Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Słyszałam o pasach i gorsecie i zamierzam zainwestować bo fizjoterapia z powodu rozejścia się mięśni brzucha mnie nie interesuje.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Acygan przypadkowo dalam lubie to
Ja przedwczoraj w koncu nie wymiotowalam, wczoraj tylko mnie pociagnelo dwa razy i bardziej wykaszlalam z siebie jedzenie niz zwymiotowalam takze chyba w koncu jest poprawa
Tylko, ze ja i tak chyba jestem na wczesniejszym etapie troszke od Was
Za to w niedziele tak okropnie bolal mnie brzuch od rana, ze chodzilam prawie zgieta w pol i tylko jak lezalam to przestawalo, ale to raczej nie mialo zwiazku z ciaza...Dzisiaj w nocy obudzilam sie z takim jakby silnym bolem miesiaczkowym, ale na szczescie przeszlo -
Co do wymiotów i mdłości, to mi przeszły ok 16 tc. Zgagi póki co nie mam. W pierwszej ciąży pomagało mi zjedzenie surowej marchewki zaraz po przebudzeniu a w dzień mrożone koktajle. Po migdałach efekt był krótkotrwały. Oczywiście eliminacja produktów pobudzających wydzielanie kwasu solnego. Pamiętam że położna mówiła że niektórym pomaga odrobina soku z surowego ziemniaka lub kawałek surowego ziemniaka (sama nie próbowałam, bo dowiedziałam się w końcówce ciąży, a mega zgagę miałam tylko w 1 trym.
-
Halina90 wrote:Mam pytanie do USG polowkowego.
Na każdej wizycie mam USG, byłam na prenatalnych a teraz lekarz stwierdził że ryzyko jest tak małe że nie widzi sensu żebym szła.
W zamian proponuje echo serca polodu po którym mam być równie spokojna - jednak to moja wola. Gdybym się na to nie zapisała nie miałabym typowego "polowkowego".
Ktoś też tak miał?
Mnie prowadząca powiedziała to samo, wyniki super wiec nie trzeba połowkowego, a jak już to u niej zwykle usg. Nie nie nie. Ja wole dokładnie wszystko sprawdzić, dmuchać na zimne i idę kolejny raz do super genetyka, robi połówkowe z echem serca. Także kwestia wyboru. Ale gdzieś mi się obiło o uszy, że połówkowe jest ważniejsze nawet niż prenatalne...
Ja też nie wymiotuję od paru tygodni. Czasami mam jeszcze mdłości. Wydaje mi się, że nie ma sie czym martwić jak się zdarzają wymioty jeszcze, dziecko rośnie, zaczyna uciskać, plus do tego hormony, cos zjemy, jakies wirusy itp.
-
No i witam sie w 18 tygodniu a co za tym idzie zaczynamy 5 miesiac
Sylwia daj znac po wizyciea cisnienie mialas juz wczesniej wyzsze, czy pierwszy raz Ci sie zdarzylo?
Katy bole miesiaczkowe mam i ja, zglaszalam to ostatnio,ale wszystko bylo ok. Teraz juz rzadko sie zdarzaja, jakis czas temu bylo to dosc czesto. -
edwarda20 wrote:Mnie prowadząca powiedziała to samo, wyniki super wiec nie trzeba połowkowego, a jak już to u niej zwykle usg. Nie nie nie. Ja wole dokładnie wszystko sprawdzić, dmuchać na zimne i idę kolejny raz do super genetyka, robi połówkowe z echem serca. Także kwestia wyboru. Ale gdzieś mi się obiło o uszy, że połówkowe jest ważniejsze nawet niż prenatalne...
Ja też nie wymiotuję od paru tygodni. Czasami mam jeszcze mdłości. Wydaje mi się, że nie ma sie czym martwić jak się zdarzają wymioty jeszcze, dziecko rośnie, zaczyna uciskać, plus do tego hormony, cos zjemy, jakies wirusy itp.
mi lekarz prowadzący tez powiedział że nie ma sensu robić połówkowego usg, miałam usg 18 tc, teraz mama wizytę w 22 tc i też zrobi mi usg. zbadał dzidzię ostatnio dokładnie pomierzył, wszystko jest dobrze. w sumie nie wiem czy dobrze robię że go słucham no ale nie będę robić nic na własną rękę.
my dopiero po śniadanku -
Dzien dobry wszystkim
zgaga jak narazie przeszla tfu tfu ffu, mam nadzieje ze bedzie juz spokoj, poukladalam sobie poduszki na noc, zeby spac wysoko, ale ciezko tak strasznie, nie jestem przyzwyczajona bo zazwyczaj prawie na plasko spie i plecy teraz bola.. no ale dobrze ze juz nie piecze
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
No to mam połowe ciąży za sobą
Co do połówkowego - robie bo też czytałam, że jest najważniejsze. Sprawdzenie wszystkich narządów wewnętrznych na tym etapie ciąży jest bardzo istotne. Z resztą mój lekarz mi sam powiedział żebym się zapisała bo po to są od tego specjaliści żeby w 100% dokładnie to speawdzić. Badanie w przyszłym tygodniu, a już czuję, że stresik będzie... -
Ja połówkowe też robię. Co prawda ja dostałam skierowanie na nfz bo mam pępowine dwu naczyniową ale lekarka mówiła, że na połówkowym dużo lepiej wszystko widać bo dzidziuś większy i np. w moim przypadku może się okazać że jednak jest trzecie naczynie tylko go nie było wcześniej widać.
-
Paatka wrote:No to mam połowe ciąży za sobą
Co do połówkowego - robie bo też czytałam, że jest najważniejsze. Sprawdzenie wszystkich narządów wewnętrznych na tym etapie ciąży jest bardzo istotne. Z resztą mój lekarz mi sam powiedział żebym się zapisała bo po to są od tego specjaliści żeby w 100% dokładnie to speawdzić. Badanie w przyszłym tygodniu, a już czuję, że stresik będzie.... Co więcej chce je zrobić w 4d bo nigdy takiego badania nie miałam a bardzo mnie ciekawi
.
Co do zgagi to ja nigdy nie miałam aż do czasu jak weszłam w II trymestr. I nie mam do końca pewności czy to właśnie zgaga była - takie pieczenie w przełyku ale w sumie dość szybko samo przeszło. Czasami się pojawia ale na krotko.
Dzisiaj przyszła paczka ze Smyka i jestem zachwycona. Potem zrobię zdjęcie i wam wstawię
.
Czekam jeszcze na paczkę z h&m. I chyba w przyszłym tyg zamówię kolejna bo już mam upatrzone parę rzeczy w 5 10 15
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 10:45
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Mi lekarz prowadzący bez zająknięcia dał skierowanie zarówno na prenatalne jak i połówkowe. USG mimo to robimy na każdej wizycie. W sobotę idę do niego znów. Po raz pierwszy spróbuję zapytać o L4, bo już nie daje rady w pracy. Bardzo się obawiam odmowy
A połowkowe mam dość późno, no dopiero z początkiem grudnia. Jeszcze sobie poczekam :ptanith lubi tę wiadomość
-
darika ja też 24.11 więc będziemy wizytowały w ten sam dzień
Do mnie właśnie wysłali sms, że mam paczkę do odbioru w sklepie Smyka, bo tak też zamówiłam, także musze po zajęciach w szkole rodzenia skoczyć do galerii
Zgaga to był o dziwo mój pierwszy objaw ciąży - spać po nocy nie mogłam i nie wiedziałam wtedy jeszcze co się dzieje, chociaż myśli się zbierały, że to może toTeraz obecnie zgagi brak
darika lubi tę wiadomość
-
Sassy wrote:Mi lekarz prowadzący bez zająknięcia dał skierowanie zarówno na prenatalne jak i połówkowe. USG mimo to robimy na każdej wizycie. W sobotę idę do niego znów. Po raz pierwszy spróbuję zapytać o L4, bo już nie daje rady w pracy. Bardzo się obawiam odmowy
A połowkowe mam dość późno, no dopiero z początkiem grudnia. Jeszcze sobie poczekam :p
Ja mam dopiero 14 grudnia, wiec nie bedziesz samaa co do zwolnienia, to moja lekarz od pierwszej wizyty pytala juz czy potrzebuje. Mysle, ze nie powinnas miec problemu z tym.
Leze teraz na plecach i poczulam takie trzy pulsowania ponizej pepka bardziej z prawej strony, ciekawe czy to ruchyjuz nie moge sie doczekac, ale nie nastawiam sie
Sassy, tanith, Halina90 lubią tę wiadomość
-
Sassy wrote:Mi lekarz prowadzący bez zająknięcia dał skierowanie zarówno na prenatalne jak i połówkowe. USG mimo to robimy na każdej wizycie. W sobotę idę do niego znów. Po raz pierwszy spróbuję zapytać o L4, bo już nie daje rady w pracy. Bardzo się obawiam odmowy
A połowkowe mam dość późno, no dopiero z początkiem grudnia. Jeszcze sobie poczekam :pSassy, AJrin lubią tę wiadomość
-
Moja gin też już chciała mi dać l4 na pierwszej wizycie, w 7tc. Ja propozycji nie przyjelam i uparcie chciałam pracować jak najdłużej, a na pewno do świąt. Niestety, jak to w życiu bywa, moja wizja pracy szybko gdzieś odplynela po plamieniach w 10tc i szpitalu. Szybko spokornialam i z otwartymi ramionami przyjęłam l4. I tak się lenie już od połowy września
. A ten czas tak szybko leci...
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
acygan wrote:No i witam sie w 18 tygodniu a co za tym idzie zaczynamy 5 miesiac
Sylwia daj znac po wizyciea cisnienie mialas juz wczesniej wyzsze, czy pierwszy raz Ci sie zdarzylo?
Katy bole miesiaczkowe mam i ja, zglaszalam to ostatnio,ale wszystko bylo ok. Teraz juz rzadko sie zdarzaja, jakis czas temu bylo to dosc czesto.
Acygan masz 17t0d?Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna