Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Spokojnie ja mialam w pierwszej ciazy podobnie i nie byla to.cukrzyca bo cukrzyca jest jesli masz wykroczenie poza norme. Spokojnie poczekaj do wizyty u gina.
Sassy lubi tę wiadomość
-
MaGo wrote:Dziewczyny co kupujecie do łóżeczka do przykrycia dzidzi? Śpiworek, otulacz, kocyk czy rożek?? Jeśli już coś macie, dodajcie proszę zdjęcia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8acce16b6f2c.jpg tWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 22:11
Sassy, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
Ja mam rożek, śpiworek i kocyki.
Tak w ogóle to śpiworek kupiłam dzisiaj z F&F za 35 zł wyobraźcie sobieOczywiście 100 % bawełna no i taki do pół roku, ale za takie pieniądze to na pół roku mi nie szkoda. Jest nie za gruby, akurat wiosna/lato, więc idealnie. Poza tym znowu upolowałam kilka ubranek za śmieszne pieniądze, więc jestem szczęśliwa
Tylko dla siebie jedynie co kupiłam to leginsy, ale tak średnio jestem do nich przekonana, ale nie miałam dziś już czasu jechać do h&m, więc wzięłam w sklepie dziecięcym.
Zerknęliśmy na wózki i dla męża nadal wizualnie wygrywa Adamex, mi też się podobają, ale trochę się zniechęciłam opiniami
No i zrobiłam dziś w końcu zamówienie na gemini, więc kolejne rzeczy można odhaczyć z listy -
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f48c51318ef.jpg
Wczoraj uszylam dla młodego i procz tego mam jeszcze dwa spiworki po corce (co prawda rozowe ale nikt nie bedzie widzial)
Ja z rzeczami do szpitala u porodu jestem w czarnej d.... Znaczy chyba wszystko mam gdzies pochowane po szafachAliskaa, Kinga., acygan, Halina90, Katy, Totoro, Paatka, Aga78 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aliskaa wrote:Jak zamierzacie ubrać dzieci na wyjście ze szpitala?
. Wtedy powiem mężówi co ma przywieźć na wyjście
.
Jeej, jakie cudowne kopniaki dostaje od rana. I to rozpychanie i wiercenie nozkami - wspaniałe uczucie ❤acygan, Andzia123, tanith, Aga78 lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Aliskaa wrote:Jak zamierzacie ubrać dzieci na wyjście ze szpitala?
Zależy od pogody ale napewno body+spodnie+ bluzeczka+ skarpetki+ czapka (przygotuje dwie jedna cieplejsza druga cienka bawełniana) no i teraz jak bedzie chłodno do kombinezon misiowaty a jak będzie ciepło to bluzaStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
A ja troche z innej beczki. Widzieliście gdzieś ubranka unisex? Ogólnie szukam ubranek w szarosciach lub białych. O ile body i pajace jeszcze znajde o tyle ze spodniami, bluzkami czy kompletnymi dresami mega kłopotStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
Gosiczek wrote:A ja troche z innej beczki. Widzieliście gdzieś ubranka unisex? Ogólnie szukam ubranek w szarosciach lub białych. O ile body i pajace jeszcze znajde o tyle ze spodniami, bluzkami czy kompletnymi dresami mega kłopot
Myszka_Lena lubi tę wiadomość
-
tanith wrote:Z reguły po 2 godz spada, ale nie jest to wymóg. Ba, czasem po 2 godz. jest niżej niż na czczo, jeśli jest taki wyrzut enzymów z trzustki. Sassy bądz spokojna, wszystko w porządku. Normy w krzywej cukrowej dla cieżarnych zgodnie z rekomendacja Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego to:
- na czczo <92
- po 1h <180
- po 2h <153Sassy lubi tę wiadomość
-
Co do kładzenia dzidzi spać i okrywania, to po tych wszystkich artykułach na temat śmierci łóżeczkowej zostaję przy samym rożku, potem dokupię śpiworek
A na wyjście ze szpitala to myslałam o kaftaniku, śpioszkach (albo body i spodenki) i na to kombinezonik, w zależności od pogody albo ciepły jak zimowy (w zeszłym roku do maja było lodowato i padał u mnie snieg;/) albo jakiś cieńszy, którego to jeszcze nie mamxDWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 10:42
-
Gosiczek wrote:A ja troche z innej beczki. Widzieliście gdzieś ubranka unisex? Ogólnie szukam ubranek w szarosciach lub białych. O ile body i pajace jeszcze znajde o tyle ze spodniami, bluzkami czy kompletnymi dresami mega kłopot
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 10:41
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGosiczek wrote:A ja troche z innej beczki. Widzieliście gdzieś ubranka unisex? Ogólnie szukam ubranek w szarosciach lub białych. O ile body i pajace jeszcze znajde o tyle ze spodniami, bluzkami czy kompletnymi dresami mega kłopot
-
Dla mam z grupa ujemna.
Zmiany w refundacji od poniedzialku badam temat bo 28 sie zaczal wiec mam dwa tygodnie. Koszt bez refundacji to 500 zlotych więc warto skorzystac jesli planujecie kolejne dziecko a macie konflikt z partnerem.
http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/dobra-wiadomosc-dla-kobiet-w-ciazy/darika, Mirabelcia lubią tę wiadomość
-
Totoro wrote:Co do kładzenia dzidzi spać i okrywania, to po tych wszystkich artykułach na temat śmierci łóżeczkowej zostaję przy samym rożku, potem dokupię śpiworek
A na wyjście ze szpitala to myslałam o kaftaniku, śpioszkach (albo body i spodenki) i na to kombinezonik, w zależności od pogody albo ciepły jak zimowy (w zeszłym roku do maja było lodowato i padał u mnie snieg;/) albo jakiś cieńszy, którego to jeszcze nie mamxD.
Również polecam Pinokio. Świetna jakość!Totoro lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️