Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karuzelkę dostanę po bratankach - była najbardziej atrakcyjna dla nich w okresie 3-6 miesięcy. Dla noworodka to bez sensu (i tak nie zauważy), chyba,że taką specjalną kontrastową(czarno-białą).
http://babysenses.pl/
Dla mnie jednak to trochę za drogie, starczą tylko na 2-3 miesiące - kupię tylko jak znajdę jakąś w dobrym stanie na olx. -
Z zabawek na pierwszy okres kupię pewnie czarno-białe książeczki szeleszczące i zawieszki kontrastowe - tu ceny są do zaakceptowania.
Co do szumów - mnie usypia oczyszczacz-nawilżacz w trybie nocnym. Może małej też się spodoba
. Dodatkowo najpierw sprawdzę na jakiejś aplikacji z szumami - jest tego multum. Na zapas nie kupię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 10:37
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Mój synek już waży konkretnie 1041 gram. Lekarz już delikatnie sugerował cesarkę bo zapowiada się duży chłopak a ja drobna jestem.Trochę mi morfologia poleciała i dostałam żelazo, chociaż od tygodnia piję zakwas z buraków, więc może coś się poprawi..i zaczynam już kompletować w końcu wyprawkę
tanith, acygan, darika, Andzia123, Aliskaa, Katy lubią tę wiadomość
-
U mnie plamienia obecnie brak i oby tak zostało
Ale boję się luteinę aplikować żeby nie naruszyć znowu tego co podrażnione
Mała obudziła mnie czkawką i wielkim głodem
Karuzelke chce kupić, ale właśnie taką , która ma też projektor na ścianę/sufit. I to w sumie w ostatniej kolejności, na razie skupiam się na tym co najważniejsze
Aga78 patrząc na wagę to faktycznie duży chłopak się szykuje
Chociaż u mnie mimo, że waga mniej więcej po środku siatki centylowej to i tak położna wczoraj na mnie popatrzyła ze słowami: oj wąziutkie ma Pani bioderka... Ale obecnie nie biorę tego do siebie, bo mam takie jak moja mama, która urodziła dzieci z wagą 3800 i 4100. Także zobaczymy jak to będzie.Elwira.eli lubi tę wiadomość
-
Przyszła mi wanienka i Szumiś - powiem szczerze, że nie miałam wyobrażenia, że to jest takie wielkie (w sensie wanienka
).
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
darika wrote:Przyszła mi wanienka i Szumiś - powiem szczerze, że nie miałam wyobrażenia, że to jest takie wielkie (w sensie wanienka
).
No spore sąNie wiem jaki wymiar kupiłaś, ale my w szkole rodzenia kąpaliśmy w 86cm i już się wydawała duża, a planuje kupić 100cm żeby na dłużej wystarczyła to już w ogóle pewno wielka jest.
-
Co do karuzeli to nam się sprawdziła taka jakby 3w1, tzn na początku masz taka z jakby parasolką na której są wyświetlane zwierzątka no i są zawieszki i muzyczka, potem zdejmujesz tą parasolkę to masz muzyczkę i wyświetlane zwierzątka ale już na suficie dużo większe a na koniec zamieniasz to w jakby lampkę nocną do postawienia na szafkę z muzyczką i chyba wyświetla gwiazdki. Do tej pory jest w użyciu a córka skończyła 3 lata. Czasem jak się w nocy obudzi to sobie włącza i idzie dalej spać. To jest coś takiego : https://www.ebay.ie/itm/Tiny-Love-Magical-Night-Mobile/112713631324?hash=item1a3e41865c:g:XBAAAOSwKQ9aQvNM
-
Paatka wrote:No spore są
Nie wiem jaki wymiar kupiłaś, ale my w szkole rodzenia kąpaliśmy w 86cm i już się wydawała duża, a planuje kupić 100cm żeby na dłużej wystarczyła to już w ogóle pewno wielka jest.
.
-
Dziewczyny, ale sie uśmiałam i nie mogę przestać
na samym czubku nosa wyskoczyła mi brązowa plamka i wyglądam jak rufolf
nie wiem czy to efekt ciąży, ale nigdy tego nie miałam
teraz muszę więcej pudru nakładać na nos
Paatka, Aliskaa, MaGo lubią tę wiadomość
-
My używaliśmy wanienki tylko 3 tygodnie potem już kąpaliśmy starszaka na taty klacie.
Niestety u nas wanienki nie polubił zawsze płakał a kąpiel z Tata uwielbiał zawsze się uspokajał. Teraz planujemy podobnie niech tylko kikut odpadnie i przenosimy kąpiel do wanny. Tak nam polecili na szkole rodzenia i u nas sie to sprawdziło. -
Duzo ostatnio o tych wozkach sie pisze, wiec mam do Was pytanie. Mowicie o gondolach,ze to na chwile, o niewygodnych spacerowkach,a ja chcialabym sie dowiedziec ktore spacerowki w takim razie polecacie? Chodzi mi o te z zestawu 2w1. Ona bedzie akurat na okres jesien/ zima przypuszczam,wiec parasolka srednio sie wtedy sprawdzi. Czy w wizkach bebetto i baby design sa w miare ok? Bo z tego co czytam, to adamexa chyba nie kupie. Jest ktos w stanie cos polecic? Nie chce na wozek wydac wiecej jak 2 tys.
U mnie dzis wizyta u endo, ale problem w tym, ze kiepsko sie czujeod rana mdlosci i bol glowy, mam nadzieje,ze jakos przezyje w tej kolejce do niego. Jedna osobe trzyma srednio 20 minut a rzadko sie zdarza, zeby nie bylo kolejki.
-
nick nieaktualny
-
edwarda20 wrote:Darika jaka wanienke kupilas? podzielisz sie linkiem?
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Aliskaa wrote:a ja juz obiadek szpitalny zjadlam, pakuje sie i czekam za wypisem
i mam nadzieje, ze szybko tu nie wroce.
Aliskaa lubi tę wiadomość