WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy mi czasem wypisuje rodzinny jak zabraknie,zreszta jak dluzej nie widywalam sie z endo to tez po recepte latalam do rodzinnego bo endo nie moze chyba jednorazowo wypisac wiecej jak 100 tabletek. Moge sie mylic nie dam sobie reki uciac. W kazdym razie mi dal zaswiadczenie dla rodzinnego,ze faktycznie sie lecze zeby nie bylo problemu i lezy sobie ono w karcie.

Swoja droga to wczoraj bylam na wizycie i dostalam pochwale za piękne wyniki :) w sumie to i tak spora dawke juz biore bo 112 a od lutego na zmiane z 125. I teraz dopiero pod koniec marca mam wizyte, wiec fajnie :)

Kupilam wczoraj glukoze cytrynowa bo innej nie mieli akurat w tej aptece no i wzielam dwie,jedna na sprobowanie :) w aptece od razu pytania a po co mi dwie i w ogole. Rozpuscilam wczoraj jedna, nie jest tragiczna, ale im wiecej sie pije tym bardziej ta slodycz mi przeszkadza :/ no nic moze jakos wytrzymam :) jutro chyba zrobie i bede miec z glowy

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Haha dzieki :D w cycki i w posladki sporo poszlo, brat mi na swieta komplement powiedzial ze zrobil mi sie tylek jak u Kardashianki a zawsze plaski mialam :p no i w uda troche poszlo tez

Czyli szczuplutka przed ciąza :) A teraz seksowana mama :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy przytyłam 30 kilo! Też się nie objadam za wyjątkiem świat po świetach mam niestety ponad 3 kilo wiecej.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Czyli szczuplutka przed ciąza :) A teraz seksowana mama :p
    No przed ciążą praktycznie zawsze byłam szczupła, raz tylko 10kg w ciagu roku mi przybyło jak palenie rzucilam z tymi tabletkami desmoxan, ale zaczelam palic znowu po roku i wszystko spadlo dodo wagi wyjsciowej, jak rok temu rzucilam palenie bez zadnych wspomagaczy to przytylam tylko 2kg w pol roku i zaszlam w ciaze :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, tylko do mojej lekarki tez sie ciezko dostac i daleko mam..chyba jednak pojde do endo tylko oczywiście musze prywatnie bo tak to pewnie sie nie doczekam :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Kurcze, tylko do mojej lekarki tez sie ciezko dostac i daleko mam..chyba jednak pojde do endo tylko oczywiście musze prywatnie bo tak to pewnie sie nie doczekam :/
    A nie masz gdzies blizej rodzinnego na nfz? zawsze mozesz pokazac swoje wyniki badan tarczycy, zeby nie bylo.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +7kg ale malo mnie to obchodzi :) Juz widzę ze utyję tak jak z córką do 70kg i szczerze wcale mnie to nie martwi :)

Pewnie po skonczeniu karmienia i tak wroce do swojej wagi.

• acygan Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:

Zadzwon moze i powiedz jaka jest sytuacja, po recepte powinni Cie wcisnac bez przesady,łaski nie robia,tym bardziej ze w ciazy. Szkoda kasy prywatnie. A endo poza kolejka na nfz nie przyjmie?zadzwon zapytaj,moze akurat.

• darika Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne macie brzuszki!
    U mnie waga wciąż na poziomie +3,5-4kg. Pewnie w III trymestrze pójdzie sporo w górę ;-).

Co do endo ja bym szukała, żeby zdobyć receptę. Moja endo mi powiedziała, że mimo dobrych wyników tarczycy przed ciąża i teraz w czasie brania euthyroxu 50 nie wolno go odstawiac w ciąży tylko trzeba kontynuować aż do rozwiązania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 11:12

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już plus 10 i strach myśleć co będzie dalej...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciągu 7 dni musi przyjąć Cię endo na NFZ, przywilej ciężarnej. Może będzie to z dnia na dzień. Niestety szykuj sie na wykłócanie sie.

tanith lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie jak to jest z koszulami tymi do porodu,bo przeciez czy jakies usg czy ktg to co wtedy sie ja podwija i z golym tylkiem na wierzchu lezy?sory za takie pytania,ale to wszystkie takie dziwne dla mnie :)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +8,5kg, ale ja od początku się kilogramami nie przejmuje. Jestem w ciąży więc tyję - całkowicie normalna kolej rzeczy ;) Jedyne co, to kontroluje przyrost wagi z kalkulatorem ciążowym bo przed ciążą miałam za niskie BMI i lekką niedowagę i bardziej się bałam, że może przyrost będzie za mały. Ale aktualnie cały czas wskazuje mi on przyrost prawidłowy. :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuje sie dostac jeszcze do mojego ginekologa moze akurat sie uda..jak nie to tam jest przychodnia moze mnie wcisna jakos :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny już mam 13 kg też na plusie. W tym że od poczatku listopada leżę i męczą mnie zaparcia. Zgroza... Waga tak się nie przejmuje. Najważniejsze że z Dzieciątkiem ok.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zobaczę w 27tygodniu ile mi się przytyło :-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam fajny materacyk kieszeniowy, lateksowo-kokosowy, ale grubość aż 15 cm! Nie za dużo? Czy Wy zdecydowałyście się już na jakieś?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wazylam wczoraj. Zaczynalam od 48, potem spadlo do 46 i aktualnie mam 53,5 ;) chyba nie jest zle ;))

Aliskaa lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynalam z 46, zaczelo powoli rosnac i od swiat waga pokazuje 50,3 :p Zawsze wiedzialam, ze mam cos w glowie nie tak bo chwilami juz panikuje bo nigdy w zyciu nie wazylam wiecej niz 51kg..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Zastanawiam sie jak to jest z koszulami tymi do porodu,bo przeciez czy jakies usg czy ktg to co wtedy sie ja podwija i z golym tylkiem na wierzchu lezy?sory za takie pytania,ale to wszystkie takie dziwne dla mnie :)
    Ja przez cała akcję chodziłam w spodniach (legginsach) i tunice. W między czasie były 2 spacery po parku i jeszcze jeden dodatkowy po schodach. Na ktg tylko podwijałam tunikę. Do porodu tylko zdążyłam zdjąć spodnie ;) Trochę inaczej jest jak ktoś planuje cc. Wtedy sexi koszula z rozcięciem z tylu i pończochy (koleżanka moment gdy musiała w tym stroju przejść z jednego odzdziału na drugi uznała za najbardziej upokarzający moment całego porodu.)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ