Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie ja mialam w pierwszej ciazy podobnie i nie byla to.cukrzyca bo cukrzyca jest jesli masz wykroczenie poza norme. Spokojnie poczekaj do wizyty u gina.

Sassy lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dziewczyny co kupujecie do łóżeczka do przykrycia dzidzi? Śpiworek, otulacz, kocyk czy rożek?? Jeśli już coś macie, dodajcie proszę zdjęcia :)
    My mamy taki śpiworek (żółty) i otulacz na ciężkie chwile
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8acce16b6f2c.jpg t

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 22:11

Sassy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rożek, śpiworek i kocyki.

Tak w ogóle to śpiworek kupiłam dzisiaj z F&F za 35 zł wyobraźcie sobie :) Oczywiście 100 % bawełna no i taki do pół roku, ale za takie pieniądze to na pół roku mi nie szkoda. Jest nie za gruby, akurat wiosna/lato, więc idealnie. Poza tym znowu upolowałam kilka ubranek za śmieszne pieniądze, więc jestem szczęśliwa :) Tylko dla siebie jedynie co kupiłam to leginsy, ale tak średnio jestem do nich przekonana, ale nie miałam dziś już czasu jechać do h&m, więc wzięłam w sklepie dziecięcym.
    Zerknęliśmy na wózki i dla męża nadal wizualnie wygrywa Adamex, mi też się podobają, ale trochę się zniechęciłam opiniami :/

No i zrobiłam dziś w końcu zamówienie na gemini, więc kolejne rzeczy można odhaczyć z listy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f48c51318ef.jpg

Wczoraj uszylam dla młodego i procz tego mam jeszcze dwa spiworki po corce (co prawda rozowe ale nikt nie bedzie widzial)

Ja z rzeczami do szpitala u porodu jestem w czarnej d.... Znaczy chyba wszystko mam gdzies pochowane po szafach :)

nick nieaktualny, Kinga., acygan, Halina90, Katy, Totoro, Paatka, Aga78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zamierzacie ubrać dzieci na wyjście ze szpitala?

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Pajac(+ewentualnie body), czapka, śpiworek do fotelika.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Pajac(+ewentualnie body), czapka, śpiworek do fotelika.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Wszystko będzie zależało od pogody :-). Wtedy powiem mężówi co ma przywieźć na wyjście ;-).

Jeej, jakie cudowne kopniaki dostaje od rana. I to rozpychanie i wiercenie nozkami - wspaniałe uczucie ❤

acygan, Andzia123, tanith, Aga78 lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:

Zależy od pogody ale napewno body+spodnie+ bluzeczka+ skarpetki+ czapka (przygotuje dwie jedna cieplejsza druga cienka bawełniana) no i teraz jak bedzie chłodno do kombinezon misiowaty a jak będzie ciepło to bluza

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja troche z innej beczki. Widzieliście gdzieś ubranka unisex? Ogólnie szukam ubranek w szarosciach lub białych. O ile body i pajace jeszcze znajde o tyle ze spodniami, bluzkami czy kompletnymi dresami mega kłopot

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    A ja troche z innej beczki. Widzieliście gdzieś ubranka unisex? Ogólnie szukam ubranek w szarosciach lub białych. O ile body i pajace jeszcze znajde o tyle ze spodniami, bluzkami czy kompletnymi dresami mega kłopot
    Tutaj na pewno: https://www.slodkisen.com.pl/

Myszka_Lena lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    Z reguły po 2 godz spada, ale nie jest to wymóg. Ba, czasem po 2 godz. jest niżej niż na czczo, jeśli jest taki wyrzut enzymów z trzustki. Sassy bądz spokojna, wszystko w porządku. Normy w krzywej cukrowej dla cieżarnych zgodnie z rekomendacja Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego to:
    - na czczo <92
    - po 1h <180
    - po 2h <153
    Ja miałam po 2 godzinach cukier wyższy niż po godzinie. Na wizycie lekarz powiedział że to jest ok, ważne żeby piziom cukru nie przekroczył normy

Sassy lubi tę wiadomość

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kładzenia dzidzi spać i okrywania, to po tych wszystkich artykułach na temat śmierci łóżeczkowej zostaję przy samym rożku, potem dokupię śpiworek O.o

A na wyjście ze szpitala to myslałam o kaftaniku, śpioszkach (albo body i spodenki) i na to kombinezonik, w zależności od pogody albo ciepły jak zimowy (w zeszłym roku do maja było lodowato i padał u mnie snieg;/) albo jakiś cieńszy, którego to jeszcze nie mamxD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 10:42

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Wejdz na next.pl.-> wybrana kategoria ciuchów (np rampersy)-> po lewej stronie zaznacz kolory np czarny,szary (teraz nawet mają trochę przecen więc ceny przyzwoite ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 10:41

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do snu zakupiłam dla synka śpiworek, jeszcze rożek muszę dokupić.
    A na wyjście że szpitala to wiadomo zależy od pogody ale póki co planuje body bluzeczka spodenki skarpetki czapeczka, i mam kupiony kombinezon polarowy.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek i tutaj: https://mybasic.pl/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Gosiaczek mi sie wydaje ze w kappahlu maaz ciuszki bardzo stonowane -szarosci i beze. A jak nie to moze masz w okolicy jakis stacjonarny sklep/hurtownie dziecieca?? U mnie jest np. Akpol i tam maja mnostwo ubranek glownie polskich producentow :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mam z grupa ujemna.
    Zmiany w refundacji od poniedzialku badam temat bo 28 sie zaczal wiec mam dwa tygodnie. Koszt bez refundacji to 500 zlotych więc warto skorzystac jesli planujecie kolejne dziecko a macie konflikt z partnerem.
    http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/dobra-wiadomosc-dla-kobiet-w-ciazy/

darika, Mirabelcia lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Paatka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Pinokio mają też sporo neutralnych ciuszków, a są bardzo fajne jakościowo.
    http://sklep.pinokio.net.pl/pl/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Co do kładzenia dzidzi spać i okrywania, to po tych wszystkich artykułach na temat śmierci łóżeczkowej zostaję przy samym rożku, potem dokupię śpiworek O.o

A na wyjście ze szpitala to myslałam o kaftaniku, śpioszkach (albo body i spodenki) i na to kombinezonik, w zależności od pogody albo ciepły jak zimowy (w zeszłym roku do maja było lodowato i padał u mnie snieg;/) albo jakiś cieńszy, którego to jeszcze nie mamxD
    Podobno śpiworki są najlepsze właśnie ;-).

Również polecam Pinokio. Świetna jakość!

Totoro lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ