Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiczek wrote:Mam wrażenie że tej czas sie strasznie dłuży
Czas ogolnie w ciazy Ci sie dluzy czy dzis?mi to leci jak szalony, mimo tego, ze od poczatlu w domu siedze
Malyprosiaczek rozumiem, ze w tej przychodni zdjecia juz bedziesz miec? Pewnie ze to fajna pamiatka, ja mam z kazdej wizyty
Grzanewino ja tez bym zmienila lekarza,moze znajdziesz godnego zaufania. Jesli ten jeden sie trafil, ktory znal sie na rzeczy, to trafi sie i inny takitrzeba byc dobrej mysli, trzymam kciuki za Was. A powiedz mi jeszcze,bo tak sie zastanawiam nad tym zwiekszonym ryzykiem. Ono maleje wraz z kazdym tygodniem,czy wrecz przeciwnie?
-
Acygan - staram się o tym nie myśleć, w każdym momencie macice może zastrajkować w rozciąganiu się. Ale nie myślę o tym, teraz jeszcze jak czuję, że dzidzia kopie i macica ciągnie, czyli jest wszystko w normie
Po prostu boję się dwa razy bardziejAle dzidzia jest silna, więc i ja muszę być
-
Paatka wrote:Mi ten tydzień też sie dluży, ale to przez to, że połówkowe w piątek
Bobas mi to umila swoimi kopniakami
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
mi osobiście było obojętne czy będzie chłopiec czy dziewczynka, wiedziałam, że w obydwu przypadkach będę się równie mocno cieszyć, byleby tylko zdrowe było ale znam taką dość zabawną historię prawdziwą
było sobie małżeństwo i chcieli mieć dzieci, żona zaszła w ciążę, okazało się że to dziewczynka, ucieszeni oboje, potem druga ciąża i bach! dziewczynka, ucieszeni ale mąż stwierdził, że musi być choć jeden chłopak więc namówił żonę na trzecią ciążę, i co? dziewczynka
po wielu pertraktacjach podjęli decyzję o czwartej ostatniej ciąży bo mąż marudził, że koniecznie chce syna. Czwarta ciąża okazała się mnoga, trojaczki! trzy dziewczyny!
mąż skapitulował
Agusia_pia, Ilona92, Magdzia85F, justysbp lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
No to u mnie odwrotnie z tym czasem,leci tydzien za tygodniem jak szalony
Moj najstarszy brat spodziewa sie teraz czwartego syna a tez tak chcieli coreczkebratowa jeszcze wspomina cos o nastepnym razie, ale brat mowi ze chyba ze nie z nim :p
Kurcze ja tez chce juz te kopniakico prawda to dopiero 18t2d ale jak czytam ze Wy czujecie a ja tak w tyle ze wszystkim, to mi smutno
-
nick nieaktualny
-
grzanewino wrote:AJrin, można, tylko wtedy boi się o dzidzię dwa razu bardziej, bo ryzyko powikłań jest dwa razy większe
Kinga, może w moje strony się przeprowadzasz? Ja z lubelskiego
Co do zdjęć usg, to chodzę na kasę i dostaję, ale ważne są dla mnie tylko w danym momencie. Pôźniej robi się tyle zdjęć, że te usg wypadają przy nich słabo
Ps Wczoraj byłam na usg genetycznym, córeczka zostaje córką. Ogólnie wszystko wyszło ok, tylko głôwkę ma trochę za dużą (to dla mnie nowość, No córka praktycznie pod każdym względem była mniejsza), w każdym razie trzeba to obserwować. Jutro mam normalną wizytę i wcale mi się nie chce tam iść. Córce wychodzą 3 zęby na raz i padam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 01:13
-
Hej Mamuśki ja dzisiaj ranny ptaszek bo jadę na badania (morfologia, tsh, ft4) a potem na małe zakupy
.
Wczoraj miałam przemiła sytuację - byliśmy z mężem u lekarza (tym razem w sprawie jego zdrowia) i jak wyszliśmy poszłam do toalety, a że toaleta była zajęta to stanęła przed. Wtedy Pan, który siedział zapytał czy nie chce sobie usiąść i on mi zejdzie. Podziękowałam z uśmiechem bo przecież to tylko chwilka. Ale to było mega mile - pierwsza sytuacja w ciąży. W sumie to jakiejś bardzo obcisłe bluzki nie miałam. Chyba, że chciał mi ustąpić bo jestem kobietą - nie wiem
. Co nie zmienia faktu, że gentelmeni istnieją!
Tęskniąca, grzanewino, Andzia123, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
Kinga. wrote:Nie, ja póki co poznaję Buemcy
Co do zdjęć usg, to chodzę na kasę i dostaję, ale ważne są dla mnie tylko w danym momencie. Pôźniej robi się tyle zdjęć, że te usg wypadają przy nich słabo
Ps Wczoraj byłam na usg genetycznym, córeczka zostaje córką. Ogólnie wszystko wyszło ok, tylko głôwkę ma trochę za dużą (to dla mnie nowość, No córka praktycznie pod każdym względem była mniejsza), w każdym razie trzeba to obserwować. Jutro mam normalną wizytę i wcale mi się nie chce tam iść. Córce wychodzą 3 zęby na raz i padam.a główka się nie przejmuj to na pewno nic takiego
-
Kinga znam ten ból u mnie Igi też ząbkuje i kiepskie noce wieczorem maruda.
U nas to ząbkowanie trwa i trwa a mamy dopiero całe dolne jedynki i w połowie górne jedynki dopiero wyszły. Pierwszy ząbek dopiero po 10 miesiacach mieliśmy. Nastepne dwa dopiero w 13 miesiącu więc idzie to bardzo powoli. -
A ja się wczoraj dowiedziałam, że mogę robić badania krwi i moczu na miejscu w pracy więc super bo nie będę musiała nigdzie jeździć jedyne co robią we wtorki i piątki. Ale to nie problem ważne , że będzie w systemie bo to placówka luxmedu.
-
acygan wrote:Czesc mamusie
my dzis od rana pracujemy, mam nastepne chalupnictwo. Jak dalej tak pojdzie to na wozek nazbieram hehe
Brat przywiozl dzis synka najmlodszego,ma 2,5 roku, uwielbiam go, jest cudownytakze dzien ciekawy mam i znow szybko poleci
Acygan skąd masz chałupnictwo? Ja tyle razy szukałam i nicStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna