17t 3d i chyba synek dał o sobie znać
Wcześniej doszukiwalam się tego przelewania, o którym pisałyście ale dziś to było coś innego i od razu pomyślałam że czuję ruchy
Chyba było mu niewygodnie bo długo pracowałam przy komputerze trochę zgieta i się zbuntował
Mam pytanie do USG polowkowego.
Na każdej wizycie mam USG, byłam na prenatalnych a teraz lekarz stwierdził że ryzyko jest tak małe że nie widzi sensu żebym szła.
W zamian proponuje echo serca polodu po którym mam być równie spokojna - jednak to moja wola. Gdybym się na to nie zapisała nie miałabym typowego "polowkowego".
Ktoś też tak miał? -
Co do ubrań ciążowych to jestem na tym "ciężkim etapie", kiedy w normalne kurtki juz się nie dopinam a w zimowej ciążówce wyglądam jak Buka z Muminków xD Jestem dwa razy większa niż w rzeczywistości...xD
Jeśli chodzi jeszcze o twardy brzuch to jutro będę dzwoniła do gina w tej sprawie, bo trochęmnie to stresuje. Przy okazji zdam mu relację z prób wątrobowych - na szczęście wszystko w normie, przestaję więc myśleć o strasznych cholestazach i innych badziewiach. Prenatalne z echem serca mam 25. listopada, chyba zniosę jajo do tego czasu. Tak bym chciała mieć je juz za sobą..;/
Andzia123 słyszałam o gorsecie, podobno pomaga w pozbywaniu sie ciążowego brzucha. Swego czasu był dość popularny wśród gwiazd. Co do skuteczności to jednak nie zagłębiałam się w temat:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi mdlosci przeszly tak jak w tamtej ciazy - rowno z 20tym tygodniem.
Ja w pierwszej i drugiej ciazy serduszkowalam na 3 dni przed owu i w dzien owu i z pierwszej ciąży corka z drugiej niby syn ale plec znam tylko z 12tc wiec moze sie jeszcze zmienic.
Co do tego chinskiego kalendarza to lazda strona mowi cos innego. Bo w chinach podobno liczy sie wiek inaczej - w ich kalendarzu miesiac jest liczony jak 28 dni. I ja mam rozjazdy bo na angielskich stronach pokazuje mi ze mam 28lat a w tych polskich mam 29lat. I kazda strona podaje mi inna plec -
Paulettaa wrote:Dziewczyny czy macie jeszcze mdłości ? Ja dzisiaj miałam okropne i myślałam że polecę do wc ale minęło troszkę po drzemce.
Totoro co u Ciebie na mdłości mówił ginekolog ?
Mój gin lekko spanikował - powiedziałam mu, że chyba się cofnęłam do pierwszego trymestru, bo mdłości mi wróciły (a były dość konkretne, chociaż tylko do południa), a on pełna konsternacja i pyta czy swędzenie jakies występuje. Ja na to, że w sumie to od jakiegoś czasu tak (akurat mam suchą skórę na nogach, swędzi i wyskakują jak drapę takie malutkie swędzące jeszcze gorzej krostki)a on "A czemu ja nic nie wiem?". No to teraz ja konsternacja i mówię, że jakoś nie pomyślałam,że to istotne
I właśnie dlatego zlecił mi próby wątrobowe. Nie chciał mi powiedzieć o co chodzi, bo wiedział, że będę umierała ze strachu, ale ja juz wiedziałam, że myśli o cholestazie. Jednak jak widać wszystko jest w porządku:) Zresztą dziś np. mnie juz nie mdliło:) Widocznie mogą się zdarzyć takie kaprysy organizmu jeszcze:)
W każdym razie nauka na przyszłosć - każde pierdnięcie poza normą będę zgłaszała mojemu ginowi, bo czasem nawet do głowy nie przyjdzie, że jakiś błahy objaw może coś groźnego zwiastować, a nie wydarowałabym sobie jakbym coś zbagatelizowała.
-
Paulettaa wrote:Dziewczyny czy macie jeszcze mdłości ? Ja dzisiaj miałam okropne i myślałam że polecę do wc ale minęło troszkę po drzemce.
Totoro co u Ciebie na mdłości mówił ginekolog ?
Mi sie niestety jeszcze przytrafiaja, tydzien temu wymiotowalam caly weekend. Mam nadzieje, ze juz wymioty nie wroca.
O gorsecie nic nie slyszalam, ja pozwole dzialac naturze jednak
Halina zazdroszcze Ci tych ruchowja nie robilam pierwszego usg prenatalnego, teraz ide.
Katy lubi tę wiadomość
-
Paatka wrote:Mi się marzy czerwona, bo tak sobie uwidziałam siebie w czerwonej sukience na święta - no, a jak kobieta ma zachciankę to wiadomo...
No i właśnie w h&m nic typowo czerwonego nie ma, a na allegro też mi się nic nie podoba. Także muszę szukać dalej, wigilia firmowa 1.12, także jeszcze trochę czasu mam na swoje łowy
tu masz kilka, często robię tu zakupy i przesyłka trwa do tygodnia -
Andzia123 wrote:Alez mnie dopadla zgaga straszna, wypilam wywar z imbiru - nic nie pomogl, teraz probuje ciepłego mleka...