Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Malyprosiaczek wrote:Tak przebarwienie na czubku nosa
mam nadzieje, ze po ciąży to zniknie, a teraz faktycznie pozostają mi korektory, podkłady i pudry
zauważyłam ze na piersiach tez mam takie odbarwienia na brązowo w miejscu gdzie jest miseczka od stanika...
Ja tez mam łożysko na przedniej ścianie, ale moj Wiktorek tak mocno kopie i taka ma czkawkę, ze czuje go od rana do wieczora. Robi sobie małe drzemki i potem od nowa kopanie i czkawka -
A ja dzisiaj fajna oferte Bebetto Holland znalazłam... I w końcu porównałam torino i Holland na żywo. Lekkie może nie sa ale ciężkie też nie. Bardzo podobne tylko troszkę się różnią. Wymiarowo też Tak samo. Różnica tylko w koszu na dole i w torino sa elementy z eko-skory a w Holland składa można złożyć spacerowke razem ze stelazem. I Holland jest ok 0,3-0,5 kg lżejszy. I powiem Wam że zgłupiałam całkiem... Oba fajne i ... Sama nie wiem
-
Jak moja będzie temperamentna tak jak teraz szaleje w brzuchu to ja nie wiem
. Często szaleje, kopie, przeciąga się i wypina (swoją drogą to świetne uczucie jak czuje pod ręką jak mała się wypina). Czasami ma spokojniejsze dni, tak raz na tydzień, np wczoraj taki miała, dzisiaj za to nadrabia
.
Co do przebarwień to ja mam pełno piegów. To znaczy zawsze miałam piegi ale zima zazwyczaj tylko na nosie. A teraz czuję się jakby było lato bo wyskakują mi na brodzie, policzkach i czole. Nie żeby mi to przeszkadzało, lubię swoje piegi i chciałabym żeby córcia po mnie je odziedziczyła.
W ogóle przyszły mi dzisiaj też dwa staniki do karmienia. Wyjmuje z paczki, oglądam o myślę sobie "O rany ale spadochrony, chyba przegielam z rozmiarem i będę musiała oddać". Poszłam zmierzyć i byłam w wielkim szoku - dobre. A jakie wygodne! Widzę, że piersi mi urosły ale nie zdawałam sobie sprawy, że aż tak. Dotychczasowe staniki idą w odstawke, a w ruch te nowe
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 18:20
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja właśnie wszystkie rzeczy dla mnie już mam oprócz staników do karmienia... Piersi mi cały czas rosną i boję się, że kupię i będą za małe jak już przyjdzie do karmienia. I właśnie nie wiem kiedy najlepiej je kupić, żeby zdążyć to zrobić i nie zostawiać tego mężowi do zrobienia ;P Aktualnie chodzę w stanikach sportowych, nie wyobrażam sobie jak będę musiała wrócić w przyszłości do tych normalnych na fiszbinach z usztywnianą miseczką...
Dzisiaj się oswajam z wkładkami laktacyjnymi. Wreszcie dorwałam w rossmannie te z BabyDerm, które tu polecałyście. W 3 rossmannach byłam i zawsze zastawałam tylko pustą półkę po nich, a wczoraj mi się udało dostać ostatnią paczkę w jednym ze sklepów. Także wreszcie koniec z żółtymi plamami na stanikach i koszulkach do spania
Co do ruchów mimo łożyska z przodu młodą czuję bardzo dobrze. Chociaż też trafiają się jej leniwe dni, kiedy stuka do mnie niewieleDzisiaj za to chyba mi jelita wszystkie poprzestawiała bo tak się wierciła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 18:28
-
Dziewczyny na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia Pani zjechała konkretnie wszystko do zawieszania dziecku nad oczami, że to niewskazane. Mnie argumentacją przekonała, a dodatkowo w artykule który tu wrzucałyście było też o tym ze dziecko powinno raczej patrzeć do dołu i w bok a to koszmarnie kłóci się z wieszaniem mu czegokolwiek nad głową, przemyślcie to.
Też w tym do karmienia biustonoszu czuje się cudownieNo i w końcu obudził mnie w nocy wyciek siary ale tylko z jednej piersi.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
jasmina6 wrote:Dziewczyny na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia Pani zjechała konkretnie wszystko do zawieszania dziecku nad oczami, że to niewskazane. Mnie argumentacją przekonała, a dodatkowo w artykule który tu wrzucałyście było też o tym ze dziecko powinno raczej patrzeć do dołu i w bok a to koszmarnie kłóci się z wieszaniem mu czegokolwiek nad głową, przemyślcie to.
Też w tym do karmienia biustonoszu czuje się cudownieNo i w końcu obudził mnie w nocy wyciek siary ale tylko z jednej piersi.
-
Paatka wrote:Ja właśnie wszystkie rzeczy dla mnie już mam oprócz staników do karmienia... Piersi mi cały czas rosną i boję się, że kupię i będą za małe jak już przyjdzie do karmienia. I właśnie nie wiem kiedy najlepiej je kupić, żeby zdążyć to zrobić i nie zostawiać tego mężowi do zrobienia ;P Aktualnie chodzę w stanikach sportowych, nie wyobrażam sobie jak będę musiała wrócić w przyszłości do tych normalnych na fiszbinach z usztywnianą miseczką...
Dzisiaj się oswajam z wkładkami laktacyjnymi. Wreszcie dorwałam w rossmannie te z BabyDerm, które tu polecałyście. W 3 rossmannach byłam i zawsze zastawałam tylko pustą półkę po nich, a wczoraj mi się udało dostać ostatnią paczkę w jednym ze sklepów. Także wreszcie koniec z żółtymi plamami na stanikach i koszulkach do spania
Co do ruchów mimo łożyska z przodu młodą czuję bardzo dobrze. Chociaż też trafiają się jej leniwe dni, kiedy stuka do mnie niewieleDzisiaj za to chyba mi jelita wszystkie poprzestawiała bo tak się wierciła
-
Dziewczyny, a tak wracając do tematu wózków - czy któraś z Was miała do czynienia ze Stokke? Jutro podjedziemy obejrzeć je do sklepu, ale ciekawa jestem opinii, bo wiem, że jest modny i trochę inny, ciekawa jestem czy ktoś ma doświadczenia z pierwszej ręki jak się na serio sprawdza...
Na Limango jest też sporo ofert przecenionych quinny, maxi cosi i w ogóle mają teraz fajną kampanię dla maluszków, tak przeglądam i ceny są całkiem ok.. https://converti.se/click/a319d20a-2d5f1fd1-9ed633c0/?deep_link=https%3A%2F%2Fwww.limango.pl%2Fshop%2Foverview%3Fcid%3D27095 i zaczynam się zastanawiać, czy używany, czy jednak jakoś tak.. ale i tak jutro robimy wycieczkę po sklepach na obczajanie -
nick nieaktualnyStanik do karmienia najlepiej kupic dopiero w trakcie karmienia. Ja mam te z hm i zadne nie maja fiszbin (mam miękki i z gąbką)
Kaszelkowa sama nie mam ale moja znajoma miala Stokke i mam wrazenie ze to jezdzacy plastik i zal mi bylo jej corki na spacerze w gondoli jak jej cala glowa latala na wszystkie strony swiata. Za to druga znajoma ma quinny i widac ze solidny wozek. -
kaszelkowa wrote:Dziewczyny, a tak wracając do tematu wózków - czy któraś z Was miała do czynienia ze Stokke? Jutro podjedziemy obejrzeć je do sklepu, ale ciekawa jestem opinii, bo wiem, że jest modny i trochę inny, ciekawa jestem czy ktoś ma doświadczenia z pierwszej ręki jak się na serio sprawdza...
Na Limango jest też sporo ofert przecenionych quinny, maxi cosi i w ogóle mają teraz fajną kampanię dla maluszków, tak przeglądam i ceny są całkiem ok.. https://converti.se/click/a319d20a-2d5f1fd1-9ed633c0/?deep_link=https%3A%2F%2Fwww.limango.pl%2Fshop%2Foverview%3Fcid%3D27095 i zaczynam się zastanawiać, czy używany, czy jednak jakoś tak.. ale i tak jutro robimy wycieczkę po sklepach na obczajanie
Stokke ma strasznie małą spacerówkeStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Dziewczyny, a ja trochę z innej beczki - pisałam wcześniej o butelkach jakie były polecane u mnie w szkole rodzenia - Canpol Haberman i Medela Calma - ale jakoś nie odnotowałam jakie duże powinny być - 150 czy 250 ml?
a może wziąć jedną taka, drugą taką?
-
My właśnie wróciliśmy z zakupów, kupiliśmy Camarelo Carmela, zobaczymy jak się sprawdzi. Jest dosyć wysoki i wydaje się duży, ale jest aluminiowy i lekki. W opiniach czytałam, że to taka "terenówka", a mam blisko lasek więc zależało mi na tym.
gondi, darika lubią tę wiadomość
12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
A do mnie przyszedł już zamówiony wózek
Nie mogę się nim nacieszyć. Najchętniej juz bym zrobiła rundkę koło bloku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/94fbf913de62.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1d1d16871db.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 21:29
darika, acygan, Sylwiaa95, Kinga., Aliskaa, AJrin lubią tę wiadomość
-
kaszelkowa wrote:Dziewczyny, a tak wracając do tematu wózków - czy któraś z Was miała do czynienia ze Stokke? Jutro podjedziemy obejrzeć je do sklepu, ale ciekawa jestem opinii, bo wiem, że jest modny i trochę inny, ciekawa jestem czy ktoś ma doświadczenia z pierwszej ręki jak się na serio sprawdza...
Na Limango jest też sporo ofert przecenionych quinny, maxi cosi i w ogóle mają teraz fajną kampanię dla maluszków, tak przeglądam i ceny są całkiem ok.. https://converti.se/click/a319d20a-2d5f1fd1-9ed633c0/?deep_link=https%3A%2F%2Fwww.limango.pl%2Fshop%2Foverview%3Fcid%3D27095 i zaczynam się zastanawiać, czy używany, czy jednak jakoś tak.. ale i tak jutro robimy wycieczkę po sklepach na obczajanie), jej wywrotność. Przy silnych sztormowych wiatrach totalnie nie zdałaby egzaminu. Na grupie były 2-3 takie wózki. W okolicach 9-10 miesiąca dzieci w spacerówkach wyglądały jak w wózkach dla lalek. Wymiana na większą spacerówkę w przypadku tego wózka jest koniecznością, a nie tylko kaprysem rodzica, któremu coś nie pasuje
-
Totoro wrote:Dziewczyny, a ja trochę z innej beczki - pisałam wcześniej o butelkach jakie były polecane u mnie w szkole rodzenia - Canpol Haberman i Medela Calma - ale jakoś nie odnotowałam jakie duże powinny być - 150 czy 250 ml?
JTotoro lubi tę wiadomość
-
Totoro wrote:Dziewczyny, a ja trochę z innej beczki - pisałam wcześniej o butelkach jakie były polecane u mnie w szkole rodzenia - Canpol Haberman i Medela Calma - ale jakoś nie odnotowałam jakie duże powinny być - 150 czy 250 ml?
Totoro lubi tę wiadomość
-
My dziś po wizycie.
Misio 790 gram w 24t6d.
Trzymał stopę na twarzy a przy pukaniu przez doktora głowica w brzuch pokazał język
Dostałam informacje że mam wieczorem w trakcie wybranych 2h doliczyć się 6 ruchów. Już panikuje bo podobnie jak większość dzisiaj piszących mam szaleństwa w nocy więc może ich nie czuć. Może ktoś ma radę na to liczenie i w jakich przypadkach jest powód do niepokoju?Paatka, Andzia123, gondi, darika, Aliskaa, acygan, AJrin, Katy lubią tę wiadomość
-
Ja, zachęcona recenzjami na Youtube, kupiłam staniki do karmienia Bravado Seamless. Tanie nie są (lepiej kupić na Amazon.uk niż w polskich sklepach) Warte każdej wydanej złotówki
Są elastyczne, więc dopasowują się do zmiany rozmiaru biustu. Tkanina jest super delikatna, nie uciskają, nie mają fiszbin, ale bardzo ładnie trzymają i unoszą piersi. Mają delikatne wkładki, które można zamienić na wkładki laktacyjne, dołączony jest zestaw sprzączek, aby, po zakończonym karmieniu, przerobić stanik na normalny biustonosz. Dokupiłam taką "doczepkę", która umożliwia podłączenie laktatora i ma się "wolne ręce". Rozmiary w systemie S-M-L itd. Ja mam obecnie 85E - kupiłam L, jest w sam raz, ale na pewno będzie pasował gdy piersi jeszcze urosną lub trochę się zmniejszą. Mnie normalne staniki już bardzo przeszkadzały, tego nie czuję wcale, a piersi ładnie się układają.
Aga26 lubi tę wiadomość