X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamam ogromny brzuch serio to druga ciaza ale w pierwszej też mialam spory. Kolezanka z watku z poprzednieth ciąży jest obecnie w ciazy termin na marzec jej brzuszek jest mikro w porownanou do mojego. Ale ona i w pierwszej miala mały taki urok i taka budowa. Ja sie już tym nie przejmuje choć w pierwszej ciąży jak moja przyjaciółka rzucala teksty jeny jaki ty masz duży brzuch robilo mi sie przykro. Bo brzmialo to zawsze nie powinnas takiego mieć za szybko a nie w sensie ale słodko.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin nie dziwię Ci się że zrobiło Ci się przykro.
    każda kobieta przecież jest inna, i inaczej wygląda w ciąży. ja też mam duży już brzuch w porównaniu do innych ale nie obchodzi mnie to. przytyłam już 7 kg trudno. widać taka moja natura bo nie obżeram się nie wiadomo ile.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj chcialam kupic sukienke niestety w kazdej wygladam jak slonica :)
    Skonczylo sie na 2 bluzkach i nowej pizamke :) a chcialam wygladac jak seksowna ciezarowka

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam, ja kupiłam sukienkę na Andrzejnki w Zarze i to nieciążową...uwielbiam ją bo wyglądam jak sexy mama - ma seksowne wycięcie na dekoldzie i koktajlowy krój ;) cieszyłam się jak dziecko jak ją założyłam. Jest czarna z motywem kwiatowym, co akurat nie bardzo mi pasuje - no ale w tej sytuacji nie moge wybrzydzac ;)
    Może i Tobie spasuje ;) polecam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 20:26

nqtko7eswtot5kmm.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Ale cudny brzuszek. Ja jestem niestety z tych grubszych i mój tak ladnie nie wygląda
    Gosiaczek, ja też ta z pełniejszych ;) Nie martw się, u mnie brzuszek jest ale nie taki piłeczkowaty bo wiadomo, jestem szersza w pasie, w biodrach ;) Jak mi się uda to dodam zdjęcie ;)
    Ja dzisiaj zrobiłam plan pokoiku na programie to projektowania wnętrz. Mąż spał po nocce , a żonce się nudziło ;) Meble i łóżeczko już mamy wybrane i początkiem lutego bierzemy się za pokoik <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 22:35

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którąś z Was boli kość ogonowa? Mnie niestety bardzo często po spaniu i czasem gdy chodzę. Nie wiem jak sobie z tym poradzić :(

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ból w dole pleców i w pachwinach. Jak usiąde i próbuję wstać to mam wrażenie jakbym właśnie robiła szpagaty i mam jakby wyłamane nogi :D dopiero powoli jak staruszka muszę to rozchodzić żeby wszystko wróciło na swoje miejsce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 22:01

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Czy którąś z Was boli kość ogonowa? Mnie niestety bardzo często po spaniu i czasem gdy chodzę. Nie wiem jak sobie z tym poradzić :(
    Też mnie boli, jak trochę poleżę na plecach to jak wstaję to mnie boli, jak chodzę to nie.

ckaik0s36dsxflg9.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli jak wstaje z lozka, czasem nawet mi cos tam strzela :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) witamy się w ten listopadowy zimny poranek, u mnie za oknem śnieg z deszczem pada, w domu ciemno ponuro ale mimo to ja mam dobry humorek :)
    waga dziś pokazała + 0,5 kg w dwa tyg :) trzeba dalej się pilnować a może uda się przybrać tylko 15 kg. mam już wykorzystane 8 kg!
    jakie macie plany na dziś? ja będę robić farsz do pierogów i obiadek pulpety drobiowe :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Tak bardzo. W poprzedniej ciąży było podobnie. Przeszło zaraz po porodzie... Trochę pomaga zamotanie brzucha chustą, ale całkiem bólu nie eliminuje.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za 20min mam usg polowkowe :) nie moge sie doczekac!

Pogoda w Holandii straszna. Leje od rana. Ciemno jak nie powiem gdzie... :)

Agusia_pia lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie deszcz ze sniegiem tez..Od rana mam nerwy bo mialam sie zglosic do urzedu pracy i dowiezc umowe,a tu sie okazalo, ze mialam umowe do 15.11, a bylam sie zarejestrowac 13.11..Tylko, ze ja juz od polowy pazdziernika nie pracowalam i byłam pewna, ze mam umowe do 11.11 i nie wiem teraz jakie konsekwencje tego beda...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam powodzenia na wizycie ;) na pewno wszystko będzie ok:)

U mnie też szaro, buro, trochę biało, ale właśnie kończę kakao i życie staje się lepsze xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    U mnie deszcz ze sniegiem tez..Od rana mam nerwy bo mialam sie zglosic do urzedu pracy i dowiezc umowe,a tu sie okazalo, ze mialam umowe do 15.11, a bylam sie zarejestrowac 13.11..Tylko, ze ja juz od polowy pazdziernika nie pracowalam i byłam pewna, ze mam umowe do 11.11 i nie wiem teraz jakie konsekwencje tego beda...
    Powiedz, że ci się pomyliło, ładnie przepros, poproś o poprawienie i w zależności od tego czy wiedzą że jesteś w ciąży zgon wszystko na hormony. Zagraj taka Sierotke Marysie - to zawsze działa :-D

Casteam powodzenia na polowkowych! Koniecznie daj znać po ;-)

Katy lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to druga noc z rzedu budzilam sie co chwila bo tak plecy mnie bolaly, w kazdej możliwej pozycji sie kladlam, zeby troche ulzylo ale nic to nie dawalo.. a w ciagu dnia tak nie boli..

A na dodatek wczoraj mialam przykra rozmowe z mezem o chrzestnych.. u mnie w rodzinie zawsze przy pierwszym dziecku prosi sie rodzenstwo zeby chrzestnymi zostali, dopiero pozniej jakichs przyjaciol czy dalsza rodzine, wiec jako ze mam jednego jedynego brata bylo to dla mnie oczywiste, ze to on bedzie chrzestnym naszego Synka. I wszystko byloby spoko, gdyby nie to, ze moj brat jest gejem i maz powiedzial ze gej ojcem chrzestnym jego pierworodnego syna nie bedzie i koniec. Tyle w temacie, wg niego to nie jest normalne i pozamiatane.. tak mi przykro jest, bo z czym jak z czym ale z tym myslalam ze problemow robic nie bedzie.. nie wiem jak do niego dotrzec.. mowilam mu, ze tu chodzi przede wszystkim o to, zeby chrzestnym byl dobry czlowiek, który rozróżnia dobro od zla, ktory wspiera rodzine, a moj brat jest naprawde dobrym czlowiekiem, nikt nic nie poradzi na to, ze ma inna orientację, taki sie urodzil po prostu..

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie, jakie bylo moje zaskoczenie jak zobaczylam za oknem snieg :) u mnoe jest doslownie bialo a pada grubymi platami :)

Casteam powodzenia, bedzie dobrze :) i dzidzie w koncu zobaczysz :)

Co do urzedu pracy to tez bym udala glupia, darika dobrze mowi, to zawsze dziala :)

Wstje zaraz na sniadanko i trzeba brac sie za prace :) bede dzis sie stresować caly dzien, bo maz ma letnie opony jeszcze w samochodzie a bedzie wracal spory kawalek drogi do domu :( ma zajechac od razu na wulkanizacje, tylko pytanie czy facet bedzie mial cos na sprzedaz.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Casteam powodzenia, daj znać "po".
    Katy - Darika i acygan dobrze piszą.
    Ja mam brata , więc z założenia będzie chrzestnym, a na chrzestną pomysłów brak.

Ja połówkowe mam jutro i stresik sie buduje powoli....

Miłego dnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 09:32

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 to nie chrzcij dopoki maz nie zmieni zdania. Ja bym sie nie ugiela w tym temacie. Powiedz ze w takim bądź razie sie namyslilas i odpuszczasz chrzciny. Pytanie tylko jakie Ty masz podejscie do woary i chrztu malych dzieci i czy zalwzy Tobie na tym bardzo mocno i jestes w stanie ulegac mezowi w tej kwesti.

Ja przy pierwszym dziecku zostalam zmuszona do chrztu- moja tesciowa na kazdym możliwym obiedzie pytala o chrzciny i juz nas to doprowadzalo do bialej goraczki. I moja pierworodna ma chrzestna rozwodke i chrzestnego ktory mowi ze kosciol to czarna mafia - taka oto hipokryzja. Ale jest ochrzczona a ja mam święty spokoj :) Czekalismy az 8 miesiecy z chrztem :)
    Teraz przy drugim nie ulegniemy tak szybko :) Przede wszysykim nie mamy nawet chrzestnych. Znaczy ja mam jednego bliskiego kuzyna ateiste i o ile tesciowa zalatwi mu papiery albo pogada z jakims ksiedzem w swojej parafii i bedzie mogl byc chrzestnym to dla jej swietego spokoju moge ochrzcic. Nie mam duzego kuzynistwa i wiekszosc to ateisci a nie bede na sile szukala po znajomych kogos wierzacego tylko po to zeby dziecko ochrzcic i uszczesliwic teściowa. Ja uwazam ze najpierw na chrzestnych bierze sie rodzine z ktora utrzymuje sie kontakt. Bo znajomi dzis sa a jutro ich nie ma i duzo moich znajomych tak sie przejechalo na chrzestnych po znajomosci...

• darika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie śniegu nie ma :-( A ja tak uwielbiam śnieg...
    Co do pleców to u mnie bywa różnie. Są dni, że łapie mnie coś w podobie do rwy i wtedy każda zmiana pozycji sprawia ból (najbardziej boli jak leżę na plecach i chce się obrocic na któryś bok lub wstać) dopóki samo nie przejdzie. Ostatnio na szczęście mam spokój (tfu tfu). A czasami łapią mnie bóle pleców właśnie w nocy na wysokości ledzwi i wtedy tak jakby ciągnie i w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie i czasami mecze się, żeby zasnąć. Najczęściej pomaga wtedy jak włoże sobie gruba poduszkę między nogi i pomału, pomału przechodzi. Zaryzykowalam i zamówiłam sobie poduszkę rogala do spania. Zobaczymy czy to coś da ;-).
    Acygan nie martw się o męża - oni często lepiej sobie dają radę w trudnych warunkach niz my ;-). Chociaż powiem szczerze, że ja zawsze lubiłam jeździć autem w trudnych warunkach - taka dawka adrenaliny :-). W ogóle lubię adrenalinę :-P ale teraz jej unikam, no bo wiadomo... :-).
    Andzia123 to twój mąż nie akceptuje Twojego brata? Jeśli tak to może daj mu czas i staraj się organizować jakieś wspólne spotkania z bratem :-). Niech cię lepiej poznają i wtedy Twój mąż zobaczy, że brat jest dobrym człowiekiem i jego orientacja seksualna nie ma nic do tego. Wróć do rozmowy za jakiś czas, daj ten czas mężowi na przemyślenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 09:59

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ