Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Katy wrote:Sprobuje sie dostac jeszcze do mojego ginekologa moze akurat sie uda..jak nie to tam jest przychodnia moze mnie wcisna jakos
Katy lubi tę wiadomość
-
Mirabelcia wrote:Dziewczyny znalazłam fajny materacyk kieszeniowy, lateksowo-kokosowy, ale grubość aż 15 cm! Nie za dużo? Czy Wy zdecydowałyście się już na jakieś?
Mirabelcia lubi tę wiadomość
-
Ja mam jakieś 10 kg na plusie, po świętach +1, czas spędzony na sorze jednak miał jakieś zalety
Ale ogólnie ważę tyle co na porodówce w ubiegłej ciąży. A tu jeszcze 3 miesiące. I 2 kg to samo dziecko przybierze... Także ogarnia mnie przerazenie jak o tym myśle.
-
Kinga. wrote:Ja przez cała akcję chodziłam w spodniach (legginsach) i tunice. W między czasie były 2 spacery po parku i jeszcze jeden dodatkowy po schodach. Na ktg tylko podwijałam tunikę. Do porodu tylko zdążyłam zdjąć spodnie
Trochę inaczej jest jak ktoś planuje cc. Wtedy sexi koszula z rozcięciem z tylu i pończochy (koleżanka moment gdy musiała w tym stroju przejść z jednego odzdziału na drugi uznała za najbardziej upokarzający moment całego porodu.)
nie wierzę co czytam. Ja miałam CC i żadnych sexy koszul ani pończoch
miałam zwyczajną koszulę nocną i majtki. No oczywiście tuż przed CC majtki zdjęłam i tyle
no właśnie u mnie kalkulator przyrostu wagi pokazuje górną granicę lub tuż powyżejdlatego mnie to martwi..
Dzisiaj znowu tak mi krew z nosa poleciała na ulicy że szok... cała we krwi.
A no i wracając do wózku(tak wiem wiem, macie dosyć) chyba jednak zostane przy holland. Torino mi się podoba ale Holland mogę kupić stacjonarnie a Torino wysyłkowo i w razie jakby (odpukac) trzeba było reklamować to lepiej "na miejscu" niż bawić się w wysyłki.
Kupiłam też łóżeczko i bujaczek
laktator czeka do odbioru-Alisska-kupiłaś ten laktator easy start?
-
Kinga. wrote:Mi endo mówiła ze tsh powoli zmienia wartości i dlatego nie ma sensu kontrolowac częściej niż raz na miesiąc. Moim zdaniem nic nie powinno się stać. Dla pewności zadzwoń do endo i zapytaj czy wystawi ci receptę (a na wizytę przyjdziesz za tydzień, raz tak robiłam)
Stwierdzilam, ze nie ma sensu probowac dzisiaj sie pchac wiec zarejestrowalam sie do internisty na poniedzialek takze bede miala tylko jeden dzien przerwy, a to raczej nic nie zmieniTylko sie stresu najadlam..
-
Ja jestem własnie po wizycie:D Wszystko w porządeczku, szyjka jaka durna była taka jest (drobna i miekka), ale nic się nie pogorszyło, jest zamknięta, mimo tego, że to twardnienie brzucha tak mi dokuczało:) Lilunia waży już 1126g! Ale się cieszę
Za to mi sie upiekło ważenie, bo się waga zepsułaxD Poza tym gin powiedział, że po świętach to i tak wszyscy nabierają kg..xD Za to na następnej wizyce za 2 tyg. jak mi za dużo przybędzie to będzie podwójnie wyzywał, już mi zapowiedziałxD
Do świąt miałam niecałe 6kg na plusie, po świętach jeszcze się nie ważyłam, w końcu mamy unikać stresu.xDWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 13:54
Katy, Paatka, acygan, Andzia123, darika, Aliskaa, MaGo, Mirabelcia, Aga78, Sassy, tanith, gondi lubią tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:
miałam zwyczajną koszulę nocną i majtki. No oczywiście tuż przed CC majtki zdjęłam i tyle
no właśnie u mnie kalkulator przyrostu wagi pokazuje górną granicę lub tuż powyżejdlatego mnie to martwi..
A no i wracając do wózku(tak wiem wiem, macie dosyć) chyba jednak zostane przy holland. Torino mi się podoba ale Holland mogę kupić stacjonarnie a Torino wysyłkowo i w razie jakby (odpukac) trzeba było reklamować to lepiej "na miejscu" niż bawić się w wysyłki.
laktator czeka do odbioru-Alisska-kupiłaś ten laktator easy start?
Ja nie man dosyć spokojniesama sobie tym zaprzatam glowe i nie wiem co robic. Nie wiem jaki,noe wiem czy nowy, czy uzywany, moze poszukac w komisie? Zaczyna mnie to dobijac powoli
Kurcze ciekawe czy wszedzie by tak pozwolili chodzic w leginsach, byloby wygodniej. Tylko do badania ginekologicznego tez trzeba sie rozbierac z nich. No nic jeszcze zapytam bratowej jak to wyglada u nas w szpitalu, bo tam rodzila.
A z waga to u mnie jakies 4 moze 5 kg na plus,ale na poczatku tez schudlam.
Jedziemy dzis z mezem na zakupy,musze kupic jakies spodnie ciazowe i ogolnie rozejrzec sie troche za tymi wszystkimi pierdolami. Jeszcze troszke mi tego zostalo do kupienia. -
sweetmalenka wrote:
laktator czeka do odbioru-Alisska-kupiłaś ten laktator easy start?.
-
Jesli chodzi o wage to jestem 10 kg na plusie w 26tc, bylam dzis u lekarza ktory zauwazyl ze po Swietach przybralam na wadze, na koniec wizyty zalecil mi ograniczenie slodyczy (ktorych preawie w ogole nie jem). Nie wiem czy mowil powaznie czy zartowal. Maly wazy ok 1052g. Dzis zabralam tatusia zeby poogladal jak to wyglada w srodku a Maly sie obrocil i pokazal tylko tyl glowy, plecki i nozki i stopki:)
acygan, tanith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malyprosiaczek super wyniki
Malyprosiaczek lubi tę wiadomość
-
Co do pończoch miałam CC i nic takiego mi nie zakładano dostałam koszule z rozcięciem wnet do pępka i z rozcięciem z tyłu jak szłam to nie wiedziałam jak mam to trzymać aby nie świecić tyłkiem bądź piersiami
-
AJrin wrote:Co do pończoch miałam CC i nic takiego mi nie zakładano dostałam koszule z rozcięciem wnet do pępka i z rozcięciem z tyłu jak szłam to nie wiedziałam jak mam to trzymać aby nie świecić tyłkiem bądź piersiami
Też miałam taka ale pozwolili mi ubrać szlafrok potem pielegniarka zabrała go do sali pooperacyjnej:-)Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
nick nieaktualny
-
Acygan w Arkadii w H&M ciążowe są na wyprzedaży, ale raczej letnie i nie sa to jakies super rzeczy
ja wczoraj zerkałam na zalando, kupie chyba u nich z tej serii essentials spodnie jakies i koszulki od razu tez do karmienia bo maja fajne ceny
Dzieki za opinie odnośnie tego Stokke - jesli sie zdecyduje to raczej na trailz z większym koszem i terenowymi kołkami, oglądaliśmy w sklepie dzisiaj i był całkiem ok, poza tym, ze ogroooomny! Xplore rzeczywiscie chwiejny, nie podobał mi sie, chociaz w nim w spcerowce kolezanka wozi 18 msc synka i jest ok, wiec pewnie to duuuuzo zalezyi tak pokonał mnie dzisiaj wózek za 10 000 z jakims złotym skrzydełkiem, szoooook ze taka cena