X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek, u mnie mdłości pojawiały się, gdy brałam witaminy na czczo. Kiedy zorientowałam się, że źle robię to jak ręką odjął. Słyszałam też o przypadkach, że ogólnie niektóre witaminy i suplementy powodują mdłości u ciężarnych nawet jeśli są przyjmowane podczas lub po posiłku.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości minęły około 15 tc. Chociaż wymioty zdarzały się aż do 18 tc. Wcale za nimi nie tęsknię :-P. Ale słyszałam, że w III trymestrze mogą wrócić...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone mamuśki - jaką witaminę D polecacie dla maluszka? Jakąś określoną firmę, czy nie ma to większego znaczenia?

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do śpiworka do spania dla malucha. Miała któraś firmy motherhood 3w1? To jest śpiworek od rozmiaru 56 do 86 cm ? On jest rozpinany całkowicie lub rozpinana jest jego cala dolna cześć ze spokojnie można zmienić pieluszkę bez ściągania całego spiworkA. Jest rownież na zatrzaski i przy zapiętej zakładce jest dla dzieci w wieku 3-9 miesięcy a przy odciętej dla 9 miesięcy do 18 miesięcy. Myślicie ze sprawdziłby sie taki śpiworek?

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Dziewczyny co do śpiworka do spania dla malucha. Miała któraś firmy motherhood 3w1? To jest śpiworek od rozmiaru 56 do 86 cm ? On jest rozpinany całkowicie lub rozpinana jest jego cala dolna cześć ze spokojnie można zmienić pieluszkę bez ściągania całego spiworkA. Jest rownież na zatrzaski i przy zapiętej zakładce jest dla dzieci w wieku 3-9 miesięcy a przy odciętej dla 9 miesięcy do 18 miesięcy. Myślicie ze sprawdziłby sie taki śpiworek?
    Mam podobny śpiworek z jako-o. U mnie by dostać się od dołu trzeba odpiąć tę zakładkę. O ile jeszcze wersja letnia jest ok, to z ociepleniem ten śpiworek jest b.ciężki i ogólnie jest raczej nieporęczny. Mam rozmiar nr 2

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Doświadczone mamuśki - jaką witaminę D polecacie dla maluszka? Jakąś określoną firmę, czy nie ma to większego znaczenia?
    Mom zdaniem to nie ma znaczenia, chyba ze dziecko jest alergikiem. Sarah najpierw dostała tabletki, później krople i miałam wrażenie ze po kroplach bolał ją brzuch (a tam chyba wit była rozpuszczają w tłuszczach odzwierzęcych. Teraz kupiłam krople rozpuszczane w oleju kokosowym.

Paatka lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja podaje bioaron D ale mysle ze nie ma to zadnego znaczenia :-)

Paatka lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez podaje bioaron D. Kupuje z reguly te krople ktore sa w promocji. Moja uwielbia zjadac te zelowe kapsulki :)

Ja tez mam spiworek rozpinany od dolu na suwak zebym nie musiala wyciagac dziecka do zmiany pieluchy :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zastrzyku z immunoglobuliny ja dostalam dwa razy pierwszy raz po poronieniu drugi po narodzinach syna. Dodam ze po poronieniu dostalam bez badania plodu a po narodzinach syna czekali na wynik krwi i ze bylismy w konflikcie dostalam. Jesli by mial jak ja grupe ujemna bym nie dostala.
    Ogolnie jak mi gin tlumaczyl to po porodzie zastrzych chroni w ponad 90% chyba nawet blisko 98 a żeby zwiększyć uniknięcia konfliktu zastrzyk podany w 28/30 tygosniu zwiększa to ponaoc prawie do 100 prpcent. Ale do tej pory w Polsce nie byl refundowane ale zalecany w wielu panstwach europy od dawna jest refundowany.
    Ja będę sprawdzać ze swoim gon bo jednak jeśli jest taka możliwość czemu nie skorzystać.

Kassie lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jadę jutro do Ikei i mam pytanko do Was, jest tam coś co jest fajne i warto kupić dla dziecka, coś co macie i jesteście zadowolone. Jadę pierwszy raz więc zupełnie nie znam jakości ich produktów.

ckaik0s36dsxflg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgosia82 wrote:
    Dziewczyny jadę jutro do Ikei i mam pytanko do Was, jest tam coś co jest fajne i warto kupić dla dziecka, coś co macie i jesteście zadowolone. Jadę pierwszy raz więc zupełnie nie znam jakości ich produktów.
    Krzesełko do karmienia :) Dla mnie produkt numer 1!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 23:46

malgosia82 lubi tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgosia82 wrote:

Mam sporo mebli z Ikei i jestem bardzo zadowolona, ale patrzylam ostatnio lozeczka dla dzieci, to w ogole mi nie podpasowaly. Miałam wrazenie, ze byly niskie jakies no i drozej wychodzilo niz na allegro. Ogolnie dla dzieci nic tam nie kupowalam, ale o krzeselku cos slyszalam, ze polecaja :)

Moja Zosia jest towarzyska,mielismy dzis gosci, dopiero pojechali, ale caly czas szalala w brzuszku, jak nigdy :) zastanawiam sie kiedy sie zmeczy bo nadal kopie :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Krzesełko do karmienia :) Dla mnie produkt numer 1!
    Może zależy od krzesełka, ale antilopa nie lubię. Mamy je u dziadków. Nie można w nim zostawić dziecka nawet na chwilę, bo już kilka razy łapałam krzesełko w locie razem z dzieckiem. Dla mnie to jego największy minus. Tackę też źle się ściąga/zakłada. Ja się poddałam i jej nie siągam, no i jak ktoś ma mało miejsca to o te rozstrzelone nogi można niezłego orła wywinąć. Jego niewątpliwą zaletą jest cena. Z tacką kosztuje coś 60 zł. Toleruję je jako krzesełko do sporadycznego użytku.

Z ikeii mamy rzeczy dla starszych dzieci, głównie zabawki (np kasę fiskalną, tunel, tablicę, drewniane samochody itp. Są solidnie zrobione. I póki co dobrze wytrzymują rzuty o podłogę ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam śpiworek że smyka. Ale w pepco też warto, bo idzie na prawdę wszystko bardzo tanio kupić dla maluszków ciuszki.

• Kassie Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawka mam problem bo niewiem czy szykowac sie na lato czy jeszcze taka przejsciowa pogode :-) wczoraj robilam przeglad ciuszkow po synku i narazie juz nic nie bede kupowac na 56-62. W sumie wiekszosc pajacykow :-) ale dla mnie pajacyki to numer 1 :-) spiworek tez niewiem czy jakis cienszy czy grubszy. I tez niewiem czy kombinezon polarowy kupowac. Jakos z synkiem bylo latwiej (wrzesniowy wiec wszystko raczej grubsze) :P

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zdecyduje sie na ten śpiworek rozpinany do 18 miesiąca. Łatwiej bedzie mi pieluchę zmieniać jak bedzie na dole rozpinany :P ile kupujecie prześcieradeł i wkładów pod prześcieradło do łóżeczka, ile prześcieradeł na przewijak, pieluszek tetrowych flanelowych czy bambusowych? Jaki proszek i płyn do płukania polecacie? Jakie wkładki? Wiem ze niektóre odpowiedzi juz były, ale jest tyyyyyyyyyyyyyyyyyyle stron do przeszukania :P

Aliska proszę dopisz na pierwszej stronie, ze u nas jest Wiktorek :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w III trymestrze!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17bd1f0ed5cb.jpg

Wybaczcie niezascielone łóżko :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 09:28

Totoro, Sassy, Aliskaa, Paatka, edwarda20, Katy, tanith lubią tę wiadomość

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Może zależy od krzesełka, ale antilopa nie lubię. Mamy je u dziadków. Nie można w nim zostawić dziecka nawet na chwilę, bo już kilka razy łapałam krzesełko w locie razem z dzieckiem. Dla mnie to jego największy minus. Tackę też źle się ściąga/zakłada. Ja się poddałam i jej nie siągam, no i jak ktoś ma mało miejsca to o te rozstrzelone nogi można niezłego orła wywinąć. Jego niewątpliwą zaletą jest cena. Z tacką kosztuje coś 60 zł. Toleruję je jako krzesełko do sporadycznego użytku.

Z ikeii mamy rzeczy dla starszych dzieci, głównie zabawki (np kasę fiskalną, tunel, tablicę, drewniane samochody itp. Są solidnie zrobione. I póki co dobrze wytrzymują rzuty o podłogę ;)
    Tak tak Kinga Antilop. Ja je wprost ubostwiam wlasnie ze wzgledu na stabilnosc bo jak kilka razy w restauracjach jadla w innych krzeselkach to mi z nich wylatywala :) Moze tez kwestia przyzwyczajenia bo u nas to jedyne krzeselko w domu :)

• darika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Chyba zdecyduje sie na ten śpiworek rozpinany do 18 miesiąca. Łatwiej bedzie mi pieluchę zmieniać jak bedzie na dole rozpinany :P ile kupujecie prześcieradeł i wkładów pod prześcieradło do łóżeczka, ile prześcieradeł na przewijak, pieluszek tetrowych flanelowych czy bambusowych? Jaki proszek i płyn do płukania polecacie? Jakie wkładki? Wiem ze niektóre odpowiedzi juz były, ale jest tyyyyyyyyyyyyyyyyyyle stron do przeszukania :P

Prześcieradel kupuje dwie sztuki do łóżeczka (tzn dostawki) i dwie do wózka - żeby było na zmianę w razie awarii :-). Na przewijak nie kupuje bo będę miała taki miękki na komode i mam w planach kłaść po prostu mate do przewijania - nie wiem co to dobry pomysł - zobaczę w praktyce :-D. Pieluszek tetrowych chciałabym kupić 10 szt tylko zależy mi na tych grubszych co nie będą przeswitywac, flanelowych nie kupuje bo mam materiał i teściowa mi uszyje (nie mam pojęcia ile tego wyjdzie) a bambusowych? Hmm, w sumie nie miałam ich na liście ale może warto dopisać? Co do proszku dziewczyny pisały o Loveli i żeby płynu nie uzywac, że sam proszek wystarczy tylko dobrze wypłukać (2 razy). A o wkładki to chodzi laktacyjne? Ja kupiłam z Lovi ale nie mam pojęcia czy są dobre czy nie :-P.

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:

Prześcieradła mam po 2. To samo z nieprzemakalnymi podkładami na materacyk - mam 2 w razie wypadku ;) Na przewijak prześcieradeł nie kupuje tylko wymienne podkłady z baby derm. Tak mi zaleciła koleżanka. Śpiworek też zamówiłam rozpinany na dole ;) Pieluchy tetrowe - 20szt. białych i 5 szt. kolorowych, do tego 5 szt. flanelowych (tu też kierowałam się radą koleżanki, której malec np. miał często odparzenia i trzeba się było zgodnie z zaleceniem położnej na pojedyncze dni przerzucać na pieluchy tetrowe zamiast pampersów). Bambusowy będę miała tylko otulacz.Mleczko do prania i płyn do płukania kupiłam z Loveli. Wkładki laktacyjme używam z baby derm i są ok. Super są podobno też z Lansinoha, ale już droższe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 10:30

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ