Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiczek, u mnie mdłości pojawiały się, gdy brałam witaminy na czczo. Kiedy zorientowałam się, że źle robię to jak ręką odjął. Słyszałam też o przypadkach, że ogólnie niektóre witaminy i suplementy powodują mdłości u ciężarnych nawet jeśli są przyjmowane podczas lub po posiłku.
-
Mi mdłości minęły około 15 tc. Chociaż wymioty zdarzały się aż do 18 tc. Wcale za nimi nie tęsknię
. Ale słyszałam, że w III trymestrze mogą wrócić...
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Dziewczyny co do śpiworka do spania dla malucha. Miała któraś firmy motherhood 3w1? To jest śpiworek od rozmiaru 56 do 86 cm ? On jest rozpinany całkowicie lub rozpinana jest jego cala dolna cześć ze spokojnie można zmienić pieluszkę bez ściągania całego spiworkA. Jest rownież na zatrzaski i przy zapiętej zakładce jest dla dzieci w wieku 3-9 miesięcy a przy odciętej dla 9 miesięcy do 18 miesięcy. Myślicie ze sprawdziłby sie taki śpiworek?
-
Malyprosiaczek wrote:Dziewczyny co do śpiworka do spania dla malucha. Miała któraś firmy motherhood 3w1? To jest śpiworek od rozmiaru 56 do 86 cm ? On jest rozpinany całkowicie lub rozpinana jest jego cala dolna cześć ze spokojnie można zmienić pieluszkę bez ściągania całego spiworkA. Jest rownież na zatrzaski i przy zapiętej zakładce jest dla dzieci w wieku 3-9 miesięcy a przy odciętej dla 9 miesięcy do 18 miesięcy. Myślicie ze sprawdziłby sie taki śpiworek?
-
Paatka wrote:Doświadczone mamuśki - jaką witaminę D polecacie dla maluszka? Jakąś określoną firmę, czy nie ma to większego znaczenia?
Paatka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do zastrzyku z immunoglobuliny ja dostalam dwa razy pierwszy raz po poronieniu drugi po narodzinach syna. Dodam ze po poronieniu dostalam bez badania plodu a po narodzinach syna czekali na wynik krwi i ze bylismy w konflikcie dostalam. Jesli by mial jak ja grupe ujemna bym nie dostala.
Ogolnie jak mi gin tlumaczyl to po porodzie zastrzych chroni w ponad 90% chyba nawet blisko 98 a żeby zwiększyć uniknięcia konfliktu zastrzyk podany w 28/30 tygosniu zwiększa to ponaoc prawie do 100 prpcent. Ale do tej pory w Polsce nie byl refundowane ale zalecany w wielu panstwach europy od dawna jest refundowany.
Ja będę sprawdzać ze swoim gon bo jednak jeśli jest taka możliwość czemu nie skorzystać.Kassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalgosia82 wrote:Dziewczyny jadę jutro do Ikei i mam pytanko do Was, jest tam coś co jest fajne i warto kupić dla dziecka, coś co macie i jesteście zadowolone. Jadę pierwszy raz więc zupełnie nie znam jakości ich produktów.
Dla mnie produkt numer 1!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 23:46
malgosia82 lubi tę wiadomość
-
malgosia82 wrote:Dziewczyny jadę jutro do Ikei i mam pytanko do Was, jest tam coś co jest fajne i warto kupić dla dziecka, coś co macie i jesteście zadowolone. Jadę pierwszy raz więc zupełnie nie znam jakości ich produktów.
Mam sporo mebli z Ikei i jestem bardzo zadowolona, ale patrzylam ostatnio lozeczka dla dzieci, to w ogole mi nie podpasowaly. Miałam wrazenie, ze byly niskie jakies no i drozej wychodzilo niz na allegro. Ogolnie dla dzieci nic tam nie kupowalam, ale o krzeselku cos slyszalam, ze polecaja
Moja Zosia jest towarzyska,mielismy dzis gosci, dopiero pojechali, ale caly czas szalala w brzuszku, jak nigdyzastanawiam sie kiedy sie zmeczy bo nadal kopie
-
Kachna62 wrote:Krzesełko do karmienia
Dla mnie produkt numer 1!
Z ikeii mamy rzeczy dla starszych dzieci, głównie zabawki (np kasę fiskalną, tunel, tablicę, drewniane samochody itp. Są solidnie zrobione. I póki co dobrze wytrzymują rzuty o podłogę
-
nick nieaktualny
-
Ja z wyprawka mam problem bo niewiem czy szykowac sie na lato czy jeszcze taka przejsciowa pogode
wczoraj robilam przeglad ciuszkow po synku i narazie juz nic nie bede kupowac na 56-62. W sumie wiekszosc pajacykow
ale dla mnie pajacyki to numer 1
spiworek tez niewiem czy jakis cienszy czy grubszy. I tez niewiem czy kombinezon polarowy kupowac. Jakos z synkiem bylo latwiej (wrzesniowy wiec wszystko raczej grubsze)
-
Chyba zdecyduje sie na ten śpiworek rozpinany do 18 miesiąca. Łatwiej bedzie mi pieluchę zmieniać jak bedzie na dole rozpinany
ile kupujecie prześcieradeł i wkładów pod prześcieradło do łóżeczka, ile prześcieradeł na przewijak, pieluszek tetrowych flanelowych czy bambusowych? Jaki proszek i płyn do płukania polecacie? Jakie wkładki? Wiem ze niektóre odpowiedzi juz były, ale jest tyyyyyyyyyyyyyyyyyyle stron do przeszukania
Aliska proszę dopisz na pierwszej stronie, ze u nas jest Wiktorek -
Witamy w III trymestrze!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17bd1f0ed5cb.jpg
Wybaczcie niezascielone łóżkoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 09:28
Totoro, Sassy, Aliskaa, Paatka, edwarda20, Katy, tanith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKinga. wrote:Może zależy od krzesełka, ale antilopa nie lubię. Mamy je u dziadków. Nie można w nim zostawić dziecka nawet na chwilę, bo już kilka razy łapałam krzesełko w locie razem z dzieckiem. Dla mnie to jego największy minus. Tackę też źle się ściąga/zakłada. Ja się poddałam i jej nie siągam, no i jak ktoś ma mało miejsca to o te rozstrzelone nogi można niezłego orła wywinąć. Jego niewątpliwą zaletą jest cena. Z tacką kosztuje coś 60 zł. Toleruję je jako krzesełko do sporadycznego użytku.
Z ikeii mamy rzeczy dla starszych dzieci, głównie zabawki (np kasę fiskalną, tunel, tablicę, drewniane samochody itp. Są solidnie zrobione. I póki co dobrze wytrzymują rzuty o podłogęMoze tez kwestia przyzwyczajenia bo u nas to jedyne krzeselko w domu
-
Malyprosiaczek wrote:Chyba zdecyduje sie na ten śpiworek rozpinany do 18 miesiąca. Łatwiej bedzie mi pieluchę zmieniać jak bedzie na dole rozpinany
ile kupujecie prześcieradeł i wkładów pod prześcieradło do łóżeczka, ile prześcieradeł na przewijak, pieluszek tetrowych flanelowych czy bambusowych? Jaki proszek i płyn do płukania polecacie? Jakie wkładki? Wiem ze niektóre odpowiedzi juz były, ale jest tyyyyyyyyyyyyyyyyyyle stron do przeszukania
Aliska proszę dopisz na pierwszej stronie, ze u nas jest Wiktorek
Prześcieradel kupuje dwie sztuki do łóżeczka (tzn dostawki) i dwie do wózka - żeby było na zmianę w razie awarii. Na przewijak nie kupuje bo będę miała taki miękki na komode i mam w planach kłaść po prostu mate do przewijania - nie wiem co to dobry pomysł - zobaczę w praktyce
. Pieluszek tetrowych chciałabym kupić 10 szt tylko zależy mi na tych grubszych co nie będą przeswitywac, flanelowych nie kupuje bo mam materiał i teściowa mi uszyje (nie mam pojęcia ile tego wyjdzie) a bambusowych? Hmm, w sumie nie miałam ich na liście ale może warto dopisać? Co do proszku dziewczyny pisały o Loveli i żeby płynu nie uzywac, że sam proszek wystarczy tylko dobrze wypłukać (2 razy). A o wkładki to chodzi laktacyjne? Ja kupiłam z Lovi ale nie mam pojęcia czy są dobre czy nie
.
-
Malyprosiaczek wrote:Chyba zdecyduje sie na ten śpiworek rozpinany do 18 miesiąca. Łatwiej bedzie mi pieluchę zmieniać jak bedzie na dole rozpinany
Aliska proszę dopisz na pierwszej stronie, ze u nas jest Wiktorek
Prześcieradła mam po 2. To samo z nieprzemakalnymi podkładami na materacyk - mam 2 w razie wypadkuNa przewijak prześcieradeł nie kupuje tylko wymienne podkłady z baby derm. Tak mi zaleciła koleżanka. Śpiworek też zamówiłam rozpinany na dole
Pieluchy tetrowe - 20szt. białych i 5 szt. kolorowych, do tego 5 szt. flanelowych (tu też kierowałam się radą koleżanki, której malec np. miał często odparzenia i trzeba się było zgodnie z zaleceniem położnej na pojedyncze dni przerzucać na pieluchy tetrowe zamiast pampersów). Bambusowy będę miała tylko otulacz.Mleczko do prania i płyn do płukania kupiłam z Loveli. Wkładki laktacyjme używam z baby derm i są ok. Super są podobno też z Lansinoha, ale już droższe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 10:30