X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa biedactwo. Tak jak dziewczyny pisza, nie denerwuj sie, bo to tez ma wpływ. Lez i "rob" swoje, czytaj, ogadaj filmy itp. Wspolczuje beznadziejnego lekarza, ostatnio coraz czesciej o takich slysze :/

Apropos kręgoslupa, mnie tez bardzo pobolewa. Przed ciązą tez mnie czesto bolal, od pracy siedzacej i jezdzenia autem. Raz w miesiacu przyjezdzala do mnie fizjoterapeutka i masowała przez 1,5 godziny. Potem bylam jak nowonarodzona. Poki co cwicze na pilce itp ale nic to nie daje, wiec Pani masazystka bedzie musiala mnie odwiedzic. Bo martwie sie co bedzie pozniej, jak dzidziol przytyje :O

Dziewczyny ja myje zeby szczoteczka soniczna i na szczescie nie ma krwawien. Nie wiem czy to dzieki szczoteczce czy po prostu ich nie mam...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    U mnie to samo. Mąż się zawsze pyta jaką ja pastą myję bo jego biała :D nie wiem czy na dziąsła można coś zaradzić.

Mi moja dentystka poleciła pastę Parodontax. Jest w smaku nie za bardzo, czuć jakby sodę i kolor też ma taki ciemny. Podobno super działa i jest przeznaczona do krwawiących dziąseł. Tylko, że ja nie mam takiego problemu i nie wiem czy go nie mam bo nią myję zęby od 10tc czy po prostu nie mam ;)

gg646iye46nicebi.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Oby w koncu cos pomoglo :* mi za to okropnie krwawia dziąsła...
    A używacie miękkich szczoteczek? Mi w pierwszej ciąży to pomogło, bo teraz nie mam tego problemu.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Kinga dla Aliski koniec stycznia jest błogosławieństwem, marzec to ciąża niemal donoszona.
    Wiem i tego jej życzę. By wszystko się naprawiło.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze mam miekka, ale moze sprobuje kupic inna ;) I paste raczej tez zmienie, oby to cos dalo bo czasem tak po prostu bez zadnego podraznienia (typu jedzenie czy mycie zebow) zaczynaja krwawic...

Ale sie najadlam strachu przez chwile..Poczulam okropny bol na plecach, na dole, po prawej stronie..Normalnie nie moglam zlapac oddechu ;/ Nie wiem co to bylo, ale bolalo strasznie, a jestem sama wiec wpadlam w lekka panike...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, no kurczę, mamy te same objawy :p Też tak miałam dwa razy, dokładnie w tym miejscu które opisujesz. Nie mam pojęcia co to niestety.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak mniej wiecej po 5min Ci przeszlo? Dziwne to bylo, ale cale szczescie, ze tylko chwilowe...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się, ale wydaje mi się, że to może byc rwa kulszowa. U mnie to objawia sie przeszywajaceym bólem od posladka po łopatke - intensywny ale krotki bol.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakis czas temu czulam podobny bol, ale jak mowilam ginekolog ze jak poleze to przechodzi, powiedziala ze rwa to to nie jest, bo od tak by nie przeszlo, ze to po prostu ucisk na nerw.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska nie przejmuj sie tym lekarzem, ja bym wierzyla temu co optymistycznie na sprawe patrzy,zreszta ja staram sie wypierac z glowy negatywne rzeczy, moze dlatego. Bedzie wszystko dobrze, my tu sciskamy Was mocno :)

Wrocilismy z zakupow, mamy komode i szafke nocna. No i bylam w tesco na dziale dzieciecym, dziewczyny ja wyjsc z niego nie moglam, jakie ceny i ubranka :) kupilam 5pak bodziakow za 35 zl, komplecik gdzie jest bluzeczka rozpinana, leginsy i bodziak za 30 zl i 2pak polspiochow za 20 zl. A i 5 par skarpetek za 15 zl ale te juz nie sa 100% bawelny niestety. Wszystko takie mieciutkie, pepco do piet nie dorasta f&f. Wiem juz,ze w styczniu tak poszaleje znowu :)

Tęskniąca, Aliskaa lubią tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan f&f ma super ubranka dla dzieci i nie tylko :)

ja właśnie zjadłam kolację, omlet z białym serem i musem z jagód, mmm pycha :)

acygan lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacie, juz kolacja :o ja dopiero niedawno zjadlam obiad :p

Sassy lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakosciowo ubranka z f&f są lepsze czy gorsze od tych z Lidla z biobawełny?
    Ktore ubranka są lepsze? Bo moze w koncu i ja bym coś kupiła ;-)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/454827d6d184.jpg

Takie skarpetusie w Lidlu kupiłam :) niecałe 8zł za 3 pary ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 18:26

Sassy, acygan, patusia90, Katy, grzanewino lubią tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja długo nic nie miałam, a jak zaczęłam kupować, a potem dostałam paczkę ciuszków od koleżanki, to się okazało, że mam już chyba wszystkiego w nadmiarze :D Dokupie bliżej wiosny jedynie body na krótki rękawek i jakąś cienką bluzę/ sweterek :) A tak to mam już niezliczoną ilość bodziaków na długi rękaw, leginsy, spodenki, półśpiochy, pajace, czapki, śliniaki, skarpetki, bluzy, a nawet kilka sukienek haha. Istne szaleństwo. Najlepsze jest jednak to, że wydałam grosze, bo dużą część dostałam w prezencie od mamy lub po córeczce koleżanki, a resztę kupiłam na przecenach. Serio nie zdawałam sobie sprawy, że tak łatwo skompletuje garderobę :D

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Jakosciowo ubranka z f&f są lepsze czy gorsze od tych z Lidla z biobawełny?
    Ktore ubranka są lepsze? Bo moze w koncu i ja bym coś kupiła ;-)

Jak dla mnie zdecydowanie f&f, sa bardzo mieciutkie, nie wiem jak bedzie po praniu.

grzanewino lubi tę wiadomość

• GosiaB Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam większość ubranek wielokrotnie pranych, po bratankach. Te z Pepco zdecydowanie najgorzej znoszą używanie. Bawełna najbardziej zmechocona i skurczone w praniu, ubranka z Tesco prawie jak nowe. Nie ma co jednak porównywać z droższymi markami: Ewa Klucze - super jakość, także 5 10 15 - po tych nie widać użytkowania. Wczoraj właśnie kupiłam sukieneczki, rajstopki i skarpetki w 5 10 15. W ten weekend jest 50% zniżki, ceny nadal wyższe niż np. w Pepco, ale, ze względu na jakość, się skusiłam.

• MaGo Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pisałyście o materacach do łóżeczek, macie jakieś sprawdzone? Bo nam dzisiaj pani w sklepie doradziła piankowe materace z serii Alvi. Ceny są różne, zastanawiamy się nad Alvi numero uno.

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kupilam z hevea aloes lateksowy. U teściów mamy z fiki miki piankowy.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Paatka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam upatrzony na allegro materacyk lateksowy z hevea ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ