Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga. wrote:Tak na prawdę to szczykać, boleć itp mnie zaczęło w 3 trym. Także cieszcie się z tej względnej sprawności, bo później jest jeszcze weselej
Muszę kupić liście malin i ciągle zapominam, a to już powoli zbliża się ten czas by zacząć pić.. Miałam ususzyć, ale zapomniałam
Mnie niestety ciągle coś pobolewa. Kręgosłup to praktycznie non stop. Ale dwóch lekarzy powiedziało, że już tak będę miała bo brzuszek dość duży a ja jestem szczupłaDla mnie też jest już ogromny
.
To kiedy jest ten czas jak zaczyna się pić napar z liści? Bo to na przyspieszenie porodu? Czy jest inny powód?29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ból kręgosłupa też mi dobrze znany, ale przy wzroście 160cm i wadze początkowej 46,5kg mogłam się tego spodziewać. Teraz +7kg, a tu jeszcze sporo przybędzie obciążenia dla kręgosłupa.
Boję się troche przyszłego tygodnia bo mam sporo do ugotowania i upieczenia na święta... Mąż wziął sobie wolne i licze, że jakoś to ogarniemy.
Co do przemakania materacyka, to przecież są specjalne maty ochronne na materace, żeby w razie wypadku uchronić materac przed zalaniem i koniecznością suszeniaLateksowe materace mają specjalne otwory więc powietrze jak najbardziej przepuszczają.
AJrin lubi tę wiadomość
-
Kinga. napisz coś więcej o tych liściach malin
oj i ja widzę że brzuszek mój rośnie, chociaż w ciągu ostatnich 2 tyg mam wrażenie że nic ale to pewnie tylko takie moje wrażenie
jutro zmierzę cm to będę wiedziała ile urosłam.
co u Was dziś na obiadek? u mnie pyrka się rosołek i będzie kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem i warzywami
a co do materacy co sądzicie o tych z wkładem kokosowym?
https://poscieldladzieci.pl/mamo-tato-materac-kokos-pianka-kokos-60x120.html -
Duzo bym dala zeby kregoslup mnie nie bolal. Zreszta nie tylko kregoslup, wszystko boli po trochu
a wczoraj zauwazylam jakies wglebienie w zebrach tych dolnych po prawej stronie, dalam mezowi pomacac i tez to wyczul a najgorsze jest to, ze wlasnie tam najbardziej mnie boli i ten okropny bol promieniuje do plecow. Nie wiem co to moze byc.
Myslalam, ze wyprawka dla dziecka to bedzie bulka z maslem, mam coraz wieksze dylematy dotyczace doslownie wszystkiegozaczynajac od kremmiku do pupy a konczac na wydatkach typu wozek itd
a z wyprawki dla siebie nie mam kompletnie nic, nawrt glupiej koszuli do szpitala.
-
Tęskniąca wrote:Nie znam się, ale wydaje mi się, że to może byc rwa kulszowa. U mnie to objawia sie przeszywajaceym bólem od posladka po łopatke - intensywny ale krotki bol.
Mozliwe, ze masz racje..Dzisiaj znowu to samo, ale dluzej to trwaSa jakies sposoby na zlagodzenie bolu?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa kupilam materac piankowy. Jak sie nie przyjmie to zamienie na inny.
My bylismy w PL teraz kilka dni, wlasnie wracamy i juz jestesmy w DE. Auto zawalone po sam dach a i tak nie wzielismy wszystkiego. Za to skusilam sie na promo w Biedrze na pieluchy i kupilam Pampersy i Dada. A w piatek znowu do PL.
Mały kopie mnie bo pewnie mu niewygodnie. Plecy mnie strasznie bola. A tak to czuje sie okej. Czasem bol glowy jeszcze mi dokucza. -
nick nieaktualny
-
Ja z kręgosłupem też mam problemy ale to dlatego że przed ciążą też miałam ( zniesienie lordozy szyjnej, zakręcony odcinek ledzwiowo-krzyżowy) i jeszcze sie dowiedziałam że mam jedną nogę krótszą przez to zaczyna mi sie wyginać kręgosłupStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
Acygan mamy na szczęście jeszcze troche czasu. Ja juz mialam wybrany wózek ale doszly do mnie nowe informacje i teraz bardzo się waham. Az nie mogłam spac. Reszta póki co ok. Ubranka podobają mi się te najdroższe hahaha ale wiadomo, taki maluszek potrzebuje moze jeden czy dwa zestawy wyjściowych. Takze nie stresuj się
Mnie tez coraz bardziej dokucza kręgosłup. Mąż stara sie mnie masować tak jak potrafi i na chwile pomaga. Ćwiczę na piłce i będzie przychodzić do mnie rehabilitantka bo inaczej ciężko mi bedzie funkcjonować.
Aliskaa mąż sie ogarnal?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 12:22
-
Synek miał materac pianka kokos i bylam bardzo z niego zadowolona, nie pamietam jaka to firma byla ale wiem ze byl jeden z drozszych z tego rodzaju, teraz drugi maluch go odziedziczy
nigdy nie mialam z nim problemu. Ale kupilam tez prześcieradło nieprzemakalne zeby nie bylo na nim niepotrzebnych plam.
Co do kręgosłupa to przed pierwsza ciaza mialam problem, w ciazy sie nasilil a po porodzie jeszcze bardziej, noszenie podrzucanie itp, odpusciolo jakos rok temu, no a teraz zaczyna sie od nowa. Z masazami uwazajcie bo, warto jak cos miec kogos kto sie na tym znabo w ciazy nie kazdy masaz jest wskazany. Tak samo jak maty masujace (te z kulkami co uciskaja), zle i czeste masowanie moze doprowadzic nawet do odklejania lozyska, glownke chodzi o odcinek ledzwiowy. -
Katy, Totoro u mnie ból trwa zaledwie kilkanaście do kilkudziesięciu sekund. Zazwyczaj boli jak podniosę się z kanapy. Gdy powoli się prostuję i rozchodzę to przechodzi. Osoby w moim otoczeniu zasugerowały, że to właśnie rwa kulszowa, ale nie wiem na ile te informacje są potwierdzone. Raczej nie mają fachowej wiedzy. U mnie te dolegliwości nie są bardzo natarczywe, da się funkcjonować. Wierzę, że związane jest to stricte z ciążą, bo wcześniej tak nie miałam (owszem bolały mnie plecy w odcinku lędźwiowym, ale to był inny ból). Maluszek gdzieś uciska i drażni nerwy. Jest kilka opcji- albo zostanie tak jak jest do końca, albo Dzidziuś zmieni pozycję i będzie boleć bardziej (o zgrozo) albo mniej lub przestanie, czego Wam życzę
-
Ja kupilam teraz wiekszy starszakowi i tez lateksowy on ma pelno dziurek na przelot wiec na bank oddycha no i u nas zawsze spi na podkladzie mam 4 podklady bo u nas a to przesika a to zwymiotuje non stop cos.
Poprzedni też lateksowy a u teściów piankowy najpier kupilismy piankowy ale jak później poczytalam to jednak zrobilismy podmianke do teściów dalismy piankowy a lateksowy zakupilismy nowy.
-
Co do rwy mialam w poprzedniej ciazy ból jest ciągły i nie daje spać nie ma jak sie ułożyć.
-
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny
ja jak sobie leżę na boku to jest ok, potem jak wstaję to boli i nie mogę położyć lewej nogi na podłodze. Jak rozchodzę trochę to jest w miarę ale jeden zły ruch i ból nie do zniesienia a noga po prostu mi się składa, jakby mnie ktoś prądem poraził
to samo jak się schylę - nie mogę się wyprostować, oprzeć ciężaru na nodze... Jakbym nie miała obok szafki, stołu, żeby się podeprzeć to koniec, leżę
Dla mnie takie problemy to nowość, zdarzały mi się bóle kręgosłupa, ale to w odc lędźwiowym jak spałam na wznak, przy czym jak wzmocniłam mięśnie brzucha to przeszło.
-
Kurcze, to juz sama nie wiem co to..wczoraj trwalo jakies 5min, a dzisiaj ponad 30min
Na szczescie lezenie troche pomaga
Sprawdzilam z ciekawosci ile wazylam przy porodzie i bylo to tylko 2700g i 51 cm takze malutka bylamMama mnie urodzila w 38 tygodniu, a siostre w 41 i byla wieksza o cm i ważyla wiecej o 50g
Tylko zastanowilo mnie to, ze przy wypisie obie wazylysmy mniej niz po porodzie...
-
Katy bo to normalne że dziecko w pierwszych dniach traci na wadze nawet 10 % więc stąd ta różnica w wadze. nasze maleństwa też spadną na wadze po porodzie
Katy lubi tę wiadomość