X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie że tej czas sie strasznie dłuży

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Mam wrażenie że tej czas sie strasznie dłuży

Czas ogolnie w ciazy Ci sie dluzy czy dzis? :) mi to leci jak szalony, mimo tego, ze od poczatlu w domu siedze :)

Malyprosiaczek rozumiem, ze w tej przychodni zdjecia juz bedziesz miec? Pewnie ze to fajna pamiatka, ja mam z kazdej wizyty :)

Grzanewino ja tez bym zmienila lekarza,moze znajdziesz godnego zaufania. Jesli ten jeden sie trafil, ktory znal sie na rzeczy, to trafi sie i inny taki :) trzeba byc dobrej mysli, trzymam kciuki za Was. A powiedz mi jeszcze,bo tak sie zastanawiam nad tym zwiekszonym ryzykiem. Ono maleje wraz z kazdym tygodniem,czy wrecz przeciwnie?

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ten tydzień mi sie dłuży. Ja chora, dzieci chore. Jak są zdrowe to czas zasuwa ale teraz to jakaś masakra

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan - staram się o tym nie myśleć, w każdym momencie macice może zastrajkować w rozciąganiu się. Ale nie myślę o tym, teraz jeszcze jak czuję, że dzidzia kopie i macica ciągnie, czyli jest wszystko w normie :)
    Po prostu boję się dwa razy bardziej :) Ale dzidzia jest silna, więc i ja muszę być :)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ten tydzień też sie dluży, ale to przez to, że połówkowe w piątek ;) Bobas mi to umila swoimi kopniakami <3

grzanewino, Aliskaa lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też dzidziuś daje o sobie znać :) i w piątek idziemy na standardową wizytę :)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Mi ten tydzień też sie dluży, ale to przez to, że połówkowe w piątek ;) Bobas mi to umila swoimi kopniakami <3
    U mnie dokładnie to samo - tydzień się dluzy bo polowkowe w piątek ale córa pięknie kopie więc się nie stresuje ;-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi osobiście było obojętne czy będzie chłopiec czy dziewczynka, wiedziałam, że w obydwu przypadkach będę się równie mocno cieszyć, byleby tylko zdrowe było ale znam taką dość zabawną historię prawdziwą ;) było sobie małżeństwo i chcieli mieć dzieci, żona zaszła w ciążę, okazało się że to dziewczynka, ucieszeni oboje, potem druga ciąża i bach! dziewczynka, ucieszeni ale mąż stwierdził, że musi być choć jeden chłopak więc namówił żonę na trzecią ciążę, i co? dziewczynka ;D po wielu pertraktacjach podjęli decyzję o czwartej ostatniej ciąży bo mąż marudził, że koniecznie chce syna. Czwarta ciąża okazała się mnoga, trojaczki! trzy dziewczyny! ;D mąż skapitulował ;D

Agusia_pia, Ilona92, Magdzia85F, justysbp lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj też znam takie małżeństwo co próbowali i próbowali bo ojciec chciał syna.. i teraz mają 5 córek :D

Asiula27 lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah tak jak moi tesciowie.. ;p ogolnie tesciowa urodzila 8dzieci :o 2pierwsze corki zmarly zaraz po urodzeniu a potem same chlopaki :D bo tez chcieli corke i wyszlo im 6synow :D

xk81pfk.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie odwrotnie z tym czasem,leci tydzien za tygodniem jak szalony :)

Moj najstarszy brat spodziewa sie teraz czwartego syna a tez tak chcieli coreczke :) bratowa jeszcze wspomina cos o nastepnym razie, ale brat mowi ze chyba ze nie z nim :p

Kurcze ja tez chce juz te kopniaki :( co prawda to dopiero 18t2d ale jak czytam ze Wy czujecie a ja tak w tyle ze wszystkim, to mi smutno :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ruchy poczulam w 18w5d :) takze jeszcze masz czas hehe.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    AJrin, można, tylko wtedy boi się o dzidzię dwa razu bardziej, bo ryzyko powikłań jest dwa razy większe

Kinga, może w moje strony się przeprowadzasz? Ja z lubelskiego
    Nie, ja póki co poznaję Buemcy ;)

Co do zdjęć usg, to chodzę na kasę i dostaję, ale ważne są dla mnie tylko w danym momencie. Pôźniej robi się tyle zdjęć, że te usg wypadają przy nich słabo

Ps Wczoraj byłam na usg genetycznym, córeczka zostaje córką. Ogólnie wszystko wyszło ok, tylko głôwkę ma trochę za dużą (to dla mnie nowość, No córka praktycznie pod każdym względem była mniejsza), w każdym razie trzeba to obserwować. Jutro mam normalną wizytę i wcale mi się nie chce tam iść. Córce wychodzą 3 zęby na raz i padam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 01:13

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki ja dzisiaj ranny ptaszek bo jadę na badania (morfologia, tsh, ft4) a potem na małe zakupy ;-).
    Wczoraj miałam przemiła sytuację - byliśmy z mężem u lekarza (tym razem w sprawie jego zdrowia) i jak wyszliśmy poszłam do toalety, a że toaleta była zajęta to stanęła przed. Wtedy Pan, który siedział zapytał czy nie chce sobie usiąść i on mi zejdzie. Podziękowałam z uśmiechem bo przecież to tylko chwilka. Ale to było mega mile - pierwsza sytuacja w ciąży :-). W sumie to jakiejś bardzo obcisłe bluzki nie miałam. Chyba, że chciał mi ustąpić bo jestem kobietą - nie wiem :-). Co nie zmienia faktu, że gentelmeni istnieją! :-D

Tęskniąca, grzanewino, Andzia123, Aliskaa lubią tę wiadomość

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Nie, ja póki co poznaję Buemcy ;)

Co do zdjęć usg, to chodzę na kasę i dostaję, ale ważne są dla mnie tylko w danym momencie. Pôźniej robi się tyle zdjęć, że te usg wypadają przy nich słabo

Ps Wczoraj byłam na usg genetycznym, córeczka zostaje córką. Ogólnie wszystko wyszło ok, tylko głôwkę ma trochę za dużą (to dla mnie nowość, No córka praktycznie pod każdym względem była mniejsza), w każdym razie trzeba to obserwować. Jutro mam normalną wizytę i wcale mi się nie chce tam iść. Córce wychodzą 3 zęby na raz i padam.
    To dobrze, że wszystko ok! :-) a główka się nie przejmuj to na pewno nic takiego :-)

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! my już po śniadanku :) biorę się za obiadek bo dziś obiadek pracochłonny kluski ziemniaczane :) mężuś wrócił a wiem że uwielbia ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga znam ten ból u mnie Igi też ząbkuje i kiepskie noce wieczorem maruda.
    U nas to ząbkowanie trwa i trwa a mamy dopiero całe dolne jedynki i w połowie górne jedynki dopiero wyszły. Pierwszy ząbek dopiero po 10 miesiacach mieliśmy. Nastepne dwa dopiero w 13 miesiącu więc idzie to bardzo powoli.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wczoraj dowiedziałam, że mogę robić badania krwi i moczu na miejscu w pracy więc super bo nie będę musiała nigdzie jeździć jedyne co robią we wtorki i piątki. Ale to nie problem ważne , że będzie w systemie bo to placówka luxmedu.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• acygan Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :) my dzis od rana pracujemy, mam nastepne chalupnictwo. Jak dalej tak pojdzie to na wozek nazbieram hehe :)
    Brat przywiozl dzis synka najmlodszego,ma 2,5 roku, uwielbiam go, jest cudowny :) takze dzien ciekawy mam i znow szybko poleci :)

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Czesc mamusie :) my dzis od rana pracujemy, mam nastepne chalupnictwo. Jak dalej tak pojdzie to na wozek nazbieram hehe :)
    Brat przywiozl dzis synka najmlodszego,ma 2,5 roku, uwielbiam go, jest cudowny :) takze dzien ciekawy mam i znow szybko poleci :)

Acygan skąd masz chałupnictwo? Ja tyle razy szukałam i nic

‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ