Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Część mamusie obecne i te przyszłe.
To moja chyba 3 ciaza. Pierwsze dwie córeczki i teraz chcieliśmy chłopca z mężem ale w podświadomości wolałam dziewcznke. No i w 18 tyg dowiedziałam się że dziewczynka będzie. Ja szczęśliwa mąż nie. No i się nie dziwię. Ale cóż najważniejsze że całe u zdrowe.
W tej ciąży ruchy czułam bardzo szybko bo wydaje m się że przed 16 tyg. Teraz są już dużo mocniejsze. Wspomnę tylko że ja bardzo wsłuchuję się w swój organizm.
Jeśli chodzi o zdjęcia maleństwa to od mojej gin ani jednego w tej ciąży. Po to by mnie pamiątkę poszłam do innego prywatne na 3 d.
Ja w mojej obecnej ciąży mam problemy z zaparciami i z wiotka macica. Dzidzia leży pod pępkiem i położna twierdzi że nisko. Często leżę i odpoczywam. Choć czasem brakuje na to czasu i wtedy brzuch bardzo napięty i czuję napięcie w. Środku jakby szyjka się też napiela.
Leki jakie biorę to falvit, biofer, luteina 50 no i teraz magnez.
Obecne córki to Agata i Marcelina. Przyszłe dziecko to Ewelina, Magdalena lub Maciej, Jakub... Podoba mi się jeszcze Julita, Edyta.
Pozdrawiam Was ciepło
Halina90, Aliskaa lubią tę wiadomość
Elwira
-
nick nieaktualnyJa niedawno wstalam. Pogoda nie zacheca do wychodzenia z lozka
Ja mam zdjecie z kazdego usg. Niektore dostaje na usbmusze wywolac jakies albo poczekac na usg w PL i wtedy wstawie w ramke
jedno wisi na lodowce ale jeszcze maluszek byl malenki.
Jutro jade odebrac kolejna darmowa paczke dla ciezarnychdo tego ide na paznokcie i moze cos kupie maluszkowi bo akurat jutro Matki Boskiej Pienieznej
))
-
A u mnie dziś słoneczko wreszcie
Właśnie się ogarniam bo muszę jechać do pracy l4 zawieźć, a do teraz w piżamie latam
Moje dziecie obudziło mnie rano bo chyba miało czkawkę
2 minuty regularnych podskoków
acygan lubi tę wiadomość
-
Paatka wrote:A u mnie dziś słoneczko wreszcie
Właśnie się ogarniam bo muszę jechać do pracy l4 zawieźć, a do teraz w piżamie latam
Moje dziecie obudziło mnie rano bo chyba miało czkawkę
2 minuty regularnych podskoków
Ale slodkosuper
Darika a co bedziesz kupowac? -
Czesc dziewczyny
Ja sie dzisiaj obudzilam przed 7 bo musialam siku, a pozniej psu sie zachcialo wiec musialam go wypuscic i sie calkiem rozbudzilam...Jak chlopak wrocil z pracy to poszłam jeszcze z nim spac, ale dlugo nie pospalam bo co chwile dzwonil do niego telefon..Wystawil wczoraj auto na sprzedaz i ludzie wydzwaniaja jak szaleni. A po za tym dzisiaj znowu wymiotowalam i nie najlepiej sie czuje,a musze jechac do mamy zrobic jej obiad itp...
-
acygan wrote:Ale slodko
super
Darika a co bedziesz kupowac?. Tym razem czarna, asymetryczna (sporo miejsca na brzuszek jest) z mega świetnym puchowym kapturo - kołnierzem
.
Jak wróciłam robiłam porządki w szafie i będę miała trochę rzeczy na sprzedanie tylko foty muszę pocykac ale teraz odpoczywam.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Czesc Dziewczyny, chcialabym do Was dolaczyl, od dawna podczytuje forum, ale dopiero teraz postsnowilam się odezwac, termin mojego porodu to 28.04., mam juz siedmioletniego synka no i teraz tez bedzie synek. Od 10 tc jestem na L4 ze wzgledu na stresujaca prace, uciażliwe bole brzucha i nadcisnienie do tego teraz doszla jeszcze tachykardia, a mialo byc tak pieknie;).
Na szczescie trafilam na dobrego I cierpliwego ginekologa, ktory wszystkiego pilnuje i chociaz chodze do niego prywatnie i mogloby np robic mi usg prenatalne w I i II trymestrze u siebie w gabinecie prywatnym bo posiada wszelkie uprawnieniaon, on daje mi skierowania na badania do szpitala w ktorym pracuje i on je tam przeprowadza twierdzac że nie poto czlowiek skladki placi zeby wszystko musial zalatwiac prywatnie. Wiecej taking lekarzy powinno byc:).
U mnie dzisiaj piekna pagoda, az kusi zeby wybrac się na spacer:)acygan, grzanewino, edwarda20, Halina90, Sassy, tanith, Andzia123, Aliskaa lubią tę wiadomość
Syn ur. 2011 r.
-
Wróciłam z pracy. Miałam być chwilę, a zasiedziałam się godzinę
I jeszcze wróciłam obładowana bo mi prezenty dali
No i mam kolejne elementy wyprawkowe - milutki zestawik do wózka i kurę do karmienia
Aż im się tam wzruszyłam jak mi dawali
Tęskniąca, darika, acygan, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Paatka wrote:Wróciłam z pracy. Miałam być chwilę, a zasiedziałam się godzinę
I jeszcze wróciłam obładowana bo mi prezenty dali
No i mam kolejne elementy wyprawkowe - milutki zestawik do wózka i kurę do karmienia
Aż im się tam wzruszyłam jak mi dawali
ale fajnie zazdroszcze
Tak pozytywnego podejścia
Paatka, Elwira.eli lubią tę wiadomość
-
Hej,
A ja dziś zrobiłam tabelke, która ma mi pomóc wybrać wózek, będę wpisywać dane wóżka, każdą wypełnioną rubryke z korzyszcią ocenie na punkt oprócz ceny i desingu - tu skala bedzie 3 stopniowa. Ten, który zyska najwiecej punktów, ten kupięTabelką wrzucam, może się komuś przyda
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2228dc7c64e3.pngSassy, Elwira.eli lubią tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Hej,
A ja dziś zrobiłam tabelke, która ma mi pomóc wybrać wózek, będę wpisywać dane wóżka, każdą wypełnioną rubryke z korzyszcią ocenie na punkt oprócz ceny i desingu - tu skala bedzie 3 stopniowa. Ten, który zyska najwiecej punktów, ten kupięTabelką wrzucam, może się komuś przyda
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2228dc7c64e3.png
Bo naprawdę to ważne aby Tobie pasował.Tęskniąca lubi tę wiadomość
-
AJrin wrote:Super
ale fajnie zazdroszcze
Tak pozytywnego podejścia
Oj tak pracodawcę mam super. Niby korpo, ale tak pozytywnie nastawieni ludzie tam są i taka miła atmosfera, że z chęcią tam zawsze jeżdżęPracownik tak jak klient zawsze traktowany priorytetowo
AJrin lubi tę wiadomość
-
Paatka wrote:Oj tak pracodawcę mam super. Niby korpo, ale tak pozytywnie nastawieni ludzie tam są i taka miła atmosfera, że z chęcią tam zawsze jeżdżę
Pracownik tak jak klient zawsze traktowany priorytetowo
-
Ja od swojej firmy dostane bukiet kwiatow i 3 paczki pampersow jak dziecko się urodzi
Paatka lubi tę wiadomość