X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki córeczki :)

tanith lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:37

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój potrafi o każdej porze kopać. Niby śpi 20h/dobę ale ja mam wrażenie że jednak tak nie jest bo ciągle kopie:). Bardzo mile uczucie aczkolwiek te mocne kopy bola. A ostatnio dostałam w okolice żeber... Ból potężny :D i juz umiemy się bawić- tam gdzie ja poszukam palcem-on oddaje :D dziewczynki... Pokażcie brzuszki. Bo dużo z Was pisze ze maja duży a do tej pory widzę ze to ja mam duży ;D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co to dziś na babymarkt jest w promocji cybex Agis 3 (spacerówka) z możliwością dokupienia gondolki i montażu fotelika sam. za 115€

http://m.babymarkt.de/cybex-gold-kinderwagen-agis-m-air-3-autumn-gold-burnt-red-a134575.html

a na pinkorblue quinny mood. Promocje dziś do 12 w nocy

http://m.pinkorblue.pl/quinny-wozek-spacerowy-moodd-pink-passion-bialy-stelaz-a114688.html
    Trochę wózków jest też na limango.pl

https://www.limango.pl/shop/overview?cid=27094&page=8
    I na ich outlecie

https://www.limango-outlet.pl/produkty?search=Wózek&page=2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 08:40

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pośmiałam się z rana z tych zabobonów haha :D

Agusia_pia lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! :) my właśnie po śniadaniu, ukochane naleśniki dziś zjadłam :) zupka się gotuje, i jadę na zakupy :)

co do ruchów, ja czułam jakieś puknięcia koło 17-18 tc potem cisza, od soboty mały się rozruszał. ale głównie ja ja idę spać, jak już leżę bez ruchu i jest cisza on wtedy się budzi :D :) ale ruchy są delikatne, jak kładę rękę to przestaje ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej a mnie coś przeziębienie bierze... od rana mega katar, jeszcze tego mi brakowało ;/

• Paatka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj coś gardło z rana bolało, ale wypiłam herbatke i jest lepiej... pewnie za suche powietrze, bo zapomniałam nawilżacz wczoraj włączyć w sypialni.
    A ruchy mojego wiercioszka odczuwam juz regularnie przez cały dzień i w nocy ;) Pojutrze połówkowe - niech już to minie bo ciągnie mi się ten tydzień niesamowicie...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska wypoczywaj jak najwiecej i lecz sie domowymi sposobami. Ja od kilku dni tez borykam sie z lekkim katarem, częstym siusianiem i ciaglym zimnem, ale nie wychodze na zewnatrz,duzo cieplego pije i jakos na razie jest ok, nie pogarsza sie :)

Ja Wam powiem, ze z tymi brzuszkami to wszedzie pisza, ze kobieta szczupla bedzie miala bardziej widoczny niz ta przy kosci. Sama po sobie widze, ze jest inaczej. Wstawiacie zdjecia, takie chudzinki z malutkimi brzuszkami a ja z taka pilka juz chodze :) i to pierwsza ciaza :) pozniej sprobuje wstawic zdjecie, jeszcze tego nie robilam a zepsul mi sie laptop i nie wiem czy na tel bedzie tak latwo :/

Sluchajcie poczulam przed chwila tak potezny bol w podbrzuszu, ze ruszyc sie nie moglam. Trwal jakies 5 sekund. Wystraszylam sie,od razu do lazienki czy plamien zadnych nie ma, na razie wszystko ok. Caly dzien teraz bede myslala dlaczego to tak :(

• Totoro Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanith gratuluję córeczki!:D

Acygan nie stresuj się:) Czasem coś zaboli, teraz juz chyba tak będzie bo coraz więcej miejsca potrzebne;)

tanith lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan no zgadzam się z Tobą co do tych brzuszków, ja też jestem kobietką przy kości a mam już ładnie zaokrąglony brzuszek, mimo iż mam trochę tłuszczyku brzuszek widać, a te chudzinki wrzucają fotki i brzuszek dużo mniejszy. więc na to chyba nie ma reguły ;)

justysbp lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan to lokknij na mój bebzun w pierwszej też byl spory.
    A bóle sie zdazaja ja czasem mam wrażenie że mnie ktos nożem zaatakowal ale ważne że przechodzi no stress.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 21:06

MaGo, Agusia_pia, darika, Kachna62, Andzia123, acygan, edwarda20, Totoro, Aliskaa, tanith lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• MaGo Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    http://www.superstyler.pl/dziecko/gdy-rozum-spi-budza-sie-zabobony-czesc-1-ciaza/

Dziewczyny przeczytajcie sobie :-D Ja płakałam ze śmiechu :-D
    No poprostu uśmiałam się w głos :D rewelacyjny wpis! Kurczę, teraz muszę pamiętać o tylu rzeczach, a tu pamięć już nie ta hahahaha :D

darika, Totoro lubią tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Acygan to lokknij na mój bebzun w pierwszej też byl spory.
    A bóle sie zdazaja ja czasem mam wrażenie że mnie ktos nożem zaatakowal ale ważne że przechodzi no stress.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0db3585175c.jpg
    O jacieee jaki piękny brzusio <3 faktycznie spory ;)

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tygodnia czuje ruchy. Moze nie tak regularnie ale czuc wyraznie :)

Brzuszek rosnie. Pozniej zrobie zdjecie to sie pochwale ;)

Mam problem z moim facetem. Nie akceptuje imienia ktore mi sie podoba. Zawsze marzylam o Filipie a on sie nie zgadza. Mam jeszcze dwa inne imiona ale takze mu sie nie podobaja..

Poza tym chyba mam jakis problem ze soba. Marzylam o corce i do konca wierzylam ze bedzie corka :( gdy sie dowiedzialam ze bedzie synek to poleciala mi lza, nie wiem czy ze szczescia czy z rozczarowania. Do konca tez nie wiem dlaczego tak sie czuje, byc moze dlatego ze u mnie w rodzinie same dziewczynki sa. I jak bylam mala to sie nimi opiekowalam - teraz to juz duze pannice ktore maja swoje dzieci - coreczki. Na sama mysl ze mam przebrac chlopca, umyc go - to mnie az trzesie. Mojemu chlopakowi wszystko jedno jaka plec a ja nie umiem sie pogodzic z tym. Oczywiscie ciesze sie ze wszystko jest w porzadku, ze ciaza sie rozwija prawidlowo ale na sama mysl ze to jednak nie corka robi mi sie przykro..

Boje sie ze bede zla matka :(

Nie myslcie o mnie zle. Musialam sie wygadac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:

Mam problem z moim facetem. Nie akceptuje imienia ktore mi sie podoba. Zawsze marzylam o Filipie a on sie nie zgadza. Mam jeszcze dwa inne imiona ale takze mu sie nie podobaja..

Poza tym chyba mam jakis problem ze soba. Marzylam o corce i do konca wierzylam ze bedzie corka :( gdy sie dowiedzialam ze bedzie synek to poleciala mi lza, nie wiem czy ze szczescia czy z rozczarowania. Do konca tez nie wiem dlaczego tak sie czuje, byc moze dlatego ze u mnie w rodzinie same dziewczynki sa. I jak bylam mala to sie nimi opiekowalam - teraz to juz duze pannice ktore maja swoje dzieci - coreczki. Na sama mysl ze mam przebrac chlopca, umyc go - to mnie az trzesie. Mojemu chlopakowi wszystko jedno jaka plec a ja nie umiem sie pogodzic z tym. Oczywiscie ciesze sie ze wszystko jest w porzadku, ze ciaza sie rozwija prawidlowo ale na sama mysl ze to jednak nie corka robi mi sie przykro..

Spoko ja tez plakalam tydzien jak sie dowiedzialam ze nie bede miala corki tylko syna... Chodzilam i zalilam sie znajomym jaka jestem nieszczesliwa. Ja mysle ze burza hormonow robi swoje i nie ma w tym nic zlego, nie jestes zla matka z tego powodu. Teraz z kolei juz mi obojetna plec dziecka, wazne zeby bylo zdrowe, wazne zeby donosic do terminu porodu. Na sama mysl ze moglabym nie pokochac wlasnego dziecka ktore kopie w moim brzuchu, ktore zywi sie tym co mu dostarcze, ktore na chwile obecna nie przezyloby beze mnie robi mi sie cholernie przykro. Przeciez to moj malutki synek, moje dziecko ktore rosnie mi pod sercem, dla ktorego bede najwazniejsza na swiecie! Nieraz sobie myslalam ze jak bede tak glupio myslec to strace ciaze, ze moj organizm wyczuje ze nie chce syna i wtedy pokochałam go jeszcze mocniej bo tak bardzo balam sie ze go strace. Zobaczysz jeszcze masz czas sie oswoic z ta myślą :)
    Napiszcie na kartce imiona ktore podobają sie mezowi i Tobie i cos sie pokryje :) My dopiero miesiac przed porodem zdecydowalismy się na jedno imie a tak to bylo milion typów :)

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:

Nie martw sie, tak jak ktoras z dziewczyn pisała juz, jak zobaczysz synka po porodzie nie dalabys zamienic na coreczke za nic ;)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin faktycznie spory ten brzuszek masz :) slodziutki jest :)
    Dobrze powiedziane, jakby ktos noz mi wsadzal tak bolalo.

Casteam ja tez bylabym rozczarowana, bo od poczatku czulam ze to dziewczynka, ale mysle, ze to kwestia czasu. My kobiety tak mamy,ze jak sie na cos nastawimy, to ciezko jest jak nie dostaniemy tego. Mysle ze jak zaczniesz ogladac te wszystkie ubranka, myslec o chlopcu to wszystko sie zmieni :) a tak jak dziewczyny mowia, po porodzie na nikogo innego nie zamienisz :)

• justysbp Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:

Ja całe życie byłam przekonana, że jeśli uda mi się mieć dzidziusia to będzie właśnie cudowna różowa dziewczynka. W tamtym tygodniu okazało się, że będzie synek i najważniejsze, że jest zdrowy. Sama jeszcze nie przywykłam do końca do myśli, że to naprawdę chłopczyk, ale przecież będziemy kochać nasze dzieci najmocniej na świecie :)
    I przecież następna może być dziewczynka, prawda? :)
    Nie wkręcaj sobie, że będziesz zła, będziesz najlepsza dla swojego dziecka!

eikt3e3kj1qmtans.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam. Kachna a ja myslalam ze tylko ja mam takie rozkminy ;p Tyle, ze ja juz na prenatalnych w 12 tc wiedzialam, że to chlopiec. Kocham mojego dzidziusia bardzo. Jest najwazniejszy. U mnie drugiego dziecka nie bedzie, wiec bedziemy tylko z Heniem i mezem, a potem kupimy psa - moze suczke dla odmiany? :P W koncu to sliczne imie, ktore mialam dla dziewczynki od kilku lat nie moze sie zmarnowac :)

Ajrin, duzy ale piekny brzus!

Ps. Tez nie czuje jeszcze ruchow.

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ