X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero 17.01 także jeszcze 1,5 tyg.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wizytujemy dzisiaj :)

Agusia_pia, Katy, Elwira.eli lubią tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wizytujemy w czwartek,dzis tez na krzywa ide i oczywiscie od dwoch godzin nie spie, strsuje sie,co tylko powoduje glod, bo jestem bardzo przyzwyczajona do sniadania a za glodem ida mdlosci. To bedzie super dzien cos mi się wydaje. I ten wczorajszy bol dzis znow troche daje sie we znaki,mam nadzieje, ze przejdzie.

• Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę na krzywej w alabie. Nie żebym robiła reklamę, ale o wiele bardziej komfortowo niż w przychodni publicznej. Ogólnie glukoza to jak słodki syrop, serio starasznie jest zdemonizowany obraz tego badania. Najgorzej, że to słodkie to na pusty żołądek, a mnie rano ssie od razu i raczej jem na słono lub neutralnie. W piątek wydałam 500zł w gemini. Powinnam jakiś rabat dostać... Muszę też jakieś takią koszule do porodu znaleźć, bo chyba pójdzie do kosza po wszystkim...

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) witam sie po przerwie. Bylismy z mezem nad morzem bylo super :) ostatni taki wyjazd juz przed porodem. Czuje sie swietnie. Maly fika koziolki i kopie caly dzien ;) dzis wizyta po 5 tyg zobacze swoje malenstwo. Ciekawe czy ma juz 1 kg :)

Totoro, Aliskaa, Katy, AJrin, Andzia123, Sassy lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam 3/4 tej glukozy a reszte wylalam bo jeszcze lyk a bym zwymiotowała :-/ wole wypic mniej niz wcale nie miec badania :D tak czy siak bede musiala mierzyc cukry i pewnie cukrzyca bo na czczo 120 z glukometru....a wyjezdzajac z domu mialam 90 potem 86.... teraz siedze i ciagnie mnie ciagle na wymioty

xk81pfk.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 mierzyli Ci glukometrem przed podaniem glukozy? Dziwne ze wogole podali przy takim wyniku na czczo. Trzymam kciuki zebys tam wysiedziala :-) tylko moze lepiej zaznacz ze wypilas 3/4..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to współczuję. Mnie jedynie lekko przymdliło jakieś pół h po wypiciu. U mojej koleżanki już wyszła cukrzyca w pierwszej morfologii w 8 tygodniu!! Cała ciąża na diecie - ale to ma swój plus, bo się dziewczyna nie "zapasie" węglami. Hihi :)

gannyx8dn8lwgffz.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny razem wizytujemy w czwartek :-). Ja ostatnia wizytę miałam 3 tygodnie temu i wtedy mója wielkoludka ważyła już 800g więc myślę, że teraz to już ponad 1 kg powinno być :-). No i będę z moją gin rozmawiała o wyjeździe w góry bo planujemy jechać 28 stycznia do rodziny na tydzień ;-). Zobaczymy czy nie będzie przeciwwskazań. Bardzo mi zależy na tym wyjeździe bo jeździmy do nich co roku, a w tym roku to nawet w 13 osob i 5 dzieci więc na pewno będzie super :-). Ostatni raz byliśmy u nich z mężem na majówce (romantyczny wypad we dwoje :-D) i bardzo się za nimi stęskniłam :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja tez mialam pierwszym razem 113 i od tamtej pory dieta , na ktorej u mnie - 6kg od poczatku ciazy. Mimo to teraz mnie wyslal na krzywa. W domu cukier jak wstalam 90, w drodze do przychodni 86 a tu mk tak wzroslo :( z poczatku diety mialam szalejace cukry na czczo ale po 2tyg mi sie unormowalo.. na diecie mialam prawie zawsze ok cukry..moze raz na kilkanascie dni 2-3j ponad norme...

xk81pfk.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na krzywej siedzę, picie nie bylo zle, gorzej ze tutaj jest tak goraco ze w polaczeniu ze slodkim robi sie strasznie slabo, no ale trzeba wytrwac.
    Asiula ja teraz na gemini zamowilam na 1000zl, a na 500,600 zamawiam co 3 miesiace, bo kupuje tam mleka i kaszki dla starszaka no i przy okazji wszystko innr apteczne, czasem wrzuca jakias probke witamin w gratisie, ale niestety nie ma za bardzo na co liczyc

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja też w czwartek mam wizytę, a ostatnia była 13 grudnia. Dopytam o ten zastrzyk z immunoglobuliny na NFZ.

A co do płci, to mąż ostatnio gdybał co by było jakby była pomyłka, bo ciocie i prababcia nakupiły samych różowych ubranek! :) ale ciocie są w wieku 8 i 10 lat ;)

Halina90 lubi tę wiadomość

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam jutro wizytę. Henio na pewno jest Heniem, nie ma co do tego wątpliwości bo na każdym usg pięknie pozuje :) ostatnia wizytę mialam 6tyg temu - polowkowe :o Tez jestem ciekawa mojego klocka.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypic jakos wypilam,choc pod koniec bylo troche kiepsko,gorzej jest teraz, ale grzecznie siedze. Ludzi multum, a to tylko utrudnia sprawę

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez tlum ludzi, a tu jeszcze tyle czasu trzeba siedziec

• Kassie Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 a bylas u diabetologa na poczatku ciazy? Czy tylko gin decyduje? Ja przy 100na poczatku ciazy bylam juz u diabetologa i w zadnym wypadku nie bede miec krzywej bo nie ma to sensu. I tylko obciaza organizm matki i dziecka przede wszystkim..

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wizytuje dziś. Ostatnią wizyte miałam 6 tygodni temu, jeszcze w listopadzie ale 4 tygodnie temu miałam połówkowe, więc dlatego taki odstęp między wizytami. To będzie moja pierwsza wizyta u mojej gin na nfz. Ciekawe czy zrobi mi usg, na prywatnych wizytach za każdym razem miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 09:28

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyte mam w piatek ;) Plec sie juz pewnie nie zmieni, ale i tak juz sie z tym oswoilam wiec nawet bym nie chciala :p Dzisiaj ide tylko po recepte na Euthyrox, jutro morfologia i krzywa..mam zle przeczucie, ze bede musiala przejsc na diete :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie nie bylam, lekarz kazal mi pocztac o diecie cukrzycowej i sie jej pilnowac a gdyby sie nie unormowalo to wtedy wyslal by mnie do diabetologa. Teraz na pewno wysle. Cukier 1h po na moim glukometrze 211... takze ten... :(

xk81pfk.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio byłam na krzywej i całkiem spoko wypiłam bez problemu, później jakieś 5 min mnie modliło.Pobrali mi krew na czczo i potem kazali przyjść po 2godz sama musiałam się upomnieć, że chce też pobranie po 1 godz. Panie były wielce oburzone, że mam takie wymagania, ale przecież krzywa polega na 3 pobraniach, nawet w gabinecie u mojego lekarza się upewnialam, że mają być 3. Człowiek idzie do laboratorium, myśli że ludzie tam wiedzą co robić, a trzeba się o swoje upominac. Ciężarnej obok mnie pobraly tylko na czczo i po 2godz, bo nic się nie upominała...

gg646iye46nicebi.png
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ