Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My wizytujemy w czwartek,dzis tez na krzywa ide i oczywiscie od dwoch godzin nie spie, strsuje sie,co tylko powoduje glod, bo jestem bardzo przyzwyczajona do sniadania a za glodem ida mdlosci. To bedzie super dzien cos mi się wydaje. I ten wczorajszy bol dzis znow troche daje sie we znaki,mam nadzieje, ze przejdzie.
-
Siedzę na krzywej w alabie. Nie żebym robiła reklamę, ale o wiele bardziej komfortowo niż w przychodni publicznej. Ogólnie glukoza to jak słodki syrop, serio starasznie jest zdemonizowany obraz tego badania. Najgorzej, że to słodkie to na pusty żołądek, a mnie rano ssie od razu i raczej jem na słono lub neutralnie. W piątek wydałam 500zł w gemini. Powinnam jakiś rabat dostać... Muszę też jakieś takią koszule do porodu znaleźć, bo chyba pójdzie do kosza po wszystkim...
-
Hej
witam sie po przerwie. Bylismy z mezem nad morzem bylo super
ostatni taki wyjazd juz przed porodem. Czuje sie swietnie. Maly fika koziolki i kopie caly dzien
dzis wizyta po 5 tyg zobacze swoje malenstwo. Ciekawe czy ma juz 1 kg
Totoro, Aliskaa, Katy, AJrin, Andzia123, Sassy lubią tę wiadomość
-
Wypiłam 3/4 tej glukozy a reszte wylalam bo jeszcze lyk a bym zwymiotowała
wole wypic mniej niz wcale nie miec badania
tak czy siak bede musiala mierzyc cukry i pewnie cukrzyca bo na czczo 120 z glukometru....a wyjezdzajac z domu mialam 90 potem 86.... teraz siedze i ciagnie mnie ciagle na wymioty
-
No to dziewczyny razem wizytujemy w czwartek
. Ja ostatnia wizytę miałam 3 tygodnie temu i wtedy mója wielkoludka ważyła już 800g więc myślę, że teraz to już ponad 1 kg powinno być
. No i będę z moją gin rozmawiała o wyjeździe w góry bo planujemy jechać 28 stycznia do rodziny na tydzień
. Zobaczymy czy nie będzie przeciwwskazań. Bardzo mi zależy na tym wyjeździe bo jeździmy do nich co roku, a w tym roku to nawet w 13 osob i 5 dzieci więc na pewno będzie super
. Ostatni raz byliśmy u nich z mężem na majówce (romantyczny wypad we dwoje
) i bardzo się za nimi stęskniłam
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
No i ja tez mialam pierwszym razem 113 i od tamtej pory dieta , na ktorej u mnie - 6kg od poczatku ciazy. Mimo to teraz mnie wyslal na krzywa. W domu cukier jak wstalam 90, w drodze do przychodni 86 a tu mk tak wzroslo
z poczatku diety mialam szalejace cukry na czczo ale po 2tyg mi sie unormowalo.. na diecie mialam prawie zawsze ok cukry..moze raz na kilkanascie dni 2-3j ponad norme...
-
Ja tez na krzywej siedzę, picie nie bylo zle, gorzej ze tutaj jest tak goraco ze w polaczeniu ze slodkim robi sie strasznie slabo, no ale trzeba wytrwac.
Asiula ja teraz na gemini zamowilam na 1000zl, a na 500,600 zamawiam co 3 miesiace, bo kupuje tam mleka i kaszki dla starszaka no i przy okazji wszystko innr apteczne, czasem wrzuca jakias probke witamin w gratisie, ale niestety nie ma za bardzo na co liczyc -
Dzień dobry! Ja też w czwartek mam wizytę, a ostatnia była 13 grudnia. Dopytam o ten zastrzyk z immunoglobuliny na NFZ.
A co do płci, to mąż ostatnio gdybał co by było jakby była pomyłka, bo ciocie i prababcia nakupiły samych różowych ubranek!ale ciocie są w wieku 8 i 10 lat
Halina90 lubi tę wiadomość
12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Sylwiaa95 a bylas u diabetologa na poczatku ciazy? Czy tylko gin decyduje? Ja przy 100na poczatku ciazy bylam juz u diabetologa i w zadnym wypadku nie bede miec krzywej bo nie ma to sensu. I tylko obciaza organizm matki i dziecka przede wszystkim..
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Ja też wizytuje dziś. Ostatnią wizyte miałam 6 tygodni temu, jeszcze w listopadzie ale 4 tygodnie temu miałam połówkowe, więc dlatego taki odstęp między wizytami. To będzie moja pierwsza wizyta u mojej gin na nfz. Ciekawe czy zrobi mi usg, na prywatnych wizytach za każdym razem miałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 09:28
-
Ja ostatnio byłam na krzywej i całkiem spoko wypiłam bez problemu, później jakieś 5 min mnie modliło.Pobrali mi krew na czczo i potem kazali przyjść po 2godz sama musiałam się upomnieć, że chce też pobranie po 1 godz. Panie były wielce oburzone, że mam takie wymagania, ale przecież krzywa polega na 3 pobraniach, nawet w gabinecie u mojego lekarza się upewnialam, że mają być 3. Człowiek idzie do laboratorium, myśli że ludzie tam wiedzą co robić, a trzeba się o swoje upominac. Ciężarnej obok mnie pobraly tylko na czczo i po 2godz, bo nic się nie upominała...