Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aliskaa wrote:kurcze a mnie szkoła rodzenia ominie ;/ masakra, byłam tylko na jednym spotkaniu.07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
Aliskaa Ty prawdziwą szkołę to tam przechodzisz cały czas teraz;/ Nic się nie martw, najwięcej info i tak znajdziesz tutaj:D Będziemy zdawały relacje
Dziewczyny ja trochę z innej beczki - sami wybieramy prawdopodobnie wózeczek Jedo Bartatina;) - słyszałyście o materacu do łóżeczka lniano - konopnym? Juz kiedyś o to pytałam, ale dość dawno temu. Mało opinii na raie znalazłam, a generalnie brzmi zachęcająco. Naturalny a z tego co czytałam nie trzeba się obawiać takich akcji jak z gryczano-kokosowymi, że tam pasożyty się zalęgały itp.
-
Totoro, niestety o lniano-konpotnym nic nie słyszam wiem jedynie tylko co, że gryka nie blee robaki i tym podobne. Sami wybraliśmy lateksowy.
-
AJrin wrote:Totoro, niestety o lniano-konpotnym nic nie słyszam wiem jedynie tylko co, że gryka nie blee robaki i tym podobne. Sami wybraliśmy lateksowy.
No my myślimy właśnie między lateksowym a tym lniano - konopnym, ale chyba zacznę sie skłaniać ku lateksowemu, bo troszkę za mało wiem o tym drugim...;/
-
O lateksowym wiem, że jest antyalergiczy i przewiwny bo ma takie dziurki na wylot przez całą powierzchnie więc ładnie oddycha a na tym mi zależało no i bez robali
Lniano- konopny w ogóle nie widziałam o takim cudzie.Totoro lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o wózek my już praktycznie jesteśmy zdecydowani na Bebetto Torino. Pewnie po nowym roku będziemy już ostro myśleć29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
sweetmalenka wrote:To teraz pytanie-czy któraś myśli o wózku Bebetto, adamex lub expander?
Co do materaca do łóżeczka to kupiliśmy kokos-pianka-kokos. Nie był drogi więc w razie co kupimy inny. -
Ja mam upatrzony materacyk lateksowy
Zamawiać będę razem z mebelkami po nowym roku, jak mąż pomaluje pokoik żeby już było gdzie je wstawić
A wózek niezmiennie anex cross i też zamówimy po nowym roku. Tylko po fotelik z Maxi Cosi skoczymy w przyszłym tygodniu, bo do końca grudnia mamy zniżkę -30%. -
Co do materacu chyba zamówie zwykły piankowy. Rozmawiałam z ortopedą i mówił że dziecko jest lekkie i może spać na zwykłym piankowy a w lepszy warto zainwestować na późniejszym etapieStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
Hej dziewczyny;-) na bardzo trudny teren i dla aktywnych polecam wozek Jane Crosswalk:-) ma w sobie wszystko, co wozek powinien posiadac, bardzo ladnie sie prowadzi i ma duzo ciekawych bajerow. My mielismy bardzo duzy problem w wyborem. Przeszukalismy wszystkie mozliwe fora i to jest jedyny model ktory nie ma nawet jednej negatywnej opini. My jestesmy bardzo aktywni, duzo chodzimy po lasach, plazy a nawet gory i wyboje nie sprawiaja zadnych problemow. Dostepne w sklepach Mama i Ja:-)
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny;) ja dzisiaj po wizycie i lekarz mi powiedzial , ze mam nawet za malo cukru bo po 2h po glukozie 102...kazal jesc bakalie np rodzynki,zurowina bo mala mize miec za malo cukru i moze byc tak, ze czasami ruchy moga byc slabsze.... dzisiaj usg mi nie robil....mam za tydzien..ale na szczescie krazek 3ma bardzo dobrze...bo juz od miesiaca mam zalozone bo moja szyjka miala niecale 2cm...
Dzisiaj bylosmy z mezem.w sklepie z wozkami...myslelismy nad bebette i adamexem...ale adamex niezbyt na zywo ...i bebetto jednak najlepsze..zastanawiamy sie nad murano badz vulcano
Chociaz w sklepie nam pow ze roznia sie jedynie cena a stelazem czy materacem...
Ale fajne te wozeczki byly ahhh:)))acygan lubi tę wiadomość
-
darika-a czemu torino a nie inne? tylko o wyglad chodzi?
małamii-myślałam nad vulcano, vulcano i murano rózni się też koszem na dole. Vulcano ma otwarty a murano zamknięty.
Kiedyś była mowa o długiej gondolce-dlatego myślę, też o expanderze mondo bo on ma gondole 86!
Ja po opiniach widzę, że jednak więcej pozytywnych dotyczy adamexu niż bebetto.
-
Ja myślę jeszcze o EXPANDER MONDO Greyline, więc albo ten albo Bebetto Torino lub Tito. Mebelki mamy wybrane, łóżeczko też. Kosz mojżesza zamówiony używany, ale jak nowy! Przez 4 miesiące używany przez jedno dziecko, mi też posłóży pewnie nie dłużej jak 4 miesiące więc po co przepłacać
Piękny szaro biały.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 17:27
Marcel❤
-
Rozmawiałam z kilkoma osobami, które mają ten wózek i są bardzo zadowolone. Jeśli chodzi o inne modele Bebetto to nie znam osób, które miałyby jakiś model a opinie w internecie wiadomo są różne. Poza tym Torino bardzo mi się podoba wizualnie
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Totoro wrote:No my myślimy właśnie między lateksowym a tym lniano - konopnym, ale chyba zacznę sie skłaniać ku lateksowemu, bo troszkę za mało wiem o tym drugim...;/
-
małamii89 wrote:hej dziewczyny;) ja dzisiaj po wizycie i lekarz mi powiedzial , ze mam nawet za malo cukru bo po 2h po glukozie 102...kazal jesc bakalie np rodzynki,zurowina bo mala mize miec za malo cukru i moze byc tak, ze czasami ruchy moga byc slabsze.... dzisiaj usg mi nie robil....mam za tydzien..ale na szczescie krazek 3ma bardzo dobrze...bo juz od miesiaca mam zalozone bo moja szyjka miala niecale 2cm...
Dzisiaj bylosmy z mezem.w sklepie z wozkami...myslelismy nad bebette i adamexem...ale adamex niezbyt na zywo ...i bebetto jednak najlepsze..zastanawiamy sie nad murano badz vulcano
Chociaz w sklepie nam pow ze roznia sie jedynie cena a stelazem czy materacem...
Ale fajne te wozeczki byly ahhh:))) -
malgosia82 wrote:A ja odebrałam wynik krzywej i jest taki:
na czczo 81
po 1h 120
po 2h 105
jak myślicie, dobry?malgosia82 lubi tę wiadomość