Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę krzywą zrobić do kolejnej wizyty, która jest 8mego.. Coś czuję, że będę to odkładać do ostatniej chwili, bo ja nawet herbaty z cukrem nie wypije, a co dopiero takie coś... blee :/
    A połówkowe jutro o 13:40 - także proszę o kciuki :)

Totoro lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na krzywą. Od środy odkładam :P aż w końcu muszę isć. Nie wiedziałam, że jest smakowa :( mam zwykłą:(

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to krzywa nie robi sie miedzy 24a28tyg?

xk81pfk.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Ja tez czuje ruchy ponizej pępka. W ten poniedzialek ide na krzywa glukozowa a w następny poniedzialek mam polowkowe. Nie wiem jak przezyje ta glukoze :(
    Naprawdę nie ma się czego obawiać. Ja już po badaniu. Robiłam w przychodni w pobliżu mojej pracy. Pobrano krew, wypiłam - jak mała filiżanka bardzo słodkiej herbaty:) Pani chciała mnie zatrzymać, ale tata po mnie przyszedł i razem wróciliśmy do pracy :) Godzinka zeszła szybko na robocie, już sama poszłam na drugie pobranie, podobnie było z trzecim. Pomiędzy normalnie pracowałam. Strach ma wielkie oczy :)

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki sziewczyny:)
    Wiecie słyszałam coś ostatnio, że taka cytryna może zafałszować wynik.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatę i kawę od zawsze piję gorzką, nie przepadam za słodkościami - bez problemu dałam radę glukozie :)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to liczę, że i ja dam radę :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie jest to okropny smak. I podobno nawet spacerować nie można. Ja mam robiona teraz bo w pierwszej ciąży Miałam cukrzyce wiec lepiej sprawdzić teraz. I na szczęście tylko po 1h drugie pobranie

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, tez slyszalam ze po jej wypiciu trzeba siedziec, nigdzie nie chodzic itp bo wynik moze byc niemiarodajny. Gosia b pozwolili ci wyjsc???

tanith lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako nastolatka mialam kilka podejsc do krzywej ze wzgledu na moja wieksza wage i zawsze zwymiotowalam :) teraz zaopatrzylam sie w glukometr i kontroluje cukry wiec licze ze jak nie dam rady to nie bede musiala powtarzać :)

xk81pfk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://portal.abczdrowie.pl/krzywa-cukrowa

1 art z google o tym ze nie mozna chodzic po wypiciu glukozy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 22:06

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że nie można chodzić, tylko trzeba siedzieć w pod laboratorium cały czas :/

A co do cytryny to mój lekarz powiedział, że można O.o

tanith lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    No wlasnie, tez slyszalam ze po jej wypiciu trzeba siedziec, nigdzie nie chodzic itp bo wynik moze byc niemiarodajny. Gosia b pozwolili ci wyjsc???

Masz rację edwarda20, w czasie krzywej cukrowej nie wolno nigdzie iść! I nie ma znaczenia czy to badanie robi się przy okazji ciąży, czy jako podejrzenie "zwykłej" cukrzycy. Podczas ruchu i intensywnej pracy umysłowej glukoza jest bardzo szybko metabolizowana i to niestety, ale wpływa na wynik. Po wypiciu roztworu glukozy nie wolno także już nic pić i jeść. Jestem diagnostą laboratoryjnym, moja działka:)

edwarda20 lubi tę wiadomość

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po wypiciu glukozy zrobiło się słabo, mało nie zemdlałam, a nie robiłam testu na czczo. Dlatego teraz bardzo się boję i na pewno nie pójdę tam sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 01:31

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaB wrote:
    Naprawdę nie ma się czego obawiać. Ja już po badaniu. Robiłam w przychodni w pobliżu mojej pracy. Pobrano krew, wypiłam - jak mała filiżanka bardzo słodkiej herbaty:) Pani chciała mnie zatrzymać, ale tata po mnie przyszedł i razem wróciliśmy do pracy :) Godzinka zeszła szybko na robocie, już sama poszłam na drugie pobranie, podobnie było z trzecim. Pomiędzy normalnie pracowałam. Strach ma wielkie oczy :)
    Sam smak mnie nie przeraża bo slodkie lubię i w pierwszej ciazy tez musialam robic sobie to badanie tylko u mnie jest ten problem że ja sie po tym czuje okropnie zle, słabo mi, mam nudnosci, dusznosci, zawroty glowy i nie wiem co jeszcze... Pani w laboratorium mi tlumaczyla w tamtej ciazy ze po wypiciu glukozy mam bardzo szybki wyrzut insuliny ktory powoduje u mnie wlasnie taki stan... Poziom cukru po 2 godzinach mialam nizszy niz przed podaniem glukozy :)

• darika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane Mamuśki! :-)
    Ja wreszcie się doczekałam- na 14:00 mam polowkowe. Oczywiście się obudziłam dzisiaj wcześniej i już usunąć nie mogłam bo już myślę :-P. Ale mam nadzieję, że będzie wszystko ok :-).

Co do krzywej to moja gin jeszcze mi nie mówiła, że mam zrobić ale pewnie na tej wizycie (mam w poniedziałek) będzie mi kazała do przyszłej czyli pewnie w ciągu 3 tyg zrobić. Zupełnie nie mam pojęcia jak to smakuje i nie mam o tym żadnych wyobrażeń dlatego się nie boję. Raczej boję się tego długiego siedzenia na tych niewygodnych twardych krzesłach - są okropne. Chociaż powiem szczerze, że chyba teraz pójdę do innego laboratorium bo tam gdzie chodze to wykoncza mnie te starsze panie, które wiecznie się spiesza, nikogo nie chcą przepuszczac nawet pani z malutkim dzieckiem- niemowlakiem. Taka miałam wczoraj sytuację. Dopiero po mojej interwencji i przypomnieniu, że dzieci do lat 5 maja pierwszeństwo z łaska ich przepuscily... Ja czekalam grzecznie bo zależało mi, żeby wyjść stamtąd po 8 (a byłam na 7:30) żeby sklepy były już otwarte :-P.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten słoneczny poranek ;)
    Też dostałam skierowanie na krzywą cukrową... Podobno masakra smak... zwłaszcza, że ja zbytnio nie przepadam za słodkim...

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana miałam podobnie jak ty z tą glukozą w pierwszej ciązy ledwo co nie zwymiotowałam też kazano mi siedzieć aby nie zaburzyć wyników.
    Ważne aby krzywa była 3 punktowa czyli pobranie na czczo po godzinie i po 2 godzinach.
    I mi tez pozwolono dodać cytryne dzięki temu wypicie ok gorzej z samopoczuciem po.
    Panie jak mnie po godzinie zobaczyły biało zieloną cało pozwoliły sie napić 1/3 kubeczka wody.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smak jest straszny! Jeden lyk to jeszcze ale końcówka... Ja juz wypilam... Siedzę i czekam godzinę. Jest mi niedobrze i slabo. Oby nie zwymiotować...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.superstyler.pl/dziecko/gdy-rozum-spi-budza-sie-zabobony-czesc-2-niemowle/

Druga część na temat zabobonow - tym razem o niemowlakach :-D. Równie śmieszna jak te o ciąży :-P

AJrin lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ