WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Dziewczyny, a ja trochę z innej beczki - pisałam wcześniej o butelkach jakie były polecane u mnie w szkole rodzenia - Canpol Haberman i Medela Calma - ale jakoś nie odnotowałam jakie duże powinny być - 150 czy 250 ml? O.o a może wziąć jedną taka, drugą taką? O.o
    Ja bym brałam mniejsze, to butelki (Calma na pewno) tylko do karmienia mlekiem kobiecym - te warto przechowywać i mrozić w małych porcjach, aby uniknąć marnowania niewypitego mleka. Jeśli chcesz dokarmiać mm - warto dokupić smoczki Medeli do mleka sztucznego. Pasują do butelek, tylko zakrętki muszą być z zatyczką - ten smok tak standardowo montuje się w nakrętce; smok Calma stanowi jedną całość, jest jakby zintegrowany z zakrętką.

Totoro lubi tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaB wrote:
    Ja, zachęcona recenzjami na Youtube, kupiłam staniki do karmienia Bravado Seamless. Tanie nie są (lepiej kupić na Amazon.uk niż w polskich sklepach) Warte każdej wydanej złotówki :) Są elastyczne, więc dopasowują się do zmiany rozmiaru biustu. Tkanina jest super delikatna, nie uciskają, nie mają fiszbin, ale bardzo ładnie trzymają i unoszą piersi. Mają delikatne wkładki, które można zamienić na wkładki laktacyjne, dołączony jest zestaw sprzączek, aby, po zakończonym karmieniu, przerobić stanik na normalny biustonosz. Dokupiłam taką "doczepkę", która umożliwia podłączenie laktatora i ma się "wolne ręce". Rozmiary w systemie S-M-L itd. Ja mam obecnie 85E - kupiłam L, jest w sam raz, ale na pewno będzie pasował gdy piersi jeszcze urosną lub trochę się zmniejszą. Mnie normalne staniki już bardzo przeszkadzały, tego nie czuję wcale, a piersi ładnie się układają.
    Czy po odpięciu tej części, którą odpina się do karmienia jest materiał z okrągłą dziurą na pierś czy tylko taki pasek materiału po zewnętrznej stronie (koło pachy) do którego przypina się tę ruchomą część? Mam nadzieję że rozumiesz o co pytam. Bo tego pierwszego fasonu nie cierpię. Drugi zdecydowanie lepiej mi się sprawdzał i zastanawiam się czy jest sens je zamawiać. Możesz też zmierzyć swój ile ma pod biustem bez rozciągania, a ile po rozciągnięciu? Przed ciąża miałam jakieś 65f (wg pl rozmiarówki), teraz gdzieś 70 g i zwykle mam problem z dopasowaniem stanika bo przy takich muszę brać s/m i wtedy biust się słabo mieści, a jak wezmę za duży to nie trzyma i podjeżdża do góry.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam jeden stanik do karmienia, ale nie wiem czy będzie aż taki przydatny. Może będę używać zwykłych staników.

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska chyba nie będziesz Kochana :)
    Jak pomyśle o zdejmowaniu normalnego 10 razy dziennie to mnie trzepie :)
    Co do zabawek nad oczami to utrzymuje swoje zdanie, a już na pewno do 2-3 miesiąca to jest dziecku zbędne.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Aliska chyba nie będziesz Kochana :)
    Jak pomyśle o zdejmowaniu normalnego 10 razy dziennie to mnie trzepie :)
    Co do zabawek nad oczami to utrzymuje swoje zdanie, a już na pewno do 2-3 miesiąca to jest dziecku zbędne.
    Nie trzeba zdejmować, wystarczy wywinąć górę miseczki) tylko raz za mocno szarpnęłam i poszła koronka. Głównym problemem jest to ze na początku te zwykle staniki sprawiają ból, obciskają pierś (sprzyja to zastojom i potem mega boli, a czasem i leki trzeba wprowadzić by przeszło), jak się laktacja ustabilizuje, to można już korzystać ze zwykłych, choć te do karmienia są wygodniejsze, No i łatwiej publicznie dyskretnie karmić bez dużych kombinacji.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z kg? bo u mnie ostatnio coś bardzo szybko lecą w gore;/

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siedzę właśnie na badaniu glukozy. Powiem Wam ze babka była zdziwiona bo wypiłam w 30 sekund jednym duszkiem. Jak na razie czuje sie dobrze i nie było aż tak złe :P synuś zaczął wariować po wypiciu całego kubeczka :P

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cale szczescie po świętach tylko 0,5 kg do przodu, takze lacznie 8,5 na plusie

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po świetach dobiłam do wagi wyjsciowej, czyli w tej chwili jestem na 0.

Sweet teraz będzie wlasnie najwiekszy przyrost wagi, bo bobasy nabierają tłuszczyku :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a ile mialas na minusie ?

qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Edwarda a ile mialas na minusie ?
    4 kg.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalam dziewczyn na majowkach, ale zadna nie odpowiedziala wiec zapytam tez tu :p A wiec została mi ostatnia tabletka Euthyroxu (zle sobie wyliczylam), a wizyta dopiero 12.01..TSH od dwoch miesiecy mam na poziomie 0,9 i zastanawiam sie czy szybko leciec do endokrynologa (co mi sie nie usmiecha szczerze mowiac) czy nic sie nie stanie jak ten tydzien nie bede zazywac? Chyba nie wzrosnie jakos bardzo przez ten czas? Ehh nie znam sie na tym :/

Sweetmalenka, u mnie waga zaczela rosnac niedawno, ale juz 4kg na plusie..Mialam nadzieje, ze 10 kg to bedzie max ile przytyje, ale chyba jednak sie nie uda :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Pytalam dziewczyn na majowkach, ale zadna nie odpowiedziala wiec zapytam tez tu :p A wiec została mi ostatnia tabletka Euthyroxu (zle sobie wyliczylam), a wizyta dopiero 12.01..TSH od dwoch miesiecy mam na poziomie 0,9 i zastanawiam sie czy szybko leciec do endokrynologa (co mi sie nie usmiecha szczerze mowiac) czy nic sie nie stanie jak ten tydzien nie bede zazywac? Chyba nie wzrosnie jakos bardzo przez ten czas? Ehh nie znam sie na tym :/

Sweetmalenka, u mnie waga zaczela rosnac niedawno, ale juz 4kg na plusie..Mialam nadzieje, ze 10 kg to bedzie max ile przytyje, ale chyba jednak sie nie uda :(

A moze rodzinny pomoze jak poprosisz? Raczej nie powinnas robic tygodniowej przerwy...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 tydzien :))
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/347d57845c2c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 10:24

acygan, małamii89, darika, Totoro, MaGo, Mirabelcia, tanith, Aliskaa, Sylwiaa95, Myszka_Lena lubią tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/347d57845c2c.jpg.html
    Bardzo ładny, malutki brzus. Gdzie te 8,5 kg weszlo? :O :O

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie przez was zwazyłam o losie 13 kilo na plusie! Masakra czyli tyje jak w pierwszej ciazy :/
    A dziś zaczynam 3 trymest:
    Tak sobie rosniemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 21:10

acygan, małamii89, edwarda20, darika, MaGo, Mirabelcia, tanith, Aliskaa, Sylwiaa95, Aga78 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Bardzo ładny, malutki brzus. Gdzie te 8,5 kg weszlo? :O :O
    Haha dzieki :D w cycki i w posladki sporo poszlo, brat mi na swieta komplement powiedzial ze zrobil mi sie tylek jak u Kardashianki a zawsze plaski mialam :p no i w uda troche poszlo tez

AJrin lubi tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia dobre :-) fajnie jak my mogla sie wybrac co ma tyc i co zostac po ciazy ;-)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    A ja sie przez was zwazyłam o losie 13 kilo na plusie! Masakra czyli tyje jak w pierwszej ciazy :/
    A dziś zaczynam 3 trymest:
    Tak sobie rośniemy!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5be64b348882.png

sliczny brzusio;))) a ile przytylas w pierwszej ciazy? ja juz mam +10kg a staram sie nie objadac;( dodatkowo teraz te kg tak szybko leca w gore:(( mam 27tc to co to bedzie za 3 miesiace?;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/347d57845c2c.jpg

Figurka do pozazdroszczenia;)))

Andzia123 lubi tę wiadomość

‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ