X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby ktoras z Was wpadla na pomysl zamówić cos z Bonprix to zdecydowanie nie polecam! Masakra. 2 tyg oczekiwania na paczke, obsluga klienta bezczelna, niekompetentna i klamia. Paczka przyszla mi z uszkodzonymi papierami. Nie wspominam, ze jestem z łodzi a ich siedziba i magazyny również tu sa. Za zwrot trzeba płacić. Sa 200 lat za murzynami wrrr!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z H&M paczka mi idzie już trzeci tydzień. Zero odpowiedzi, ale dostałam już maila że wysłali tylko co z tego jak zamówiłam sweter na sesję zdjęciową świąteczną a sesja w niedzielę. Wkurzyli mnie.

ckaik0s36dsxflg9.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Gdyby ktoras z Was wpadla na pomysl zamówić cos z Bonprix to zdecydowanie nie polecam! Masakra. 2 tyg oczekiwania na paczke, obsluga klienta bezczelna, niekompetentna i klamia. Paczka przyszla mi z uszkodzonymi papierami. Nie wspominam, ze jestem z łodzi a ich siedziba i magazyny również tu sa. Za zwrot trzeba płacić. Sa 200 lat za murzynami wrrr!
    O kurcze ja kilka razy zamawiałam i noc takiego sie nie trafilo chyba święta i mega zamówienia nie wyrabiają.

MaGo lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgosia82 wrote:
    Z H&M paczka mi idzie już trzeci tydzień. Zero odpowiedzi, ale dostałam już maila że wysłali tylko co z tego jak zamówiłam sweter na sesję zdjęciową świąteczną a sesja w niedzielę. Wkurzyli mnie.
    Ja na zamowienie z h&m czekalam 2.5 tyg. Po tygodniu napisalam do nich maila to odpisalo chyba po 4 dniach ze moje zamowienie jest opoznione... Jakbym tego nie wiedziala. I dali znizke chyba z 15% na kolejne zakupy ale ważna do 10.01.

• MaGo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    O kurcze ja kilka razy zamawiałam i noc takiego sie nie trafilo chyba święta i mega zamówienia nie wyrabiają.
    Ja zamówiłam w h&m chyba to był black friday i moje zamówienie wysłali dopiero po ponad 2 tygodniach!!!
    Dzwoniłam, pisałam i poganiałam, a oni na to "daliśmy ciała" dosłownie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 20:52

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Ja na zamowienie z h&m czekalam 2.5 tyg. Po tygodniu napisalam do nich maila to odpisalo chyba po 4 dniach ze moje zamowienie jest opoznione... Jakbym tego nie wiedziala. I dali znizke chyba z 15% na kolejne zakupy ale ważna do 10.01.
    Tak też dostałam tę zniżkę 15% :/

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie czy to jest normalne, że w 24 tygodniu po zjedzenou śniadania mnie zemdliło i zwymiotowałam? Macie jeszcze mdłości? :O

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo mam codziennie po sniadaniu mdlosci i wieczorem jak leze w lozku :)

• Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Słuchajcie czy to jest normalne, że w 24 tygodniu po zjedzenou śniadania mnie zemdliło i zwymiotowałam? Macie jeszcze mdłości? :O
    Tak normalne;-) Ja jestem w 21 tyg i przez cala ciaze malo wymiotowalam, ale do tej pory sie zdarza raz na 3 tyg:-P

MaGo lubi tę wiadomość

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg dziewczyny współczuje Wam wymiotów... ja to pierwsze 3,5 miesiąca miałam wielkie wymioty. Takie, ze po szklance wody wymiotowałam. Na szczęście pózniej juz nie miałam i mam nadzieje, ze nie wrócą do mnie... ja właśnie jem sobie zupę pomidorowa haha xD

Co do wózka to mu z mężem adamex chyba kupimy. Jeszcze zastanawiamy sie nad wózkiem. A meble wczoraj doszły. Biało szare zamówiliśmy i teraz bede tez szukać kosz Mojżesza :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wypiłam prawie pół litra mleka z lodówki, tak mnie naszło! :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Mi po jedzeniu już się nie zdarza, ale mycie zębów powoduje u mnie często wymioty...

Twardnieje Wam brzuch? U mnie pojawiało się to sporadycznie a od kilku dni jest to dość uciążliwe i częste. Spina się macica na chwile i puszcza. I tak wiele razy w ciągu dnia... Nie wiem czy nie zacząć stosować magnezu bądź no-spy na to. Wiem, że od któregoś tc mają prawo zdarzyć się skurcze, ale nie wiem jak często.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na twardnienie pomog magnez nie biore duzo ale widac wystarczy 2 tabletki aspargen. Mnie mdłości totalnie ominely w ciąży tej tak jak i poprzedniej.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:

W mailu napisali, ze wlasnie przez swieta sie nie wyrabiaja, a na chacie, ze ubrania sprowadzaja zza granicy i dlatego tak dlugo idzie...

Tez pracuje/pracowalam w firmie handlowej i wiadome jest, ze to jest sezon paczkowy, zakupowy itp i zawsze kilka mcy przed zatrudnialismy dodatkowych ludzi, wypozyczalismy auta itp, wiec wiesz, klienta to nie powinno zupelnie obchodzic.

H&M chociaz sie fajnie zachowalo z ta znizka, a ci z bonprixa sie jeszcze rzucaja. Totalny niesmak.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi twardnienia czesto sie zdarzaja. Ale nie sa bolesne. W pierwszej ciazy tez mialam twardnienia, ale szyjkansie nie skracala i taka chyba moja uroda ;-) jestem szczupla to i te napinania sa bardziej wyczuwalne i czeste. A na plecach to juz od dawna nie leze, bo wtedy od razu sie napina
    Mi gin zalecil magnez i pic duuzo wody :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 22:08

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Mi twardnienia czesto sie zdarzaja. Ale nie sa bolesne. W pierwszej ciazy tez mialam twardnienia, ale szyjkansie nie skracala i taka chyba moja uroda ;-) jestem szczupla to i te napinania sa bardziej wyczuwalne i czeste. A na plecach to juz od dawna nie leze, bo wtedy od razu sie napina
    Mi gin zalecil magnez i pic duuzo wody :-)
    Właśnie zazwyczaj się spina jak leżę na plecach... Może coś w tym jest. A do wody nie mogę się przemóc :(

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam ostatni dzień w pracy, od poniedziałku idę na zwolnienie, niby wiem że jeszcze tam wrócę ale jakoś mi żal :(

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam twardnienia brzucha i np. ostatnie dwa dni to mialam ciagle twardy i lekarz mi powiedzial ze w takich przypadkach brac nospe nawet do 36tc. Ale zdarza mi sie to rzadko - moze z 5 dni w ciagu calej ciazy. Bo jak mam po prostu skurcze przepowiadajace to nic z tym nie robie :)

Kinga jak ja odstawialam małą od cyca jak miala 20 miesiecy to najgorsze byly 3 pierwsze dni a potem juz zapomniala o cycku ale usypianie jej stalo sie koszmarem (przy cycu zasypiala w 5 minut, bez cyca 1.5h bo skakala po lozku). Ale teraz ma 26 miesiecy i od miesiaca zasypia z policzkiem przyklejonym do cyca "mamusiu daj tulic cycuska". Wiec jej daje bo dzieki temu zasypia w 5 minut :) Widocznie daje jej to poczucie bliskosci i bezpieczenstwa. Pamietam ze przez okres cycowania miala tylko 2 razy katar i to na tyle by bylo z jej chorob. A 2 tygodnie po odstawieniu dostala zapalenie krtani ktore przerodzilo sie w zapalenie płuc i plułam sobie w brodę że ją odstawiłam... Gdyby nie to ze przy karmieniu nie mialam owulacji a chcialam zajsc w druga ciaze to pewnie bym dalej karmila na noc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f62565924a39.png
    przypadkiem znalezione.

AJrin, Tęskniąca lubią tę wiadomość

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Mi po jedzeniu już się nie zdarza, ale mycie zębów powoduje u mnie często wymioty...

Twardnieje Wam brzuch? U mnie pojawiało się to sporadycznie a od kilku dni jest to dość uciążliwe i częste. Spina się macica na chwile i puszcza. I tak wiele razy w ciągu dnia... Nie wiem czy nie zacząć stosować magnezu bądź no-spy na to. Wiem, że od któregoś tc mają prawo zdarzyć się skurcze, ale nie wiem jak często.
    O twardnienie jest co trzy strony. Zacznij brać magnez i to w sporych ilościach.

edwarda20 lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ