X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ze złotymi skrzydełkami to Cybex :) Lewandowscy się takim wożą :) Ja go w moim sklepie widziałam za prawie 9000zł, ładny, ale no co tu kryć to już wózek luksusowy ;)
    powiem wam że ładny, ale widziałam ładniejsze. A ta gondola jakaś-kanciasta? :D no nie wiem. Mnie dupki nie urywa :P

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już +7kg :o Ale nie mam pojęcia,gdzie są te kilogramy, bo nadal wyglądam szczupło. Pewnie dobiję do 12kg. Zaliczyłam też dzisiaj picie tego obrzydlistwa. Smak do przeżycia, ale co się działo potem, dramat. Było mi strasznie słabo i chciało mi się spać. Pierwszą godzinę spędziłam w sennym amoku. Czułam się jakby mnie otruto. Nawet się nie zdążyłam znudzić,bo wlaczyłam aby nie spaść z krzesła :o Mam też wyniki,ale nie nie umiem ich zinterpretować. Wiem tylko,że pierwszy jest prawidłowy. Zerkniecie kochane?
    Przed 75, po 1h- 78,a po 2h- 98.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:39

Aliskaa, darika, tanith, Kinga., edwarda20, Totoro lubią tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z siebie dumna. Mam już listę szpitalu w których mogłabym rodzić. Spisałałm też terminy spotkań informacyjnych, teraz tylko trzeba je obczaić, co z małym dzieckiem może być trochę skąplikowane, no ale czasu coraz mniej...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co kupujecie do łóżeczka do przykrycia dzidzi? Śpiworek, otulacz, kocyk czy rożek?? Jeśli już coś macie, dodajcie proszę zdjęcia :)

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, że czarne wózki królują. Też kupiliśmy cały czarny :)

Mago póki co kupiłam śpiworek, ale wydaje mi sie taki wielki, że nie wiem czy wsadze tam noworodka. Moze jakis otulacz kupie. A rożek tez mam, ale to bardziej na dzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 19:08

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam rożek (https://poscieldladzieci.pl/mamo-tato-rozek-niemowlecy-dwustronny-minky-lowicz-bialy.html) , moja mama zamówiła śpiworek do kompletu (https://poscieldladzieci.pl/mamo-tato-spiworek-niemowlecy-slimaki-pomaranczowe-9603.html), a przyjaciółka zapowiedziała, że mam nie kupować otulacza bambusowego bo ona mi sprezentuje. Kocyki też mam, ale na noc nimi przykrywać nie mam zamiaru.
    Także zobaczymy co mała najbardziej polubi. No i rożek też zapewne na długo nie wystarczy, więc później to już otulaczyk lub śpiworek pójdzie w ruch.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy według mnie cukrzyca bo po 2h powinno spaść a u Ciebie wzrosło. Ale ekspertem nie jestem

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Czy po odpięciu tej części, którą odpina się do karmienia jest materiał z okrągłą dziurą na pierś czy tylko taki pasek materiału po zewnętrznej stronie (koło pachy) do którego przypina się tę ruchomą część? Mam nadzieję że rozumiesz o co pytam. Bo tego pierwszego fasonu nie cierpię. Drugi zdecydowanie lepiej mi się sprawdzał i zastanawiam się czy jest sens je zamawiać. Możesz też zmierzyć swój ile ma pod biustem bez rozciągania, a ile po rozciągnięciu? Przed ciąża miałam jakieś 65f (wg pl rozmiarówki), teraz gdzieś 70 g i zwykle mam problem z dopasowaniem stanika bo przy takich muszę brać s/m i wtedy biust się słabo mieści, a jak wezmę za duży to nie trzyma i podjeżdża do góry.
    Jak odepniesz miseczkę to zostaje tylko cienka tasiemka, biegnie od ramiączka pod pachę do paska z tyłu - cała pierś widoczna (niektórym to może przeszkadzać - mało dyskretne, dla mnie jak najbardziej ok). Można jednocześnie odpiąć z 2 piersi - wtedy cały przód stanika wędruje do dołu; pasek tylny i ramiączka nadal są stabilne, nic się nie zsuwa, wtedy można dopiąć tę dopinkę do laktatora - ona ma właśnie takie dziurki na lejki, ale taki "gorset" kupisz osobno. Ja, sugerując się recenzjami na Amazon.uk, kupiłam trochę większy (wg. tabeli rozmiarów). Bez rozciągania 75cm, przy zapięciu na pierwszy rząd haftek, ja zapinam na przedostatni (mam 85cm). Nie chciałam go zbytnio rozciągać, ale dałam radę do ponad 100cm - jest naprawdę bardzo elastyczny, jednocześnie ładnie podtrzymuje i nie uciska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 19:47

Kinga. lubi tę wiadomość

• GosiaB Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja, jesteś na granicy rozmiarów - ja ze względu na obwód, Ty na rozmiar miseczki. Brałabym L, zapięłam swój luźniej i nadal ładnie trzyma, może nawet za bardzo się ściskałam (nawyki z klasycznych staników).

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dziewczyny co kupujecie do łóżeczka do przykrycia dzidzi? Śpiworek, otulacz, kocyk czy rożek?? Jeśli już coś macie, dodajcie proszę zdjęcia :)
    Mam śpiworek, kocyk i rożek ;)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    U mnie już +7kg :o Ale nie mam pojęcia,gdzie są te kilogramy, bo nadal wyglądam szczupło. Pewnie dobiję do 12kg. Zaliczyłam też dzisiaj picie tego obrzydlistwa. Smak do przeżycia, ale co się działo potem, dramat. Było mi strasznie słabo i chciało mi się spać. Pierwszą godzinę spędziłam w sennym amoku. Czułam się jakby mnie otruto. Nawet się nie zdążyłam znudzić,bo wlaczyłam aby nie spaść z krzesła :o Mam też wyniki,ale nie nie umiem ich zinterpretować. Wiem tylko,że pierwszy jest prawidłowy. Zerkniecie kochane?

Zapytaj o radę moze dziewczyn na wątku Problemy i komplikacje - cukrzyca ciązowa. Bo fakt, wyniki nietypowe.

Sassy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Zastanawiam sie jak to jest z koszulami tymi do porodu,bo przeciez czy jakies usg czy ktg to co wtedy sie ja podwija i z golym tylkiem na wierzchu lezy?sory za takie pytania,ale to wszystkie takie dziwne dla mnie :)
    Właśnie dlatego, ja dam krawcowej rozciąć całkowicie z tyłu klasyczną koszulę odpinaną z przodu - do karmienia (taką bawełnianą w stylu dłuższej tuniki). Będę miała dostęp do piersi i brzucha - do kangurowania oraz do pleców - do ktg i zzo. Fajnie byłoby zostać w legginsach, ale mogą przeszkadzać przy kaniuli do znieczulenia. Z reguły w szpitalach maja też własne koszuliny, ale to takie krótkie, płócienne, mocno porozcinane i zawiązywane na troczki kiecki. Ja nie czułabym się komfortowo w takim stroju, oczywiście przy cc nie masz wyboru, ale też nie musisz paradować w takim dziurawym, płóciennym worku - przebierasz się na sali przedoperacyjnej, chyba, że to nagła cesarka.

• MaGo Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo widzę, że Smyku promocje ładne ;)

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Planuje kupić śpiworek. Rożek już mam ale wolałabym żeby spała w śpiworu.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można sobie popatrzeć na fasony - ceny z kosmosu, ja będę miała "podróbę" :) :)
    http://granatovo.com/granatova/

• tanith Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Sassy według mnie cukrzyca bo po 2h powinno spaść a u Ciebie wzrosło. Ale ekspertem nie jestem

Z reguły po 2 godz spada, ale nie jest to wymóg. Ba, czasem po 2 godz. jest niżej niż na czczo, jeśli jest taki wyrzut enzymów z trzustki. Sassy bądz spokojna, wszystko w porządku. Normy w krzywej cukrowej dla cieżarnych zgodnie z rekomendacja Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego to:
    - na czczo <92
    - po 1h <180
    - po 2h <153

Sassy lubi tę wiadomość

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wkońcu 1kg na plusie :)

Aliskaa lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sassy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    Z reguły po 2 godz spada, ale nie jest to wymóg. Ba, czasem po 2 godz. jest niżej niż na czczo, jeśli jest taki wyrzut enzymów z trzustki. Sassy bądz spokojna, wszystko w porządku. Normy w krzywej cukrowej dla cieżarnych zgodnie z rekomendacja Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego to:
    - na czczo <92
    - po 1h <180
    - po 2h <153
    Ufff no to uspokoiłas mnie :)

tanith lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:

hej, ja miałam bardzo podobnie, z tym, że zaczęłam umierać po 40 min. :) Zrobiło mi się strasznie słabo, nie mogłam złapać oddechu, pociemniało mi przed oczami itp. Żeby całkiem nie paść przez 1,5 h leżałam na kozetce u pielęgniarek. Wyniki też miałam podobne - 75, po 1h - 134, po 2h - 148. Oczywiście spanikowałam i poszłam do diabetologa, który powiedział mi, że wszystko jest ok :) Zwiększony wynik po 2h spowodowany jest pracą trzustki - po godzinie następuje nagły wyrzut insuliny, a po dwóch jest jej mniej. Generalnie wychodzi na to, że taka nasza uroda ;-)

Sassy lubi tę wiadomość

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ