X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy mi czasem wypisuje rodzinny jak zabraknie,zreszta jak dluzej nie widywalam sie z endo to tez po recepte latalam do rodzinnego bo endo nie moze chyba jednorazowo wypisac wiecej jak 100 tabletek. Moge sie mylic nie dam sobie reki uciac. W kazdym razie mi dal zaswiadczenie dla rodzinnego,ze faktycznie sie lecze zeby nie bylo problemu i lezy sobie ono w karcie.

Swoja droga to wczoraj bylam na wizycie i dostalam pochwale za piękne wyniki :) w sumie to i tak spora dawke juz biore bo 112 a od lutego na zmiane z 125. I teraz dopiero pod koniec marca mam wizyte, wiec fajnie :)

Kupilam wczoraj glukoze cytrynowa bo innej nie mieli akurat w tej aptece no i wzielam dwie,jedna na sprobowanie :) w aptece od razu pytania a po co mi dwie i w ogole. Rozpuscilam wczoraj jedna, nie jest tragiczna, ale im wiecej sie pije tym bardziej ta slodycz mi przeszkadza :/ no nic moze jakos wytrzymam :) jutro chyba zrobie i bede miec z glowy

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Haha dzieki :D w cycki i w posladki sporo poszlo, brat mi na swieta komplement powiedzial ze zrobil mi sie tylek jak u Kardashianki a zawsze plaski mialam :p no i w uda troche poszlo tez

Czyli szczuplutka przed ciąza :) A teraz seksowana mama :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy przytyłam 30 kilo! Też się nie objadam za wyjątkiem świat po świetach mam niestety ponad 3 kilo wiecej.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Czyli szczuplutka przed ciąza :) A teraz seksowana mama :p
    No przed ciążą praktycznie zawsze byłam szczupła, raz tylko 10kg w ciagu roku mi przybyło jak palenie rzucilam z tymi tabletkami desmoxan, ale zaczelam palic znowu po roku i wszystko spadlo dodo wagi wyjsciowej, jak rok temu rzucilam palenie bez zadnych wspomagaczy to przytylam tylko 2kg w pol roku i zaszlam w ciaze :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, tylko do mojej lekarki tez sie ciezko dostac i daleko mam..chyba jednak pojde do endo tylko oczywiście musze prywatnie bo tak to pewnie sie nie doczekam :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Kurcze, tylko do mojej lekarki tez sie ciezko dostac i daleko mam..chyba jednak pojde do endo tylko oczywiście musze prywatnie bo tak to pewnie sie nie doczekam :/
    A nie masz gdzies blizej rodzinnego na nfz? zawsze mozesz pokazac swoje wyniki badan tarczycy, zeby nie bylo.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +7kg ale malo mnie to obchodzi :) Juz widzę ze utyję tak jak z córką do 70kg i szczerze wcale mnie to nie martwi :)

Pewnie po skonczeniu karmienia i tak wroce do swojej wagi.

• acygan Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:

Zadzwon moze i powiedz jaka jest sytuacja, po recepte powinni Cie wcisnac bez przesady,łaski nie robia,tym bardziej ze w ciazy. Szkoda kasy prywatnie. A endo poza kolejka na nfz nie przyjmie?zadzwon zapytaj,moze akurat.

• darika Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne macie brzuszki!
    U mnie waga wciąż na poziomie +3,5-4kg. Pewnie w III trymestrze pójdzie sporo w górę ;-).

Co do endo ja bym szukała, żeby zdobyć receptę. Moja endo mi powiedziała, że mimo dobrych wyników tarczycy przed ciąża i teraz w czasie brania euthyroxu 50 nie wolno go odstawiac w ciąży tylko trzeba kontynuować aż do rozwiązania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 11:12

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już plus 10 i strach myśleć co będzie dalej...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciągu 7 dni musi przyjąć Cię endo na NFZ, przywilej ciężarnej. Może będzie to z dnia na dzień. Niestety szykuj sie na wykłócanie sie.

tanith lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie jak to jest z koszulami tymi do porodu,bo przeciez czy jakies usg czy ktg to co wtedy sie ja podwija i z golym tylkiem na wierzchu lezy?sory za takie pytania,ale to wszystkie takie dziwne dla mnie :)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +8,5kg, ale ja od początku się kilogramami nie przejmuje. Jestem w ciąży więc tyję - całkowicie normalna kolej rzeczy ;) Jedyne co, to kontroluje przyrost wagi z kalkulatorem ciążowym bo przed ciążą miałam za niskie BMI i lekką niedowagę i bardziej się bałam, że może przyrost będzie za mały. Ale aktualnie cały czas wskazuje mi on przyrost prawidłowy. :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuje sie dostac jeszcze do mojego ginekologa moze akurat sie uda..jak nie to tam jest przychodnia moze mnie wcisna jakos :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny już mam 13 kg też na plusie. W tym że od poczatku listopada leżę i męczą mnie zaparcia. Zgroza... Waga tak się nie przejmuje. Najważniejsze że z Dzieciątkiem ok.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zobaczę w 27tygodniu ile mi się przytyło :-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam fajny materacyk kieszeniowy, lateksowo-kokosowy, ale grubość aż 15 cm! Nie za dużo? Czy Wy zdecydowałyście się już na jakieś?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wazylam wczoraj. Zaczynalam od 48, potem spadlo do 46 i aktualnie mam 53,5 ;) chyba nie jest zle ;))

Aliskaa lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynalam z 46, zaczelo powoli rosnac i od swiat waga pokazuje 50,3 :p Zawsze wiedzialam, ze mam cos w glowie nie tak bo chwilami juz panikuje bo nigdy w zyciu nie wazylam wiecej niz 51kg..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Zastanawiam sie jak to jest z koszulami tymi do porodu,bo przeciez czy jakies usg czy ktg to co wtedy sie ja podwija i z golym tylkiem na wierzchu lezy?sory za takie pytania,ale to wszystkie takie dziwne dla mnie :)
    Ja przez cała akcję chodziłam w spodniach (legginsach) i tunice. W między czasie były 2 spacery po parku i jeszcze jeden dodatkowy po schodach. Na ktg tylko podwijałam tunikę. Do porodu tylko zdążyłam zdjąć spodnie ;) Trochę inaczej jest jak ktoś planuje cc. Wtedy sexi koszula z rozcięciem z tylu i pończochy (koleżanka moment gdy musiała w tym stroju przejść z jednego odzdziału na drugi uznała za najbardziej upokarzający moment całego porodu.)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ