WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Szumisia mała dostała pod choinkę od dziadków ;)

gondi lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szumisia i u nas byl rewelacyjny do roczku. Potem odstawilam bo balam sie ze nie zasnie bez szumow.

Ale najpierw lepiej sprawdzic na aplikacji w telefonie czy dziecko w ogole reaguje na szumy.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Totoro- konsultowane było. Szyjka trzyma. Dostałam spasmoline jeszcze ale w ulotce jest żeby nie brać w ciąży... Tydzień temu miałam uag dopochwowe i szyjka długa. Nawet kazał mi przec żeby sprawdzić- i ok. Ta ciąża jest zupełnie odwrotna niż tamta. I jeszcze mam ból... Cholera nawet wie czego... Pod zebrami- po prawej stronie. Wystarczy ze dotknę albo młody kopnie i bol niesamowity...

Kurcze, to odpoczywaj ile możesz;/ A, że lek nie jest dla ciężarnych to się nie martw, skoro lekarz go przepisał. Wiele leków jest teoretycznie niewskazanych dla kobiet w ciąży, ale gin wie co może przepisać. Ja ostatnio dostałam opieprz, że przy rwie kulszowej nie smarowałam się Fastum (przeczytałam, że od 6. mies. ciąży nie stosować), a lekarz mi go przepisał. Ja mam wizytę jutro, mam nadzieję, że moja szyjka też ok;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spasmolina działa rozkurczowo, jak no spa. Ja brałam na początku ciąży po akcji z plamieniami (10-11 tc) i wszystko jest ok. Skoro lekarz ginekolog przepisał to wie co robi ;-).
    Misia Szumisia kupiłam. Dzisiaj powinien już przyjść ;-). Jakby się okazało, że Małej nie odpowiadają szumy to najwyżej ktoś dostanie w prezencie albo sprzedamy.
    Paatka pewnie tak jak piszesz - skoro wszystko było spuchnięte to możliwe, że gin coś podrażnil. Daj znać jak sytuacja ;-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i karuzeli nie kupujemy bo i tak będziemy mieć łóżeczko dostawne na początek ;-).

Dziewczyny czy wy też czujecie jak wasze dzieciaczki maja czkawke? :-D

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Gosiaczek-jaki?
    Tako jumper x. Może nie jest to jakaś najnowsza wersja ale przy synku miałam tako jumper i uwielbiałam go

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Kurcze a mi się teraz jakiś bardzo lekko podbarwiony śluz pojawił :/ Zapewne po wizycie u lekarza bo i wziernikiem sprawdzał i szyjkę badał, a wszystko niby popuchnięte od stanu zapalnego więc możliwe, że coś podrażnił :/ No ale lekki stres mnie złapał... poczekam do rana i zobaczę, czy minie...

Mi jak ostatnio gin robił cytologie to mówił że może tak i że to normalne, przejdzie i wcale sie tym nie przejmować

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    kupujecie tego sławnego "misia szumisia" ?
    W sumie to nie wiem bardzo mi sie podoba taka ideologia, bo córka przez 2 tygodnie zasypiała przy suszarce ( ciepłe powietrzne na brzuszek przy kolce) i mega jej sie to podobało. Tylko ze mój mąż zasypiał razem z nią...
    A można prać go w pralce?

• tanith Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a wam jak twardnieje brzuch to cały, czy tylko macie wrażenie że jakiś fragment?

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    W sumie to nie wiem bardzo mi sie podoba taka ideologia, bo córka przez 2 tygodnie zasypiała przy suszarce ( ciepłe powietrzne na brzuszek przy kolce) i mega jej sie to podobało. Tylko ze mój mąż zasypiał razem z nią...
    A można prać go w pralce?
    Podobno można tylko "serduszko" trzeba wyjąć.

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    Dziewczyny, a wam jak twardnieje brzuch to cały, czy tylko macie wrażenie że jakiś fragment?
    No właśnie u mnie to jest tylko i wyłącznie prawa strona czyli tam gdzie najczęściej czuje kopniaki i w ogóle Młoda.

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam często właśnie fragmentami. Raz lewa a raz prawa strona. Ale to wyskakuje taki guz jakby ktoś tam melona wsadził

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo ja od kilku dni też w różnych miejscach (najczęściej prawa strona) czuje nagle takie napinanie, twardnienie, jakby napieranie na brzuch od środka. I ręką można wyczuć, że sie robi taka twada gulka. Po chwili, po pogłaskaniu to znika. Myślałam, że to normalne, że to mała sie rozpycha i takie wrażenia przy łożysku na przedniej ścianie. Ale teraz się zastanawiam, czy to nie jest to niedobre twardnienie. Jak sądzicie?

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:

Ja najbardziej odczuwam zaraz pod zebrami,ogolnie mozna powiedziec, ze po calosci jakis dyskomfort jest, ale tam najbardziej. Z tym, ze ja mam jakis problem z tym miejscem, bo bardzo czesto mnie zebra bola, chyba wszystko się przesuwa ku gorze powoli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj do domu ;) mój stan się o wiele poprawił ;D i nie ma sensu, żebym leżała w szpitalu. O 14.00 mam wypis ;)

acygan, tanith, darika, Kinga., Andzia123, edwarda20, Katy, Aga78, Totoro, Paatka, Sylwiaa95, Elwira.eli, Asiaa1201, MaGo lubią tę wiadomość

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    A my dzisiaj do domu ;) mój stan się o wiele poprawił ;D i nie ma sensu, żebym leżała w szpitalu. O 14.00 mam wypis ;)

Super, bardzo sie cieszę :-) Aliska bedziesz rodziła naturalnie?

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karuzele mam 2 (ręczną i na baterie, tę przenością Tiny love) Tę drugą to jeszcze czasem włączałam. Teraz bardziej nastawiam się na mobile w stylu montessori.

Materac przy takim małym dziecku
    , moim zdaniem jest obojętny, byle bez gryki (a raczej robaków które często się tam pojawiają)

Typowego szumisia nie mam. Za to mam płytkę z szumami i ulubiony szum starszej córki na tel. Ogólnie ostatnio byłam świadkiem dyskusji która się wywiązała na fb o szkodliwości szumisi (nie chodziło o sam szum, tylko o to, że ponoć większość mam puszcza szum z jednego miejsca i to ponoć niekorzystnie wpływa na rozwój neurologiczny. Także pamiętajcie by kłaść tego miska w różnych miejscach i powinno być ok.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szumisia po starszaku nam sie w miare sprawdził choć myślę, że za szybko go odstawiliśmy bo kolo 8 miesiaca jakoś siadły baterie i już poszedł w odstawkę.
    Co do zyrafy tez mamy po starszaku ale jakiegoś szału na nią nie miał dosłownie kilka razy pociumkał pobawił sie namietniej i koniec wielkiego Love nie było.
    Ale mam sporo znajomych gdzie dzieciaczki uwielbiały i mieli po 2 sztuki gdyby sie zgubiła ;-)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    No bo ja od kilku dni też w różnych miejscach (najczęściej prawa strona) czuje nagle takie napinanie, twardnienie, jakby napieranie na brzuch od środka. I ręką można wyczuć, że sie robi taka twada gulka. Po chwili, po pogłaskaniu to znika. Myślałam, że to normalne, że to mała sie rozpycha i takie wrażenia przy łożysku na przedniej ścianie. Ale teraz się zastanawiam, czy to nie jest to niedobre twardnienie. Jak sądzicie?
    Jak przechodzi to jest ok. Tak można odczuwać skurcze próbne. Gorzej jest jak masz taki twardy brzuch cały czas. Wtedy dobrze zrobić ktg i spr czy są skurcze (jeśli są na dużym poziomie, to wtedy zwykle lekarz zaleca odpoczynek, zakaz dźwigania, magnez i ewentualnie jakieś leki rozkurczowe. W pierwszej ciąży chodziłam z czymś takim przez ponad 2 tyg bo też myslalam ze to normalne (nie bolało, tylko brzuch był taki bardzo twardy jakby wzdęty, ale bez gazów), trudno się oddychało i skóra była taka napięta ze myślałam ze zaraz pęknie.) Jako ze to był początek 2 trym, to położna spanikowała (skurcze wyszły na poziomie 80%) i z powrotem do lekarza i nakaz oszczędzającego trybu życia. Gdybym pracowała, koniecznie dostałabym zwolnienie.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze mam karuzele z fisher price i ona fajne daje swiatlo gwiazdki na sufit i wlasnie ma szum plus inne odgłosy. Mi sie bardzo sprawdziła przy kp bo jak sie maluszek budzil to włączyłam miałam delikatne światło i szum do karmienia po czym ona działała 30 min więc akurat na karmienie i odłożenie do łóżeczka, maluszek zasnął a karuzela się wyłączyła.
    Powiem wam, że po czasie to jak słyszałam ten szum to sama się uspokoajałam i zasypiałam.
    No i u nas czesto pomagał miś z chicco srodek brzuszka ma w kolorowe gwiazdki i gra mózyke klasyczna też jakoś 30 min. Jak mały płakał i nie szło go niczym uspokoić bardzo pozytywnie reagował na światło i te melodie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ