X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek, u mnie mdłości pojawiały się, gdy brałam witaminy na czczo. Kiedy zorientowałam się, że źle robię to jak ręką odjął. Słyszałam też o przypadkach, że ogólnie niektóre witaminy i suplementy powodują mdłości u ciężarnych nawet jeśli są przyjmowane podczas lub po posiłku.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości minęły około 15 tc. Chociaż wymioty zdarzały się aż do 18 tc. Wcale za nimi nie tęsknię :-P. Ale słyszałam, że w III trymestrze mogą wrócić...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone mamuśki - jaką witaminę D polecacie dla maluszka? Jakąś określoną firmę, czy nie ma to większego znaczenia?

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do śpiworka do spania dla malucha. Miała któraś firmy motherhood 3w1? To jest śpiworek od rozmiaru 56 do 86 cm ? On jest rozpinany całkowicie lub rozpinana jest jego cala dolna cześć ze spokojnie można zmienić pieluszkę bez ściągania całego spiworkA. Jest rownież na zatrzaski i przy zapiętej zakładce jest dla dzieci w wieku 3-9 miesięcy a przy odciętej dla 9 miesięcy do 18 miesięcy. Myślicie ze sprawdziłby sie taki śpiworek?

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Dziewczyny co do śpiworka do spania dla malucha. Miała któraś firmy motherhood 3w1? To jest śpiworek od rozmiaru 56 do 86 cm ? On jest rozpinany całkowicie lub rozpinana jest jego cala dolna cześć ze spokojnie można zmienić pieluszkę bez ściągania całego spiworkA. Jest rownież na zatrzaski i przy zapiętej zakładce jest dla dzieci w wieku 3-9 miesięcy a przy odciętej dla 9 miesięcy do 18 miesięcy. Myślicie ze sprawdziłby sie taki śpiworek?
    Mam podobny śpiworek z jako-o. U mnie by dostać się od dołu trzeba odpiąć tę zakładkę. O ile jeszcze wersja letnia jest ok, to z ociepleniem ten śpiworek jest b.ciężki i ogólnie jest raczej nieporęczny. Mam rozmiar nr 2

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Doświadczone mamuśki - jaką witaminę D polecacie dla maluszka? Jakąś określoną firmę, czy nie ma to większego znaczenia?
    Mom zdaniem to nie ma znaczenia, chyba ze dziecko jest alergikiem. Sarah najpierw dostała tabletki, później krople i miałam wrażenie ze po kroplach bolał ją brzuch (a tam chyba wit była rozpuszczają w tłuszczach odzwierzęcych. Teraz kupiłam krople rozpuszczane w oleju kokosowym.

Paatka lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja podaje bioaron D ale mysle ze nie ma to zadnego znaczenia :-)

Paatka lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez podaje bioaron D. Kupuje z reguly te krople ktore sa w promocji. Moja uwielbia zjadac te zelowe kapsulki :)

Ja tez mam spiworek rozpinany od dolu na suwak zebym nie musiala wyciagac dziecka do zmiany pieluchy :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zastrzyku z immunoglobuliny ja dostalam dwa razy pierwszy raz po poronieniu drugi po narodzinach syna. Dodam ze po poronieniu dostalam bez badania plodu a po narodzinach syna czekali na wynik krwi i ze bylismy w konflikcie dostalam. Jesli by mial jak ja grupe ujemna bym nie dostala.
    Ogolnie jak mi gin tlumaczyl to po porodzie zastrzych chroni w ponad 90% chyba nawet blisko 98 a żeby zwiększyć uniknięcia konfliktu zastrzyk podany w 28/30 tygosniu zwiększa to ponaoc prawie do 100 prpcent. Ale do tej pory w Polsce nie byl refundowane ale zalecany w wielu panstwach europy od dawna jest refundowany.
    Ja będę sprawdzać ze swoim gon bo jednak jeśli jest taka możliwość czemu nie skorzystać.

Kassie lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jadę jutro do Ikei i mam pytanko do Was, jest tam coś co jest fajne i warto kupić dla dziecka, coś co macie i jesteście zadowolone. Jadę pierwszy raz więc zupełnie nie znam jakości ich produktów.

ckaik0s36dsxflg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgosia82 wrote:
    Dziewczyny jadę jutro do Ikei i mam pytanko do Was, jest tam coś co jest fajne i warto kupić dla dziecka, coś co macie i jesteście zadowolone. Jadę pierwszy raz więc zupełnie nie znam jakości ich produktów.
    Krzesełko do karmienia :) Dla mnie produkt numer 1!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 23:46

malgosia82 lubi tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgosia82 wrote:

Mam sporo mebli z Ikei i jestem bardzo zadowolona, ale patrzylam ostatnio lozeczka dla dzieci, to w ogole mi nie podpasowaly. Miałam wrazenie, ze byly niskie jakies no i drozej wychodzilo niz na allegro. Ogolnie dla dzieci nic tam nie kupowalam, ale o krzeselku cos slyszalam, ze polecaja :)

Moja Zosia jest towarzyska,mielismy dzis gosci, dopiero pojechali, ale caly czas szalala w brzuszku, jak nigdy :) zastanawiam sie kiedy sie zmeczy bo nadal kopie :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Krzesełko do karmienia :) Dla mnie produkt numer 1!
    Może zależy od krzesełka, ale antilopa nie lubię. Mamy je u dziadków. Nie można w nim zostawić dziecka nawet na chwilę, bo już kilka razy łapałam krzesełko w locie razem z dzieckiem. Dla mnie to jego największy minus. Tackę też źle się ściąga/zakłada. Ja się poddałam i jej nie siągam, no i jak ktoś ma mało miejsca to o te rozstrzelone nogi można niezłego orła wywinąć. Jego niewątpliwą zaletą jest cena. Z tacką kosztuje coś 60 zł. Toleruję je jako krzesełko do sporadycznego użytku.

Z ikeii mamy rzeczy dla starszych dzieci, głównie zabawki (np kasę fiskalną, tunel, tablicę, drewniane samochody itp. Są solidnie zrobione. I póki co dobrze wytrzymują rzuty o podłogę ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam śpiworek że smyka. Ale w pepco też warto, bo idzie na prawdę wszystko bardzo tanio kupić dla maluszków ciuszki.

• Kassie Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawka mam problem bo niewiem czy szykowac sie na lato czy jeszcze taka przejsciowa pogode :-) wczoraj robilam przeglad ciuszkow po synku i narazie juz nic nie bede kupowac na 56-62. W sumie wiekszosc pajacykow :-) ale dla mnie pajacyki to numer 1 :-) spiworek tez niewiem czy jakis cienszy czy grubszy. I tez niewiem czy kombinezon polarowy kupowac. Jakos z synkiem bylo latwiej (wrzesniowy wiec wszystko raczej grubsze) :P

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zdecyduje sie na ten śpiworek rozpinany do 18 miesiąca. Łatwiej bedzie mi pieluchę zmieniać jak bedzie na dole rozpinany :P ile kupujecie prześcieradeł i wkładów pod prześcieradło do łóżeczka, ile prześcieradeł na przewijak, pieluszek tetrowych flanelowych czy bambusowych? Jaki proszek i płyn do płukania polecacie? Jakie wkładki? Wiem ze niektóre odpowiedzi juz były, ale jest tyyyyyyyyyyyyyyyyyyle stron do przeszukania :P

Aliska proszę dopisz na pierwszej stronie, ze u nas jest Wiktorek :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w III trymestrze!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17bd1f0ed5cb.jpg

Wybaczcie niezascielone łóżko :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 09:28

Totoro, Sassy, Aliskaa, Paatka, edwarda20, Katy, tanith lubią tę wiadomość

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Może zależy od krzesełka, ale antilopa nie lubię. Mamy je u dziadków. Nie można w nim zostawić dziecka nawet na chwilę, bo już kilka razy łapałam krzesełko w locie razem z dzieckiem. Dla mnie to jego największy minus. Tackę też źle się ściąga/zakłada. Ja się poddałam i jej nie siągam, no i jak ktoś ma mało miejsca to o te rozstrzelone nogi można niezłego orła wywinąć. Jego niewątpliwą zaletą jest cena. Z tacką kosztuje coś 60 zł. Toleruję je jako krzesełko do sporadycznego użytku.

Z ikeii mamy rzeczy dla starszych dzieci, głównie zabawki (np kasę fiskalną, tunel, tablicę, drewniane samochody itp. Są solidnie zrobione. I póki co dobrze wytrzymują rzuty o podłogę ;)
    Tak tak Kinga Antilop. Ja je wprost ubostwiam wlasnie ze wzgledu na stabilnosc bo jak kilka razy w restauracjach jadla w innych krzeselkach to mi z nich wylatywala :) Moze tez kwestia przyzwyczajenia bo u nas to jedyne krzeselko w domu :)

• darika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Chyba zdecyduje sie na ten śpiworek rozpinany do 18 miesiąca. Łatwiej bedzie mi pieluchę zmieniać jak bedzie na dole rozpinany :P ile kupujecie prześcieradeł i wkładów pod prześcieradło do łóżeczka, ile prześcieradeł na przewijak, pieluszek tetrowych flanelowych czy bambusowych? Jaki proszek i płyn do płukania polecacie? Jakie wkładki? Wiem ze niektóre odpowiedzi juz były, ale jest tyyyyyyyyyyyyyyyyyyle stron do przeszukania :P

Prześcieradel kupuje dwie sztuki do łóżeczka (tzn dostawki) i dwie do wózka - żeby było na zmianę w razie awarii :-). Na przewijak nie kupuje bo będę miała taki miękki na komode i mam w planach kłaść po prostu mate do przewijania - nie wiem co to dobry pomysł - zobaczę w praktyce :-D. Pieluszek tetrowych chciałabym kupić 10 szt tylko zależy mi na tych grubszych co nie będą przeswitywac, flanelowych nie kupuje bo mam materiał i teściowa mi uszyje (nie mam pojęcia ile tego wyjdzie) a bambusowych? Hmm, w sumie nie miałam ich na liście ale może warto dopisać? Co do proszku dziewczyny pisały o Loveli i żeby płynu nie uzywac, że sam proszek wystarczy tylko dobrze wypłukać (2 razy). A o wkładki to chodzi laktacyjne? Ja kupiłam z Lovi ale nie mam pojęcia czy są dobre czy nie :-P.

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:

Prześcieradła mam po 2. To samo z nieprzemakalnymi podkładami na materacyk - mam 2 w razie wypadku ;) Na przewijak prześcieradeł nie kupuje tylko wymienne podkłady z baby derm. Tak mi zaleciła koleżanka. Śpiworek też zamówiłam rozpinany na dole ;) Pieluchy tetrowe - 20szt. białych i 5 szt. kolorowych, do tego 5 szt. flanelowych (tu też kierowałam się radą koleżanki, której malec np. miał często odparzenia i trzeba się było zgodnie z zaleceniem położnej na pojedyncze dni przerzucać na pieluchy tetrowe zamiast pampersów). Bambusowy będę miała tylko otulacz.Mleczko do prania i płyn do płukania kupiłam z Loveli. Wkładki laktacyjme używam z baby derm i są ok. Super są podobno też z Lansinoha, ale już droższe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 10:30

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ