Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie od wczoraj rozmyślanie, czy kupować kosz mojżesza, czy kołyskę do naszej sypialni. Cały czas zdecydowana byłam na kosz, ale jak tak zaczęłam analizować to kołyski są o 20cm dłuższe przez co na dłużej wystarczą. Dodatkowo kosze mojżesza sprzedawane są z całym zestawem - otulacze, poduszka i kołderka, których używać nie chce ze względów bezpieczeństwa... No i wychodzi na to, że kołyska wygrywa... a bardziej podoba mi się kosz. I weź tu się kobieto w ciąży zdecyduj
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja na przewijak kładłam pieluchę tetrową zamiast podkładów czy prześcieradeł. Jak się ubrudziła to następna. Pieluch miałam 10 i szybko okazało się ze to za mało, bo na przewijak, do łóżeczka, do odbijania, a ze córka ulewała i wymiotowała bardzo mocno i często, to szły jak woda. Mimo ze używałam pieluch wielorazowych, to akurat tetra się wcale nie sprawdzała, bo zaraz była przesikana od góry do dołu w ciągu 10 min, zamiast tetry zdecydowanie bardziej sprawdzały się formowanki czy otulacze z wkładem bambusowym. Moje ulubione pieluchy to kikko/xikko muślinowe. Są droższe od tetry, ale jako jedyne wciąż wyglądają jak nowe i nie wstyd ich wyjąć u lekarza itp. Są cienkie, przewiewne (ale mimo to gęsto tkane), b.delikatne w dotyku (bez prasowania), nie poszarzały w praniu. Także teraz dokupię 1-2 paczki, no i może skuszę się na bambusowe. Tetra szybko szarzeje i jest twarda, a flanela szybko się kulkuje (jakoś nie miałam czasu i ochoty by ją regularnie golić
-
Malyprosiaczek wrote:Chyba zdecyduje sie na ten śpiworek rozpinany do 18 miesiąca. Łatwiej bedzie mi pieluchę zmieniać jak bedzie na dole rozpinany
ile kupujecie prześcieradeł i wkładów pod prześcieradło do łóżeczka, ile prześcieradeł na przewijak, pieluszek tetrowych flanelowych czy bambusowych? Jaki proszek i płyn do płukania polecacie? Jakie wkładki? Wiem ze niektóre odpowiedzi juz były, ale jest tyyyyyyyyyyyyyyyyyyle stron do przeszukania
Aliska proszę dopisz na pierwszej stronie, ze u nas jest WiktorekMarcel❤
-
Aliskaa wrote:A my zaczynamy 29tc
Aliska dziwnie tak czytać jak te tygodnie szybko u ciebie lecą. Hehe niby obie kwietniówki a taka roznica u mnie 25 tydzienTy masz termin na 1 nie? Ja na 24 ale cc pewnie bedzie ok 10
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Z tymi krzeselkami to większość wlasnie z antilopa jest mega zadowolona ale podstawa to zapinanie dziecka pasami. U mnie starszak nie zapiety wstaje ale nie zdazylo sie aby krzeselko lecialo. Na poczatku mielismy chocco polly magic prawie 600 zeta a taka masakra ze szkoda gadac! Ani tego umyc dziecko sie w nim topi ledwo siedzi raczej lezy i nie siega tacki. U mas antilop jak najbardziej sie sprawdził i sporo dziewczyn wymienialo nieporeczne wielkie krzesla wlasnie na to bo dzieckosiedzi wysoko latwy dostep ma do tacki i chetniej je. No i kosztuje grosze.
Dla mnie najwiekszy minus jest brak podnozka ale dziecko dlugo w nim nie siedzi wiec nic nie bedzie jak nogi chwile powisza.
No i znowu napisalam wywód jak laborat sorki jak coś to skipnijcie wpis -
Mnie chyba czeka wizyta w szpitalu. Obudzilam sie rano z silnym bolem brzucha z prawej strony,nie bylam w stanie usiasc na kibelku ani podniesc prawej nogi,teraz bol zszedl nizej. Boli mnie krocze, kluje w pochwie i brzuch pobolewa jak przy okresie. Nie jestem w stanie przejsc z pokoju do lazienki. Wzielam nospe, niezbyt pomogla. Maz bedzie musial pomoc mi sie wykapac, bo nawet do wanny sama nie wejde. Dobrze, ze mala kopie, bo inaczej bym chyba oszalala i dawno byla na IP. Tylko boje sie, ze wysmieja mnie ze przyjezdzam z niczym.
Elwira.eli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiczek wrote:Aliska dziwnie tak czytać jak te tygodnie szybko u ciebie lecą. Hehe niby obie kwietniówki a taka roznica u mnie 25 tydzien
Ty masz termin na 1 nie? Ja na 24 ale cc pewnie bedzie ok 10
a ten czas mi ostatnio szybko ucieka...
-
acygan wrote:Mnie chyba czeka wizyta w szpitalu. Obudzilam sie rano z silnym bolem brzucha z prawej strony,nie bylam w stanie usiasc na kibelku ani podniesc prawej nogi,teraz bol zszedl nizej. Boli mnie krocze, kluje w pochwie i brzuch pobolewa jak przy okresie. Nie jestem w stanie przejsc z pokoju do lazienki. Wzielam nospe, niezbyt pomogla. Maz bedzie musial pomoc mi sie wykapac, bo nawet do wanny sama nie wejde. Dobrze, ze mala kopie, bo inaczej bym chyba oszalala i dawno byla na IP. Tylko boje sie, ze wysmieja mnie ze przyjezdzam z niczym.Elwira
-
Malyprosiaczek wrote:Chyba zdecyduje sie na ten śpiworek rozpinany do 18 miesiąca. Łatwiej bedzie mi pieluchę zmieniać jak bedzie na dole rozpinany
ile kupujecie prześcieradeł i wkładów pod prześcieradło do łóżeczka, ile prześcieradeł na przewijak, pieluszek tetrowych flanelowych czy bambusowych? Jaki proszek i płyn do płukania polecacie? Jakie wkładki? Wiem ze niektóre odpowiedzi juz były, ale jest tyyyyyyyyyyyyyyyyyyle stron do przeszukania
pieluszek na razie mam 5 flanelowych i 5 tetrowych kolorowych. Planuje dokupić jeszcze kilka białych i może te muślinowe/bambusowe.
Co do prania to cały czas się zastanawiam pomiędzy proszkiem a mleczkiem z Loveli. Czy po proszku pomimo uprasowania ubranka nie będą sztywne... Czy do proszku kupować jeszcze płyn do płukania. I czy brać tylko do koloru, czy do białego też. A co do wkładek to mam w koszyku w gemini z Lansinoh i z Johnson&Johnson -
acygan wrote:Mnie chyba czeka wizyta w szpitalu. Obudzilam sie rano z silnym bolem brzucha z prawej strony,nie bylam w stanie usiasc na kibelku ani podniesc prawej nogi,teraz bol zszedl nizej. Boli mnie krocze, kluje w pochwie i brzuch pobolewa jak przy okresie. Nie jestem w stanie przejsc z pokoju do lazienki. Wzielam nospe, niezbyt pomogla. Maz bedzie musial pomoc mi sie wykapac, bo nawet do wanny sama nie wejde. Dobrze, ze mala kopie, bo inaczej bym chyba oszalala i dawno byla na IP. Tylko boje sie, ze wysmieja mnie ze przyjezdzam z niczym.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Hej
Acygan lepiej jedz, nie ma co sie meczyc i stresowac, a tam Ci na pewno pomoga
Jezu, jaki mialam dziwny sen dzisiaj. Śniło mi sie, ze bylam w sklepie i kupilam sobie cwiartke wisniowki i puszke pepsi. Babka przy kasie nie wiem czemu mi przelala ta wisniowke do pepsi, a ja wtedy sobie przypomnialam, ze i tak tego nie wypije bo jestem w ciazy. Wyszłam ze sklepu i wyrzucilam to xd Bez sensu troche haha
Tęskniąca, Sassy, Halina90 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a tych bambusowych ile kupujecie ? Bo ja zastanawiałam sie nad kocykiem bambusowym i zestawie 3 pieluch bambusowych z lullalove. Czytałam, ze te bambusowe sa najlepsze i chce zakupić taki komplet. Z tym prześcieradłem na przewijak moze macie racje zeby lepiej położyć tetrowa pieluchę bo jak zakupie dwa prześcieradła, a młody bedzie mial biegunkę czy cos to nie zdążę tego nawet wyprać, a zwykle pieluchy tetrowe sa tanie wiec mogę ich z 20 szt kupić. Jeśli chodzi o pranie to ja chyba zakupie i proszek i płyn zeby właśnie lepsze po praniu były te ciuszki
-
Acygan, niczym się nie przejmuj i jedź! Daj znać czy wszystko ok!
Katy hahaha dobre. Mi się ostatnio śniło, że namawiałam narzeczonego, aby mnie zabrał ze sobą na miasto, lasery, wóda, koks te sprawy haha i już się zaczełam szykować i też mi się przypomniało, że przecież nie mogę.
Wiem, że to nie wypada i w ogóle, ale kurde tak mi się tęskni, żeby chociaż z facetem w domku na spokojnie napić się drina i zapalić na balkonie, o losie!Katy lubi tę wiadomość