X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby ktoras z Was wpadla na pomysl zamówić cos z Bonprix to zdecydowanie nie polecam! Masakra. 2 tyg oczekiwania na paczke, obsluga klienta bezczelna, niekompetentna i klamia. Paczka przyszla mi z uszkodzonymi papierami. Nie wspominam, ze jestem z łodzi a ich siedziba i magazyny również tu sa. Za zwrot trzeba płacić. Sa 200 lat za murzynami wrrr!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z H&M paczka mi idzie już trzeci tydzień. Zero odpowiedzi, ale dostałam już maila że wysłali tylko co z tego jak zamówiłam sweter na sesję zdjęciową świąteczną a sesja w niedzielę. Wkurzyli mnie.

ckaik0s36dsxflg9.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Gdyby ktoras z Was wpadla na pomysl zamówić cos z Bonprix to zdecydowanie nie polecam! Masakra. 2 tyg oczekiwania na paczke, obsluga klienta bezczelna, niekompetentna i klamia. Paczka przyszla mi z uszkodzonymi papierami. Nie wspominam, ze jestem z łodzi a ich siedziba i magazyny również tu sa. Za zwrot trzeba płacić. Sa 200 lat za murzynami wrrr!
    O kurcze ja kilka razy zamawiałam i noc takiego sie nie trafilo chyba święta i mega zamówienia nie wyrabiają.

MaGo lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgosia82 wrote:
    Z H&M paczka mi idzie już trzeci tydzień. Zero odpowiedzi, ale dostałam już maila że wysłali tylko co z tego jak zamówiłam sweter na sesję zdjęciową świąteczną a sesja w niedzielę. Wkurzyli mnie.
    Ja na zamowienie z h&m czekalam 2.5 tyg. Po tygodniu napisalam do nich maila to odpisalo chyba po 4 dniach ze moje zamowienie jest opoznione... Jakbym tego nie wiedziala. I dali znizke chyba z 15% na kolejne zakupy ale ważna do 10.01.

• MaGo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    O kurcze ja kilka razy zamawiałam i noc takiego sie nie trafilo chyba święta i mega zamówienia nie wyrabiają.
    Ja zamówiłam w h&m chyba to był black friday i moje zamówienie wysłali dopiero po ponad 2 tygodniach!!!
    Dzwoniłam, pisałam i poganiałam, a oni na to "daliśmy ciała" dosłownie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 20:52

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Ja na zamowienie z h&m czekalam 2.5 tyg. Po tygodniu napisalam do nich maila to odpisalo chyba po 4 dniach ze moje zamowienie jest opoznione... Jakbym tego nie wiedziala. I dali znizke chyba z 15% na kolejne zakupy ale ważna do 10.01.
    Tak też dostałam tę zniżkę 15% :/

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie czy to jest normalne, że w 24 tygodniu po zjedzenou śniadania mnie zemdliło i zwymiotowałam? Macie jeszcze mdłości? :O

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo mam codziennie po sniadaniu mdlosci i wieczorem jak leze w lozku :)

• Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Słuchajcie czy to jest normalne, że w 24 tygodniu po zjedzenou śniadania mnie zemdliło i zwymiotowałam? Macie jeszcze mdłości? :O
    Tak normalne;-) Ja jestem w 21 tyg i przez cala ciaze malo wymiotowalam, ale do tej pory sie zdarza raz na 3 tyg:-P

MaGo lubi tę wiadomość

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg dziewczyny współczuje Wam wymiotów... ja to pierwsze 3,5 miesiąca miałam wielkie wymioty. Takie, ze po szklance wody wymiotowałam. Na szczęście pózniej juz nie miałam i mam nadzieje, ze nie wrócą do mnie... ja właśnie jem sobie zupę pomidorowa haha xD

Co do wózka to mu z mężem adamex chyba kupimy. Jeszcze zastanawiamy sie nad wózkiem. A meble wczoraj doszły. Biało szare zamówiliśmy i teraz bede tez szukać kosz Mojżesza :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wypiłam prawie pół litra mleka z lodówki, tak mnie naszło! :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Mi po jedzeniu już się nie zdarza, ale mycie zębów powoduje u mnie często wymioty...

Twardnieje Wam brzuch? U mnie pojawiało się to sporadycznie a od kilku dni jest to dość uciążliwe i częste. Spina się macica na chwile i puszcza. I tak wiele razy w ciągu dnia... Nie wiem czy nie zacząć stosować magnezu bądź no-spy na to. Wiem, że od któregoś tc mają prawo zdarzyć się skurcze, ale nie wiem jak często.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na twardnienie pomog magnez nie biore duzo ale widac wystarczy 2 tabletki aspargen. Mnie mdłości totalnie ominely w ciąży tej tak jak i poprzedniej.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:

W mailu napisali, ze wlasnie przez swieta sie nie wyrabiaja, a na chacie, ze ubrania sprowadzaja zza granicy i dlatego tak dlugo idzie...

Tez pracuje/pracowalam w firmie handlowej i wiadome jest, ze to jest sezon paczkowy, zakupowy itp i zawsze kilka mcy przed zatrudnialismy dodatkowych ludzi, wypozyczalismy auta itp, wiec wiesz, klienta to nie powinno zupelnie obchodzic.

H&M chociaz sie fajnie zachowalo z ta znizka, a ci z bonprixa sie jeszcze rzucaja. Totalny niesmak.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi twardnienia czesto sie zdarzaja. Ale nie sa bolesne. W pierwszej ciazy tez mialam twardnienia, ale szyjkansie nie skracala i taka chyba moja uroda ;-) jestem szczupla to i te napinania sa bardziej wyczuwalne i czeste. A na plecach to juz od dawna nie leze, bo wtedy od razu sie napina
    Mi gin zalecil magnez i pic duuzo wody :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 22:08

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Mi twardnienia czesto sie zdarzaja. Ale nie sa bolesne. W pierwszej ciazy tez mialam twardnienia, ale szyjkansie nie skracala i taka chyba moja uroda ;-) jestem szczupla to i te napinania sa bardziej wyczuwalne i czeste. A na plecach to juz od dawna nie leze, bo wtedy od razu sie napina
    Mi gin zalecil magnez i pic duuzo wody :-)
    Właśnie zazwyczaj się spina jak leżę na plecach... Może coś w tym jest. A do wody nie mogę się przemóc :(

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam ostatni dzień w pracy, od poniedziałku idę na zwolnienie, niby wiem że jeszcze tam wrócę ale jakoś mi żal :(

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam twardnienia brzucha i np. ostatnie dwa dni to mialam ciagle twardy i lekarz mi powiedzial ze w takich przypadkach brac nospe nawet do 36tc. Ale zdarza mi sie to rzadko - moze z 5 dni w ciagu calej ciazy. Bo jak mam po prostu skurcze przepowiadajace to nic z tym nie robie :)

Kinga jak ja odstawialam małą od cyca jak miala 20 miesiecy to najgorsze byly 3 pierwsze dni a potem juz zapomniala o cycku ale usypianie jej stalo sie koszmarem (przy cycu zasypiala w 5 minut, bez cyca 1.5h bo skakala po lozku). Ale teraz ma 26 miesiecy i od miesiaca zasypia z policzkiem przyklejonym do cyca "mamusiu daj tulic cycuska". Wiec jej daje bo dzieki temu zasypia w 5 minut :) Widocznie daje jej to poczucie bliskosci i bezpieczenstwa. Pamietam ze przez okres cycowania miala tylko 2 razy katar i to na tyle by bylo z jej chorob. A 2 tygodnie po odstawieniu dostala zapalenie krtani ktore przerodzilo sie w zapalenie płuc i plułam sobie w brodę że ją odstawiłam... Gdyby nie to ze przy karmieniu nie mialam owulacji a chcialam zajsc w druga ciaze to pewnie bym dalej karmila na noc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f62565924a39.png
    przypadkiem znalezione.

AJrin, Tęskniąca lubią tę wiadomość

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Mi po jedzeniu już się nie zdarza, ale mycie zębów powoduje u mnie często wymioty...

Twardnieje Wam brzuch? U mnie pojawiało się to sporadycznie a od kilku dni jest to dość uciążliwe i częste. Spina się macica na chwile i puszcza. I tak wiele razy w ciągu dnia... Nie wiem czy nie zacząć stosować magnezu bądź no-spy na to. Wiem, że od któregoś tc mają prawo zdarzyć się skurcze, ale nie wiem jak często.
    O twardnienie jest co trzy strony. Zacznij brać magnez i to w sporych ilościach.

edwarda20 lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ